Ima jedna stara poslovica: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
LG sto se plasmi ni u 2009 u odnosu na Panasonic i Samsung modele nije u istom rangu zbog slabijeg prikaza crne i image retentiona.
Trenutno mi je upaljen X10 i testiram ga na image retention kojeg doslovno nema bas kao i G10.
Ono sto ljudi ne shvataju da Pansonic nema losih televizora, postoje razlike u line-upu ali X10 kvalitetom slike bez obzira na HD ready rezoluciju moze postiditi LCD-ove i konkuretne modele koji su i do 2 puta skuplji.
TV se kupuje za dugo vrijeme, bolje je sacekati i skupiti sto-dvijesto eura i kupiti kvalitetan TV poput X10.
Da li neko ima bilo kakva iskustva sa TOSHIBA 40XV550PR? Sa cenom od 64000 mislim da je trenutno najjeftiniji LCD FullHD (bar ja ne znam za jeftiniji).
Pozdrav
Kalibrirao sam 42X10; da me ne bijete dok ne postavimo recenziju G10-ke
Za Panasonic X10 su:
Nivo crne je 0,05 cd/m2
Prosjecna gamma je 2.13 uz Kontrast 1609:1 (Ovde sam zrtvovao kontrast da bi dobio sto bolju gamu i deltaE vrijednosti ispod 5)
Rezultat je odličan!
Postavke su:
Mod Cinema
Contrast 36
Brightness - 6
Colour 26
Sharpness 5 za SD signal 7 za HD
Colour balance Warm
Colour Menagement Off
x.v.Colour Off
Eco Mod Off
P-NR Off
3D-Comb Off
Dakle rezultati i postavke za Panasonic G10 su:
Nivo crne je 0,03 cd/m2
Prosjecna gamma je 2.11 uz Kontrast 2853 : 1 (2.2 je na 70IRE dakle tacno na gdje se gleda najvise sadrzaja)
Postavke su:
Mod Cinema
Contrast 36
Brightness 0
Colour 30
Sharpness 5 za SD signal 7 za HD
Colour balance Warm
Colour Menagement Off
x.v.Colour Off
Eco Mod Off
P-NR Off
3D-Comb Off
Picture Noise: off
Inteligent Frame Creation: On
Pod naprednim postavkama slike, Picture-Advanced postaviti sljedeće;
High End Blue: 4 klika u lijevo
High End Red: Ostaviti na 0
Low End Blue: 6 klikova ulijevo
Low End Red: Ostaviti na 0
Gamma: 2.2
Moj savet:
sto god da kupujete, Plasma , LCD ili LED TV, izbegnite glossy ekran ako imate prozore ili svetlo preko puta TV ili pod uglom koji ce izazvati refleksiju. Bez obzira na rezoluciju i kontrast bicete razocarani. Ja sam kupio prvo Samsung 42" 720p plazmu sa glossy ekranom. I pored toga sto imam kanale visoke rezolucije, refleksija je kvarila svako zadovoljstvo gledanja. Napokon sam odlucio da prebacim Plazmu u drugu sobu i uzmem Samsung LCD 52" LN52A630 1080p sa mat ekranom. razlika je NEVEROVATNA u poredjenju sa prvim TV-om. Prakticno nema refleksije a slika je tako ostra da imate osecaj trece dimenzije jer nema sjajnog stakla izmedju vas i slike.
A656 je fenomenalna telka kao i nasljednih B650 tu spora nema i puno se bolje ponasa od mnogih Sony modela.
Da uzimam LCD uzeo bi te modele.
konkretno me zanima da li je kvalitet slike priblizan nekom HD ready 42" LCD-u slicnog cenovnog ranga ili je losiji zbog ipak slabije rezolucije?
Panasonic ipak ima veći ekran
Bolji je zbog dublje crne, veceg dinamickog opsega, backlight nije stalno ukjucen kao na LCD-u, odziv je znatno bolji. Mane su burn-in ako preterujes sa staticnim scenama i veca potrosnja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari