@Geek_master, ti sateliti gore su od Genius 5.1 sistema. Sad sam u fazi prodaje istih, tako da nece vise stajati tu. Sve cu slusati bukvalno sa ovih KEFovih. Doduse planirao sam da ostavim Genius za filmove al... Za te pare cu da kupim neku audio karticu ili mozda radio tuner.
Znaci ako odem kod nekog servisera da mu trazim da mi napravi taj kabal
"bakarni kabl preseka 2mm^2"? Koje cinceve da stavi na njih? Ili to ima da se kupi negde gotovo za neku prihvatljivu sumu novca?
@nikk18adsl Koje mi savetujes siljke odavde?
Siljci Na dnu zvucnika imam vec 4 rupe sa navojem koje su mozda fabricki tu. Precnika su otprilike 5-6mm.
U levo ne mogu nikako sa zvucnicima, posto mi je tu ulaz iz predsoblja u sobu. Mozda bih mogao da ih povucem najvise 15-20cm u napred, ukoliko bi to imalo efekta. Meni se kauč sa kog slušam muziku i gledam TV nalazi bukvalno preko puta TVa. Tepih nisam hteo, ali izgleda cu morati staviti bar tu ispod te komodice i zvucnika. Zid iza sam hteo da oblozim nekim tapetama, i mozda 2-3 slike neke koje vec duze vreme nameravam da stavim. Mozda i neku policu... A jel mozes da mi objasnis na koji nacin bi to poboljsalo zvuk kad bih nesto stavio na zid?
@zek Meni je sada sa po jednim kablom iz zvucnika povezan na gornji par crveno/crnih izlaza iz pojacala. I u pravu si, postoje neke plocice koje spajaju gornje i donje konektore i rade mi oba drajvera.
Tako je, na pojacalu su mi ti konektori obelezeni kao A i B sistem. I imam sa prednje strane neko dugme, sa kojim mogu da namestim na A, B ili A+B. Sada mi je na A+B jer se ne cuje drugacije.
Evo kako izgleda to
http://imageshack.us/f/577/020620112147.jpg/
Kompjuter sam spojio na CD input, a TV na Video1/Aux1. Mada TV mi se ne cuje bas najsjajnije, pretpostavljam da je zbog signala.
Dakle imam po dva para tih konektora na A i B strani
Ako recimo iz jednog zvucnika izvucem po dva kabla, iz gornjeg para u gornji par na A strani i iz donjeg para u donji takodje na A strani, i isto to uradim na drugom zvucniku sa B stranom, jel treba da skinem ove plocice koje mi trenutno spajaju te konektore? Hoce li mi biti bolji zvuk onda? Sta dobijam time? Vecu snagu, posto su drajveri rasporedjeni ravnomerno na po dva izlaza?
Mene je prijatelj naplasio da mogu da spalim pojacalo tako...
Recimo da sada kad okrenem potenciometar za pojacavanje zvucnika za petinu pocnu da mi prde bassovi. To je kad pustim bas glasnije. Doduse na ovim Genius zbog ovog subvufera tu istu pesmu sam mogao da odvrcem mnogo vise i ne bi prdelo. To je verovatno jer na KEFu imam samo 5" drajvere. To sto prde, jel do zvucnika ili do pojacala?
Udavio sam ovim pitanjima, ali ne smaram vas jer sam lenj da citam sa strane. Googlam non stop ali mi se kod vas svidja sto ne teoretisete nego pricate iz licnog iskustva.