Šta je novo?

Philips televizori

Poceo je da me nervira OLED706.

Cesto ubaguje da motion smoothness i cini mi se sve "picture enhancement" funkcije prestanu da rade i mora da se restartuje TV. A restart zakopan u podesavanjima na 50 klikova od glavnog menija.

Takodje se desava da trazi da se iskljuci na 10 minuta zbog OLED zastite (da se iskljuci i radi pixel shifting u pozadini) i to zna da izbaci u sred igranja PS5 ili gledanja filma.

Vrh hardver, softver los..

Poznato za Philips televizore, pate od lošijeg softvera.

Probaj da ga resetuješ na fabrička podešavanja. Ako nastavi da zeza vidi ako možeš da ga reklamiraš ako je u garanciji. Meni se ništa od toga ne dešava, na mom primerku

Ja kada sam razmišljao za Philips OLED, na stranom forumu sam čitao takva iskustva. Da mu je to slabija tačka.
Elem, moj PUS7805 malo odlepio, jedna tačka uz ivicu otišla. Garancija istekla početkom ove godine, a mislim da tada nije bila akcija produžene garancije na 5g.

Prilozi

• 20231007_110438.jpg
    20231007_110438.jpg
    180.7 KB · Pregleda: 54
Takodje se desava da trazi da se iskljuci na 10 minuta zbog OLED zastite (da se iskljuci i radi pixel shifting u pozadini) i to zna da izbaci u sred igranja PS5 ili gledanja filma.
Da li ti se ovo desava uvijek u isto vrijeme ili random?
Meni na 707-ci ovo uvijek radi u isto vrijeme, nekad bas kasno iza ponoci, cini mi se oko 3h ujutro. Zna biti iritantno ako bas koristis TV u tom momentu (cak i u ovo gluvo doba :D )... S tim sto se moze odgoditi, vjerujem i kod tebe, zar ne?

Kod mene se to osvežavanje uključuje samo ako tv radi duže od 12h dnevno.

Radi on po ceo dan ali kako bas pogodi kad se igra Sony da to izbaci, a ne uradi u toku noci..

PHILIPS 55PUS8007 Smart​

Jel moze neko da mi kaze jel vredi kupovati ovaj tv za 64 000 u gigatronu? Da li je dobar procesor Pixel Precise Ultra Hd? Hvala svima.

Pazario 707 od 55" za 840€. Učinio se dobar odnos cijene/dobijenog (u teoriji). Sutra bi trebao da stigne pa podijelim utiske.

Mislim da si prosao bas vrhunski, pogotovo ako imas legit garanciju (jos ako te kaci akcija produzenja na 5 godina, vrh).
Ja sam prije par mjeseci kupio 707-cu 65" za skoro pa duplo vise para, i u tom trenutku to je bila najbolja ponuda za 65" OLED.
Neka te u zdravlju sluzi!

Kod nas nema za tu cenu :D
Ovdje stoji za 920€ već dosta dugo vremena sa 2 godine garancije. Ova cifra za koju sam ja uzeo nije ni najjeftinija jer je u junu bio 775€ u jednom trenutku, ali sa Intesa karticom.
Ne znam kakva je politika oko dijeljenja linkova, mogu proslijediti ako naleti nešto.
Na ekupi.ba se uvijek može dokupiti dodatne 3 godine (2god fabričke garancije plus 3god osigurava Uniqa)

Ok, prošlo je par dana od kako je 707 stigao. Par prvih utisaka. Na zadnjoj strani tv-a stoji da je napravljan u maju 2023 u Poljskoj. Zanimljivo. Kvalitet izrade je vrlo dobar. Sam sam ga izvadio iz kutije bez nekih većih problema (55") ali istina je i da sam 196cm i da bi nekom nižem trebala druga osoba definitivno. Postolje vrlo lagano za instalirati, što daje nekih 2cm sveukupno od površine do samog tv-a. Vrlo je nizak u slučaju da imate soundbar biće vam potrebno neko postolje za tv u minimalnoj visini od 4-5cm. Sam proces po paljenju tv-a kao i kod nekog androida (doduše malo starijeg). Kada smo kod sistema na tv-u, mogao bi biti malo bolji, same postavke nakon inicijalnog podešavanja nekako nisu intuitivne. Treba malo vremena da se popamti gdje se šta nalazi (npr. WebOS ima nekako bolje složene opcije).
Bilo kako bilo, skenirao sam kablovsku, startao kanale i na prvu slika baš dobra. Upscaling sa fullhd kanala izgleda vrlo dobar. Inače pozicija za gledanje se nalazi na nekih 2,5 do 3m. Ulazim u smart home, tamo su standardne aplikacije. Logujem se u sve dostupne/downloadovane aplikacije (Netflix, Eon, Amazon prime, Smart Tube Next). Slika pri maksimalnoj rezoluciji sa svim mogućim enhancementima divna! Prosto ne možeš da shvatiš da je takav prikaz moguć. Godinama sam gledao Netflix sadržaj u 4k na starom LG 43" 7787 model iz 2015 i stvarno je neshvatljivo koliko je velika razlika u iskustvu gledanja. Sve je oštro, tačan prikaz boja, stvarno nerealno. Pustio sam sliku kroz crystal clear postavke (kontam maksimalno osvjetljenje) i čini mi se nekako najbolje. Ako neko ima neki prijedlog, otvoren sam za sugestije tog tipa. Za vatreno krštenje na streaming srvisima sam upalio The Wheel of Time na Amazonu, serija prepuna efekata i detalja. Ono što me pored vrhunskog prikaza slike takođe iznenadilo je pixel shifting (pretpostavljam da je to, nikada ranije nisam imao oled ekran). Na prvu je stvarno neugodno i pomisliš da nešto nije u redu sa ekranom/snimkom. Skontao sam nekako da se najviše primjeti u tamnim scenama, ne znam zašto. Kao da slika tokom tranzicije iz kadra u kadar izleti/uleti u naredni neprirodno (ako ovo slučajno nije pixel shifting,molim za preporuku kako ovo da prevaziđem u podešavanjima). Takođe sam skontao da nisam primjetio taj efekat gledajući standardni tv sadržaj osim ove maksimalne varijante na streaming servisima. Ako neko može da da detaljnije objašnjenje, stvarno bih bio zahvalan. Čitao samo tome ranije, volio bih da znam razlog forsiranja procesa ako slika nije statična. U tom slučaju mi je jasno. Uglovi gledanja su odlični, maloprije sam slučajno bacio oko sa nekih 150stepeni, nema nikakve razlike maltene.
Zvuk na tv-u je iznad prosjeka. Poprilično sam se iznenadio s obzirom da imam dobar soundbar u upotrebi godinama. Iako zvuk sa tv-a nije blizu zvuku sa soundbara, opet je upotrebljiv za neku normalnu upotrebu,tj. ako neko nije baš fanatik za zvuk (kao ja npr.).
Što se ambilight-a tiče, meni lično nezaobilazna stvar. Godinama unazad sam imao DIY ambilight koji sam sam pravio na starom tv-u i više ne bih mogao da gledam tv bez te vrste osvjetljenja. Lična preferenca naravno.

Ukoliko nekoga interesuje još nešto vezano za ovaj tv, stojim na raspolaganju.

To što primećuješ je motion judder bar mislim da je to stručan naziv za taj fenomen. Ako ti je android na srpskom idi na postavke/slika/napredno/pokret/stilovi za pokret i stavi na opciju čisti film. Onda probaj da gledaš ponovo, to što si gledao. Mislim da ovo mora da se odradi za svaki stil slike posebno, jer je po difoltu postavljeno na standard

Nije to pixel shifting nego nuspojava motion smoothness podesavanja. Smanji za jedan stepen.

Hvala ekipa. Probam čim stignem kući. Uzgred, daljinski je bezveze, blago rečeno. Totalni promašaj čak i u prošloj godini kada je izašao tv. Bespotrebno prevelik i nefunkcionalan. Kao neko ko već par godina koristiti fire stick i barata sa daljinskim te veličine, stvarno više ne vidim potrebu za daljinskim ovog tipa koji su ukačili uz tv.

Daljinski je kriminal. Uz 706 ide IR daljinski, nije cak ni BT. OLED tv od 1500e, daljinski losiji nego Android box od 50e..

Ako mozda imas Eon daljinac sa ovim kodovima ga upari sasvim lepo radi meni na 706 je bio ovaj prvi code normalno za IR modeScreenshot_2022-11-08-19-35-49-14_14a58d65e3a40f4246c6a30178223a7e.jpgScreenshot_2022-11-08-19-41-16-95_14a58d65e3a40f4246c6a30178223a7e.jpg

Poslednja izmena:
Ako mozda imas Eon daljinac sa ovim kodovima ga upari sasvim lepo radi meni na 706 je bio ovaj prvi code normalno za IR modePogledajte prilog 408802Pogledajte prilog 408804
Probam sa daljinskim od MojaTV (vrlo slično Eonu). Makar je duplo manji 😆
To što primećuješ je motion judder bar mislim da je to stručan naziv za taj fenomen. Ako ti je android na srpskom idi na postavke/slika/napredno/pokret/stilovi za pokret i stavi na opciju čisti film. Onda probaj da gledaš ponovo, to što si gledao. Mislim da ovo mora da se odradi za svaki stil slike posebno, jer je po difoltu postavljeno na standard
Postavio sam na "Pure Cinema". Večeras je filmsko veče kući, tako da ću baš istestirati.
A nekako ne mogu da shvatim da za maltene svaki app, menije i sl. moraš da riktaš način prikazivanja slike.

Poslednja izmena:
Sinoć nisam primjetio problem tokom gledanja na Amazonu, međutim sada upalim basket na Areni 2 i bukvalno šta god izabrao, primjetan je taj motion judder. Je li to do tv kanala ili..?

Nije do kanala nego do brzine pomeranja slike. Sto se brze pomeraju stvari, to ces vise primecivati to. Reko sam ti sta da uradis.

Ima nepar godina, isto sam se tako upoznao sa tim judder-om, reko da probam novi TV pa pustio Obilivion film, reko sta je ovo kao da film o filmu gledam 😊.

Nije do kanala nego do brzine pomeranja slike. Sto se brze pomeraju stvari, to ces vise primecivati to. Reko sam ti sta da uradis.
Probao sam sve opcije na Motion Styles i neke pomognu da se smanji efekat, ali ni jedna nije eliminisala u potpunosti baš tokom te utakmice Borac-Zvezda. Inače na nba i drugim sportovima i Arenama nisam primjetio to do danas. Kao da je broj frejmova koji je pušten kroz signal uticao na efekat. Ako te mogu zamoliti u privatne poruke da mi ostaviš kako tačno stoji kod tebe podešeno, bio bih ti zahvalan.

Ako ti nijedan mod od tih ne resava problem, onda nema spasa, moraces da se pomiris sa tim. Ja ne pratim sport, tako da ne znam kako se ponasa prilikom takvog sadrzaja, ali kod klasicnih kanala i striming servisa nisam primetio nekih vecih problema.

Probao sam sve opcije na Motion Styles i neke pomognu da se smanji efekat, ali ni jedna nije eliminisala u potpunosti baš tokom te utakmice Borac-Zvezda. Inače na nba i drugim sportovima i Arenama nisam primjetio to do danas. Kao da je broj frejmova koji je pušten kroz signal uticao na efekat. Ako te mogu zamoliti u privatne poruke da mi ostaviš kako tačno stoji kod tebe podešeno, bio bih ti zahvalan.
Ovdje imaš postavke pa probaj, dal, če biti bolje.. A što se tiče tvojih problema, je više do samog tv kanala nego do televizora. I meni se na kojem sportklub programu dešavaju ti problemi.

Picture Profile Expert 1
Color 50
OLED contrast 54
Sharpness 0
Black level 50
Advanced - color
Color enhancement Off
Color gamut Normal
Color temp Custom
Red WP 125
Green WP 114
Blue WP 78
Red BL 0
Green BL 0
Blue BL 0
Advanced - Contrast Light Boost Off
Perfect Natural Reality Off
HDR Perfect Off
Perfect contrast Off
Video Contrast 100
Light sensor On / Off
Gamma 0
Advanced - Ambient Intelligence
Eye Care Off
Dark detail optimization Off
Color temperature optimization Off
Advanced - sharpness Ultra resolution Off
Noise reduction Off
MPEG artefact reduction Off
Advanced - motion Motion style
Off / Pure Cinema
Perfect Natural Motion Off
Perfect Clear Motion Off

Skontao sam da je do signala, u pravu si. Inače ove postavke iznad su malo čudne.
Ako je Motion Style na off, onda su i Perfect Natural Motion Off i Perfect Clear Motion Off. Ali ako izabereš Pure Cinema, ove dvije sekcije su nabudžene skoro maksimalno. Razlika je ogromna između off i Pure Cinema.
Uzgred Light sensor kao sekcija uopšte ne postoji na mom tv-u.

Nazad
Vrh Dno