A sta tebi fali u glavi svega ti?!? :trust:
Ako si neki doktor ili psiholog nije ti mesto na ovom forumu...fali mi svasta...
Koliko ja znam, ATI je postao deo AMD-a (to bar svi znamo), apsolutno ni jedan ATI PR menager ne vodi glavnu rech sada. To mi je potvrdio Saša Marinković (naš čovek, koji je zaslužan za 790FX priču, kako iz perspektive inženjerskog dela tako i iz samog marketinga). Kratko, jasno i nedvosmisleno mi je rekao, da su imali poteškoća sa adaptacijom ATI tima u AMD. Da pojasnim. ATI prezentacije su daleko slobodnije (čitaj: comedy show) od AMD-ovih, čak je i gomila advokata bilo angažovana kako bi se ljudima iz ATI-a stavilo do znanja da je AMD politika drugačija. Jedan od AMD PR menagera (ne mogu da se setim imena) je izjavio: AMD just need to find some way to controle ATI Wild Spiritaudiofreak je napisao(la):Pa citaj tekstove na koje sam linkovao pa ces videti. Uostalom ja pamtim ko slon i znam da je AMD ranije imao drugaciji marketinski nastup nego sada.
Koliko ja znam, ATI je postao deo AMD-a (to bar svi znamo), apsolutno ni jedan ATI PR menager ne vodi glavnu rech sada.
These days, AMD seems to be learning a little too much from the ATI way of doing things.
btw ne mozete ni pretpostaviti koliko ljudi srpskog porekla radi u AMD/ATI, i to na veoma vaznim pozicijama.
Da doktor sam, ali humane medicine pa ti nazalost ne mogu pomoci
Inace, pre ce biti da tebi nije mesto ovde ako ti zaista svasta fali kao sto kazes. No dobro, makar si iskren, i to je nesto za pocetak.
Koliko ja znam, ATI je postao deo AMD-a (to bar svi znamo), apsolutno ni jedan ATI PR menager ne vodi glavnu rech sada. To mi je potvrdio Saša Marinković (naš čovek, koji je zaslužan za 790FX priču, kako iz perspektive inženjerskog dela tako i iz samog marketinga). Kratko, jasno i nedvosmisleno mi je rekao, da su imali poteškoća sa adaptacijom ATI tima u AMD. Da pojasnim. ATI prezentacije su daleko slobodnije (čitaj: comedy show) od AMD-ovih, čak je i gomila advokata bilo angažovana kako bi se ljudima iz ATI-a stavilo do znanja da je AMD politika drugačija. Jedan od AMD PR menagera (ne mogu da se setim imena) je izjavio: AMD just need to find some way to controle ATI Wild Spirit.
btw ne mozete ni pretpostaviti koliko ljudi srpskog porekla radi u AMD/ATI, i to na veoma vaznim pozicijama.
Tako je bilo i pre i posle ulaska u AMDaudiofreak je napisao(la):Sad sam tek zabrinut
Ne mislish valjda da jedan chovek odluchuje, tj da PR tim ne postojidelimir je napisao(la):Chris Hook je bio Head of worldwide PR u ATI-ju i sada je preuzeo tu funkciju i u AMD-u.
Tako je bilo i pre i posle ulaska u AMDtako da ne treba da brinesh
btw ochekivao sam komentar tipa, to objashnjava mnogo stvari![]()
Ne mislish valjda da jedan chovek odluchuje, tj da PR tim ne postoji![]()
... osim par zluradih Intel fenbojeva....
Ko je rekao da nije bitno šta PR tim radi i šta mi učeš?! :smash:Uuu, itekako je bitno sta je PR tim uradio. Da se nije hvalio na sva zvona i sva fenboj usta, niko ne bi primetio gde je Phenom/Barcelona sada(doduse sada je niko ne primeti jer je nema
![]()
kratko i jasno, NEVase misljenje, hoce li se Phenom ispraviti i dogodine biti boji izbor od Penryna? Mislim i na performanse, cenu i OC.
Dap, to je problem, dok Phenom postane zrela i uhodana tehnologija, Intel ce imati da novinarima da dovoljno podataka o Nehalemu da privuce i zadrzi paznju.
Koliko mi je poznato, Nehalem je sam kraj 2008. godine(i to ne desktop),jer od tape out-a do izlaska na trziste vremenski raspon je otprilike 1 godina.O Nehalemu kad izadje.Za njega ce AMD imati Shanghai i Montreal(za prvo vreme-kraj 2008.) i Bulldozer(novo jezgro,tamo negde u 2009. god.)
Pa AMD kao da je planirao da izbaci Phenom kad izadje Nehalem za desktop, kako stvari sada stojeKoliko mi je poznato, Nehalem je sam kraj 2008. godine(i to ne desktop),jer od tape out-a do izlaska na trziste vremenski raspon je otprilike 1 godina.
Pretece me audio! Ali ako je verovati tebi (kao sto je bilo za PhenomO Nehalemu kad izadje.Za njega ce AMD imati Shanghai i Montreal(za prvo vreme-kraj 2008.) i Bulldozer(novo jezgro,tamo negde u 2009. god.)
Eh, sadPazi ja ne sporim nista od onoga sto si ti rekao.Komentarisao sam samo datum izlaska Nehalem-a i moguce AMD-ove odgovore.
Da, ali vidis tu je problem. Ako vec mogu da proizvedu K10 zasto ga ne prodaju kao Barcelonu a ne kao Phenom, kad je zarada 5x veca? Nemoj mi reci da AMD brine za OBICNE (kucne) korisnike samoZa razliku od Barcelone(koju tesko mozemo naci),Phenom je druga prica,bar na zapadu.
Očekujem da nove revizije Phenoma budu dosta bolje od trenutnih. Trebalo bi da se dobro nose sa Kentsfieldom Clock for Clock, sa Penrynom teško o Nehalemu da i ne govorim.
K10 nije los dizajn, ali je Core 2 mnogo dobar dizajn, narocito kada gledas neke sitnice koje ga cine boljim od K8/K10. Npr, jmp instrukcija koja uslovno receno uzima 0 ciklusa.Slozices se da Phenom nije los dizajn,vrlo je dobar(sa stanovista sitemske arh. dosta bolji od sadasnjeg Clovertona,ne ulazim u to sti su niski taktovi K10ke trenutno).Conroe/Penryn su odlicni proizvodi i u pravo vreme(bez kasnjenja).Sada intel ima nesto tezi posao,sa vecim(native quad) cipom,sa skroz novim interconnect-om i IMC-om.Sada ce svi da gledaju u njih kako prave cip vrlo slican K10ki (u mnogo cemu) i gledace time-to-market i yield.Intel je naravno mnogo veca firma i lakse ce prebroditi navedene moguce probleme,ali i oni su sami priznali da bi u 65nm nativni quad bio vrlo zeznuta stvar za izradu.Mozda je za AMD bar u neku ruku dobro sto su zagrizli i odradili ga u 65nm.Sad samo jos da potraju i zarade pare sa tim cipom u 45nm(vrlo slicno,ponavljam,RV670 cipu)
S obzirom koliko su manji od NV iz moje perspektive poimanja stvari se drze vishe nego dobroaudiofreak je napisao(la):Pa vec tada ATI nije imao konkurentne proizvode na vreme
Dobro necemo sada da kopamo po forumuaudiofreak je napisao(la):Ja stojim iza svojih izjava datih na ovom forumu.
Pazi, piramida mora da postojiaudiofreak je napisao(la):Da su svi u timu ravnopravni ne bi postojao vodja.
Najveci dobitak zapravo treba traziti u OC marginidrfedja je napisao(la):Zar jos uvek mislis da je velika razlika izmedju Kentsfielda i Penryna ?
Reading comprehension problems? Tako sam i mislio...Sa tobom uvek isto,tacno znam sta ces da napises.Postaje mi dosadno.Eh, sad![]()
alfaunits je napisao(la):Da, ali vidis tu je problem. Ako vec mogu da proizvedu K10 zasto ga ne prodaju kao Barcelonu a ne kao Phenom, kad je zarada 5x veca? Nemoj mi reci da AMD brine za OBICNE (kucne) korisnike samo
Ne zelim da palim rumors, ali pre mi izgleda da im HT linkovi ne rade kako treba na previshe procesora pa mogu da budu samo single-socket Phenom/Barse a ne multi-socket Barse.
Najveci dobitak zapravo treba traziti u OC margini![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari