Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

Pise kod njih na sajtu (F-group) da cita titlove. Dakle, verovatno flashuju...
Zovem ih u toku dana...

Poslednja izmena:
Ja sam narucion od beocomp-a 470 za 110€, nije dosao fleshovan, ali je dosao flash na jednom verbatimu, sa "uputstvom" - posto sam se unapred pripremio video sam da je to zvanicni Pionirov flesh, koji samo dodaje titlove, em su mali, em su u ISO rasporedu... tako da sam bio hrabar i instalirao onaj krekovani, sada su slova pristojne velicine, bela, imaju outline (ako dobro vidim), citljiva na svim mestima, prikazuje nase kuke i kvake, u dva reda... uzgred, nakon ovog krek-flesha povecaju se i neki drugi fontovi za prikaz u podesavanjima i slicno pa je to malo sjeba*o, ali to mi nije ni bitno...

za neke detalje oko utiska i slicno ne vredi da pricam, posto sam ja do sada ima pri ruci samo neke musteke i rodstarove, znaci iskustva nemam, ali mislim Pioneer koji pusta divx i sa nasim slovima i jos za ispod 9000din, mislim da je ok...

Ajde, ako ti nije tesko, isprobaj nekoliko filmova sa razliciim codeceima, arazlicitim audio zapisima, sub/srt, cirilicu....sta god ti apdne napamet i koliko vremena imas na raspolaganju da izgubis na tako nesto :)
99% cu sutra pre podne da odem da uzmem jedan u onom F-groupu...ili, gde je taj Beocomp? (ako je blize da se ne vucem po centru)....ali nije zgoreg imati jos neku info :)
Unapred hvala.

Chisto kao podsetnik, a konstatovano na 575, nece da chita subtitl, ako nije istog imena kao film. Ja imam jedan cdrw koji koristim u tim situacijama, tj. imenujem sub isto kao i film.

Cekaj, cekaj, jel ovo vazi i za 470?!?
Da li moze da otvori fajl koji ima neki separator? Kao recimo direct vobsub sto prihvata tacku (.) kao separator....recimo "film.srp.sub"...

gorang je napisao(la):
Ja sam narucion od beocomp-a 470 za 110€, nije dosao fleshovan, ali je dosao flash na jednom verbatimu, sa "uputstvom" - posto sam se unapred pripremio video sam da je to zvanicni Pionirov flesh, koji samo dodaje titlove, em su mali, em su u ISO rasporedu... tako da sam bio hrabar i instalirao onaj krekovani, sada su slova pristojne velicine, bela, imaju outline (ako dobro vidim), citljiva na svim mestima, prikazuje nase kuke i kvake, u dva reda... uzgred, nakon ovog krek-flesha povecaju se i neki drugi fontovi za prikaz u podesavanjima i slicno pa je to malo sjeba*o, ali to mi nije ni bitno...

za neke detalje oko utiska i slicno ne vredi da pricam, posto sam ja do sada ima pri ruci samo neke musteke i rodstarove, znaci iskustva nemam, ali mislim Pioneer koji pusta divx i sa nasim slovima i jos za ispod 9000din, mislim da je ok...
Jel moze adresa i phone beocomp-a?
moze na pm

Upravo sam flashnuo 575 sa ovog sajta
http://www.div.xro.us/component/option,com_weblinks/catid,70/Itemid,4/
to je MTZ sa softpedije
Sad su normalne velichine fontova, imaju kuke i kvake, inache i dalje je firmware 2.09 zona je 2.
Firmaware proveravate na home menu>initial settings>options i pritisnete display na daljincu.
Zaboravio sam da kazem da sam morao da rezem bin fajl zato shto kod mene nijedan flash nije hteo sa iso, dao sam ime cd-u pioneer.

Poslednja izmena:
...ono .iso je vec gotov image CD-a za fleshiranje, imas opciju u Nero da rezes image ili u alkoholu. Dok .bin nije image od CD-a nego je fajl, koji mora da se snimi u Nero kao "kompilacija" i da se CD nazove PIONEER ili kako vec...

Mislim, da se ne zavaravamo, ni ovaj nije 100% savrsen, kao BSplayer na racunaru :) ... za titlove je tacno, i model 470 trazi da je film i prevod u istom folderu, i da su istog imena, mislim da bi radilo i ono .eng.srt i .srp.sub, nisam proveravao, ja eto sve sto sebi snimam je istog naziva film i prevod...

Dalje, sto se tice kodeka, opet nisam uspeo da ukapiram zbog kog kodeka i kada mu se pojavljuje ono zamucenje/mrljotine, pa nestanu, to sam naleteo kod nekih starijih, jedan je bio u divx3 drugi u divx50, medjutim ostalih 90% pusta kao na racunaru... Da li to moze da se resava novim kodecima ili je mana cipseta koji je unutra (valjda Mediatek), ne znam... Recimo da i xvid10 pusta ok, tacno znam film zbog koga sam morao da instaliram novi ffdshow na racunaru da bi slika ne bi "trzala", dok je Pioneer to pustio perfektno... ko ce ga znati, ali opet se setim cene pa mi nije nesto zao kad primetim ove nedostatke :)

Za 575 ne mora da se imenuje sub istog imena kao i film? I ako mi je sad otkljucan i fleshujem ga oce mi se onda vratiti na zonu 2? ili ce i dalje biti otkljucan?

Koliko sam skapirao ovi firmware-i ne utichu na rpc.

Uzeo sam poslepodne 470-ku. Mislim da ce buduci vlasnici biti vise nego zadovoljni :)
Titlove selektuje sam, a tacka kao separator odlicno odradjuje posao tako da mogu sa subtitles da menjam titl koji se koristi. Upravo sam skinuo ovaj fw za serbian, pa se javljam kasnije kada ga isprobam :)
Jedini "problem" koji sam imao je sto je po defaultu podesen AUTO izbor PAL/NTSC, pa mi je deo filmova radio, a deo ne. Prebacio sam ga na PAL i sada svaki film sljaka...

Za sada sam sasvim zadovoljan.

Stavio sam firmware sa pomenutog sajta i sada sasvim regularno prikazuje sva YU slova.
Ukoliko se u folderu nalazi cirilicni titl, DV-470 ga nece ni detektovati i prilikom pokusaja promene titla bice ponudjeno -/- (ukoliko nema jos neki titl u folderu).

Novi firmware je, kao sto neki rekose, malo izbrljao menije, ali je to cena koju bi, verujem, svako platio za solidno vece titlove, cija je velicina sada odlicno balansirana.

Interesuje me kako ce se ponasati player kada mu uleti titl sa greskom gde recimo neki tag nije zatvoren, pa ostaje duze vreme na ekranu.

Pojedini DivX filmovi pomalo seckaju. Recimo, konkretno, Drustvo mrtvih pesnika je radjen u 23.97fps i on secka. Znam da mi je seckao jos jedna koji sam probao, ali nisam sada siguran koji. Sve ostale koje sam proverio s G Spotom imaju 25fps i njihova reprodukcija ide bez problema...

Projekcija DVD-a je sasvim korektna i tu nema sta da se prica.

Ovde imam samo region 2 filmove, a player je (bar tako pise) region 2 i sve radi ql. Da li su playeri otkljucani ili postoji neki nacin da se to uradi ili su pak korinici ograniceni na region 2 i piratske kopije?

Vise ljudi je trazilo FW na PM, pa evo ovde linka:
http://www.div.xro.us/

Firmware je bio na forumu, ali je vlasnik foruma odlucio da ga postavi negde za slobodan DL, jer da bi ga skinuo sa foruma moras da se registrujes. Krajnje korektan potez sa njegove strane :)

A kako stvari stoje sa regionskom zastitom? Jel' mora da se hakuje FW ili radi neka kombinacija tastera?

Pozdrav!!!!!

Sobzirom da sam prvi put u kontaktu sa DVD Plyerom molio bi nekog da napise
postupak ubacivanja softwera u ovaj uredjaj Pionir 575 , do sad sam mijenjao softwere u digitalnim resiverima pa mislim da necu imat problema sa ovim .

Dakle prvi korak je rezanje firmware-a na CD Tj. onaj fajl koji se preuzme sa interneta koji je u ZIP-a raspakuje se , kad se raspakuje dobija se novi folder u kojem ima jos jedan fail u RAR-u zapakovan , koliko sam ja svatio taj se fajl reze na CD i onda sta dalje .

Molio bih nekog da napise na ovoj stranici ili da mo posalje upuistvo na E-mail
[email protected]

Pozdrav!!!!!

Vlada je napisao(la):
A kako stvari stoje sa regionskom zastitom? Jel' mora da se hakuje FW ili radi neka kombinacija tastera?

evo informativno, na sta sam ja naleteo:
http://www.videohelp.com/dvdhacks.php?dvdplayer=Pioneer+DV-470

znaci ovaj FW nije region free, a da bi dobio regionfree uredjaj mora da ti to odradi servis koji ima Pioneer-ov daljinski koji sluzi za slanje kodova uredjaju... na gornjem linku su potrebni kodovi, pa ukoliko imas neki "pad" ili "palm" to moze da odradi za cas... moze i na racunaru preko winlirc-a, ali ja nisam probao jer kaze ne radi sa USB irda...

Poslednja izmena:
nihad je napisao(la):
Dakle prvi korak je rezanje firmware-a na CD Tj. onaj fajl koji se preuzme sa interneta koji je u ZIP-a raspakuje se , kad se raspakuje dobija se novi folder u kojem ima jos jedan fail u RAR-u zapakovan , koliko sam ja svatio taj se fajl reze na CD i onda sta dalje .

ako u toj .zip arhivi imas .iso fajl, onda ga samo rezi kao image (mislim na .iso), u NERO-u, i dobijas gotov CD, koji je vec potrebnog naziva i na sebi ima onaj .BIN fajl... (mozda ti je sistem podesen da .iso otvara winrar pa te je to zbunilo)... posle taj CD ubacis u uredjaj, iskoci ti slika, pritisnes play na uredjaju i posle par minuta sve je gotovo...

Hvala za link.

Steta sto nemoze preko njegovog daljinca, ovo mi deluje kao komplikovano resenje.

Pioneer 470-S (a isto tako i jaci "brat") cita sve zivo.
Sa firmware-om (Mtz), prepravljenim, prikazuje korektno i nase subtitlove po 1250 kodnom rasporedu. Slova su velicine kao kod klasicnog DVD-a ili u filmovima koji se prikazuju na tv programu.

Titlovi u istom folderu

ajmo samo 1 stvar da razjasnimo, posto se to bar meni čini vrlo bitnim: da li mora fajl sa titlovima da bude u istom folderu na oba ova Pioneera? Da or Ne?

Pozdrav

burnaby je napisao(la):
Pioneer 470-S (a isto tako i jaci "brat") cita sve zivo.
Sa firmware-om (Mtz), prepravljenim, prikazuje korektno i nase subtitlove po 1250 kodnom rasporedu. Slova su velicine kao kod klasicnog DVD-a ili u filmovima koji se prikazuju na tv programu.
Da li si potpuno siguran za DVD+R medie pošto na oficijelnom sajtu piše samo DVD-R jako je važno jer imam nekih 50 DVD+R media pa mi u suprotnom ovaj player nije interesantan.
Pozdrav!

Provereno cita +R/RW i -R....minus RW nisam imao da probam, ali ne vidim razlog da njega ne cita ;)
Sto se ucitavanja titlova tice, nisam uspeo da provalim da li mozes zasebno da ucitas titlove, jer me zapravo nije ni interesovalo. Svi filmovi su mi po direktorijumima na DVD-u i to:
ime_filma.avi
ime_filma.srp.sub
ime_filma.eng.sub

On sam prepozna sve titlove i mozes da ih menjas kao i na klasicnom DVD-u. Kada izaberes engleski ili nemaski titl on ispise to na ekranu, a za srpki titl ne pise nista. Probao sam sa "srp" i "ser" dodatkom iza tacke, ali ne prepoznaje...

Da li neko zna gde ima da se uzme 470-S u Novom Sadu ali hitno pošto za 2 sata idem u NS pa bih da se izložim ovom veoma isplativom trošku.
Pozdrav!

ymiljan je napisao(la):
ajmo samo 1 stvar da razjasnimo, posto se to bar meni čini vrlo bitnim: da li mora fajl sa titlovima da bude u istom folderu na oba ova Pioneera? Da or Ne?

Pozdrav

Kratko i jasno: Da

Nadam se da ce to biti ispravljeno sa sledecim firmware-om.

Uzeo sam 470 i stavio sam firmware za prevod koji radi dobro.
Samo jedno pitanje,zasto neke filmove pusta samo crno belo(konkretno The Last Samurai)?

rastafarian je napisao(la):
Samo jedno pitanje,zasto neke filmove pusta samo crno belo(konkretno The Last Samurai)?

da li ti je TV podesen na AUTO za sistem slike (mislim ono AUTO/PAL/NTSC...) ... moguce da je TV podesen na PAL a player salje NTSC, pokusaj da forsiras da player salje PAL, znaci iskljucis ga i onda drzis pritisnuto >> i pritisnes power za ukljucivanje (na uredjaju, ne na daljinskom), onda ce na displeju da ispisuje AUTO-PAL-NTSC (u krug)...

meni je TV na AUTO pa mi pusta sve u bojama :)

Nazad
Vrh Dno