Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

Pitanja:
Da li philips cita id3 sa Mp3?
Da li ima podrsku za xvid?
Gde ima da se nadje i za koliko nama_svima_dragih evrica?

Mx je napisao(la):
Ajde Aprunic-u probaj Dvd-ove za druge regione pa javi.Danas kupujem 470 pa da zbudzim i ja tu ir diodu. :banana:

E pa ocu ovih dana, cim stignem...
Samo cu da napravim region 1 dvd, recimo, i da vidim sta ce da ispise.

Nisam znao kako da proverim uopste koji mi je fw, region itd ali eto pojavi se i taj info, pa cu da proverim i da javim.

DJmihailo je napisao(la):

Fino fino, ali me malo buni ono za verziju 4 i 470/575...

Warning: the firmware for Pioneer 470 starting with v4 is the same for Pioneer 575. If you want to upgrade again your Pioneer 470 and after inserting CD it say "Unknown Disc" upgrade with an Pioneer 575 firmware. The 575 firmware has more features (audio) than 470.

Sta bi do djavola ovo trebalo da znaci? :trust:
Da je ovo firmwer od 575 koji je ubudzen za 470, i ima sve one audio zezalice, kao i onaj prethodni tog tipa, samo sto je mister MTZ sredio jos ponesto?

Ili sam nesto propustio??? :cigar:

Da li je neko probao ovaj zadnji firmware gde se sa duplim klikom na display taster povećavaju fontovi pri puštanju DIVx i gde ima više od 14 karaktera pri ispisu mp3 tagova ? Ajde dajte neke komentare, da ne kažem utiske!

Alltodvd je napisao(la):
Bonus - Meniji na SRPSKOM!!!

:happy: ... odlicno..

uzgred, oba fajla su ista, mada predpostavljam da si tako i radio.. treba da se rename-uju u sva velika .BIN a preporucljivo bi bilo da ih zipujes zbog crc error-a ako neko downloaduje na losim vezama...

Inace oktljucavanje preko onog malog govanceta ide ko blesavo, jeste da i dalje pise da je region 2 ali film koji sam namestio sa region zastitom i koji ranije nije hteo sada leti :) ... e, sad mogu i do video kluba bez bojazni :)

A onaj MTK v4 je cini mi se bugovit, to sto spominju stisni dvaput display za duplo veca slova je u stvari bug jer ako film ne startujete preko browsera on prikaze originalna mala slova... Medjutim imate vise slova u imenu fajla, tako da je izbor mp3-a sada prava pjesma :) (NE ispisuje tagove, ili ja nisam primetio)

Poslednja izmena:
Novi FW

McBuki je napisao(la):
Da li je neko probao ovaj zadnji firmware gde se sa duplim klikom na display taster povećavaju fontovi pri puštanju DIVx i gde ima više od 14 karaktera pri ispisu mp3 tagova ? Ajde dajte neke komentare, da ne kažem utiske!

Probao sam, radi, ali se malo cudno ponasa. Treba dupli klik na display da se poveca titl i onda se dobiju siva polja iza slova (kao na originalnom fw). Nakon sto sam slucajno aktivirao onaj sistem za uklanjanje video suma - siva polja su nestala. Nisam mnogo eksperimentisao, ali to su prva zapazanja. I nekako mi sva slova u menijima deluju zamucenije nego ranije, kao da ih ne refreshuje kako treba nego ostane "duh" od prethodnog ispisa. Vrlo cudno.

Inace mp3 KONACNO SLJAKA KAKO TREBA! Browser prozor je prosiren tako da se vidi bar 40ak znakova u nazivima foldera i fajlova, umesto default 14. Nazalost, razni play modes i dalje nisu dostupni za mp3.

U svakom slucaju je napredak, ali jos nije tip-top.

Ovaj fw sa alltodvd nije los, deluje da nije bugovit, mada ne resava duzinu naziva za mp3. Ajde ljudi sredite i to, pa da imamo konacno ljudski fw!

Dekodiranje zona sa palmtopom?

Da li je neko uspeo da se resi ogranicenja za dvd regione upotrebom palma ili ir porta na kompu, dakle bez onog budzenja elektronike (malo me brine ono lemljenje i krpljenje)? Kakva su iskustva i koji je postupak? Nasao sam neke instrukcije na www.videohelp.com/dvdhacks ali me zanima da li je nekome to zaista poslo za rukom?

mr.K je napisao(la):
Da li je neko uspeo da se resi ogranicenja za dvd regione upotrebom palma ili ir porta na kompu, dakle bez onog budzenja elektronike (malo me brine ono lemljenje i krpljenje)? Kakva su iskustva i koji je postupak? Nasao sam neke instrukcije na www.videohelp.com/dvdhacks ali me zanima da li je nekome to zaista poslo za rukom?

Posle raznih pokusaja (lemljenje, serijski IRDA, Ir2Comm) uspelo je sa laptop-om.

Procedura je kao na videohelp.com.

Deinstalacija IRDA, edit msports.inf brisanje msports.PNF, edit netirsir.inf brisanje netirsir.PNF, rucna instalacija Generic Ir Serial port-a, reboot.

Winlirc, 0.63 + pioneer.cf i bukvalno iz ruke, sa nekih 10cm rastojanja klik.

Pioneer se ugasio, kad sam ga ponovo upalio i dalje stoji da je Region 2, ali bez problema pusta diskove regije 1.

Preporuka je backup starih msports i netirsir inf fajlova, radi povratka na IRDA adapter.

BTW, ovo je sve uradjeno pod XP-om sa SP1 na Dell Inspirion 8200 laptopu

Region-free vs. Warranty

Easyd, TNX!

Danas mi je palo na pamet da pozovem ITMov servis tek da vidim mogu li oni da urade istu stvar (posto sam kupio player od njihovog distributera). Zamisli - moze, i to cak za dzabe. Medjutim, pogodi sta - nakon te operacije garancija je zbogom. Takodje, ako otkljucavanje regiona izvedem samostalno na koji god nacin - gubim pravo na garanciju (to brljanje navodno lako mogu da ustanove, cak i ako kao fol vratis na region 2). Kazu, takva su pravila. Naravno da mi to niko nije pominjao pri kupovini. Za promenu firmwarea nema nikakvih problema (jer to ionako i sam Pioneer preporucuje), ali dekodiranje regiona je faul. Tako da odustajem od cele akcije (bar dok mi garancija bude vazila).

Znam da 4audio vrsi dekodiranje pri prodaji uredjaja i nemoguce je da se time ponistava garancija. Ali kod ITMa (i njihovih daljih prodavaca) je upravo to slucaj! Zato - pazljivo, pre takve akcije proverite da li time gubite pravo na garanciju. Ne znam kakav je slucaj sa Eurosalonom i Tehnomanijom.

mr.K je napisao(la):
Easyd, TNX!

Danas mi je palo na pamet da pozovem ITMov servis tek da vidim mogu li oni da urade istu stvar (posto sam kupio player od njihovog distributera). Zamisli - moze, i to cak za dzabe. Medjutim, pogodi sta - nakon te operacije garancija je zbogom. Takodje, ako otkljucavanje regiona izvedem samostalno na koji god nacin - gubim pravo na garanciju (to brljanje navodno lako mogu da ustanove, cak i ako kao fol vratis na region 2). Kazu, takva su pravila. Naravno da mi to niko nije pominjao pri kupovini. Za promenu firmwarea nema nikakvih problema (jer to ionako i sam Pioneer preporucuje), ali dekodiranje regiona je faul. Tako da odustajem od cele akcije (bar dok mi garancija bude vazila).

Znam da 4audio vrsi dekodiranje pri prodaji uredjaja i nemoguce je da se time ponistava garancija. Ali kod ITMa (i njihovih daljih prodavaca) je upravo to slucaj! Zato - pazljivo, pre takve akcije proverite da li time gubite pravo na garanciju. Ne znam kakav je slucaj sa Eurosalonom i Tehnomanijom.

U tehnomaniji navodno uzimaju 10ak € ne znam za garanciju, ja sam ovaj uzeo kod http://www.bcgroup-online.com/ i jedino sto mi je batica rekao je da ako ugasim player dok radim update firmware-a ne vazi garancija :)

Jedino sto kapiram da mi garancija ionako ne vredi kod njih, posto vise nemaju pioneer-a na lageru, a verovatno nece ni imati...

Savet, ako nemas gomilu DVDova regije 1 a imas nekog kod koga mozes da narezes DVD, nemoj da radis hack :)

Ja imam tu "nesrecu" da u okruzenju svi imaju zonu 1 DVD-je, tako da sam dosad morao da ih gledam na comp-u...

mr.K je napisao(la):
Easyd, TNX!

Danas mi je palo na pamet da pozovem ITMov servis tek da vidim mogu li oni da urade istu stvar (posto sam kupio player od njihovog distributera). Zamisli - moze, i to cak za dzabe. .........
Jel mozes da mi das njihov broj? Tj. broj servisa koji si zvao. Rekose ti da mozes da uzmes CD sa novim FW od njih, jel tako?
Ako ne, zna li ko gde mogu da skinem orginalni FW za DV-470???

Meni firmware za 575 sa podrskom za divx pravi dosta problema. Pri pregledu jpg slika cesto se zaglupi, ponekad sam izvrsava neke komande, juce nije hteo da mi pusta film i titl na dvd-u koji je posle u Zabcu radio bez problema (titl nece da pusti, a film posle 5 min vrati na pocetak).

Jel zna neko gde mogu da nadjem originalni firmware za 575?

face je napisao(la):
Meni firmware za 575 sa podrskom za divx pravi dosta problema. Pri pregledu jpg slika cesto se zaglupi, ponekad sam izvrsava neke komande, juce nije hteo da mi pusta film i titl na dvd-u koji je posle u Zabcu radio bez problema (titl nece da pusti, a film posle 5 min vrati na pocetak).

Jel zna neko gde mogu da nadjem originalni firmware za 575?

Ovo bi trebalo da su original firmware-i, nisam probao :(

470

575a

Ljudi, kolika je razlika u ceni kod nas između 470 i 575a modela? Mislim da ipak uzmem 575a (koliko sam pročitao, razlika je samo u podršci za DVD audio, jesam li u pravu?) da bih imao full podršku za sve DVD standarde. Ili da ipak uzmem 470, koje je vaše mišljenje?

Malo mi smeta što nema shuffle mod na MP3-ojkama, ali će valjda u nekoj reviziji firmware-a to biti ispravljeno.

easyd je napisao(la):
U tehnomaniji navodno uzimaju 10ak € ne znam za garanciju, ja sam ovaj uzeo kod http://www.bcgroup-online.com/ i jedino sto mi je batica rekao je da ako ugasim player dok radim update firmware-a ne vazi garancija :)

U tehnomaniji nije navodno 10 eura, vec je stvarno 20e. Toliko je meni dripac trazio, jer boze moj, to nije standardna stvar, pa komplikovano, treba kodovi da se nadju blabla.

Ne padajte na te fore, nego kupite za 100-150 dinara sto vam treba da napravite onaj najjeftiniji IR predajnik i uz winlirc bacite kodove na dvd i baj.

A posto oni u Tehnomaniji (a i ostalim prodavnicama koje rade dekodiranje) rade to, jasno je da ne mogu da se vade da garancija u tom slucaju ne vazi i dalje, jer em je njihov covek uradio dekodiranje, em je uzeo pare, em oni sami kazu da oni to rade.
So, ko bude imao problema sa garancijom moze samo da digne dovoljnu dreku i garant ce da prodje. Ne svidja se njima da im dolazi inspekcija, verujte mi, jer svako od njih nesto mulja.

Pozdrav per tutti.

Filip je napisao(la):
Jel mozes da mi das njihov broj? Tj. broj servisa koji si zvao. Rekose ti da mozes da uzmes CD sa novim FW od njih, jel tako?
Ako ne, zna li ko gde mogu da skinem orginalni FW za DV-470???

Broj ITMovog ovlascenog servisa je 3107400. To je valjda negde u Omladinskih brigada. Ja ih nisam pitao za firmware, vec za otkljucavanje regiona. Sigurno imaju i originalni fw, ali je pitanje da li ce ti dati da se sam zezas sa tim, ili ce insistirati da ti oni "ovlasceno" obave operaciju.

easyd je napisao(la):
Savet, ako nemas gomilu DVDova regije 1 a imas nekog kod koga mozes da narezes DVD, nemoj da radis hack :)

Imas pravo. Imam nekoliko dvdova (The Cure concert, Michel Gondry videos, Sonic Youth) u zoni 1 za koje sam jedva cekao da ih cujem/vidim kako treba u punom hifi izdanju, a ne preko kompa. Za filmove mi i nije mnogo bitno. Moracu sam da ispiratizujem rodjene originale.

violinista je napisao(la):
Ljudi, kolika je razlika u ceni kod nas između 470 i 575a modela? Mislim da ipak uzmem 575a (koliko sam pročitao, razlika je samo u podršci za DVD audio, jesam li u pravu?) da bih imao full podršku za sve DVD standarde. Ili da ipak uzmem 470, koje je vaše mišljenje?

I ja sam se dvoumio izmedju 470 i 575. Jedina stvarna razlika je sto 575 ima ugradjen 5.1 dekoder, tako da moze da se nakaci direktno na neki home 5.1 sistem zvucnika sa odgovarajucim ulazom. Za iole bolji zvuk je neophodno AV pojacalo ili receiver koji u svakom slucaju ima u sebi i taj dekoder, tako da je pitanje cemu to onda. Eventualno se moze diskutovati koji je od dva dekodera kvalitetniji, ali sumnjam da u toj klasi ima nekih bitnih razlika.

Druga razlika - podrska za SACD i DVD-A je razlika u softwareu. Ako instaliras firmware sa 575 na 470 dobijas isto. Cinjenica da od svih onih koji su 470 prepravili da cita i SACD i DVD-A (ukljucujuci i mene) niko jos nije rekao kako to stvarno zvuci je prosta posledica toga sto nazalost niko nema niti jedan takav disk da bi probao sistem! Mislim da kada jednog dana ti formati postanu sire dostupni kod nas, player koji sve to cita ce kostati manje nego sada razlika u ceni ova dva.

Tako da je meni na kraju izbor bio jasan - 470!

mr.K je napisao(la):
I ja sam se dvoumio izmedju 470 i 575.

Druga razlika - podrska za SACD i DVD-A je razlika u softwareu. Ako instaliras firmware sa 575 na 470 dobijas isto. Cinjenica da od svih onih koji su 470 prepravili da cita i SACD i DVD-A (ukljucujuci i mene) niko jos nije rekao kako to stvarno zvuci je prosta posledica toga sto nazalost niko nema niti jedan takav disk da bi probao sistem! Mislim da kada jednog dana ti formati postanu sire dostupni kod nas, player koji sve to cita ce kostati manje nego sada razlika u ceni ova dva.

!

Ne možeš da promenom firmvera dobiješ SACD 5.1 Može samo da očita sacd i reprodukuje ga stereo...

mr.K je napisao(la):
...
Druga razlika - podrska za SACD i DVD-A je razlika u softwareu. Ako instaliras firmware sa 575 na 470 dobijas isto.
:)
Zar stvarno mislis da je razlika samo u software-u, da je samo to dovoljno da bi se reprodukovao DVD-a i SACD?

Ne možeš da promenom firmvera dobiješ SACD 5.1 Može samo da očita sacd i reprodukuje ga stereo...

Jesi li probao? Ja jos nigde nisam nasao potvrdu da je neko stvarno uspeo da na Pioneeru 470 reprodukuje SACD layer, ili DVD-A sekciju DVD-Audia. To sto u meniju egzisistiraju stavke SACD/DVD-A je sasvim logicno, pa firmware je sa 575 modela...

Poslednja izmena:
Zorro je napisao(la):
Jesi li probao? Ja jos nigde nisam nasao potvrdu da je neko stvarno uspeo da na Pioneeru 470 reprodukuje SACD layer, ili DVD-A sekciju DVD-Audia. To sto u meniju egzisistiraju stavke SACD/DVD-A je sasvim logicno, pa firmware je sa 575 modela...

Nisam probao jer ja imam 575 :banana: tako da to kod mene radi. Ja lično ne verujem da 470 uopšte reprodukuje zapis kao sacd, ali izgleda da ga ipak pročita, kako-tako.

Zorro je napisao(la):
Zar stvarno mislis da je razlika samo u software-u, da je samo to dovoljno da bi se reprodukovao DVD-a i SACD?

Kao sto rekoh, nisam probao. Kada nabavim neki disk - javljam!

470=575

Kad se 470 preprogramira softverom od 575 dobijete 575 bez 5.1 dekodera u sebi. Ova dva uredjaja su identicna (Napajanje optika ploca) jedina fizicka razlika je sto 470 nema ona 4 chinch-a (prazno izmedju audio i video chinch-eva) i par pripadajucih ANALOGNIH cipova (buffera). Znaci: Ploce su iste softver je isti, 470=575.
Pozdrav,
Nesa
www.alltodvd.com

Alltodvd je napisao(la):
Kad se 470 preprogramira softverom od 575 dobijete 575 bez 5.1 dekodera u sebi. Ova dva uredjaja su identicna (Napajanje optika ploca) jedina fizicka razlika je sto 470 nema ona 4 chinch-a (prazno izmedju audio i video chinch-eva) i par pripadajucih ANALOGNIH cipova (buffera). Znaci: Ploce su iste softver je isti, 470=575.
Pozdrav,
Nesa
www.alltodvd.com
Tačno, dakle bez analognih audio izlaza i dekodera je nemoguće dobiti dobiti SACD 5.1, a pošto NE POSTOJI nijedno pojačalo koje ima SACD decoder u sebi onda je 470=575 al` zamalo... :eyebrows: Naravno retko ko kupuje ove jeftine plejere tu mislim i na 470 i na 575 da bi slušao skupe sacd ploče tako da je 470 mnogo logičnija kupovina...

easyd je napisao(la):
Ovo bi trebalo da su original firmware-i, nisam probao :(

470

575a
Da li neko zna da li su ovo originalni firmware-i???
Ako ne, da li neko pouzdano zna gde mogu da ga nadjem (za 470)???
Skinuo bih ja ovaj i probao, ali mi je veza max 33.6 pa mi je mnogo da skidam 1.5 Mb samo probe radi...

Hvala!

Evo dakle posle probe, mada mi je i pre izgledalo neverovatno... Dakle ako u 470 stavite pravi, origin, SACD a ne hibrid, onda kao rezultat dobijete... ništa...470 može da svira samo hibridne sacd. End of story... :smash:

Evo dakle posle probe, mada mi je i pre izgledalo neverovatno... Dakle ako u 470 stavite pravi, origin, SACD a ne hibrid, onda kao rezultat dobijete... ništa...470 može da svira samo hibridne sacd. End of story... :smash:

Dakle, cita samo CD layer hibridnog SACD-a, koji moze da procita i bilo koji CD i "obican" DD player?

On verovatno pročita i pravi sacd ali nema kovertor a ni analogne izlaze ili firewire da ga prebaci dalje u pojačalo i rezultat je tišina...

Vrh Dno