Šta je novo?

Philips televizori

Skontao sam da je do signala, u pravu si. Inače ove postavke iznad su malo čudne.
Ako je Motion Style na off, onda su i Perfect Natural Motion Off i Perfect Clear Motion Off. Ali ako izabereš Pure Cinema, ove dvije sekcije su nabudžene skoro maksimalno. Razlika je ogromna između off i Pure Cinema.
Uzgred Light sensor kao sekcija uopšte ne postoji na mom tv-u.
Imaš ovdje. A što se tiče samog motiona češ sam vidjet šta ti najviše odgovara. Na ovogodišnjem modelu je odličan izbor smooth opcija.

Imaš ovdje. A što se tiče samog motiona češ sam vidjet šta ti najviše odgovara. Na ovogodišnjem modelu je odličan izbor smooth opcija.

Kao što rekoh, u mom meniju ne postoji pod kontrastom light sensor. Može li biti da je do nekog update-a?

Prilozi

• IMG_20231016_203444319.jpg
    IMG_20231016_203444319.jpg
    195.6 KB · Pregleda: 91
Pozdrav,
Da li neko zna kako se refresh-uje home ekran na Androidu? naime, od kada nadogradio i promenio izgled home ekrana (bio je klasični Android 9 ekran, sada izgleda kao AndroidTV), stavke na njemu se nemenjaju. To se prvenstveno odnosi na Netflix i Youtube video polja - stoje ista ona od pre mesec i više dana, a ispod YT videa stoji npr. "dodato pre 5h ili 12h". Drugim rečima ono što je učitao prvi put po prvom uključivanju tako stoji i danas...
Pokušao sam sa restartom TVa, čak sam i brisao podatke iz nekih (ne svih) sistemskih aplikacija koje su mi se učinile kao home ekran", ali ili nisam ubo pravu aplikaciju ili ne znam kako se zove jer home screen kao takav nigde ne piše.
Složićete se da je glupo da radim fabrički restart zbog ovog problema....

Pitanje za upućene.. da li postoji opcija da se izjednači brightness ekrana prilikom prikaza menija (tipa netflix),koji je značajno tamniji u odnosu na sadržaj kada se pusti, i samog sadržaja? Generalno mi se čini i da je sam startni meni tamniji u odnosu na npr. tv kanale i drugi sadržaj.
Hvala

Interesuje me koja je razlika izmedju ova dva modela Philips 85PUS8818/12 koji kosta 190000 din i Philips 86PUS8807/12 koji kosta 300000din. osim u razlici od 1" u velicini ekrana.Oba televizora rade na 120Hz i imaju garanciju od 5 godina. Ali je razlika u ceni bas velika izmedju 85" i 86"Planiram da uzmem 85".TV ce se gledati sa 5m udaljenosti, da li vredi uzimati ovaj TV ili nesto drugo za ove pare. Minimalna velicina koju sam planirao je 75".

Razlika je, da ima ovogodišnji model još nešto bolji P5 procesor, što se odmah vidi u kvaliteti slike. Ima konkretno bolji Chipset Pentonic 1000, dok stari model radi na starijem mediatekchipsetu 9970. Tako, da streamovi izgledaju bolje na ovogodišnjem modelu.
Bolji prikaz boja, prikaz crnih kadrova itd.. Noviji model ima Google sustav, dok ima stariji model Android. Uglavnom je to sve isto, ali na novijem je sam menu i ostalo drugčije, radi nešto brže. Sam zvuk je isto bolji na novijem modelu. Uglavnom svuda je noviji model nešto bolji..

Razlika je, da ima ovogodišnji model još nešto bolji P5 procesor, što se odmah vidi u kvaliteti slike. Ima konkretno bolji Chipset Pentonic 1000, dok stari model radi na starijem mediatekchipsetu 9970. Tako, da streamovi izgledaju bolje na ovogodišnjem modelu.
Bolji prikaz boja, prikaz crnih kadrova itd.. Noviji model ima Google sustav, dok ima stariji model Android. Uglavnom je to sve isto, ali na novijem je sam menu i ostalo drugčije, radi nešto brže. Sam zvuk je isto bolji na novijem modelu. Uglavnom svuda je noviji model nešto bolji..
A koji je noviji model od ova dva?
Koliko samnja video 86" je 2022 a 85" je 2023 a jeftiniji je od 86ice.

Poslednja izmena:
Jel zna neko koji su dobri Phillips modeli za 2023? Gledam nešto u rangu C3 za oled i C845 / U8KQ za mini led, ali modeli su tako konfuzni za phillips i ima ih milion 😕

Philips modeli su ti odlični svi od modela 8818 i na više.. A naravno posebno OLED modeli..

Interesuje me koja je razlika izmedju ova dva modela Philips 85PUS8818/12 koji kosta 190000 din i Philips 86PUS8807/12 koji kosta 300000din. osim u razlici od 1" u velicini ekrana.Oba televizora rade na 120Hz i imaju garanciju od 5 godina. Ali je razlika u ceni bas velika izmedju 85" i 86"Planiram da uzmem 85".TV ce se gledati sa 5m udaljenosti, da li vredi uzimati ovaj TV ili nesto drugo za ove pare. Minimalna velicina koju sam planirao je 75".
Da sam na tvom mestu moj izbor bi svakako bio Philips 85PUS8818/12, i to bez razmišljanja!!!😉

Da sam na tvom mestu moj izbor bi svakako bio Philips 85PUS8818/12, i to bez razmišljanja!!!😉
Prije 2-3 mjeseca sam kupio navedeni model.
Na njemu je Google tv i za sada radi odlično. Nisam previše podešavao sliku, ostavio sam default sve i oke mi je, naravno raznih opcija ima.
Povezao sam preko Hdmi Arc Samsung soundbar i takođe radi sve kako treba.
Testirao streaming aplikacije i nisam učio neke probleme, Supernova MOVE tv aplikacija radi, Eon tv radi i on ima u playstore, od Supernove sam našao apk i instalirao.
Eon tv kada se gleda tenis ili neki news kanal sa trakom u dnu, osjeti se kako preskače slika, ali to je do podešavanja pa se može rješiti, jer sam vidio da je bilo takvih problema na drugim uređajima sa Eon aplikacijom. Nije veliki problem ali ja primjetim i opet kažem može se rješiti s malo čačkanja u podešavanjima.
Netflix, Sky, HBO, Stremio, YouTube sve testirano i radi bez problema.

Generalno brzo radi, zvuk ima odličan i bez soundbara, slika takođe dobra. Ja sam zadovoljan.
Ako te bude još šta zanimalo ili da provjerim reci, pa kad budem bio u stanu, provjerim ti.

Na njemu je Google tv i za sada radi odlično. Nisam previše podešavao sliku, ostavio sam default sve i oke mi je, naravno raznih opcija ima.
Testirao streaming aplikacije i nisam učio neke probleme, Supernova MOVE tv aplikacija radi, Eon tv radi i on ima u playstore, od Supernove sam našao apk i instalirao.
Eon tv kada se gleda tenis ili neki news kanal sa trakom u dnu, osjeti se kako preskače slika, ali to je do podešavanja pa se može rješiti, jer sam vidio da je bilo takvih problema na drugim uređajima sa Eon aplikacijom. Nije veliki problem ali ja primjetim i opet kažem može se rješiti s malo čačkanja u podešavanjima.

Generalno brzo radi, zvuk ima odličan i bez soundbara, slika takođe dobra. Ja sam zadovoljan.
Ako te bude još šta zanimalo ili da provjerim reci, pa kad budem bio u stanu, provjerim ti.
Kakvo je postolje na TVu, na netu stoji slika sa dve nogice a negde centralno postolje. Nema ga ni u jednoj radnji da je izlozen da ga vidi uzivo. Da li mozes da postavis koju sliku, strah me je da ga kupim a da ga nevidim.

Kakvo je postolje na TVu, na netu stoji slika sa dve nogice a negde centralno postolje. Nema ga ni u jednoj radnji da je izlozen da ga vidi uzivo. Da li mozes da postavis koju sliku, strah me je da ga kupim a da ga nevidim.

Postolje je centralno, ja sam okačio na zid. Imam fotku nakon montaže. Mogu ti još poslati u toku sedmice čim budem u stanu ako hoćeš, na pm.
65” je

IMG_6033.jpeg

Veličina 75˝ i 85˝ti imata nogice. A veličina 43˝ i do 65˝ ti imajo centralno postolje.

Televizori tog modela do veličine panela od 65 inča imaju centralno postolje. Dok televizori koji imaju veći panel recimo 75 ili 86 inča, imaju nogice sa strane, zbog veličine panela!!!😉

Kakvi su uglovi gledanja,ja cu ga gledati sa razdaljine od 4m.
Sutra idem u Gigatron da vidim da li imaju izlozen bilo koju velicinu od ovog modela,da ga vidim uzivo.
Strah me je da dam 190000 dinara a da nisam uzivo video TV
Da li za ove novce ima neki drugi model slicnih karakteristika da se kupi da je 75" ili 85"?

Kakvi su uglovi gledanja,ja cu ga gledati sa razdaljine od 4m.
Sutra idem u Gigatron da vidim da li imaju izlozen bilo koju velicinu od ovog modela,da ga vidim uzivo.
Strah me je da dam 190000 dinara a da nisam uzivo video TV
Da li za ove novce ima neki drugi model slicnih karakteristika da se kupi da je 75" ili 85"?

Ako znači kome, evo par fotki.. Nije 4m..

Prilozi

• IMG_6814.jpeg
    IMG_6814.jpeg
    279.4 KB · Pregleda: 58
  • IMG_6815.jpeg
    IMG_6815.jpeg
    258 KB · Pregleda: 54
  • IMG_6816.jpeg
    IMG_6816.jpeg
    177 KB · Pregleda: 49
  • IMG_6819.jpeg
    IMG_6819.jpeg
    252.8 KB · Pregleda: 45
  • IMG_6818.jpeg
    IMG_6818.jpeg
    209.8 KB · Pregleda: 44
  • IMG_6817.jpeg
    IMG_6817.jpeg
    217.1 KB · Pregleda: 46
Da li se prosječnom korisniku isplati uzeti PHILIPS TV LED 55PUS8558/12 za 600 eura ? Ima li neko iskustva sa ovim tv-om ?

Nazad
Vrh Dno