Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

Josh se razmisljam o kupovini nekog od ova dva modela pioneera (470 ili 575),pa bih vas zamolio da mi kazete da li se oni pri kupovini dobijaju regionalno otkljucani ili moram sam da saljem one IR signale do dvd pleyera.I gde mogu da ih kupim u BG (samo u 4Audio ili...)
Poz :wave:

Mx je napisao(la):
Josh se razmisljam o kupovini nekog od ova dva modela pioneera (470 ili 575),pa bih vas zamolio da mi kazete da li se oni pri kupovini dobijaju regionalno otkljucani ili moram sam da saljem one IR signale do dvd pleyera.I gde mogu da ih kupim u BG (samo u 4Audio ili...)
Poz :wave:

Fabricki, naravno, nisu otkljucani. Za razliku od playera nekih drugih firmi, Pioneer-i mogu da se otkljucaju samo pomocu originalnog servisnog daljinca, ili programibilnog u koji si uneo kod koji se lako moze naci na netu. I PDA mogu da posluze.
Ako nemas nista od gorepomenutog, pazari u 4Audio, tamo ce ti ga otkljucati. Za druge radnje ne znam, ali sumnjam da se nesto opterecuju time, verovatno samo unesu novi firmware i to "originalni", dakle koji nema podrsku za nasa slova. Hakovani FW mozes da uneses sam naknadno. Ako ti je player vec regionski otkljucan, upgrade FW-a nece promeniti to stanje.

Ok,hvala puno :D

E,josh kad bi mi rekli gde da nadjem pioneer 575.U 4audio ga nema,nema u Veru,nema u Beocomp-u....Sto se tice 4audio-a,likovi su ok i kazu da mogu usluzno da regionalno oslobode pioneer-e za 15e (mada mi se to cini skupo).Napravicu IR transmitter pa cu da probam sa onim kodovima koje je gorang okacio.Samo prvo treba da kupim player,a ne znam gde. :wall:

Moze pomoc. Skinuo sam i fleshovao firmware sa http://www.div.xro.us/, za Pioneer 575, ali je problem sto mi drugi red titla prikazuje samo do pola. U cemu je problem? Kolko sam procitao ostalim radi ok?

p.s. da da skinuo sam onu novu verziju. Dakle ne onu iz Zorovog prvog posta u topicu vec onu kasniju, "prepravljenu".

face je napisao(la):
Moze pomoc. Skinuo sam i fleshovao firmware sa http://www.div.xro.us/, za Pioneer 575, ali je problem sto mi drugi red titla prikazuje samo do pola. U cemu je problem? Kolko sam procitao ostalim radi ok?

p.s. da da skinuo sam onu novu verziju. Dakle ne onu iz Zorovog prvog posta u topicu vec onu kasniju, "prepravljenu".

Problem je najverovatnije u tvom TV-u, tj. njegovom overscanu. Uprosceno receno, svaki TV "razvlaci" sliku po ekranu na svoj nacin, a tvoj izgleda malo previse odseca dole (verovatno i gore, ali to ne primecujes). Slican problem imam i ja, meni je slika pomerena ulevo, ali ne toliko da bih mi bas smetalo.
Pogledaj da li na TV-u imas neko dugme (ili funkciju u meniju) sa kojom mozes skupljati/siriti sliku.

Probao sam Pioneer 470, medjutim sa originalnim firmware-om nisam uspeo da startujem niti jedan eksterni titl, znaci ne pokazuje nista, cak ni kukice (probao sam i .sub i .srt). Interesuje me da li je to problem do DVD playera, ne bi li ga na vreme zamenio ili je neophodno predhodno promeniti originalni firmware.

stal@o je napisao(la):
Probao sam Pioneer 470, medjutim sa originalnim firmware-om nisam uspeo da startujem niti jedan eksterni titl, znaci ne pokazuje nista, cak ni kukice (probao sam i .sub i .srt). Interesuje me da li je to problem do DVD playera, ne bi li ga na vreme zamenio ili je neophodno predhodno promeniti originalni firmware.

pa originalni ne podrzava subtitle, ali je Pioneer izbacio upgrade pre jedno mesec dana, link na njihovom sajtu, kaze za besplatni CD upgrade javi se lokalnom distriburetu, to je kod na ITM

U temi je vec objasnjeno i dati su linkovi za alternative...

burnaby je napisao(la):
Pioneer 470-S (a isto tako i jaci "brat") cita sve zivo.
Sa firmware-om (Mtz), prepravljenim, prikazuje korektno i nase subtitlove po 1250 kodnom rasporedu. Slova su velicine kao kod klasicnog DVD-a ili u filmovima koji se prikazuju na tv programu.

Da ne otvaram novi thread, jel moze neko da mi napise koja je razlika izmedju Philips 630 i Pioneer 470 cini mi se da nema neke velike razlike a cena je gotovo identicna, oba su dostupna tj. mogu se kupiti za nekih 9500, tj. kod nas u Su Philips je 11000 ali u BG-u valjda ima za ispod 10 000.

Samo da javim da su u 4Audiju dobili hack za Yamaha DVD-S550.
Sada i Yamaha cita titlove :)

sinke je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread, jel moze neko da mi napise koja je razlika izmedju Philips 630 i Pioneer 470 cini mi se da nema neke velike razlike a cena je gotovo identicna, oba su dostupna tj. mogu se kupiti za nekih 9500, tj. kod nas u Su Philips je 11000 ali u BG-u valjda ima za ispod 10 000.
I ja sam do juce mozgao sta uzeti od ova dva modela i kada sam video na http://www.div.xro.us da je izasao novi FW za pioneer koji podrzava nasa slova sa kvacicama uzeo sam njega.
Znaci koji god da uzmes neces se pokajati.
Inace krenuo sam sa namerom da uzmem Philips 630 pa kako ga nisam nasao u 2-3 radnje otisao sam u tehnomaniju i uzeo pioneer.

Moje misljenje:
Philips 630 bolji zvuk
Pioneer DV-470 guta svaki CD, DVD (bio on -, + ,RW...).

Je'l ima bre neko ko je malo vise testirao Yamaha-u 550 ? Ocu da kupim Yamaha reciver pa bi bilo lepo da uzmem i DVD u kompletu, ali prvo da vidim vidim vasa iskustva da se ne zaj...

ljtruba je napisao(la):
Samo da javim da su u 4Audiju dobili hack za Yamaha DVD-S550.
Sada i Yamaha cita titlove :)

zvao sam jutros...
cena 190EUR-a...

da li vredi?

kazu, bice pionira za 10-ak dana...

poz

deki30

-Nenad- je napisao(la):
I ja sam do juce mozgao sta uzeti od ova dva modela i kada sam video na http://www.div.xro.us da je izasao novi FW za pioneer koji podrzava nasa slova sa kvacicama uzeo sam njega.
Znaci koji god da uzmes neces se pokajati.
Inace krenuo sam sa namerom da uzmem Philips 630 pa kako ga nisam nasao u 2-3 radnje otisao sam u tehnomaniju i uzeo pioneer.

Moje misljenje:
Philips 630 bolji zvuk
Pioneer DV-470 guta svaki CD, DVD (bio on -, + ,RW...).

Pravo da ti kazem ja bih vise da uzmem Yamahu 550s ili Pioneer 575 jer imam 5.1 zvucnike koje ne koristim pa bi tamo da ih nakacim zato mi ova dva modela (koja su nazalost i jedina dostupna u Subotici za sada) sluze kao rezerva ako odsutanem od skupljih "rodjaka". No ne zavisi ni od mene sve, moji daju pare pa se i oni pitaju.
Mislim da i Philips guta sve, bar tako kazu ljudi na forumu.

Sasa je napisao(la):
Ma imam Yamaha reciver, a volim komplete :)
A video sam tog Pioneera i ovu Jamanu, deluje mi da je Y bolje uradjena + je lepsa.

Tako da ne gubim nadu da ce joj resiti titlove :)

Pozdrav!

Skinuo sam user manual za yamahu posto nameravam da je kupim ali jel mi mozes reci ti ili neko drugi da li mogu da koristim moje zvucnike 5.1 jer na pojacalu imam 6 cinc ulaza i 6 izlaza a kako vidim na yamahi ima samo coaxial/optical digital output ?

sinke je napisao(la):
Skinuo sam user manual za yamahu posto nameravam da je kupim ali jel mi mozes reci ti ili neko drugi da li mogu da koristim moje zvucnike 5.1 jer na pojacalu imam 6 cinc ulaza i 6 izlaza a kako vidim na yamahi ima samo coaxial/optical digital output ?

Jedino ako ti zvicnici imaju 5.1 dekoder,sto cisto sumnjam pa ti preostaje samo da Yamahu vezes na neki receiver preko coaxial/opticalkabla/

Raspolozen sam za kupovinu Pioneera 470-ke, ali me zanima da li oni uopste ne podrzavaju 5.1 zvuk ili samo nemaju ugradjen 5.1 dekoder.
Odnosno da li cu mocu uz kombinaciju sa 5.1 AV Receiverom da imam pravi 5.1 zvuk???

U tom slucaju kako se povezuje 470-ka na AV receiver, uz pomoc Optickog izlaza koji ima ili Scarta?

Mikeli

Elf je napisao(la):
Jedino ako ti zvicnici imaju 5.1 dekoder,sto cisto sumnjam pa ti preostaje samo da Yamahu vezes na neki receiver preko coaxial/opticalkabla/

Pa nista onda, jedino da cekam da neko konacno dobije Pioneer 575 pa onda da kupim, naravno ako se ne razgrabi odmah. :)

DV-470 moze da prosledi 5.1 zvuk ka dekoderu ili risiveru/pojacalu koji imaju uradjen dekoder. Za to mu sluze koaksijalni i opticki izlazi sa zadnje strane. Ako vec imas 5.1 AV risiver povezes ga nekim od kablova (koaksijalni ili opticki) i imas 5.1 zvuk.

MTZ otkazao dalje modifikacije firmwera :mad:

sta izabrati?

Tesko se dvoumim izmedju DV470 i DV575.
Kako saznajem, DVD-A i SACD nece jos dugo, posto vec postoje 3 DVD-A standarda, i navodno ce neki HDAudio biti izbor buducnosti...

Prednost 575 nad 470, osim DVD-A/SACD, je u ugradjenom 5.1 dekoderu sto mi znaci sad, dok jos nisam nabavio a/v risiver, a posle nista.
Sem toga, ne vidim nista bitno.

Ima li neko neki predlog/ideju/razlog zasto uzeti jedno ili drugo, ne racunajuci da je 575 kod nasih bezobraznih preprodavaca duplo skuplji (110/220E)?

Pozdrav, Andrea

P.S. Odgovor mi treba pronto, jer moram da kupim dok ima...
:)

Ukoliko planiras kupovinu risivera, prebaci 110e na taj konto i malo istrpi stereo zvuk iz DivX-a :d
Dakle, DV-470
Bar bih ja tako uradio...

Šta uzeti Pioneer DV-470 ili SkyVision LG888-MP4 jer su im cene približno iste.
Vidim da Sky ima 5.1 za razliku od Pioneer-a ali opet po poslednjim postovima Sky ima neki problem sa firmwer-om a Pioneer je Pioneer. Ako neko može da kaže konkretno prednosti i mane ova dva DVD-a u radu.
Pozdrav!

PJ je napisao(la):
Ukoliko planiras kupovinu risivera, prebaci 110e na taj konto i malo istrpi stereo zvuk iz DivX-a :d
Dakle, DV-470
Bar bih ja tako uradio...

Njah, u divx-u je zvuk 99.99% ionako stereo, tako da jedinu priliku da slusam surround imam sa dvd-a ili eventualno ako pustim neki ogm sa ac3 zvukom u njemu.
Da li bi to radilo? Bilo bi lepo onda prebaciti sve u ogm sa mp3/stereo+ac3/5.1...jedan video+dva audio strima...
:D

Poslednja izmena:
DJmihailo je napisao(la):
Jes sipak, probaj da skines nesto. :wall:
Samo se otvori prozor, i nigde nema linka ka zip-u.
Plus sto radi samo pod djubretavim ie-om, a i u njemu se otvori strana koja se zove http://www....../nesto.zip na kojoj je uredno ona sliketina i text...

Nesto je opet zbrljao...

Bogu fala za kopiju na staleto.bluestar.co.yu/PioneerDV470/
,)

...ovaj drugi nije u redu, ne prikazuje drugi red prevoda...

uzgred, jel ima resenje da u opcijama i filebrowseru prikazuju originalno mala slova, a da u prevodu budu velika.. Ono "resenje" sa izmenama u hex editoru meni ne radi...

krnekiwsi & OpenMTK

su izbacili firmware za 575 koji radi u 470-ki.
Sta dobija 470-ka?
1.DVD audio unlocked
2.SaCD unlocked
3.crni outline u titlovima
4.font titlova se nalazi u BANK2-3 i moze slobodno da se menja...

Moze li ko da proba ovaj firmware na svojoj 470-ki?

Mikeli

http://balder.prohosting.com/pioneerx/PioneerDV575_black_sub_outline.zip

Paznja: Narezati bin file kao data disc i obavezno da ime file-a bude velikim slovima...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno