Šta je novo?

Philips televizori

U čemu je razlika izmedju 50PUS7607 i 50PUS8007, treba mi nešto za nezahtevnog korisnika? Bitno mi je samo da ima android na kom mogu da instaliram siptv, stremio i eventualno dlna da radi.

Koji od ova dva modela je bolji?

Edit: 7607 nije android, zapravo sam mislio na 7906

Poslednja izmena:
Pazarih prekjuce Philips 65OLED707, poslednji dan nazovi neke kao akcije (190k), nisam ga jos stavio u funkciju, tek mi je danas stigao drugi STB za ADSL, pa ga montiram na zid tek za vikend i prikljucujem. Mnogo para, ali nadam se da se necu pokajati...
Pisacu utiske dok ga malo testiram (mada nisam neki zaludjenik za TV-e), bas me zanima da li je veci uzitak gledanja (i koliko) nego na jeftinoj Hisense 58-ici (IPS panel) koju sam kupio prije 2 mjeseca za sobu i koji sasvim kulturno odradjuje posao!

Pazarih prekjuce Philips 65OLED707, poslednji dan nazovi neke kao akcije (190k), nisam ga jos stavio u funkciju, tek mi je danas stigao drugi STB za ADSL, pa ga montiram na zid tek za vikend i prikljucujem. Mnogo para, ali nadam se da se necu pokajati...
Pisacu utiske dok ga malo testiram (mada nisam neki zaludjenik za TV-e), bas me zanima da li je veci uzitak gledanja (i koliko) nego na jeftinoj Hisense 58-ici (IPS panel) koju sam kupio prije 2 mjeseca za sobu i koji sasvim kulturno odradjuje posao!
Jesi li isprobao TV? Pitam te pošto se i ja takođe spremam da izmem PHILIPS 65OLED 707 model? Najviše me interesuje to što sam negde našao podatak da novije 707-ce dolaze sa novijim OLED-EX panelom, a ne sa klasičnim OLED panelom? Da li si nekako utvrdio koji je panel, i kakve su ti impresije uopšte rečeno vezano za TV? I reci mi samo gde si pazario televizor? Pretpostavljam da je Gigatron?

Nisam isprobao nazalost, oduzili se radovi u dnevnom boravku pa nisam htio da ga kacim u prasini. Ali trebalo bi do kraja nedjelje da ga okacim na zid pa cu podijeliti utiske i pokusati saznati koji je panel.
Zurio sam da kupim do kraja maja jer je bio na manjoj akciji, ali vidim da je sad opet na istoj akciji... Inace, da, kupljen je u G...tronu.

Поз људи, ваља ли ишта овај Philips 43PUS8057/12? Видео сам да је у Комтрејду доступан за 44990 динара код њих, поседује Ambilight технологију па ме занима ваља ли за ову цену?

image_2023-07-01_150804550.png

Poslednja izmena:
Nisam isprobao nazalost, oduzili se radovi u dnevnom boravku pa nisam htio da ga kacim u prasini. Ali trebalo bi do kraja nedjelje da ga okacim na zid pa cu podijeliti utiske i pokusati saznati koji je panel.
Zurio sam da kupim do kraja maja jer je bio na manjoj akciji, ali vidim da je sad opet na istoj akciji... Inace, da, kupljen je u G...tronu.
Da li si napokon saznao koji je panel u pitanju? I kakve su impresije vezane za Philips OLED 707?!!😉

Nisam testirao, skroz sam zaboravio (bio sam isuvise odusevljen i preokupiran slikom i zvukom :D ).

Isprobacu veceras ili sutra pa javljam ovdje na temi.

Nisam testirao, skroz sam zaboravio (bio sam isuvise odusevljen i preokupiran slikom i zvukom :D ).

Isprobacu veceras ili sutra pa javljam ovdje na temi.
Ja sam kod drugara gledao, i zaista kada je bela površina na panelu, i kada se gleda iz ugla (sa strane) vidi se crvenkasta nijansa na televizoru, što i potvrđuje da je Oled-ex panel, a ne običan Oled koji se uzgred rečeno više i ne proizvodi. Ja ću sutra najverovatnije pazariti TV, pa ću i sam da ga testiram. Dobro je, i drago mi je da si zadovoljan sa TV-om, što znači da će verovatno tako i kod mene biti!!!.

Provjerih panel za vikend, ali skroz zaboravih da napisem ovdje (vjerovatno je kasno za tebe, ali mozda nekom drugom bude korisno).

Izgleda da je novi OLED-EX, e sad, pitanje je da li ja dobro testiram...
Gledao sam bijelu boju pod uglom i bukvalno mijenja nijansu na neku ljubicasto/roze/narandzaste "tonove", e sad, nije to mnogo uocljivo koliko sam ja ocekivao, nego vise dodaju blagu nijansu na bijelu boju (znaci, ne ostaje cisto bijela, nego se blago "zamućuje" tim nijansama ljubicaste/roze boje).

Sudeci po opisima iz jedne druge teme ovdje na Bench-u, izgleda da je to taj novi panel!

Sto se tice nekih generalnih utisaka o ovom Philipsovom modelu, hm, nema se sta puno pisati, prosto OLED tehnologija je klasa za sebe. Slika je jako ziva, skaliranje je odlicno (po mojim standardima, jer bolje vidio nisam), softver je jako brz, s tim sto meni Philipsova Andorid varijanta nije bas najprakticnija zbog nacina organizacije podmenija, znaci, nije uopste los ali malo mi je neobicno organizovan. Zvuk je prebrutalan, uopste nisam ocekivao ovakvu punocu i cistocu zvuka, s tim to ja nisam bas najmjerodavnija osoba za ocjenu zvuka, jer imamo malo vrhunske opreme tog tipa... Svakako klasa za prosjecnog korisnika!
Ambilight je skroz cool, ja imam neku Sahara tehniku (pustinjska oluja) na zidu iza TV-a i efekti su zaista atraktivni. Da li poboljsava ukupni dozivljaj, mozda malo, ali da je cool - cool je.

Za kraj, samo cu napraviti jedno poredjenje - prije nekih 2 mjeseca sam uzeo neki osnovni Hisense LCD/LED model (A6BG) od 58" i odusevio se slikom u tom momentu za ovaj cjenovni rang (~420 EUR, ne moze manje za datu dijagonalu). Kad sam prvi put upalio 707-cu, tek tada sam vidio zasto Philips kosta skoro 4 puta vise!

Bilo lepo kada bi neko ko ima seriju 706 ili 806 kazao kako se kod njega vidi bela boja pod uglom tj. kako izgleda prva generacija oled panela i na osnovu toga možda saznamo za seriju 707.

Bilo lepo kada bi neko ko ima seriju 706 ili 806 kazao kako se kod njega vidi bela boja pod uglom tj. kako izgleda prva generacija oled panela i na osnovu toga možda saznamo za seriju 707.
Nije bela u pitanju, nego kada je slika sa belom površinom pojavljuje se crvenkasto, rozikasta nijansa, koja je inače odlika OLED-EX panela, jer se sada svi OLED televizori proizvode sa novim OLED-EX panelom, jer starih klasičnih OLED panela više nema u proizvodnji. Kod mene na PHILIPS 65 OLED 707 se zaista reflektuju te nijanse kada se gleda sa strane pod uglom. Početne verzije Philips OLED 707 modela su se pravili sa klasičnim OLED panelom, ali kasnije serije, odnosno novije proizvedene 707-ce, se proizvode sa OLED-EX panelom, sa kojim će se u narednom vremenu proizvioditi svi televizori koji kao matricu imaju OLED panel.

Поз људи, ваља ли ишта овај Philips 43PUS8057/12? Видео сам да је у Комтрејду доступан за 44990 динара код њих, поседује Ambilight технологију па ме занима ваља ли за ову цену?

Pogledajte prilog 395201
Ja u gigatronu po istoj ceni pazario ali u crnoj boji pa je broj 8007/12. Vredi zbog Ambi-osvetljenja

Ja u gigatronu po istoj ceni pazario ali u crnoj boji pa je broj 8007/12. Vredi zbog Ambi-osvetljenja
Узео сам тај у галерији прошли петак, користим га тренутно и свиђа ми се. за мене је било велико унапређење са HD ready фокс телевизора на овај Филипсов 8007/12

Da li bi mi neko od vlasnika 65oled707 mogao reći koliko iznosi raspon spoljnih ivica nogica?

Meni je na nosacu, nikad nisam montirao nogare, ali ako uspijem da pronadjem gdje sam ih stavio mogu ti okvirno izmjeriti (ne obecavam, pokusacu).

Samo izmeriš raspon između rupa sa donje strane TVa...

Nije vezano za konkretan model, ja sam caletu na 42" LG-ju uspeo da zamenim mesta nogarama, da budu okrenute na unutra. Jednako je stabilno, a uže je za nekih 20-tak cm. Trebalo je samo odseci parce plastike na nogarama.

To je okvirno, meni treba tačan spoljni razmak pošto je polica na kojoj bi stajao 860mm. Našao sam neki podatak 797,5mm. E sad da li se misli na unutrašnji, spoljašnji ili razmak centara nožica. Mislim da se ne mogu okrenuti.

To piše i tu

Da li bi mi neko od vlasnika 65oled707 mogao reći koliko iznosi raspon spoljnih ivica nogica?
Upravo sam ti izmjerio, nisam mogao baš da postavim nogare zbog blizine TV-a i zida, ali sam dosta precizno razmjerio montažne tačke pa postavio nogare na pod - spoljni razmak je oko 79.5 cm, plus/minus pola centimetra max, nema šanse da je veća greška od toga.

Profil nogara je dosta tanak (oko 1.5 cm) i simetrične su pa je dosta lako razmjeriti i bez montaže, a da nije velika greška.

Inače, ne mogu se okrenuti, zbog prihvata, iako je samo tijelo nogara simetrično.

Hvala puno

Pozdrav.Imam Philips tv 55pus7304_12.Jutros kad sam uključio TV slika dobra al kad udjem u meni ili u android sva slova mi razmazano .Jel ima neko ideju šta bi mogao biti.IMG_20230910_083944.jpg

Poslednja izmena:
😮 !

Da li si rešio problem? Možda samo obično isključivanje iz struje reši problem, ako ne onda fctory reset?
I ja imam pus7304/12 - za sada je sve ok. Pre neki dan se promenio izgled home ekrana - sada je kao na Android TV. Da nema neke veze sa tim updateom?

Uspeo sam par puta restartovao nije pomoglo ništa.Posle ostavio da radi TV ,i za jedno 2sata vratio se u normalu.Najverovatnije Android nešto zabagovao.Bitno da sad radi sve normalno.

😮 !

Da li si rešio problem? Možda samo obično isključivanje iz struje reši problem, ako ne onda fctory reset?
I ja imam pus7304/12 - za sada je sve ok. Pre neki dan se promenio izgled home ekrana - sada je kao na Android TV. Da nema neke veze sa tim updateom?
To baš i ja primetih na mom PUS8505. Promenio se izgled početnog ekrana. Izgleda su svima odjednom pustili.

Može slika početnog ekrana,da proverim da li je i na mom pušten apdejt? Ne sećam se kako je izgledao? ☺️

Nazad
Vrh Dno