Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

a probajte i ovaj fw
http://foncreator.boom.ru/

dobar je za otkljucavanje regiona, znaci instalirate pa vratite stari, trebalo bi da ostane otkljucan... nazalost deo za encodovanje fontova je uradjen za 1251 raspored, pa ako se neko razume mogao bi to da popravi :)

Pitanje za Mx ...

Mx je napisao(la):
Pioneer 470 cita SACD sa verzijom 4 Mtz. Probano uporedno i na 575 sa hibridnim (sacd i cd sloj) diskom. 470 cita SACD, a kada se odabere u opcijama, i cd sloj sa SACD-a moze da bude procitan. Pojacalo je bilo vezano na analogni izlaz. Pri citanju sa SACD-a na televizoru se ispise sacd a na njegovom display-u ne pise nista sem broja pesme i vremena. Kada se prebaci na cd sloj, na tv-u pise cd kao i na display-u.
Posto sam i otvarao 470-ku, mogu da kazem da su 575 i 470 identicni, sem sto 470 nema popunjen deo plocice (identicna stampana ploca) na kome treba da se nalaze elementi za zadnje i centralni/sub analogne izlaze. Koriste identicne konvertore 192kHz/24bit pa je i razumljivo sto 470 pusta SACD.
Pozdrav :wave:

Da li ovo vazi iskljucivo ako se u 470-ticu upumpa firmware od 575-ice ili sve funkcionise i sa fabrickim firmware-om ?

Sa fabrickim ne radi, ali kad se ubaci MTZ cetvorka (nisam probao ranije i kasnije verzije) onda sljaka.
Poz :wave:

Poslednja izmena:
Mx, hvala ti na odgovoru ali ja sam u nedoumici da li si "upumpao" MTZ_4 verziju za 470 ili MTZ_4 za 575 u DV-470.Mozda sam ti dosadan ali bih te molio da mi razjasnis. Pozdrav.

Ma nema frke :D . Verzija Mtz 4 za model 470, ali koliko sam shvatio sada imaju iste firmware i 470 i 575. Poz

Mx je napisao(la):
Pioneer 470 cita SACD sa verzijom 4 Mtz. Probano uporedno i na 575 sa hibridnim (sacd i cd sloj) diskom. 470 cita SACD, a kada se odabere u opcijama, i cd sloj sa SACD-a moze da bude procitan. Pojacalo je bilo vezano na analogni izlaz. Pri citanju sa SACD-a na televizoru se ispise sacd a na njegovom display-u ne pise nista sem broja pesme i vremena. Kada se prebaci na cd sloj, na tv-u pise cd kao i na display-u.
Posto sam i otvarao 470-ku, mogu da kazem da su 575 i 470 identicni, sem sto 470 nema popunjen deo plocice (identicna stampana ploca) na kome treba da se nalaze elementi za zadnje i centralni/sub analogne izlaze. Koriste identicne konvertore 192kHz/24bit pa je i razumljivo sto 470 pusta SACD.
Pozdrav :wave:

Sorry, nisam ukapirao - hoces da kazes da je 470 bez frke procitao i sacd layer sacd diska, a ne samo cd layer? Ako je tako, da li znas koje dekodiranje zvuka primenjuje, da li moze samo stereo ili i 5.1?

470-ka nema DD dekoder, pa ni nema analogni 5.1 izlaz, tako da ni teoretski ne moze da odradi SACD sa 5.1 zvukom (ako uopste radi i stereo!).

Namestio sam da cita stereo (ne cd sloj nego SACD stereo) sa SACD-a. Ionako ne postoji 5.1 analogni izlaz. Doduse, nisam bio u prilici da probam sa nekim receiverom i digitalnom vezu izmedju njih, pa ukoliko neko ima tu kombinaciju neka proba.
I da ponovim jos jednom, 470 i 575 imaju identicne stampane ploce unutar njih s'tim sto na 470 modelu fale dodatni analogni izlazi, koji se cak i mogu samostalno popuniti pa se dobija 575 model. Znaci konvertori su isti burr-brown 192khz/24bit i nikakvi cipovi ne fale na ploci pa pretpostavljam da je dekoder vec ugradjen (nisam gledao specifikacije cipova, sem na analognim izlazima). Zvuk je jako dobar, slusao sam na Apogee Centaur zvucnicima (riboni), pa se isplati i kao audio komponenta (naravno i 470 i 575). Citao sam da neko ranije nije uspeo da procita SACD mada mi nije jasno zasto. Evo dole slika stampane ploce sa komponentama (model 470).
Pozdrav svima :wave:

Prilozi

• inside.jpg
    inside.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 160
  • small1.jpg
    small1.jpg
    70 KB · Pregleda: 143
  • small2.jpg
    small2.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 141
  • small3.jpg
    small3.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 134
SACD signal ne moze nikako da se prenese digitalnim putem i mislim da ne postoji ni jedan A/V receiver koji ima doticni dekoder.

p.s. "Problem" je u onih 192khz/24bit, i propusnom opsegu koji bi bio potreban za protok toliko informacija.

Trenutno mi je firmware MTZ 1250 V4 na P 470. Tek na nekoliko filmova mi prikazuje titl.
U cemu je stvar...da li ovo moze da se promeni, tj. da ga ja usmerim na Subtitle ?
Da li potrebno da .srt fajl bude istog imena kao i film....ne radi mi na primer –
spartan.avi i Spartan.srt ...oba fajla u root-u....
Dajte neko resenje, pomozite –mnogo se nerviram
Da li ovaj FW moze da se promeni...ne uspevam da vratim stari FW (uradio sam sve kako treba sa BIN fajlom

Pozdrav

Delija je napisao(la):
SACD signal ne moze nikako da se prenese digitalnim putem i mislim da ne postoji ni jedan A/V receiver koji ima doticni dekoder.

p.s. "Problem" je u onih 192khz/24bit, i propusnom opsegu koji bi bio potreban za protok toliko informacija.

Tačno, tako da su sve priče da su 470 i 575 istih mogućnosti besmislene....Takođe stoji da to nisu dvd plejeri čija su ciljna grupa ljudi koji kupuju sacd i dvd-audio diskove, oni imaju znatno skuplje plejere....

DJmihailo je napisao(la):
Tačno, tako da su sve priče da su 470 i 575 istih mogućnosti besmislene....Takođe stoji da to nisu dvd plejeri čija su ciljna grupa ljudi koji kupuju sacd i dvd-audio diskove, oni imaju znatno skuplje plejere....

Delija je rekao da se digitalnom vezom ne moze preneti SACD signal, na svim mogucim playerima, a posto nisam nista citao o tome niti probao verovatno je tacno (nemam iskustva sa receiverima). To nikakve veze nema sa razlikom izmedju 470 i 575 playera, koji SU identicni sem dodatnih analognih izlaza. Oba playera poseduju i digitalne izlaze. Mislim da sam slikama dovoljno potkrepio tekst.
Tacno je i da ljudi koji slusaju SACD imaju skuplje playere i bolju opremu, ali za 110e (ili koliko je vec sad) pioneer 470 se isplati jer pusta gomilu stvari i to kvalitetno, ukljucujuci i SACD.
Poenta je da ukoliko nekom treba SACD za male pare u stereo varijanti moze da uzme model 470 i da ne baca dodatnih 150e na 575 model, jer dobija identicne sprave.

Mx je napisao(la):
To nikakve veze nema sa razlikom izmedju 470 i 575 playera, koji SU identicni sem dodatnih analognih izlaza. Oba playera poseduju i digitalne izlaze. Mislim da sam slikama dovoljno potkrepio tekst.
Tacno je i da ljudi koji slusaju SACD imaju skuplje playere i bolju opremu, ali za 110e (ili koliko je vec sad) pioneer 470 se isplati jer pusta gomilu stvari i to kvalitetno, ukljucujuci i SACD.
.

Digitalni izlaz ti ništa ne znači jer NE POSTOJI av risiver sa sacd konverterom...Ja sam rekao da nisu istih mogućnosti, a nisam pobijao to da su im ploče identične... Da li 470 može da reprodukuje native a ne samo hibridne sacd ? I da zaključim :) 470 jeste dobra kupovina za 110 evra ali mislim da ga po toj ceni trenutno nema a onaj ko kupuje dvd u tom rangu prvenstveno želi da mu divx radi bez problema a to može i sa znatno jeftinijim plejerima od 470 za koji mislim da trenutno košta oko 11.000...

A moze li iko reci ima li bilo gde prokletog Pionira 470 ? Xoro je pocetkom nedelje bio 8000, sredinom oko 8500 a sad je oko 9000.

Prvo pitanje je zašto ne mogu da editujem moj post? ;)
A još nešto da dodam MX-u, ja kada sam pre par meseci kupovao 470 za dva prijatelja oni su bili 113 evra a u to vreme je 575 ( uzeo sam isto dva za prijatelja i moju malenkost :) ) bio 175evra, dakle razlika nije "dodatnih 150evra" što si ti napomenuo...

Kakva poboljšanja dobijamo sa ovim novim firmware-om pošto nisam ništa našao na onom sajtu i da li je to verzija 6 ili ona 5 samo modifikovana?

To je mozda oficijalna verzija?
mtz je jos uvek na 5-ici.

Da li je neko probao novi FW? Komentari?

DJmihailo je napisao(la):
A još nešto da dodam MX-u, ja kada sam pre par meseci kupovao 470 za dva prijatelja oni su bili 113 evra a u to vreme je 575 ( uzeo sam isto dva za prijatelja i moju malenkost :) ) bio 175evra, dakle razlika nije "dodatnih 150evra" što si ti napomenuo...
Ok, my mistake, mislim da je sada 575 250e mada verovatno moze da se nadje i za manje, ali nemam pojma gde.
Poz :banana:

Pa dobro gde definitivno u BGD-u moze da se kupi Pioneer 470?

Sta bi adekvatno moglo da ga zameni (DiVX, MP3....)

Kakva su vasa misljenja o LG-u DV8631V...

Ja sam uzeo na sajmu tj. na bazaru u Martechu (kako se udje u halu 9 odmah sa desne strane), ali sumnjam da ga jos ima posto sam ja uzeo pretposlednji komad a to je bilo pre 4-5 dana :d Uzeo sam poslednji crni, ostao je samo jos 1 u srebrnoj varijanti.
E sad, vredi probati, nikad se ne zna...
Inace placen je 11200 dinara, iliti 140€. Mada sad sam u nekom drugom tredu video da ga ima po jos nekim mestima ali za ni manje ni vise nego 13500 dinara ??? E tih para vec ne vredi...

Imas li broj telefona Martech-a?

filipenko je napisao(la):
Ja sam uzeo na sajmu tj. na bazaru u Martechu (kako se udje u halu 9 odmah sa desne strane), ali sumnjam da ga jos ima posto sam ja uzeo pretposlednji komad a to je bilo pre 4-5 dana :d Uzeo sam poslednji crni, ostao je samo jos 1 u srebrnoj varijanti.
E sad, vredi probati, nikad se ne zna...
Inace placen je 11200 dinara, iliti 140€. Mada sad sam u nekom drugom tredu video da ga ima po jos nekim mestima ali za ni manje ni vise nego 13500 dinara ??? E tih para vec ne vredi...

@filipenko:
Pa ne vredi ni tih 140 evra, ni pod razno...

Jos malo detalja o Mtz_6.

What's new (based on gufiak firmware):
1. Added support for DivX subtitles: .srt, .sub, .ssa, .smi.
2. New fonts for subtitles. Subtitles bug (Play mode) fixed. You can select many colors for subtitles.
3. Added support for the following Language Code Pages: 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1257.
4. Full width file browser. Up to 42 characters allowed and you can see the extensions of the files.
5.
6. Plays all subtitles in current directory regardless of name (Not needing that the names of subtitles and DivX movies to be the same) .
7. Because users requested the original background I used the original one.

Subtitles characteristics in the firmware:
The subtitle font can display up to 50 characters/line and the size is very similar to movie subtitles of TV Stations. Maximum 3 lines.

Ovo sve je bilo ispravljeno u Mtz_5-ici, osim "6. Plays all subtitles in current directory regardless of name (Not needing that the names of subtitles and DivX movies to be the same) ." sto je veliki razlog da se predje na Mtz_v6.

Ova verzija Pioneer470_1250_v6_Mtz Firmware je Region free !!!
Sto je svakako za pohvalu i jos jedan razlog vise da se predje na Mtz_6, Praznina u prethodnom postu pod brojem 5. se odnosi na region free ....

Nazad
Vrh Dno