Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ;)

Samo sto je kod nas 100Hz/200Hz zbog PAL signala.
120Hz/240Hz su NTCS telke namjenjene obicno americkom trzistu.

Aha. :)

Filmovi izgledaju glatko k'o bebina guza :) sa APP/MF ukljucenim na 24p materijalu. Ali ne koriste svi isti postupak. Kod onih koji koriste 3:2 pulldown, primeti se telecine judder na sporim "panning" scenama. Kod LCD-ova sa 5:5 pulldownom i 3:3 i 4:4 na plazmama, toga nema.

Bas me zanima na koji nacin PAL modeli to resavaju. 2:2 pulldownom se ubrza film na 25 frejmova, pa se onda sa 4:4 dobije 100Hz ?

Poslednja izmena:
Da.... i kosta 7k $, mislim jeste 65" ali opet....vow....

pa polako... Ko sto neko rece u onom linku: laservue je jeftiniji za izradu od plazme, padace cijena, ovo je prvi model :) Bitno je da je stigao ;)

Decenijama nas je katodna cev bila po ocima, taman smo se je otarosili, a evo sprema nam se ni manje ni vise nego laser :wall:.
Nesto mi se ovaj laser ne svidja po pitanju stetnosti po oci. Ipak je to laser, a ja ne bi da me TV laserom bije po ocima :smackbum:

Decenijama nas je katodna cev bila po ocima, taman smo se je otarosili, a evo sprema nam se ni manje ni vise nego laser :wall:.
Nesto mi se ovaj laser ne svidja po pitanju stetnosti po oci. Ipak je to laser, a ja ne bi da me TV laserom bije po ocima :smackbum:

Jesi gledao Star Trek? :p

A koje panele imaju LCD televizori- TN ili (pretpostavljam) neki od x-PVA?

recimo samsung uglavnom S-PVA i S-MVA

A koje panele imaju LCD televizori- TN ili (pretpostavljam) neki od x-PVA?
TN користе рачунарски LCD-и.

S-PVA

Color Reproduction Great
Contrast Great
Viewing Angle Great
Motion (Response-Time) Good

AMVA

Color Reproduction Good
Contrast Fair
Viewing Angle Good

S-IPS

Color Reproduction Great
Contrast Fair
Viewing Angle Good

IPS-alpha

Color Reproduction Great
Contrast Good
Viewing Angle Great

ASV

Color Reproduction Great
Contrast Great
Viewing Angle Good
Motion (Response-Time) Great

In general...

Sony , Samsung -> S-PVA
LG , Philips -> S-IPS
Panasonic , Hitachi -> IPS alpha
Toshiba -> S-PVA , S-IPS
Sharp -> ASV
Benq , Acer -> AMVA
Funai , Mirai -> VA extreme

All big manufacturers in cheaper models (for example Samsung 4 series, Sony U + Ρ , Philips 5 series , Toshiba XV κτλ.) use panels from AU Optronics (Taiwan) and Chi Mei (China).

recimo samsung uglavnom S-PVA i S-MVA
Имају их све мање и мање :d.

S-PVA користи и Сони јер заједно раде.

Jel moze neko da proba da mi objasni zasto slika na LCD-u deluje ostrije od plasme (ekrani iste rezolucije i velicine)? Sta sliku na plasmi cini takvom? Teoretski, ako postoji fizicki toliko x toliko piksela u oba slucaja, ne bi trebalo da bude razlike, ali u praksi je plasma definitivno mutnija. Nikako da skapiram zasto :)

Hajde jos malo o panelima.Kako recimo proveriti direktno na tv-u koji je panel (sta treba ukucati na daljinskom) da bi usli u meni i saznali koji tv ima koji panel :samsung .........;LG.........;philips.......; i druge jer mislim da ce mnogima pomoci u konacnom odabiru lcd-a.Ja konkretno imam problem jer nikako ne mogu saznati koji panel imaju Samsung le37a557(558) jer na nijednom od izlozenih modela po prodajnim mestima(radi se o MKD) nemaju nalepnice sa strane gde pise koji panel koristi taj tv a prodavaci kazu da ti modeli dolaze tako spakirani sto stvara sumnju u vezi kvaliteta panela.Svaki bi odgovor dobro dosao i hvala unapred.

Для входа в Advanced Menu нажать 0000

Dimm Type INT, INT_NEG, EXT_POS, EXT_NEG, EXT
32”, 37” : INT Other : EXT
Type в T-PRLPEUMD-1004.0
A5
32A AG50 72, 32L AG50 72
37L AG50 72
40D AG50 72, 40A AG50 72, 40L AG50 72
46A AG50 72, 46L AG50 72, 46D AG50 72
52A AG50 72,
A6/A7
32A SC50 72,
37L AG100 72
40A SC100 72
46A SC100 72, 46D SC100 72, 46A AG100 72,
52A SC100 72, 52A AG100 72
Как читать эту абракадабру?
- первые две цифры определяют диагональ
- буква - производитель: A- Samsung L- AUO D-CMO I-CPT
- SC - Super Clear
- 100 - поддержка 100Hz панелью
- 72 - % Gamut

:D

Posle svega procitanog sto na netu sto ovde na bench-u i dalje mislim isto sto sam pisao ovde http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182826 . Nije mi namera da iritiram bilo koga i mislim da je sa takvim glupim optuzbama zavrseno(tipa flame i vredjanje drugih clanova) posle svega. Da ne bih "pisao na pamet" dacu plazmi jos jednu sansu time sto upravo sada krecem u Tehno Market i WEG(gde imam drugara) da "do mile volje" testiram panele(po drugi put doduse u Circuit City-u i Best Buy-u i ne toliko temeljno jer mije razlika bila ocigledna u korist LCD-a u izboru od ko zna koliko TV-a sto plazmi sto LCD-a a modeli svakojaki i po 3, 4, 5, 6k $ ). Ljudi ja bih zaista voleo da plazma ima kvalitetniju sliku za manje love generalno ali.... ne verujem :( (u tom slucaju bih bio srecan vlasnik jednog od plazma ekrana ali opet kao sto sam rekao - ne verujem) . Nosim svoj PC naoruzan Nokia monitor testom, Q3, kvalitetnim slikama visokih rez, HD ripovima 720p i 1080p, bogatim tekstualnim fajlovima i jos koje sta vec ne. Kabal - DVI/HDMI . Ne idem sam, idem sa drugarom koji se bavi prodajom racunara zadnjih 12 godina(nagledao se covek svega i svacega, yes da nije graficar ali opet 4 oka su bolja nego li 2 zar ne a i nije neko ko prvi put vidi "tanak ekran" - daleeeko od toga :p ) . Inace pitao sam drugara koji radi u WEG-u(prodavac) sta misli o tome LCD vs. Plasma - mislio sam da ce da mi kaze isto sto i vecina clanova foruma da je plazma bolja u svemu(bilo je tu cini mi se i nekih prodavaca televizora, nebitno skroz). Cak sam i razmisljao intenzivno o tome da kupim neki Panasonic plazma panel u 42" - kvalitetan. Na moje zaprepascenje prodavac mi je opisao razliku u korist LCD bas onako kako je i sam vidim, znaci daleko zivlje boje i ostrija slika. Pokolebao sam se citajuci forume gde ljudi mahom hvale plazmu i vrlo su kategoricni i licni u vezi svoje kupovine da sam odlucio da po 2. put odradim test i da ne bude da verujem samo svojim ocima(????) vodim i drugara sa sobom koji inace sedi za racunarom svaki dan po bar 8 sati dnevno. Verujte da bih voleo i da mi ide u korist da vlasnici plazme budu u pravu( ja ne zelim da budem u pravu, ja hocu bolji TV za manje para) i nisam ni u jednom taboru. Znaci, izabracu najskuplje dostupne modele plazme i LCD-a, izvrtecu par testova i iznecu ovde svoje utiske i posle toga stavljam tacku. Razlika sigurno postoji. Pokusacu da slikam malo i da postavim par interesantnih slicica ali ne obecavam(verovatno hocu ali da ne obecam pa da bude posle obecao a nije ispunio). PoZz drugari forumasi, smirite malo svoje strasti ipak su to samo televizori i nisu vredni nase zavade. Ovo radim sto iz hobija - sto iz potrebe da kupim TV ali kupovina nije obavezna uopste. Znaci idem opsuteno, cisto iz interesovanja, ni zbog cega vise realno i konkretno a ako se ukaze neka dobra kupovina mozda i pazarim nesto - uopste nije problem. Najbitnija stvar je da budem zadovoljan kupovinom, u ovakvom slucaju treba doooobro razmisliti i otvoriti cetvoro oci, biti OBJEKTIVAN NA PRVOM MESTU(iako nisam tim redom napisao :p ) jer ne mogu da pazarim 42" ili 52" svake godine a ko ce kupiti polovni(prethodni TV) - znaci zaboravite tu pricu u startu(moze ali sa OGROMNIM minusom - ne skacem sam sebi u usta ali treba biti realan i gledati zdravo i racionalno razmisljanje prosecnog kupca a ne Rokfelera). Vidimo se uskoro i PoZz!!!! :p

Poslednja izmena:
Drugar, trebas neke cinjenice da znas, kad udjes u shop i pogledas televizore.

Prva i najbitnija cinjenica je da LCD-ovi imaju vece osvijetljenje od plasmi, to im omogucava da imaju tzc shop ili home mode. U prodavnicama se pali shop mode gdje je osvijetljenje postavljeno na max nivo.

U kucnoj atmosferi kad bi ostavio taj shop mod glava bi te bolila od pozadinksog osvijetljenja 0-24. Obicno se kalibracijom LCD-ova osvijetljenje sa max vrijednosti 10 smanji na oko 3 da bi se postigla sto dublja crna boja.

Nadalje, kako sam pisao i ranije, LCD koristi interpolaciju za prikaz brzih scena(100Hz ili 200Hz mod), interpolacija dodaje nepostojece frameove izmedju 2 postojeca frame-a da bi postigla fluidnost prikaza i izbjegla blur. Zbog umetanja vjestackih frameova javlja se tzv "video efekat", tj blu-ray izgleda kao da je snimljen amaterskom kamerom.
Ako ti ili bilo ko voli gledati blu-ray kao da je dokumentarac ili dnevnik u pola 8, onda je LCD izbor za tebe.
Sto se tice ostrine, LCD proizvodjace vrse tzv edge sharpning, tj da LCD-ovi out of the box izgledaju ostrije, ti fino uzmes daljinski od plasme i povecas sharpness na 100% i nikakve razlike u ostrini izmedju 1080p LCD-a i 1080p Plasmi ti neces vidjeti.

Ovde uopste necu da ulazim u vidljivi ugao, uniformnost, dubinu crne boje, itd.
Od 2009 godine sa izlaskom Neo-PDP panela LCD je izgubio jedinu prednost koju je imao a to je potrosnja elektricne energije.

Panasonicovi nadolazeci Z1, V10, G10, i S1 modeli koriste Neo-PDP panele koji smanjuju potrosnju za 50%.

Ista stvar je sa Samsung B856 i B656 plasmama.

Ti slobodno idi u testiranje ali postavi plasmu pored svakog LCD-a ubaci film sa brzim scenama i pogledaj ponasanje LCD-a u brzim scenama sa iskljucenim i ukljucenim 100Hz modom, ne bitno da li ga pstavis na low, normal ili high, efekat je isti u manjoj ili vecoj mjeri.

Pozdrav

Poslednja izmena:
BoArDsLiDe-posto idesu weg a oni su partneri panasonica proveri molim te garanciju da li ona pokriva burn in efekat.Posto sam naisao na garanciju samsunga i oni tamo izricito pisu ta Tv ne treba izlagati statickoj slici duze od 2 sata i burn in ne podleze garanciji(ovo mislim na plazme) i raspitaj se da li ocekuju novu seriju plazmi koja izlazi u martu?pozdrav i odrati momacki tetstove.

Burn in efekat ne podleze garanciji kod Panasonica.

Nadalje, kako sam pisao i ranije, LCD koristi interpolaciju za prikaz brzih scena(100Hz ili 200Hz mod), interpolacija dodaje nepostojece frameove izmedju 2 postojeca frame-a da bi postigla fluidnost prikaza i izbjegla blur. Zbog umetanja vjestackih frameova javlja se tzv "video efekat", tj blu-ray izgleda kao da je snimljen amaterskom kamerom.
Ako ti ili bilo ko voli gledati blu-ray kao da je dokumentarac ili dnevnik u pola 8, onda je LCD izbor za tebe.
Sto se tice ostrine, LCD proizvodjace vrse tzv edge sharpning, tj da LCD-ovi out of the box izgledaju ostrije, ti fino uzmes daljinski od plasme i povecas sharpness na 100% i nikakve razlike u ostrini izmedju 1080p LCD-a i 1080p Plasmi ti neces vidjeti.

100Hz mod se može i isključiti (pored Low, Mid i High podešavanja). Edge sharpening kao i overall sharpness se takođe mogu nezavisno podešavati a i isključiti. Govorim konkretno o A656 seriji sa kojim sam proveo najviše vremena jer ga posedujem.

Kako onda plazma radi u 100Hz (120, 200, 240Hz... svejedno) ako ne interpolacijom 24p signala??

Priče da je sve nabrojano mana LCD jednostavno ne stoji.

Prva i najbitnija cinjenica je da LCD-ovi imaju vece osvijetljenje od plasmi, to im omogucava da imaju tzc shop ili home mode.

Kako ijedan LCD moze imati vece osvetljenje od Plazmi???

Ako je NESTO na strani plazme, to je OSVETLJENJE i kontrast, JEDNOM ZA VEK VEKOVA!!! E da i ghosting koji kod plazme ne postoji, a sve SVEEEE drugo je na strani LCD ekrana, bilo, jeste i bice (dok ne dodje treci igrac).

Da LCD ima shop mode na trecu (kubno), i dalje ne bi mogao sa "pozadinskim" osvetljenjem da primirisi plazmi od pre 10 godina, kamli novijim.

Ja sam pobornik LCD-a, ali si ti naveo njegove mane kao njegove vrline i to ne bi valjalo da neko sa strane procita.

@Nani

Ko jos gleda film based materijale sa ukljucenim 100hz? To se ukljucuje eventualno za igre i za sport materijale, mada ni tad ne bih ukljucivao. Ne znam o kakvom se motion bluru prica ovde, mozda neki lcd od pre par godina ili tako nesto. Ja svoj 100hz motion plus drzim na off i nemam ama bash nikakav blur dok gledam filmove sa brzim scenama. Malopre sam gledao Tokyo drift i o bluru nije bilo ni govora.

Sto se tice onoga da poveca sharpness na 100% da bi slika izgledala kao na lcd je lol. Sharpness bi trebao uvek da bude na minimalnoj vrednosti, najvise do 5, jer sve ostalo daje slici artificial contouring information i artifacte, sto cini sliku vestackom.

BoArDsLiDe tebi ako je slika na lcd-u subjektivno bolja, ne moras da se pravdas nikome, i niko ne moze da te ubedi u drugacije.

LCD zaista pruza brighter image od plasme, tu nema nista netacnog, i tacno je da plasma ima veci kontrast od LCD tako da Nani nije nigde pogresio.

Pretpostavka, možda plazme nemaju shop mod (max brightness) zbog burn-ina?

Inače, bio sam u Tuckwood-u pre neki dan (bioskop, za one van BG) i imaju na zidu Pioneer plazmu (ko zna od kad) i u donjem delu ekrana gde idu titlovi slika je vidno degradirana, tačno se vidi da je tu ekran "izgoreo" :(

100Hz mod se može i isključiti (pored Low, Mid i High podešavanja). Edge sharpening kao i overall sharpness se takođe mogu nezavisno podešavati a i isključiti. Govorim konkretno o A656 seriji sa kojim sam proveo najviše vremena jer ga posedujem.

Kako onda plazma radi u 100Hz (120, 200, 240Hz... svejedno) ako ne interpolacijom 24p signala??

Priče da je sve nabrojano mana LCD jednostavno ne stoji.

Plasme rade na 100Hz (Dual scan) s tim da plasme imaju tzv 480Hz subfield (modeli do 2009 godine) i 600Hz subfield modeli od 2009 godine!

Plasme ne koriste Interpolaciju frameova, pa samim tim i nemaju 100Hz modove koji se setuju na low, normal high ili of.

Plasme imaju trenutni odziv matrice od 0,0001s dok LCD-ovi imaju 4ms do 8ms odziv i s tim su prinudjene koristiti interpolaciju frame-ova u brzim scenama.

24p signal nije standard za bilo koji materijal osim filmova (DVD i Blu-ray), dakle PAL sistem radi na 25fps-a dok NTSC radi na 30fps-a.
24p signal na PAL sistemima radi 2:2 pulldownom, dok na NTSC sistemima radi sa 3:2 pulldownom.
Bilo koja vrsta pulldowna izaziva trzanje slike.
Plasme prilikom primanja 24p signala se prebacuju na 48Hz sa dvostrukim ponavljanjem frameova 2:2, a ne interpolacijom(Panasonic PV80, PY80) do 72Hz Pionner Kuro sa trostrukim ponavljanjem frameova 3:3.

Kako ijedan LCD moze imati vece osvetljenje od Plazmi???

Ako je NESTO na strani plazme, to je OSVETLJENJE i kontrast, JEDNOM ZA VEK VEKOVA!!! E da i ghosting koji kod plazme ne postoji, a sve SVEEEE drugo je na strani LCD ekrana, bilo, jeste i bice (dok ne dodje treci igrac).

Da LCD ima shop mode na trecu (kubno), i dalje ne bi mogao sa "pozadinskim" osvetljenjem da primirisi plazmi od pre 10 godina, kamli novijim.

Ja sam pobornik LCD-a, ali si ti naveo njegove mane kao njegove vrline i to ne bi valjalo da neko sa strane procita.

LCD koristi plocu sa pozadinskim osvijetljenjem koja obasjava transistore koji onda blokiraju ili propustaju svijetlost, dok kod plasmi svaka celija emituje sopstvenu svijetlost.

Jasno je da LCD ima prejako osvijetljenje po nivou crne boje, jer transistori (osim kod LED matrica) nisu u stanju da u potpunosti blokiraju pozadinsko osvijetljenje. To je osnovni postulat koji ne znas, imas google pa procitaj o tehnologiji LCD i plasma televizora. To je razlog zbo cega je LCD bolji panel za zarko osvijetljenje prostorije a plasme za tamne prostorije. Ovo takodjer nema veze sa samom refleksijom prednjeg stakla.

@Nani

Ko jos gleda film based materijale sa ukljucenim 100hz? To se ukljucuje eventualno za igre i za sport materijale, mada ni tad ne bih ukljucivao. Ne znam o kakvom se motion bluru prica ovde, mozda neki lcd od pre par godina ili tako nesto. Ja svoj 100hz motion plus drzim na off i nemam ama bash nikakav blur dok gledam filmove sa brzim scenama. Malopre sam gledao Tokyo drift i o bluru nije bilo ni govora.

Sto se tice onoga da poveca sharpness na 100% da bi slika izgledala kao na lcd je lol. Sharpness bi trebao uvek da bude na minimalnoj vrednosti, najvise do 5, jer sve ostalo daje slici artificial contouring information i artifacte, sto cini sliku vestackom.

BoArDsLiDe tebi ako je slika na lcd-u subjektivno bolja, ne moras da se pravdas nikome, i niko ne moze da te ubedi u drugacije.

LCD zaista pruza brighter image od plasme, tu nema nista netacnog, i tacno je da plasma ima veci kontrast od LCD tako da Nani nije nigde pogresio.

Upali 100Hz mod na low ili na normal i izgasi ga i jasno ti je da postoji itekakav blur kad je izgasen. To nije subjektivan dojam to je cinjenica.
On se takodjer najvise primjeti kad postoji prelaz izmedju crne i bijele boje, zbog najduzeg ciklusa zakretanja tranzistora i blokiranja svijetlosti.
Pretpostavka, možda plazme nemaju shop mod (max brightness) zbog burn-ina?

Inače, bio sam u Tuckwood-u pre neki dan (bioskop, za one van BG) i imaju na zidu Pioneer plazmu (ko zna od kad) i u donjem delu ekrana gde idu titlovi slika je vidno degradirana, tačno se vidi da je tu ekran "izgoreo" :(

Upravo tako, odlicno zapazanje, plasme ne smiju imati shop mod bas zbog burn-ina.

Pa jasno je da se kontrast i osvijetljenje kod plasmi prilikom prvog ukljucenja smanjuje na 50% prvih 200 sati bas zbog formiranja panela u cilju izbjegavanja burn-ina.

@Nani Svaka ti cast, ja sam izgubio volju da se ubedjujem sa ljudima. Neka relevantni budu zvanicni test sajtvoi koji tvrde da u top varijanti plazma ima bolju sliku a onda kome se kako svidja neka izabere. Ima ljudi koji su gluvi za razlicit zvuk iz zvucnika, bitno im da je svadbarsko, da gruva a nije bitno sta se cuje pa neka bude i sa tv. Ako mislite da plazma ne valja...ok.... kupite lcd. Generalno je da lcd koji je dosta skuplji od poredjene plazme moze biti bolji ali osim nepostojanja burn in (mada lcd ima image retention) sve je na strani plazme. I jos jedna stavka, plazma tek posle formiranja ekrana daje prave boje. Kada sam kupio 42PX8ES imao je odlicnu sliku ali tek posle "usviravanja" boje su prosto.....

Evo ja imam Panasonica,model 42pv60e vec par godina i nikakav problem nisam imao tipa burn-in.Da, postoji "purple snake" efekat ali ga primeti samo onaj koji posecuje avs i sl. forume gde ljudi zaista preteruju sa sitnicama tipa ove.
Dozivljaj gledanja filma na plazmi i lcd-u(bilo koji) zaista nema poredbe(imam oba,da ne bude da forsiram samo jednu tehnologiju) i igram se i na jednom i na drugom,dosad nijednu prednost lcd-a nisam video.Tacka.

Strashno... Kako volite da uzdizete te vase plasme u nebesa, a razlika u korist plasme uopste nije toliko drasticna... Pravi ste strucnjaci da prikazete sve mane lcd-a da nemam reci.. Vi i dalje ne zelite da priznate da se lcd sve vise priblizava svakoj prednosti plasme i da je ta razlika postala minimalna, a i da ce se lcd poboljsavati dok laser i oled ne preuzmu.. Izgleda da smo se svi mi malo zeznuli kad smo kupili lcd umesto plasme, jer je plasma bolja u svemu jel da? Ajmo peticiju da prestane proizvodnja lcd-a jer nemaju ama bas nikakvu prednost, zasto da ih ljudi kupuju bezveze? Tu je i Nani koji hoce da me ubedi da imam "itekakav" motion blur,koji bi trebalo da postoji u teoriji,ali noviji modeli lcd-a ne pate od njega cak i sa iskljucenom opcijom 100hz motion plus. Vecina korisnika plasmi se nije informisala o novim modelima lcd-a,i ne znaju o cemu pishu.

Ok, ajde lepo da se ovo zakljuca i da se ljudi nadalje informisu na drugim mestima o prednostima lcd ili plazmi. Novi modeli lcd, ali i plazme imaju nove modele. Pogledajte novu Panasonic seriju, ali nema veze. Predlog da se tema zakljuca.

Ja ne kontam kako neko posle svih testova, postova, AVS foruma, itd i dalje fura pricu LCD-a? Ko hoce najbolje za svoj novac priustice sebi full hd plazmu. Kuro serija plazmi (ako novac nije problem) je na gomili sajtova proglashena najboljim HDTV-om na planeti. Ko nije average user, zeli najbolju sliku, zeli da se isprsi za kesh (posto su full hd plazme ponekad i duplo skuplje od hull hd LCD-a) kupuje plazmu svuda u svetu. Na AVS-u poznate psihopate za sliku samo o novim plazmama raspravljaju. Vlasnici (Pece) AVS-a imaju kuro plazme na gajbi :) bukvalno. Mislim uopste ne kontam sta zagovornici LCD-a zele da dokazu? Da je LCD bolje reshenje za samohrane studente bez kinte? Da je jeftniji? Da LCD ima bolju sliku, uglove, odziv, kontrast, boje?

Furanje price "pa to i nije neka razlika" kad se na kraju ostane bez ikakvog argumenta, je isto neprimerena za sajt koji ozbiljnije pristupa hardveru. Po toj logici, i nije neka razlika izmedju skupocenog HI-FI sistema i kompijuterskih ATP3 zvucnika - oba se cuju. Nije neka razlika ni izmedju mercedesa i yuga - sobzirom na nashe puteve, sa oba stizesh od tacke a do tacke b za priblizno isto vreme. 00001 ms i 4ms je isto. Sve je to isto - al za malo.

Rasprava bi bila mnogo konstruktivnija, kad bi se znalo sta tacno zagovornici LCD-a zele da dokazu?

Poslednja izmena:
Zele da dokazu da lcd nije toliko losh kao sto vlasnici plasmi misle i da je odnos cena/kvalitet full hd lcd tv-a, bolja od plasma resenja. Nijednom u mojim postovima nisam osporio da je kvalitet slike na plasmi bolji od lcd-a, ikad! A posto si ti zapeo sa tom brzinom panela, ljudskom oku i nije potrebno nista ispod 4ms jer oko veoma tesko raspoznaje razliku ispod toga!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno