-Kako moze rac da je Samsung LCD bolji ako nije uradio kalibraciju G10 plasme uporedo, pa je radi na zadnjoj strani foruma a unpaprijed govori LCD bolji.
-Pogledaj njegovog apsurda i strucnosti, G10 je THX certificiran display to znaci da pri perfektnoj vrijednosti game od 2.2 ima perfektnu vrijednost D65 skale, pogledaj na linku od G10 testa sta je on dobio. 2.09 Game sto je radio i PV80 prosle godine.
-Jesi vidio na ovom linku
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1127577&page=8 kakav je vidljivi ugao kod LCD-a
-Gdje mu je popis test opreme koju je koristio, svaki colirimetar osim Eye one je osjetljiv na radne temperature setove pogotovo plasmi, pogledaj mu rezultate za G10 pri kasnijoj kalibraciji, nemoguci za fosforni panel!!!
-Gdje mu je opet ponavljam test za input lag koji najvise pogadja LED matrice od svih tehnologija na trzistu
-Gdje mu je izmjereni nivo crne boje
-Gdje su izmjerene linije pokretne rezolucije sa monoskopom, od oka po njemu ima 1080 linija pokretne rezolucije, to je mogao i zakluciti po Sony Z seriji koja je pri najvecoj interpolaciji imala 1080 linija i trgala sliku sa artifaktima uzduz i poprijeko, ista stvar i sa ovim 200Hz samsungom.
-On kao Pro ISF kalibrator stavlja sliku koja proizvodi "video efekat usljed interpolacije" ispred slike plasme. Ovde je sve jasno!
-Poredio je 2 neporediva tv-a kako sam i prije rekao
-On je izganjao na Samsungu D65 skalu i gamu i na to mu se sveo njegov zakljucak, pristrasno kao i svaki vlasnik LCD-a.
O razlici od 1500$ ili ti oko 1500e na ex-yu prostorima da ne pricam.
Evo ovo sto sam ja napisao zapitaj se i ti pa sam prevagni koliko je OK test.
Pogledaj sta ga pita D-nice:
What are your contrast ratios based on? Pre or post cal? Your post cal measurements do not coincide with your posted contrast measurements (specifically the on/off measurements).
Which Custom mode chart is the final calibration? One has the peak light output @ 44fL while the other is 57fL. Both look good but the 44fL would be better because of the gamma dip @ 90% stimuli on the 57fL chart.
Did you attempt to reduce the peak light output while in THX mode to be around 32-34fL? I saw the same dip @ 90& with the X1 and almost fixed it when i reduced the User menu Contrast setting and dropping the SM sub-brightness control by 1 click.
Covjek nije osnovne stvari napisao i izmjerio a profesionalni ISF calibrator.