Šta je novo?

Piraterija - diskusija o legalnim i moralnim aspektima

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel bi imao ovakav "stav" da ne zivis u udbasko/mafijaskoj zemlji ciji vladari upravo i zele da vecina ima takav "stav"???
Da ti "ne daj boze" neko blizak radi u pomenutim "zlim korporacijama"???
Da ti "sutra" dete (opet valjda "ne daj boze") pozeli takvu karijeru?

U stvari nemoj ni da odgovaras jer vrlo dobro znam da ce proraditi dobri stari samodestruktivni inat (taj tako "genijalni" balkanski odbrambeni mehanizam) pa ces vec onako "demagoski" objasniti svoj "pravednicki stav" ;)

Ma da vratimo mi Tita i svi odredom "(k)raduckamo" u "drzavno preduzece", grebemo se za pandursko/udbasko/vojne cinove (i "drzavne nekretnine" ;)), radimo u zelezarama, basenima, rudnicima, kopovima i da oremo njive i u 30-om veku??? Bilo pa proslo o "prepravedni anti globalisticki drugovi" ;)
Mora da se ide napred ;)

Хмм, ставиш речи неком уста и кажеш, не немој одговарати. Како је то демократски.

Удба не постоји, а ако мислиш да било ко контолише њихове наследнике осим великих (кхм... западних) сила ти си наиван, или продајеш причу за паре.

Како може нешто против вредности "нека цркну сви, само да моје дупе буде подмазано" да буде самодеструктивно? Далеко је самодеструктивније глумети да ће нешто позитивно бити од мегакорпорација у Србији.

Иначе ти исти комунисти са Титом на челу и њихови потомци су били и данас су највећи и најбескруполознији капиталисти.

Ја капирам кад се неко нахвата кеша на тај начин, мора некако да рационализује то, иначе поједоше ракови изнутра.

Pazi ovo ne zasluzuje ni komentar, ali savrseno oslikava zaslepljenost i zatucanost pojedinih clanova naseg drustva. Sta ako taj softver pravi 10 nasih mladih ljudi koji su potomci onih koji su otisli u USA? Jesu ti oni krivi sto imas bazu tamo negde? ******stina.

Kao i pojedinci ovde koji su iz fazona "da imam vecu platu, platio bih softver". Koja laz.
Ипак си прокоментарисао мада ниси капацитет да схватиш суштину.
То што си написао твој "превод" мог коментара нема благе везе са суштином.

Ипак си прокоментарисао мада ниси капацитет да схватиш суштину.
То што си написао твој "превод" мог коментара нема благе везе са суштином.

Tako obicno komentarisu ljudi koji nemaju niti jednu realnu cinjenicu sa kojom bi usli u normalnu diskusiju, pa se brane foskulama poput "mozdanog kapaciteta". Mozda ti nemas mozdani kapacitet imajuci u vidu kakav je komentar napisan? Koji je, inace, besmislen. Eventualno normalan u nekom tvom svetu cudne logike, ali na ovoj planeti koja ima 3 dimenzija prostora i 1 dimenziju vremena - totalno se uklapa u onaj sistem razmisljanja 90tih koji je, iznenadjujuce, i dalje prisutan.

Ta mrznja koju sejete oko sebe, to ****** kojim nas sve trujete - to je sve sto umete. Uvek je za sve drugi kriv, pa posto su oni nama nesto, sad cemo mi njima nesto. Klasican malogradjanski princip,

Откуд теби право да судиш посебно када не капираш да свако има право на свој став или мишљење. То што ти тако не мислиш неможе бити оправдање за коментаре типа бесмислено и шта је реално или не?
Јел треба да идем у детаље колико ме лично коштала "политика" запада па да би ти, евентуално, прихватио да имам право на свој став?!
Спусти лопту на земљу и батали дељење оцена јер ниси стручан за такав посао.

Pazi ovo ne zasluzuje ni komentar, ali savrseno oslikava zaslepljenost i zatucanost pojedinih clanova naseg drustva. Sta ako taj softver pravi 10 nasih mladih ljudi koji su potomci onih koji su otisli u USA? Jesu ti oni krivi sto imas bazu tamo negde? ******stina.

Kao i pojedinci ovde koji su iz fazona "da imam vecu platu, platio bih softver". Koja laz.

Зато просечни "роб" како неко рече за просечног Србина, треба од своје плате од 20.000 динара, да одвоји 10.000 за на пример легани ОС на свом кућном рачунару. Храну коју је требао да купи да преживи до краја месеца добијаће гледајући у сунце сваког јутра и вечери.

Ја разумем да би ти тукао пендреком сиротињу да ти дају паре за софтвер, нисам изненађен.
A sta ako je taj mali studio instanca velike korporacije, koje tako prezires? To znaci da si licemer?

Кад би мали студио би "инстанца" онда не би био мали студио него део корпорације.

Иначе ја не мрзим те велике корпорације, поготово у информатичком свету, само одбијам да прихватим да роним сузе због њиховог профита.

Па само Бил Гејтс има 80 милијарди долара приватне својине. Више него што ће моћи следећих 100 генерација да потроши.

С обзиром да би ти да млатиш пендрецима сиротињу за извучеш неки динар за мултимилијардера Гејтса, ко је лицемер у овој причи...

Poslednja izmena:
Зато просечни "роб" како неко рече за просечног Србина, треба од своје плате од 20.000 динара, да одвоји 10.000 за на пример легани ОС на свом кућном рачунару.

Zato sto je tako glasao.

Licno, ja mislim da ne treba jer mi zao ljudi koji nemaju. Ali mozda bi i trebalo da plate, da bi osetili posledice pogresnog izbora pa da ne naprave istu gresku sledeci put. To je vec psihologija a ne moje licno mislenje.

Taj Microsoft i Windows su legalno usli u zemlju tako sto su predstavnici naroda potpisali ugovor u ime naroda da cemo svi mi placati operativni sistem i ofis paket.

Zato sto je tako glasao.

Licno, ja mislim da ne treba jer mi zao ljudi koji nemaju. Ali mozda bi i trebalo da plate, da bi osetili posledice pogresnog izbora pa da ne naprave istu gresku sledeci put. To je vec psihologija a ne moje licno mislenje.

Taj Microsoft i Windows su legalno usli u zemlju tako sto su predstavnici naroda potpisali ugovor u ime naroda da cemo svi mi placati operativni sistem i ofis paket.

Гласање условљава став страних компанија по питању куповине софтвера? Хмм добро...

А ко је по теби био прави избор, они који су требали да нас извуку из го**на?

Мени се чини да се се сви измењали и сви само своје дупе мазали парама. Нуди се избор избор имеђу "Douche and Turd".

Та политика "нека плате софтвер макар им мала деца поцркала од глади" је управо прави дух либералног капирализма свеприсутног у Србији у најгорој форми на планети.

Логичан ток мисли на ту тезу је утеривање оних са пиратским софтвером у концентрационе логоре можда?

Ипак од тога зависи да ли ће дебели наследници Гејтса и сличних имати још један Ферари у гаражи. Шта је то наспрам хране за бедног српског роба... ништа.

Poslednja izmena:
Па само Бил Гејтс има 80 милијарди долара приватне својине. Више него што ће моћи следећих 100 генерација да потроши.

Posteno covek zaradio sve svoje milijarde, za razliku od bilo kog danasnjeg srpskog milionera.Njemu skidam kapu, ovim domacim bi samo skinuo glavu....kosom.

Ko hoce nek placa, ko pak nece da placa ne mora, nametati nekome nesto je borba sa vetrenjacama...uvek je tu izbor, plava ili crvena pilula.[emoji2]

Piraterije ima i u puno razvijenijim i bogatijim zemljama, cak i vise nego kod nas, i bice je uvek.

Posteno covek zaradio sve svoje milijarde, za razliku od bilo kog danasnjeg srpskog milionera.Njemu skidam kapu, ovim domacim bi samo skinuo glavu....kosom.

Не знам да ли је поштено баш све било, боље речено легално. Говорим на пример о случају где је Микрософт правио један код за Интелове процесоре један код за Амд-ове процесоре. Бог зна шта све има зашта се не зна. Али опет и ја ценим његову способност да све то направи, само проблем је превелика акумулација капитала. После тога други и да су паметнији и способнији од њега немају шансе кад је су сви ресурси на планети у 1% популације. То се већ претвара у техно-феудализам. Неколико краљева и остатак робови.

По тој филозофији друштво постоји само због тога да би га капиталисти експлоатисали.

Едит: Што ме подсећа на ону познату реченицу из "Капитализма" , "Богати су спремни да све ураде за сиромашне, осим да им се скину са грбаче" .

Poslednja izmena:
Sry sto offtopicim, Zepter je milijarder, a nije ti nista ukrao, doduse ovde ni ne posluje.

Sry sto offtopicim, Zepter je milijarder, a nije ti nista ukrao, doduse ovde ni ne posluje.
Tacno, jedan od retkih poreklom odavde, al doduse, ni ne zivi ovde vec u Monte Karlu.

Al zato imamo Miskovica, Mitrovica, Beka, Karice, Arkana(sada Cecu, srBsku majku), Sarica, Peconija i slicne...sve elita moj do mojega, ne zna se ko je "postenije" stekao..iza Gejtsa je barem nesto korisno ostalo svetu.

Takodje ne razumem hejt prema ljudima koji valjaju diskove. U cemu je problem gde neka x osoba nareze y broj materijala na odredjeni medijum i prodaje? Koga je on to prevario i kako?

To vec nije piraterija nego preprodaja tudjeg dobra, a to je krivicno delo.A problem je jer to nije njegov materijal vec tudji.

Nije kaznjivo samo onda kad koristis za svoje potrebe ili podelis onako kako si i ti dosao u posed istog.

само проблем је превелика акумулација капитала. После тога други и да су паметнији и способнији од њега немају шансе кад је су сви ресурси на планети у 1% популације. То се већ претвара у техно-феудализам. Неколико краљева и остатак робови.

To nije njegov problem.Ne mozes ti da ogranicavas nekome priliv kapitala, ako je taj proizvod ili usluga koja se nudi toliko trazena.

Poslednja izmena:
To nije njegov problem.Ne mozes ti da ogranicavas nekome priliv kapitala, ako je taj proizvod ili usluga koja se nudi toliko trazena.

Добро Гејтс баш и није пример за ту причу, он је бар нешто направио корисно за цивилизацију. Прави пример су нафташи и банкари, они који држе свет у рукама и који пишу судбину народа. Мислим да је сада и по статистици 90% светског капитала у рукама 1% људи. Мислиш ли да све будуће генерације не заслужују ништа осим да раде за тај 1% ? Мени то изгледа као мрачни средњи век.

o znaci samo moram da nadjem nekog ko ima ofis na poslu i dam mu 5 evra da podelimo dva kljuca... koja je sansa da nadjem nekog ko ima legalan ofis u srbiji? 1/999999995 ??
Većina iole "normalnih" firmi u Srbiji ima legalan office i windows.

Oni koji nemaju, uglavnom koriste alternative.

Firma u kojoj radim nema niti jedan nelicenciran programčić još od 2007.

To bas i nije tacno. Zepter se ne razlikuje puno od ostalih domacih privrednika kada je izmirenje obaveza u pitanju. Jedini gori od domacih su oni "privrednici" iz dijaspore koji po "mafijaskoj" liniji uzimaju pare od gastarbajtera da ih "uloze" i "oplemene". Jankovic je na slican nacin dosao do para. Ni onaj Matesic, isto jugoslovenske gore list sto je osnovao Red Bull nije cvecka. Covek prodaje otrov kao i Coca Cola. Ima iskustvo u hemijskoj industriji, tako je i dosao do tog bajnog proizvoda od koga ti rastu krila. Sto je najgore zbog dila koji ima sa domacim velikim privrednicima Brenom, Bobom i Saletom Popovicem koji to smece valjaju po ex Yu, cena je vanserijski visoka pa zatupljena omladina misli da kupuje premijum proizvod. Isti taj Red Bull u Austriji kosta manje od pola litra malo kvalitetnije flasirane vode. Zapravo jedan od najjeftinijih proizvoda koje sam video u prodavnici.

To je problem kada bezis napolje i zavrsis u getu sa ostatkom dijaspore. Odmah se formira organizacija slicna sicilijanskoj mafiji gde se svi drze zajedno i zna se ko je tu ko. Zato, ukoliko je covek u mogucnosti, valja izbegavati nase ljude kada se preselis da zivis u inostranstvu kao sto je Nemacka, Svedska, Austrija, Svajcarska.

U principu ne postoji bogatas koji nije nekoga presao na ovaj ili onaj nacin. Cesto to bude legalno ali ne i moralno. Zato o moralu ne valja pricati vec ga primenjivati u praksi.

Poenta je da ukoliko si prinudjen ti koristi, ali ako nisi nemoj. Niti nemoj to da pravdas vekovnim neprijateljima jer te to samo izjednacava sa njima. Trudi se da budes bolji od belosvetskih kriminalaca i hostaplera koji upravljaju ovim svetom. Ne kupuj softver koji ti treba zbog toga sto je americki, vec kupuj zbog sebe, da platis posteno nesto sto koristis a nije besplatno.

Pokušavam da nadjem ko je amere nazvao vekovnim neprijateljima ali mi ne ide.

Elem, oni su nam oduvek bili saveznici. Uvek smo bili na istoj talasnoj dužini kao naši zapadni saveznici.

Kao što svi znamo, cela zbrka je tek nastala diktatorsko-špijunskim delovanjem devedesetih godina prošlog veka i od naših višedecenijskih saveznika napravila neprijatelje.

Čak smo i u posleratnoj komunističkoj eri, politički i duhovno bili bliži zapadu nego istoku.

Zna se ko je naš vekovni neprijatelj i tamo se softver ne pravi.

Nije da firme to ne bi radile kad bi mogle. Firme imaju legalni softver iz straha, a ne zbog morala.

Ja licno ne mislim da je piraterija toliko losa ako postoji prava potreba pojedinca za time. Za vecinu stvari postoji besplatna alternativa koja radi posao. Pogotovo za prosecne korisnike koji nemaju skoro nikakve potrebe. Kladim se da vise od pola korisnika ne bi ni imalo pojma koji OS koristi. Ali sa druge strane, nekada jednostavno nema pravog resenja. Probao sam da nadjem bilo kakvu alternativu photoshopu, ali uzalud. Nista mi nije ni blizu prislo. Takodje nisam nista uspeo da uradim za pdf editor. Novac za leglani softver ovde jednostavno nemam.
Skoro sam presao na krekovani avast av. 5 godina sam kupovao licnecu, ali su me nekoliko puta zeznuli pa sam odustao. Prilikom svakog obnavljanja me zakinu za 20 dana licence, a poslednji put sam kupio internet security kad je to bio najbolji paket sa nekoliko opcija koje sam smatrao korisnim. Probam jednog dana da iskoristim jednu od njih i vidim da ne mogu. Dobio sam downgrade. Moj paket je sada srednji po opcijama, dok novi paket ima ono sto sam platio i sada kosta vise. Opcije koje sam platio sada vise nemam. Od tada sam presao na free. Posle godinu dana pocnu da smaraju reklamama i bas spamuju. Resenje je upgrade. I tako ja odlucim da se upgrade, ali da ne dam pare.

Elem, oni su nam oduvek bili saveznici. Uvek smo bili na istoj talasnoj dužini kao naši zapadni saveznici.

Kao što svi znamo, cela zbrka je tek nastala diktatorsko-špijunskim delovanjem devedesetih godina prošlog veka i od naših višedecenijskih saveznika napravila neprijatelje.

Čak smo i u posleratnoj komunističkoj eri, politički i duhovno bili bliži zapadu nego istoku.

Ako cemo vec u istoriju da idemo, Amerika je tri puta bombardovala Beograd u 20om veku. Tesko da su nam to saveznici. Saveznik Srbije je zemlja sa kojom Srbija ne zeli da bude saveznik, posto svi velikosrbi po automatizmu preuzimaju globalni nacisticki sablon gde su jevreji zlo. Isti ti jevreji tj. Izrael su sapatnici ovog naroda iz drugog svetskog rata i u principu nikada nisu vodili politiku koja bi stetila Srbija. Izrael je bio protiv NATO bombardovanja Jugoslavije i u svojim medijima su slali drugaciju sliku od one koju je sirom sveta slali BBC i CNN. USA i Izrael jesu bliski saveznici po mnogim pitanjima ali to ne znaci da se slazu po svim pitanjima. Inace bi vec priznali Kosovo Republiku kao sto je USA uradila.

Edit: Promasio vek.

Poslednja izmena:
Nije da firme to ne bi radile kad bi mogle. Firme imaju legalni softver iz straha, a ne zbog morala.

Ja licno ne mislim da je piraterija toliko losa ako postoji prava potreba pojedinca za time. Za vecinu stvari postoji besplatna alternativa koja radi posao. Pogotovo za prosecne korisnike koji nemaju skoro nikakve potrebe. Kladim se da vise od pola korisnika ne bi ni imalo pojma koji OS koristi. Ali sa druge strane, nekada jednostavno nema pravog resenja. Probao sam da nadjem bilo kakvu alternativu photoshopu, ali uzalud. Nista mi nije ni blizu prislo. Takodje nisam nista uspeo da uradim za pdf editor. Novac za leglani softver ovde jednostavno nemam.
Skoro sam presao na krekovani avast av. 5 godina sam kupovao licnecu, ali su me nekoliko puta zeznuli pa sam odustao. Prilikom svakog obnavljanja me zakinu za 20 dana licence, a poslednji put sam kupio internet security kad je to bio najbolji paket sa nekoliko opcija koje sam smatrao korisnim. Probam jednog dana da iskoristim jednu od njih i vidim da ne mogu. Dobio sam downgrade. Moj paket je sada srednji po opcijama, dok novi paket ima ono sto sam platio i sada kosta vise. Opcije koje sam platio sada vise nemam. Od tada sam presao na free. Posle godinu dana pocnu da smaraju reklamama i bas spamuju. Resenje je upgrade. I tako ja odlucim da se upgrade, ali da ne dam pare.

Za programe poput PDF editora i CAD zaista je tesko naci open source alternativu koja radi posao. Takodje i za Photoshop. Gimp moze uradi sve sto i Photopshop sve do poluprofi primene. Za vise od toga nije. Ako ti stvarno imas potrebu za funkcionalistima koju Photoshop ima a GIMP nema a pritom si amater, mozda ne bi bilo lose da razmislis da se profesionalno time bavis. Zanimljivo je koliko imamo prekvalifikovanih ljudi u raznim oblastima koji se profesionalno bave samo jednom od tih oblasti.

Poslednja izmena:

Можеш ли навести где су то "вишедеценијски" помогли Србији у историји постојања? Ако занемаримо помагање бомбардовањем.

Što brate, da je realna prosečna plata u Binasr ~150.000 dinara, umesto 20.000 kao što je sada, mogao bih sebi da priuštim legalan softver, da platim pretplatu na neki video servis kako bih gledao nove filmove i slično i da ne razmišljam kada će picousni da se još više uvlači u tur i krene da apsi nas braću pirate kao na zapadu.

Što se hejta prema uličnim prodavcima tiče, star je jasno. Ako si nešto nabavio besplatno tako što sam ti ja to omogućio i ostali u torrent swarmu i ti to posle naplaćuješ, e to po meni samo sisići mogu da rade.

Dobio sam besplatno taj softver, deliću ga i dalje besplatno.

Uostalom:

Capture.jpg
Da ti je plata tolika, potrošio bi je i opet ne bi plaćao sw dok te ne nateraju.. nema nikakve veze sa prihodima i mani me prosečne plate...
Tc sam kupio od studentskih para ko sto već rekoh pre n godina. sad imam par legalnih licenci wina koje sam uzeo uz lt, a koristim linux uglavnom.
Slažem se za prodavce piratskog sw.
Knjige ne piratujem. Sw ne piratujem, jer i ja živim od sw. muziku uglavnom takodje ne, jer slušam mixove koje djevi kace za skidanje.
Serije i ne smatram za pirateriju, pogotovo ove sto se puštaju i kod nas, a netflix cu platiti čim bude moglo normalno od nas. I serije sam neke kupio boxove, neke cu tek (to mora u usa).
Filmovi su druga priča. imam dosta originala, al nema ni jednog novog da bih kupio. Za bioskop hronično nemam vremena

Можеш ли навести где су то "вишедеценијски" помогли Србији у историји постојања? Ако занемаримо помагање бомбардовањем.
Kratak osvrt na spašavanje 500 američkih pilota oborenih od strane Nemaca iznad teritorije Srbije:

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Secanja-na-Srbiju-500-zaboravljenih.sr.html

Proslava 200 godina od dolaska prvog srpskog doseljenika u Ameriku, preko milion ga je sledilo i dalje slede. U Americi se osećaju kao kod svoje kuće. Mnogo im je bolje nego mučenicima u Sibiru kojima u 21 veku uzimaju pasoš da ne pobegnu kući.

http://www.dijaspora.gov.rs/lat/dog...je-200-godina-srba-u-americi-u-filadelfiji-2/

Lista najvećih donatora bespovratne pomoći Srbiji, na prvom mestu ubedljivo EU i SAD.

http://glassrbije.org/privreda/najveći-donatori-srbiji

Da li treba još? Ima toga koliko hoćeš. To što si ti slep i zadojen mržnjom zaista nije moj problem.

Kratak osvrt na spašavanje 500 američkih pilota oborenih od strane Nemaca iznad teritorije Srbije:

http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Secanja-na-Srbiju-500-zaboravljenih.sr.html

Ми њима помажемо нон стоп, али нисам питао ми њима, него они нама. Капираш, кад су они нама помогли?

Proslava 200 godina od dolaska prvog srpskog doseljenika u Ameriku, preko milion ga je sledilo i dalje slede. U Americi se osećaju kao kod svoje kuće. Mnogo im je bolje nego mučenicima u Sibiru kojima u 21 veku uzimaju pasoš da ne pobegnu kući.

http://www.dijaspora.gov.rs/lat/dog...je-200-godina-srba-u-americi-u-filadelfiji-2/

Какве везе ово има са питањем?

Lista najvećih donatora bespovratne pomoći Srbiji, na prvom mestu ubedljivo EU i SAD.

http://glassrbije.org/privreda/najveći-donatori-srbiji

Da li treba još? Ima toga koliko hoćeš. To što si ti slep i zadojen mržnjom zaista nije moj problem.

Како су те донације помогле народу? То су све донације за станачке џепове.

Нисам ја задојен мржњом, него си ти испраног мозга. Верујеш у сваку причу за малу децу коју неко објави у новинама.

Шта је направљено од тих донација, где су отишле? Ја сам спреман да поверујем ако видим доказе.

@ G@W Red Bull je nesto najbolje sto se desilo sportu, posebno ovom extremnijem kao i ovim manje popularnim. Gomile sportista koji su sada visestruki olimpijci bi sedeli u svojim nedodjijama i niko ne bi ni cuo da postoje da ih Red Bull nije sponzorisao. Nasu Ivanu Spanovic sponzorisu x godina i mislim neke nase strelce i kajakase i to dok su svi bili 0.

ne razumem sto si ti toliko opsednut Titom :)
Zato sto je njegov "sistem" i "ideologija" izrodila dobro poznat trio koji nas je prosto unistio ;) Ovi "drugi" se polako izvlace ali kod nas i dalje (veoma uspesno btw) traje unistavanje a jedan od velikih razloga je i ta "nostalgija" prema "godfatheru" balkanskih unistitelja :) i veliki, urodjeni strah od diktatora koji je u medjuvremenu iznedrio "opstu ljubav" prema doticnima ;)
Iste metode vladavine (diktatura, cenzura, sluzbe i sluzbice, partokratija, itd... itd...)

Zato sto je njegov "sistem" i "ideologija" izrodila dobro poznat trio koji nas je prosto unistio ;) Ovi "drugi" se polako izvlace ali kod nas i dalje (veoma uspesno btw) traje unistavanje a jedan od velikih razloga je i ta "nostalgija" prema "godfatheru" balkanskih unistitelja :) i veliki, urodjeni strah od diktatora koji je u medjuvremenu iznedrio "opstu ljubav" prema doticnima ;)
Iste metode vladavine (diktatura, cenzura, sluzbe i sluzbice, partokratija, itd... itd...)

:D

Iconostasis of Serbo-communism.jpg

Ми њима помажемо нон стоп, али нисам питао ми њима, него они нама. Капираш, кад су они нама помогли?

Какве везе ово има са питањем?

Како су те донације помогле народу? То су све донације за станачке џепове.

Нисам ја задојен мржњом, него си ти испраног мозга. Верујеш у сваку причу за малу децу коју неко објави у новинама.

Шта је направљено од тих донација, где су отишле? Ја сам спреман да поверујем ако видим доказе.

Pa šta su ti silni avioni radili na nebu nego vodili naše bitke. Ako ih je 500 spašeno, koliko nije? A tek koliko ih je tek bilo na našem nebu?

Mi njima stalno pomažemo? Ne, nego su naši preci bili časniji od tebe jedno milion puta.

Zadojen si dnevnom politikom, i mržnjom i sopstvenim beščašćem. Ostrašćen si i ne vidiš da sopstvenim pogrešnim uverenjima samo nanosiš štetu svom narodu.

Ne znam što ti uopšte odgovaram. Nisi u stanju normalno da razmišljaš i tu se završava svaka priča sa tobom i tebi sličnim.

@Ilion:

Бесомучно англо-америчко разарање десетина српских и црногорских градова, вароши и села, започето 20. октобра 1943. а окончано 18. септембра 1944. године, једна је од већих недоумица наше новије историје. Кључне карике те енигме углавном су замагљене.
Поред Ниша и Београда, које су разарали чак 15, односно 11 пута, Енглези и Американци су масакрирали практично све веће градове и насеља по Србији и Црној Гори
Извор

О бомбардовању 1999 надам се да не треба писати, ваљда си био у Србији?
Последице бомбардовања из 1999 осећаће још много генерације с обзиром на количине баченог осиромашеног уранијума.
И то су теби пријатељи?

Pa šta su ti silni avioni radili na nebu nego vodili naše bitke. Ako ih je 500 spašeno, koliko nije? A tek koliko ih je tek bilo na našem nebu?

Mi njima stalno pomažemo? Ne, nego su naši preci bili časniji od tebe jedno milion puta.

Zadojen si dnevnom politikom, i mržnjom i sopstvenim beščašćem. Ostrašćen si i ne vidiš da sopstvenim pogrešnim uverenjima samo nanosiš štetu svom narodu.

Ne znam što ti uopšte odgovaram. Nisi u stanju normalno da razmišljaš i tu se završava svaka priča sa tobom i tebi sličnim.

Амерички авиони водили наше битке? Која фантазија... као Ратови Звезда.

Ја сам провео пола године на граници са Косовом као добровољац у српској војсци. Немој мени да причаш о части и шта сам урадио за свој народ, ти који то не поседујеш исту.

Твој највећи допринос народу је вероватно лупање у лонце.

Једини задојен мржњом овде си ти, зато се толико и брецаш кад неко изговори истину, као и слични теби. Често виђам такве изливе беса код највећих слуга.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno