- Učlanjen(a)
- 20.05.2006
- Poena
- 469
Covek je preporucio Lampuceru u kit varijanti ako je neko raspolozen da sam sredjuje jer ispadne vrlo jeftino.Krenuli ste sa preporukom za Lampuceru a njeno sredjivanje je vise od 60e tj prelazi 100 a moze i do 150e da dobaci (ako se radi da lici na nesto). Zato sam ubacio i STX u pricu. Nikk, nisam uopste pomenuo da ce Tascam biti da ne vredi u ceni jer ta studijska karta ima jos dosta mogucnosti koje itekako opravdavaju cenu ali sluze iskljucivo za muzicku produkciju. Pomenut je da bi konkurencija bila veca. Nemoj da sam pravis znacenje kojeg nema. Sto se tice algoritama i upsample opet neko nesto nije cuo pa navodi kako po njegovom misljenju jeste. Koja je bila poenta celokupne probe?
To da sredivanje kosta 60e nije tacno, eno ima na oglasima jedna lampucera za 75e u kutiji od CD plejera.
Sredjivanje lampucere u odlicnoj kutiji sa alu frontom kod jednog coveka sa njegovim radom i delovima kosta 4500 din, sto bi skupa izaslo 100e.
Moja verzija ce kostati nesto vise ali ce imati 4 SPDIF ulaza umesto jednog, XLR izlaze, i opet ce kostati manje od STXa (ovo napominjem jer gvlada potencira STX), a imace neuporedivo vise ulaza.
Ne znam kako si ubacio STX u pricu a ne neku drugu kartu, pogotovu sto smo pricali od rangu cena ispod 100e.
Ovakvim lazima i provokacijama neces postici nista dobro za sebe.Osim toga da se kasnije nekom pomogne pri izboru, da se i pokaze kvalitet samih zvucnih kako ljudi poput garsona ne bi pljuvali npr STX iako je posteno nisu ni culi u svom sistemu (uporedni test STX i Lampucera). Doduse, treba i nepristrasnosti. Sve je ovo ontopic, u cilju da se pomogne ljudima pri izboru.![]()
Nigde nisam ni pominjao STX, koji ti konstanto uvlacis u pricu gde god se pomene neki DAC ili neka druga zvucna karta. Lampucera je DAC i kao takvog ga poredim sa drugim DACovima a ne zvucnim karticama.
Takodje, ne znas gde sam ja i kako cuo STX a dajes sebi za pravo da pricas o tome.
Poslednja izmena: