Šta je novo?

Pioneer A-66X

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenuli ste sa preporukom za Lampuceru a njeno sredjivanje je vise od 60e tj prelazi 100 a moze i do 150e da dobaci (ako se radi da lici na nesto). Zato sam ubacio i STX u pricu. Nikk, nisam uopste pomenuo da ce Tascam biti da ne vredi u ceni jer ta studijska karta ima jos dosta mogucnosti koje itekako opravdavaju cenu ali sluze iskljucivo za muzicku produkciju. Pomenut je da bi konkurencija bila veca. Nemoj da sam pravis znacenje kojeg nema. Sto se tice algoritama i upsample opet neko nesto nije cuo pa navodi kako po njegovom misljenju jeste. Koja je bila poenta celokupne probe?
Covek je preporucio Lampuceru u kit varijanti ako je neko raspolozen da sam sredjuje jer ispadne vrlo jeftino.
To da sredivanje kosta 60e nije tacno, eno ima na oglasima jedna lampucera za 75e u kutiji od CD plejera.
Sredjivanje lampucere u odlicnoj kutiji sa alu frontom kod jednog coveka sa njegovim radom i delovima kosta 4500 din, sto bi skupa izaslo 100e.
Moja verzija ce kostati nesto vise ali ce imati 4 SPDIF ulaza umesto jednog, XLR izlaze, i opet ce kostati manje od STXa (ovo napominjem jer gvlada potencira STX), a imace neuporedivo vise ulaza. ;)
Ne znam kako si ubacio STX u pricu a ne neku drugu kartu, pogotovu sto smo pricali od rangu cena ispod 100e.
Osim toga da se kasnije nekom pomogne pri izboru, da se i pokaze kvalitet samih zvucnih kako ljudi poput garsona ne bi pljuvali npr STX iako je posteno nisu ni culi u svom sistemu (uporedni test STX i Lampucera). Doduse, treba i nepristrasnosti. Sve je ovo ontopic, u cilju da se pomogne ljudima pri izboru. :)
Ovakvim lazima i provokacijama neces postici nista dobro za sebe.
Nigde nisam ni pominjao STX, koji ti konstanto uvlacis u pricu gde god se pomene neki DAC ili neka druga zvucna karta. Lampucera je DAC i kao takvog ga poredim sa drugim DACovima a ne zvucnim karticama.
Takodje, ne znas gde sam ja i kako cuo STX a dajes sebi za pravo da pricas o tome.

Poslednja izmena:
Kad su pobrisani postovi vise nema smisla otkud STX u prici, slazem se.... Neko da naruci Lampuceru preko ebay kostace ga vise od 55e dok mu stigne, vi ste nabavljali u grupnoj postavci. Treba se dokupiti trafo, kutija i neki kablici, to je jos 20-30e. Neka bude 100e. Zelis malo vise opcija oda ides i na gore... Navodim zbog kvaliteta zvuka, Lampucera je bolja od starih cd playera a koliko je bolja od novijih varijanti pozvao sam da uporedimo a to sto niko nece, nije do mene.... Kupicu uskoro Lampuceru pa videcemo sta se gde nalazi. Kako cu imati oba uredjaja, necu biti pristrasan. Nisi cuo u istom sistemu STX i Lampuceru, tako da uporedjivanje nema mnogo smisla. Lik sa hifi foruma cuo kod tog pominjanog majstora Lampuceru i odusevio se pa dosao kuci i razocarao se, te je prodao. Ok, svako je dao predlog... neka zvucna, neki dac... kad u istom sistemu uporedimo znacemo ko je u pravu.

Ima itekako smisla, posto ti i ne gledas sta je pobrisano koliko vidim. ;) Tvoj prvi post gde se pominje STX je tu, i lepo se vidi kako si uleteo u celu pricu.
Jos neke stvari koje si naveo su neistina. Lampucera kosta 55e sa slanjem, a nas je kostala zbog grupne kupovine 5$ manje, dakle ni 5 celih eura. ;) Trafo kosta 1000 dinara, dakle 10e. Kablovi nikakvi ne trebaju dodatni, te je sve to skupa u osnovnoj varijanti ~100e u do jaja kutiji, a ko hoce da prodje jeftinije moze da je stavi u kutiju od CD plejera i slicno kao sto su neki radili. ;)
Ne znam na kog "majstora" mislis, ali nekoliko cenjenih clanova foruma su culi lampuceru i prilicno im se svidela, ukljucujuci suca77 koji ima sistem od preko 10k eura. ;)
impuls je testirao uporedo lampuceru u osnovnoj varijanti zajedno sa CA 840.
Jos neki su je testirali, ukljucujuci i clanove koji imaju STX.

Sta uopste znaci stari CD plejer? :trust: Ti mislis da neki plejer od pre 20 godina ne moze da se meri sa sadasnjim DACovima, zvucnim kartama i plejerima samo zato sto je star?

A ti ostani na predlogu koji nije 150e, jer sve ostalo je offtopic i flejmovanje.

I jos jednom pitam, odakle poredjenje STXa i lampucere? Pa nisu cak ni cenovna kategorija. ;)

Poslednja izmena:
Gvlado, sta je s tobom? Sto si zapeo toliko za ovu Lampuceru i tvoj STX? Jel te toliko kopka sta je bolje i da li si onomad trebao da je uzmes kad si nasao polovnu? Mene recimo uopste ne interesuje to poredjenje ni 2%, niti poredjenje zvucnih karti koje si nabrojao. Uopste mi se time ne zamlacuje.
A za upsample-ovanje sam ti vec juce rekao, nije mi bolji dozivljaj bilo kog albuma koji je 16/44 kad se podigne na 24/96 ili 24/192. Presipanje iz supljeg u prazno, sa po mom misljenju, vise stete nego koristi po sam zvuk.

Tema zakljucana, nema vise poente, "zahvalite" se useru gvlada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno