Caletu sam namestio na Sony bravia smart screen mod. Kao sto sam gore napisao u tom modu dolazi do sabijanja gornih delova slike i blagog razvlacenja sa leve i desne strane, i blagog zooma. Koliko god to delovalo nakaradno, rezultat je sjajan. Gotovo da ne mozes da primetis da se radi o 4:3 signalu na 16:9. Jedino sto se recimo logotip kanala nalazi malo blize vrhu ekrana nego sto smo navikli i sto recimo siri logotipi budu siri nego sto bi trebalo (recimo logotip Sport kluba), ali u 95% slucajeva ovaj mod potuno zadovoljava.btw, bash me interesuje kako to gledate 4:3 sliku na 16:9 televizoru ?
"truck"-je dovoljan za plasma tv ali da se ne trese previsheJa i dalje ne verujem svojim ocima kada citam da neko moze da kaze da plazma ima bolji prikaz od lcd. Strashno.
Jedina prednost plazme je u velikim ekranima gde je jeftinija od lcd-a.
Bio sam u bestbuy, circuit city, aaronsu u nekoliko gradova dok sam trazio sta cu da kupim. Nisam bio ogranicen nicime osim kvalitetom. lcd je mnoooogo bolji i ne znam cemu cela ova prica. plazma sluzi da je amer natovari na svoj trak i donese kuci a pri tom je veca 2" od komsijine...
Caletu sam namestio na Sony bravia smart screen mod. Kao sto sam gore napisao u tom modu dolazi do sabijanja gornih delova slike i blagog razvlacenja sa leve i desne strane, i blagog zooma. Koliko god to delovalo nakaradno, rezultat je sjajan. Gotovo da ne mozes da primetis da se radi o 4:3 signalu na 16:9. Jedino sto se recimo logotip kanala nalazi malo blize vrhu ekrana nego sto smo navikli i sto recimo siri logotipi budu siri nego sto bi trebalo (recimo logotip Sport kluba), ali u 95% slucajeva ovaj mod potuno zadovoljava.
Na plasmama na kojima sam gledao 4:3 bile su podesene na panorama mod (Samsung i LG plasme). To je razvlacenje slike u krajevima, dok centar ostane ne deformisan.
I to je sasvim korektno izgleda recimo u 90% slucajeva.
U svakom slucaju, navodjenje kao glavnog aduta za ne kupovanje 16:9 televizora zbog ne mogucstva konfornog gledanja klasicnih 4:3 kanala, definitivno ne pije vodu.
U svakom slucaju Sony je sa svojim smart screen modom to resio skoro do perfekcije.
Pitao bih Petarst kako je to reseno na tvom Panasonicu?
A koji onda CRT da uzme. Nije tacno da CRT modele koji postoje na nasem trzistu kompanije ne navode na zvanicnim siteovima.Ali ako 90% tv koristish za nashu televiziju uzmi CRT tv jer je bolji i dugovechniji.Ali nemoj samo kod nas ove cheshke,poljske i shpanske sonije,philipse i ostalo jer je to 3 klasa koju chak ni te firme u svojoj zvanichnoj ponudi ne navode.
Caletu sam namestio na Sony bravia smart screen mod. Kao sto sam gore napisao u tom modu dolazi do sabijanja gornih delova slike i blagog razvlacenja sa leve i desne strane, i blagog zooma. Koliko god to delovalo nakaradno, rezultat je sjajan.
Ne treba kupovati nikakav HDTV jer trenutno premalo toga mozesh da pustish na njemu, a pogotovo ne treba dati 2000e za plasmu ?!?!?!?. Gledati obichan TV ili DVD na HDTVu je glupost kao i gledanje PCa na CRT televizoru...
Mene uopshte ne interesuje nishta osim minimum 720p HD signal, i tu je LCD majka i otac za bilo kakvu plasmu. LCD cu kupiti kada za to bude potrebe, znachi kada budem imao HD player, kada budem imao Playstation3, HD satelitski resiver...
btw, bash me interesuje kako to gledate 4:3 sliku na 16:9 televizoru ?
Caletu sam namestio na Sony bravia smart screen mod. Kao sto sam gore napisao u tom modu dolazi do sabijanja gornih delova slike i blagog razvlacenja sa leve i desne strane, i blagog zooma. Koliko god to delovalo nakaradno, rezultat je sjajan. Gotovo da ne mozes da primetis da se radi o 4:3 signalu na 16:9. Jedino sto se recimo logotip kanala nalazi malo blize vrhu ekrana nego sto smo navikli i sto recimo siri logotipi budu siri nego sto bi trebalo (recimo logotip Sport kluba), ali u 95% slucajeva ovaj mod potuno zadovoljava.
Na plasmama na kojima sam gledao 4:3 bile su podesene na panorama mod (Samsung i LG plasme). To je razvlacenje slike u krajevima, dok centar ostane ne deformisan.
I to je sasvim korektno izgleda recimo u 90% slucajeva.
U svakom slucaju, navodjenje kao glavnog aduta za ne kupovanje 16:9 televizora zbog ne mogucstva konfornog gledanja klasicnih 4:3 kanala, definitivno ne pije vodu.
U svakom slucaju Sony je sa svojim smart screen modom to resio skoro do perfekcije.
Pitao bih Petarst kako je to reseno na tvom Panasonicu?
A koji onda CRT da uzme. Nije tacno da CRT modele koji postoje na nasem trzistu kompanije ne navode na zvanicnim siteovima.
Ako neko ima para treba bas SAD da kupi HD plazmu i da uziva u gomili materijala i preko satelita i preko raznih foruma gde isti moze da se downloaduje, takodje mozes da pustas HD filmove preko xbox-a ,a iste da kupujes preko amazona za 19$, stoga sad je pravo vreme ako se ima para.
Znaci koliko sam skapirao ne treba kupovati LCD dok je jos anog.signal!a signali koji se emituju preko sbb,ptt, mislim na strane programe kao na primer discovery,national geographic,hisotry,explorer itd.A sto se tice pay tv signala????! Plasma ne podrzava HDTV
????? Da li LCD ima vremesko ogranicenje kao PLASMA tj .u pogledu sati ekrana i sta kad prodje to vreme (npr.10.000 da maximum).Sta misli te o funkcij PIP,PAP,na LCD?!!!!Daj te mi neki predlog "modela" za kupovinu LCD ili Plasme kod nas DO 32 ?Sta misli te da odustanem od kupovine LCD i Plasme pa da kupim neki od CRT modela 32,29????!!!
OK VIDECU :smash:@tesla pa evo prvo cu ti reci da plasme postoje u najmanjoj velicini od 37".
Do 32" uzmi CRT, imaces bolju sliku nego na LCD-u, ako bas hoces tanak fancy tv, a mozes da napravis kompromis na kvalitetu slike onda uzmi LCD do 32".
Ako hoces da uzmes 40+ " panel onda plasma, mislim da na celom topicu imas mnogo materijala za i protiv i jednog i drugog.
Nisam hteo da se flejmujem ali ne mogu da verujem kakvi su neki ljudi..... Ako si ti u fazonu da ne bi gledao nasu kablovsku na plazmi ili LCD i da je bogohuljenje, to je tvoje misljenje. Ja radim po ceo dan i kada uvece dodjem ok 19h zelim da se opustim uz razlicite stvari, a jedna od njih je tv. Hvala bogu pa sebi mogu da priustim Plazmu ili LCD, a soba u kojoj gledam tv je velika tako da mi je CRT 72 vec mali, tako da je to jedini razlog sto zelim da kupim tv. Pored kablovske gledam i DVD relativno cesto. To sto nemam satelitskih kanala koji su full HD pa da "uzivam u slici" nema veze sa zivotom. Meni je samo cilj da se opustim i da uzivam u velimo ekranu i da mi dodju ortaci pa da gledamo fudbal zajedno. To je poenta velikog tv po meni. Znaci drustvo i zezanje, a ne vrhunski HD kvalitet slike. Sto se mene tice, ja bih pre uzeo projektor ali je neisplativ jer se lampa istrosi mnogo brzo a kosta EUR 300-400. Tako da rezolucije i sve ostalo moze samo da sluzi za komp i buducnost, a sada je samo u pitanju kvalitet slike sa nasim izvorima i za gledanje DVDa.....
a nije bilo upuceno tebi, sorry, vec Driveru ali nema veze. E a sada si rekao pravu stvar. Na plazmi se ti nedostaci mnogo manje vide nego na LCDu zbog mnogo vece ostrine LCDa. LCD je sto se tice globalnog kvaliteta bolji na boljim izvorima, dok je po meni plazma za nase trziste bolja. Ja sam rekao razloge kupovine velikog televizora, a to su zabava i drustvo prvenstveno, a tek onda kvalitet slike. Ako gledamo po principu sta je bolje a sta je nama dostupno, onda bi svi trebali da vozimo juga, zato sto je kvalitet naseg benzina katastrofa, pa se ipak kupuju novi automobili. Ovo je ista stvar. Jednostavno, volim da se opustim kod kuce sa drugarima, a ovo ce biti pravi dodatak, kada kupim TV, jer se jos nisam odlucio da li kupiti plazmu ili LCD.
Pozdrav
Evo odgovor za sve. Prestanite (pogotovo andjelko) da gurate podatke, brojeve, chartove i gluposti. Pogledajte veliku plasmu i LCD jedan pored drugog (1080p sony) sa 1080p HD snimkom, pa cete videti zashto kazem da je plasma prsla. Kupice je onaj koji ce isto pre honde ili toyote kupiti VW ili Opela. Nigde nisam ni prichao da marketshare znachi mnogo, to u vecini sluchajeva vishe znachi ljudsku glupost nego realni kvalitet proizvoda.
Ne mozete gledati TV program ili DVD na LCDu pa da prichate o tome kako je dobar ili ne. Plasma je bolja nego shto je bila ranije, ali je i dalje muljavina u odnosu na LCD i koprca se samo zato shto je jeftinija za proizvodnju.
1. TFT je jeftiniji za male dijagonale, plasma za vece. Znaci generalizacija ne vazi.
2. plasma iz blizine izgleda losije ali iz daljine izgleda bolje
3. crna je na plasmi crna, odziv je za klasu bolji a i boje su znacajno bolje
Nego, bas me zanima sta si ti to video kao razliku izmedju HD plasme i tft-a kada si ih gledao iz blizine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari