Šta je novo?

Philips televizori

Review: Philips OLED809
PHI-55OLED809-12-A_1920x1920.jpg

While Philips has opted to replace Google TV with Titan OS in its LCD models (as well as the 7-series OLED), the 8-series and 9-series OLED models still come with Google TV.
Philips OLED809 is an even better OLED TV for the masses and a serious competitor to LG's C4, whether it is for movies, series, gaming, or using other features modern TVs offer.
The biggest differences are that Philips has the Ambilight mood lighting, which continues to evolve, and the Google TV platform, which is significantly more versatile and flexible than webOS (LG) and Tizen (Samsung).

Philips OLED TVs gain Dolby Vision Filmmaker Mode
The new picture mode was implemented in collaboration with Dolby, Philips confirmed to FlatpanelsHD. Philips said that Dolby Vision Filmmaker Mode will be available in all 2024 OLED models.

Poslednja izmena:
Ako nekome treba daljinski od PUS seije sa ambilight, neka mi se javi u PM. Nov, korišćen samo kada sam podešavao sliku i inicijalnom setupu TVa.
Crkao je TV i ostao mi daljinac, pa mi draže da ga nekome poklonim kome treba.

Taj model ti ima 120Hz IPS panel. Što znači, da če imat nešto manji kontrast i nešto lošiji prikaz crne od Samsunga. A Philips ti ima bolje osvetljenje panela, bolju ostrinu slike, bolju pokretnu resoluciju i bolju obradu slike zbog kvalitetnijeg procesora. Ima Google OS što je svakako bolje od Tizena itd.. Ali ako očeš Philipsa sa VA panelom, onda imaš model 8518.
@andro13 imam 65pus8818 koji panel ima znaš li? Kažu da je ips ali ja mislim daje VA
Hvala

@PetarGrgurev dotični je banovan pa neće moći da ti odgovori

no, ovde piše da je VA

@PetarGrgurev dotični je banovan pa neće moći da ti odgovori

no, ovde piše da je VA
VA panel je definitivno, barem kod mene je tako na Philips 43PUS8818/12

Zna li neko gdje se na 55PUS8558 nalazi opcija podešavanja pozadinskog osvjetljenja? U postavkama ima samo opcija "Kontrast pozadinskog osvjetljenja" I to je sve. Na želim smanjivati kontrast, samo malo pozadinskog želim da smanjim, ubi oči, ali opcije nigdje nema :(

Ima li EON aplikacija za ovaj njihov titan operativni sistem?

Pozdrav forumasi,

Imam Philips 55oled718/12 i ne uspevam nikako da prebacim sliku sa Iphone 14pro, a pri tome oba uredjaja su na istom 2.4GHz wifi. Pokusavao sam da instaliram neke aplikacije preko USB ali mi TV ne prepoznaje .apk sa USB.

Ima li neko neki predlog kako da ovo osposobim :)

Unapred zahvalan.

Zdravo eXe,

Ja imam 708/12, rekao bih na prvi pogled da je specifikacija ista, tj. da su i 708 i 718 Google TV.

Ja cast-ujem preko ugrađene Google Cast opcije iz većine aplikacija (Amazon Prime, Netflix, YouTube, Google Photos, EON, RTS Planeta…). Apple AirPlay nije podržan, tako da casting iz Apple aplikacija nije moguć.

Isprobao sam AirPlay preko neke aplikacije sa Google TV Store-a, ali nije funkcionisalo stabilno.

Pozdrav @FOX river - probao sam i sa Android telefona, YT, EON ali mi ne prepoznaje TV ni tamo, a na istom wi-fi su bili. Bas me nervira ovo :)

Da li ti je Google cast aplikacija na TVu omogućena? Možda je na DISABLED.
Kasnim malo s proverom…
Kod mene ne može da se isključi cast, može samo da se ograniči dostupnost.

Kačim screenshotove, TV je Philips Google TV TA1 (Android TV OS 12 build STT2.230831.001). IMG_5509.jpegIMG_5512.jpeg

Cao ljudi. Kazite mi jel vredi uzimati 50PUS7609/12? Nisam nesto previše zahtevan korisnik,imam vec Philips 43 pa bih da ga prebacim u spavacu sobu,a ovaj da uzmem za dnevnu. Generalno za 40k ne znam sta bih bolje mogao uzeti,a ne daje mi se vise novca za TV jer imam neke druge prioritete :)

Poslednja izmena od urednika:
ako ne smeta Titan OS, mali skladišni prostor i nedostatak podrške za DV, može da prođe

Pozdrav,

Da li neko zna kako da poredam kanale po LCN na Phillips TV-u (Android 12, 55PUS8558/12)?
Iz Bosne sam, i koristim Telemach (isti jekao i SBB) i kad skeniram kanale, poreda ih od A do Ž, a ne kao što je Telemach shema. Ne vidim nigdje opciju LCN. Kad idem na potpuno skeniranje, brzo skeniranje,... isto se dešava.

Zna li neko gdje se na Philipsu nalazi ta opcija, jer ja je ne mogu nigdje naći. Kanali su ok ako stavim zemlju Srbija i tu mi ponudi SBB kao operatera, ali pošto ja ipak nisam SBB, već Telemach, ne znam hoće li na Srbiji i SBB-u raditi sve kako treba, automatski ažurirati izmjene kanala i sl.?

Mali update za starije modele Philips Android televizora:

Kako je objašnjeno u tekstu iz linka, izgleda da će modeli iz 2019 i 2020 dobiti još jedno ažuriranje.
Iz iskustva sa poslednjim velikim ažuriranjem kada se prelazilo sa androida 9 na 11, od prve pojave ažuriranja pa do puštanja u našoj regiji prošlo je više od godinu dana. Tako da će pomenuto ažurirnje bti možda tek 2026.

Ovo bi značilo da Philips daje podršku za modele Android televizora čak 6 do7 godina.

philipsoled950_1_large.jpg

Philips has announced its 2025 OLED line-up. OLED950 and OLED910 both feature the new 4-layer panel and 4-sided Ambilight, while OLED810 and OLED760 are more affordable TVs.

Philips is introducing two key upgrades in its new B8500 soundbar; HDMI 2.1 for 4K120 passthrough – plus eARC – and Bluetooth 5.4.
In addition to its 2025 OLED and 2025 LCD models, Philips has announced three new soundbars that will launch between May and September: B8500, B8200 and B6100.

58pus8507 zadovoljan sam slikom, igrao sam se sa podesavanjima stavio color na warm, backlight contrast 53 posto ne volim da tv "bliješti". Samo nisam zadovoljan sa light sensor pod eco settings - ne vidim da zatamni sliku po mrklom mraku, nego otprilike isto zatamni bio dan ili mrak 🤷 Samaung je to mnogo bolje radio, zavisno od osvjetljenja prostorije primjetno zatamni sliku, a ovaj u mraku za moj ukus blijesti slika i moram rucno jos smanjiti ovaj backlight contrast, ali ond sutra po danu bude mracna pa moram rucno vracati 😁 ima li kakav nacin bolji, a da ga ja nisam mogao naci?

Pozdrav.Planirao sam da kupim televizor "Philips 43PUS8359/12",pa me interesuje vaše mišljenje?I šta preporučujete?

Poslednja izmena:
Pozdrav! Kako povezati zvučno Philips tv koji ima eARC hdmi sa linijom moja ima portin onaj ulaz? Znam da ne ide samo kabal neko i neki "premošćivač" izmedju i koliko se gubi na kvalitetu zvuka tako?

Nazad
Vrh Dno