Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

zlaja789 je napisao(la):
Na http://www.kamos.w.tkb.pl/pioneer/click/click.php?id=1 je postavljen Gufiakov najnoviji firmware 02.10.03.00 . Ima raznih opcija,a interesantna je mogucnost podesavanja glasnoce...
MTZ koristi Gufiakov i Foncreatorov rad nasminkan da izgleda kao njegov.
Kako se podešava glasnoća i čemu služe :
functions under keys: arrow up, arrow down, arrow left, arrow right after holding them down longer ustvari primetio sam da mi reaguje samo na arrow left, arrow right ali neznam šta sa tim.
Da li neko ima ovaj zadnji firmware sa srpskim OSD-om?

Glasnoca se podesava duzim pritiskom na tastere 1 i 4 .
Za tastere strelica levo i desno, mislim da sluze za sinhronizaciju zvuka i slike, tj za usporavanje i ubrzavanje zvuka u odnosu na sliku.

Jel moze neko da mo pomogne oko ovih firmwareova za 575? Stavljao sam prvo MTZ 5 pa sad 7 i sa obe imam uzasne probleme. Sigurno pola diskova (DVD) nece da procita. Krene da cita i onda nece titl da pokazuje a ubrzo i samo prestane da vrti disk. UZas ne znam sta da radim.

Jel ima negde da se skine original firmware? Ja imam neki za koji je valjda original al imam samo bin fajl. Kako da to snimim kao image, trazi mi da bude ISO? Jel znate vi za neki drugi firmware sem MTZ? Ili pak odakle da skinem neki originalni Pinoneer firmware?

Jel moguce da je to do DVD-a mozda (neki hardverski nedostatak), ali i ako jeste mislim da mogu da se slikam jer sam menjao firmware.

I ako plz moze odgovor kako da narezem BIn fajl bez cue fajla preko Nera. Ne uspevam nikako.

taj .bin nije imidz nego obican fajl koji treba snimiti na CD... u neru otvori obicnu iso kompilaciju, ubaci taj fajl (sva velika slova), cd nazovi PIONEER zatvori ga i nek se snima disk at once...

Hvala uspeo sam da nasnimim bin i fleshujem dvd ali avaj, bez uspeha. I dalje nece pola diskova da mi cita, pocne bez titla iako pokazuje da ima 1 titl i da je uplajen i onda posle minut prestane da ga pusta. Posto sam ga fleshovao vise puta jel smem ja da odnosem ovo kao da je u garantnom roku. O da, i na otkljucavanje sam ga nosio. Ja mislim da sam mu sad vratio originalni firmware, makar su mi rekli da ovaj koji sam sad stavio je originalni.

ako budes rekao da si menjao fw niko ti ga nece primiti na reklamaciju, bez obzira na sve... vrati originalni fw i onda ga odnesi, i malo se pravi naivan ;)

mada mislim da promena fw ne utice na citljivost diskova...

Ok, vratio sam firmware za koji verujem da je originalni, tj. tako je rekao neko u ovom kilometarskom threadu kad ga je okacio. jel zna neko 100% gde mogu da nadjem org. firmware. Da ne bude da sam budala, odem tamo i kazem nisam menjao firmware a ono firmware za koji sam ja mislio da je originalan to nije.

Glupo pitanje: u cemu je razlika izmedju Mtz 6 i 7. Ne provaljujem ista

Gde tu imam original firmware? Mogu samo da narucim cd. I cekam jedno milion godina. Na stranu sto novi firmware podrzava ne podrzava srpski ili hrvtaski.

novi dvix pioneer

ja sam novi u ovoj "igri"...pozdravljam sve.....jedno pitanje...da li je neko imao iskustva sa novim Pioneer-ovim modelima....mislim na Pioneer 380 i 280,ako se ne varam u brojkama...juce sam 380 ugledao prvi put,i pustio DViX film,bez problema....naravno,tek planiram da idem u istu radnju da ga proucim.....koliko sam video na brzinu,on sub jednostavno lepi prako slike....vizuelno je dosta dobar,prodavac kaze da je sjajan,ali da jos nije izasao fm za njega,pa nasa slova ne prepoznaje...cena je 110 evra....

Moguce da je OK, ali da li ti je ikada prodavac za nesto sto ON prodaje rekao da je sr**e??? :S:

iduce nedelje

znas kako..kod njega sam vec kupovao...ali,daleko od toga da imam poverenja u totalu....nikada nisam pazario dvix player,zato i pokusavam na ovaj nacin da saznam nesto vise,ne bih li izbegao gresku.....
na zalost,nisam danas stigao da proverim uredjaj detaljnije,ali bice vesti o tome tokom pocetkom iduce nedelje.....u medjuvremenu,ako neko sazna nesto.....

msav je napisao(la):
Da li je neko probao v7 na DV-470 ? Izgleda da samo sa default fontom
ima podršku za naša slova a onaj medium mi je taman po veličini.

Ima li leka ?

Zašta služe language podešavanja za subtitles? Kada stavim "sr" nema
nikakve razlike.

Ja sam stavio MTZ 7 na moj 470. Tacno tako, korektno radi samo sa "Default (Outl. 1)" fontom. Rade i ostali fontovi ali se ne otvaraju "ć" i, mislim, "č" slovo, sto je prilicno tuzna vest. Ne znam je li tako bilo i sa verzijama 5 i 6?

Takodje, na jednom filmu sa .sub ekstenzijom titla prestao je da prikazuje titl na pola filma, ali ne znam ima li to veze sa Firmware-om. Na racunaru se titl normalno prikazivao do kraja filma.

Ovo je prvi put da sam menjao Firmware pa osim sto mogu da kazem sta se desava na mom plejeru tesko da mogu da budem od neke narocite koristi. Ako neko moze da da neki savet ili da me uputi na nesto bio bih veoma zahvalan.

MTZ 7 i originalni Firmware za Pioneer i druge DVD plejere mogu da se preuzmu na:

http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=4

MCRadisha je napisao(la):
Ja sam stavio MTZ 7 na moj 470. Tacno tako, korektno radi samo sa "Default (Outl. 1)" fontom. Rade i ostali fontovi ali se ne otvaraju "ć" i, mislim, "č" slovo, sto je prilicno tuzna vest.
Na MTZ forumima se pojavila i korekcija za ovaj bug. Znači nakon instalacije v7 (koju već imaš) primeni i ovaj patch.

Hvala msav.

Imam jos par pitanja.

Da li se BIN fajl iz ovog patch-a narezuje kao image ili kao data u Nero-u?

Imam problem sa narezivanjem na disk. Imam samo Nero Express, a u okviru njega mi uvek fali nesto od podesavanja koja se traze u uputstvima koja stizu sa FW-ovima. Recimo sa ovim Patch-om na koji si me uputio stize uputstvo da u Nero-u podesim:

file system: ISO 9660 only

volume label: PIONEER

Volume set: PIONEER

under Burn tab set Finalaze CD, Disk at Once, write the CD at 10x

Recimo "File system" uopste nemam u Nero Express-u? Volume label i volume set isto. Mogu da narezem na 4X, 8X, 12X, ne i na 10X.

Koliko su ova podesavanja bitna?

Resio sam problem tako sto sam instalirao full verziju Nero-a i fajl narezao sa svim potrebnim podesavanjima. Patch radi odlicno i sada mogu da menjam fontove, a nasa se slova otvaraju besprekorno.

Jos jednom veliko hvala msav.

OreŠ

Trenutno u gradu ne može da se nađe ništa sem 380 i 585. 380 model mi je ******, jer nema optičkih ulaza, a 585 mi se čini interesantnim, ali sam čuo da ima problema sa titlovima, da nestaju i da je font previše sitan. Ima li neko iskustava sa ovim plejerom i da li ga vredi kupiti i čekati dobar fw?

Ja sam uzeo 585 pre neki dan, i sta reci osim fenomenalno. Titlovi su skroz ok i nije istina da su mali (meni su ok), a sto se nestajanja tice, nisam to primetio, a odgledao sam 10 DVDa i 10 Divxa. Zvuk i slika su savrseni tako da ide topla preporuka (ja sam presao sa X wavea i mogu da ti kazem da je razlika stvarno drasticna). Nisam ocekivao da ce razlika biti bas tolika, ali kada je i moja zena primetila veliku razliku, a ona se stvarno takvim stvarima ne interesuje, onda mozes da zamislis kava je.

stagezin je napisao(la):
Trenutno u gradu ne može da se nađe ništa sem 380 i 585. 380 model mi je ******, jer nema optičkih ulaza, a 585 mi se čini interesantnim, ali sam čuo da ima problema sa titlovima, da nestaju i da je font previše sitan. Ima li neko iskustava sa ovim plejerom i da li ga vredi kupiti i čekati dobar fw?

Kupljen danas Pioneer DV-470 u Tehnomaniji za 11.500 din.

Skupo... :trust:

Poslednja izmena:
Nije skupo za ono sto nudi, a nudi sve najbolje ;)
Sjajan plejer, pametan izbor. Sa MTZovim V6 ili V7 firmverom ce mu se otvoriti neslucene mogucnosti, kakve nijedan drugi plejer nema.

Ma taj isti plejer je komsija pazario pre par dana u Hrvatskoj za 90 evrica, tako da...psssst... :p

Pa sta?

Delija je napisao(la):
Ma taj isti plejer je komsija pazario pre par dana u Hrvatskoj za 90 evrica, tako da...psssst... :p

Jel treba za Hrvatsku viza? Alo, bre, siguran sam da ga je i neki Georg iz Minesote kupio za 56$ prosle nedelje, pa sta mi imamo od toga?!?
Ajd'

@filipenko
Pa svasta! ;)

Rekao sam vec da je 140 evra preskupo. Tehnomanija dere. :mad:
Za malo vise para bi morao 575 da moze da se nabavi.

@PJ
Naravno da ne treba. :S:
Za tih 50 evra razlike, mozes 3 puta da odes do hrvatske i da se vratis. ;)

Nazad
Vrh Dno