Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja i dalje ne vidim razlog zasto se ne zakaci.:trust:

rece neko ovde da se burn in efekat ne javlja kod lcd-a, medjutim u mojoj garanciji za lcd pise da posle 2h stacionarne slike moze da dodje do toga :S ? istina or what?

Naravno da je plazma majka. Secam se kada smo u firmi uzeli prvu Sony Bravia Tv. Odusevljenju nikad kraja. Placena je bila ~3.500€, a sada je ~1.500€.
Cim budem imao novca, ubedicu sebe da mi je neophodna.

E sad, sta cu gledati na njoj, to je druga stvar.
Na moju zalost, nisam na Sbb-u ( na I-komu sam) pa da imam D3 i da "mogu" da imam prebrzi net, pa da skidam HD filmove.
Al to vec nije vazno, vazno je da se ima.

Sony ne pravi plazme.

Glavni razlog za kupovinu plazme je cena, jer ne znam ko ce kupiti tv koji se postepeno kvari a da bi usporio to kvarenje moras da pazis na sto stvari dok ga koristis i da pazis sta gledas na njemu...

@borab
Plazma je majka a kupio bi LCD :)

Postepeno kvari je diskutabilno ali neka vam bude i to pazi sta se gleda? Pa ja prvi ne pazim sta gledam, koliko gledam i koliko ima staticnih objekata i (da cuknem vo drvo) sve je sasvim ok.

To što ih je nekad pravio a sad ne možda govori nešto? U svakom slučaju će teško kupiti Bravia plazmu :)

To što ih je nekad pravio a sad ne možda govori nešto? U svakom slučaju će teško kupiti Bravia plazmu :)

To je isto kao da bi rekao Sony je nekad pravio LCD monitore vise ih ne pravi, to nesto govori!

Sony nije imao koknuretne proizvode kako u monitorima tako i u plasma segmentu, tu pogotovo pored Panasonica i Pioneera-a. To nesto govori.

Sony nije imao koknuretne proizvode kako u monitorima tako i u plasma segmentu, tu pogotovo pored Panasonica i Pioneera-a. To nesto govori.

Hehe, kao što je Pioneer počeo da pravi LCD? :d

Zna se po cemu je Pioneer poznat, a usao je u LCD trziste iz istih razloga iz istih razloga zbog kojih je potpisan ugovor sa Panasonicom-izvlacenje iz finansijskih problema.

Kolika je razlika izmedju G10 i G11 panela ?

Veca je razlika bila izmedju G9 i G10 panela, nego sto je izmedju G10 i G11. Razlika izedju konkrento PV70 i PV80 je mala.

G11 ima veci kontrast uparen sa vReal 3 engine-om koji je 18-bitni, kod vreal se radilo o 16-bitnom procesoru.
18-bitni procesor ima vecu propusnost pa lakse barata sa 1080p materijalom.
Dodana je i 24 podrska kao i Panasonicov 24p True cinema u vidu Inteligent frame creation-a (IFC), sto je isto kao i Motion Flow kod Sony-a, dakle dodaje frameove na vec postojecu sliku radi fluidnijeg prikaza.
IFC kod 24p reprodukcije je nepotreban ali svako ima subjektivan pogled pa ko voli da mu slika izgleda kao da je snimljena amaterskom kamerom neka ide na PY85 i PY800 model i ukljuci IFC.
Dodana je podrska za HDMI 1.3a, tako da se sad i zvuk moze pored slike prenositi.
Prikaz boja konkrento kod PY800 je savrsen po HD specifikacijama (bolji od Pioneera LX serije), crna boja je za postotak losija od Pioneera, a kontrast i sam prikaz detalja kako kod 720p tako kod i 1080p modela je savrsen.
Cijena zajedno sa kvalitetom slike je takodjer ono sto ubi konkurenciju, i sto se slike same tice to je skoro dostiglo vrhunac kad je u pitanju plasma tehnologija.
G12 panel ce donjeti manju potrosnju(ECO mod) kao i tanje panele, kao danasnji KRP-500A model Pioneera od 6cm.

Poslednja izmena:
Hvala @Nani na iscrpnom odgovoru :banana:
Zna li se kad izlaze G12 paneli ?

Obicno Panasonic izbaci nove panele tokom aprila ili maja, mada su najavili da ce 2009 godine to izaci ranije, jer se na trzistu vec nalazi Pioneer KRP novi model o kojem sam govorio.

Da ;)

Samo sto je kod nas 100Hz/200Hz zbog PAL signala.
120Hz/240Hz su NTCS telke namjenjene obicno americkom trzistu.

Ludilo od džidža-bidža, koje na kraju sve poisključuješ kad kupiš TV :)

Da li je Ok gledati BR,1080p mkv ,sattv na plasmi od 58 ili 63 incha sa recimo 4 -4,5 m ?
Mislim na plasme sa G11 panelom ili samsungove 63 incha plasme 756 .

Trenutno za monitor koristim 40 incha LCD ,jer kombinujem iptv i PC ali za nekih 6-7 meseci prelazim u drugi prostor gde ce se gledati samo gore navedeno,a neke velike plasme preko 50-55 incha nisam uspeo da nadjem kod nas da uradim mali preview :zgran:

Da li je Ok gledati BR,1080p mkv ,sattv na plasmi od 58 ili 63 incha sa recimo 4 -4,5 m ?

Daleko si suviše, moraće fotelja/trosed bliže TV-u. 3m plafon za 1080p i tu dijagonalu. 4m za 720p.

Hah, cinculacija,a ? :d

Uzeo sam danas scarface i kad sam pustio imam 2 crne trake gore i dole, sta da radim da ne dodje do burn in-a? ako je moguce, koristim lcd tv, pa se bojim sad toga jer vidim da je i na njemu moguc burn in efekat, a to nikako ne zelim :S

Uzeo sam danas scarface i kad sam pustio imam 2 crne trake gore i dole, sta da radim da ne dodje do burn in-a? ako je moguce, koristim lcd tv, pa se bojim sad toga jer vidim da je i na njemu moguc burn in efekat, a to nikako ne zelim :S

Upali gledaj i opusti se ;) Kakav burn-in, 1 od milion uredjaja se potrefi burn-in.

Pogotovo jos na LCD-u.

Na LCD se to zove Image Retention ili Screen Burn.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno