Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ne mozes menjati nivo tezine u toku igre. Ono sto odaberes na pocetku ti je zakucano do kraja.
To ti je eksplicitno navedeno kada biras tezinu kad kreces da igras.
Poceo sam da igram i evo sta mi se desilo. Upao sam u ,,Endless paths of Od Nua level 5, i tu mi nema spasa, pored onog zmaja, i nikako ne mogu da izadjem
A sto je najgore, pre toga sam cistio neke sejvove i obrisah ih sve, nema mi povratka na prethodno usnimljeni...
Da li ima pomoci tu nekako, cim se pojavim, posle razgovora sa njim, pobiju mi druzinu za 10 sekundi.
Hvala na svakoj pomoci!
I ja sam tu bio level 4 ili 5 i izašao sam na taj izlaz, zmaja sam naravno zaobišao. Sad sam level 7 ali se još nisam vratio na taj Endless Paths da ga dalje čistim. Maloprije sam bio kod jednog drugog zmaja i iz dva pokušaja nisam uspio da ga sredim, izgubio sam možda oko sat vremena na te bitke, vratiću se kasnije
Izasao sam, ali nazalost bez druzine. Svi pobijeni. Problem je bio sto nisam imao vise ogreva za kampovanje, a energija je bila skoro prazna. Zato sam bio nemocan.
Upseo sam nekako da zavaram trag sa nekolicinom, tako sto sa se sakrio i onda jednostavno izaso uz stepenice na level 1.
Sada trazim novu druzinu, neko mozda predlog?
Yep, moze da se menja ali moras da reload-ujes mapu, tj da travel-ujes negde drugde, pa da se vratis nazad - znaci, celu zonu a ne samo trenutnu lokaciju (npr. izadjes iz kripte i vratis se unutra).
Hteo sam prvo da zavrsim endless paths, pa onda da igram main quest (otkad sam dosao do Caed Nua nisam mrdnuo sa te lokacije). Stigao sam do 13. nivoa dungeona i pocistio sve sto moze, ali nisam mogao da otvorim neka vrata na kraju. Izgubio sam 3 sata vracajuci se po svim nivoima da vidim da mi nije nesto promaklo i na kraju kad sam odustao pogledah na netu i videh da se ta vrata ne mogu otvoriti dok ne stignes do odredjenog dela u main questu. Cisto da znate da se neko ne zezne i gubi vreme po 13. levelu kao ja. Inace igra mi je sve bolja, ali ima bagova u tri lepe. Poslednji bag koji sam fasovao: kada wizard koristi "Kalakoth's Minor Blights" magiju desava se da oruzje koje ima u ruci jednostavno nestane potpuno random. Izgubio sam tako odlican wand, ali me mrzelo da se vracam na poziciju od pre 3-4 sata igranja jer nisam odmah primetio.
Evo ako nekome treba http://rien-ici.com/iemod/pillars_of_eternity
Ima dosta interesantnih opcija. Cak i reset svih likova na pocetni nivo ukoliko se neko zeznuo u nekom talentu ili zeli da isproba nesto drugo a ne zeli da krece ponovo.
Jedva nadjem vremena da malo poigram i evo sad sam izletio iz igre samo da postavim jedno pitanje , molim vas samo da mi ne sugerisete da citam temu jer jedva skupim vremena da malo poigram.
Kad sam u borbi i jedan lik mi je selektovan posto kliknem na drugog lika da mu zadam komandu ovaj prvi krene da napada lika iz ekipe.
Igra je liječena.
Je li bug ili bas moram da pazim tokom pauze da se ne bi pobilo društvo između sebe.
O izvinite , jos jedan novajlija za nabijanje spoiled postova i lecenje fustracija. Nisam vas prepozno ,a to ste vi koji cekate novajlije.
Hvala na pomoci.
PS
Nastavite sa lečenjem.
Završih igru pre par dana. Temeljno, zavukao nos ispod svakog kamena
Igra je odlična, nema šta. Što se bagova tiče, znajući Obisidijana, ja nisam ni pomišljao da se bavim igrom pre nego što uslede bar dve-tri zakrpe (priom nisam uopšte ni pogledao u kakvom je stanju igra kad se pojavila, zbog mogućih spojlera i tako to). Razmišljao sam tih dana, da možda preterujem i da sam paranoičan bez razloga. Kad sam posle video šta je sve ispravljeno u međuvremenu... uhhh. U svakom slučaju, krenuo sam od peča 1.04 i nisam imao nekih ozbiljnijih problema.
Igra se može sasvim fino porediti sa BG2. Sa stanovišta literalnog sadržaja, nemam neki poseban utisak da je jedna značajnije bolja od druge ili obrnuto, a jedino što konkrento mislim jeste da je Teos defintivno intrigantniji i generalno zanimljiviji lik od Ajrenikusa. Ajrenikus je tipičan negativac, sjajno napisan, ali tipičan, dok je Teos i sjajno napisan i pritom je više od tipičnog negativca. Posebno je bilo dobro kada se...
...pre kraj drugog poglavlja, posle svega što se izdešavalo u međuvremenu, onako nonšalantno po prvi put zvanično pojavio, u par koraka izazvao opštu zavadu i haos, i onda mrtav-ladan odšetao. Sve u fazonu "dugo sam vas tolerisao, a sad je dosta."
Na samom kraju igre, teška filozofija. Sedim, blejim u ponuđene odgovore i razmišlja, šta sad moj lik da odgovori na ovo... Sve u svemu, osnovna nit priče je odlična. I ako nije previše orginalna, maestralno je obrađena.
Svi potencijalni članovi družine su zanimljivi (po intrigantnosti prednjači Durans). Edar me je posebno iznenadio. U trenutku kad ga je moj lik sreo, bio sam ubeđen da će to biti jedan od najdosadniji likova u priči, tako da sam mu pristupio sa maksimalno negativnim predrasudama, kad ono ispade jedan od najinteresantnijih.
RPG mehanika je odlična. Davno nisam igrao RPG sa toliko ozbiljnom mehanikom ili možda bolje reći, smislenijom. To doduše i ne čudi, s obzirom da su uzeli DnD za osnovu. Sistem ograničenog skupljanja borbenog iskustva, preko upoznavanja protivnika je fenomenalan. To je i dobar način suzbijana, grindinga. Zatim ideja podele klasičnih hitpoena na zdravlje i izdržljivost, takođe je sjajna. Moram da pohvalim i to da nisu zatrpavali igrača s gomilom svakakvog (preteranog moćnog) plena, pa mi je igra i vratila onaj prijatan osećaj radoznalosti, svaki put kad naletim na neki kovčeg i slično.
Što se mana tiče...
Glavna i jedina (veoma) bitna mana je izazovnost igre. Stara Obisijanova boljka. Igrao sam igru na "hard" nivou težine i u početku je obećavalo. Naročito u katakombama, u gradiću na početku igre, bilo je povuci potegni i čak sam pomislio da su se konačno rešili tog problema. Ali, kako je igra odmicala, opet je postajala sve lakša i lakša, da bih posle nekog vremena imao utisak, da to što kao nešto taktiziram, postavljam zamke i slično, više radim zarad nekog stila, nego što stvarno morama. U ovom pogledu BG2, DA:O i ostale Bioverove igre su vidno bolje i stvarno bi trebalo da nekako reše ovaj problem koji ih već jako dugo vremena proganja.
RPG mehanika, iako odlična, imam utisak da nisu iskoristili dobar deo njenog potencijala. Recimo, baš kad je u pitanju podela na zdravlje i izdržljivost, ceo taj elemnt je nekako bazičan. Trebalo bi da to dodatno razviju i zabibere. Npr. da oklop čuva samo zdravlje ali ne i izdržljivost. Zatim da prosto odmaranje ne može povratiti sve zdravstvene poene, već da je potrebno pronaći nekog lekara ili odmarati se u sobi. Što skuplja soba, to više zdravstvenih poena vraća (umesto toga uveli su ovaj besmislen sistem značajnog poboljšanja osnovnih atributa). Pritom ne mislim da bi sve ovo umrtvilo igru, već naprotiv, uvelo bi i dodatnu dimenziju ishoda nekog okršaja, tipa, "pirove pobede". Ovako kako je sad, retko sam morao da obraćam pažnju na nečije zdravlje. Do trenuka kada nekome zaista padne zdravlje dosta nisko, cela družina je već odavno zaslužila pošten odmor. Zatim zamerke na, nezadržavanje negativnih efekata posle borbe (npr. otrovan ili zaražen), mogućnost da se običnim oružjem umlati sve, i materijalno i nematerijalno... i tako, ima gomila tih nekih sitnica koje bi mogli da poboljšaju. Osnovna podloga im to svakako omogućava.
Svet je nekako suviše, materijalan. Ceo taj kontekst čitave jedne nauke sagrađene oko pojma duše mi se baš i ne dojmi. To naučno objašnjavanje duhovnih momenata, nekako ubija misteriju i magiju. Međutim dobro je što nisu pretarali u tom pogledu, pa nije značajnije okrnjilo opšti utisak.