Imas gore screenshot sa CPU-z om za bus i multi i voltazu, Spread spect disabled, LLc extreme,cpu/nb llc extreme, cpu curent cap 140%, cpu/nb curent cap 130, phase contr FULL, cpu voltage freq 450, Cpu/nb 1.250v, vda voltage sam negde na netu procitao da je dobro za klok podici na 2.6, NB 1.125V. c^c, c1 tokom kloka iskljucio, nakon stabilnog kloka ukljucio, sto se tice procesa, kreni od memare postavi sve latencije, frekfencije i voltazu po specifikaciji memorije a ne na AUTO, HT drzi oko 2000 ,pa kreni da podizes fsb i da spustas mnozilac, gledaj da ostanes pri fabickom kloku, sa svim podesavanjima na def, kad krene BSOD ,freez , worker stoped ili no boot podigni cpu voltazu za korak, kad dobijes stabilan Bus(testiraj prvo LinX 20 krugova pa P95 min 8h) ako/kad dodjes do zida, probaj da podignes cpu/nb freq voltazu i/ili voltazu memorije (ali ne preteruj vidi na netu koliko je max za mem koju imas) nakon toga sa novim busom podigni mnozilac i ponovi sve isto kao sa fsb om, sledeci korak je NB, cilj ti je da ostvaris balans izmedju fsb-a - cpu/nb freq i cpu/nb voltaze kreni od freq oko 2500, drzi voltazu 1.250, ako predjes 2700 i stanes(naj verovatnije BSOD) kreni da je dizes V korak po korak, gledaj da ne ides preko 1.350 u principu za klok do 4.0 ti je dovoljan nb od 2500-2600 ,trebao bi na phenomu II da ostvaris min nb od 2700 ako nece ni to probaj da smanjis bus pa probaj ponovo(tako je bilo kod mene inace meni je stabilan bus na 235 ali u toj varijanti nb nece preko 2400mhz), kad to sve odradis i dobijes stabilne vrednosti, probaj da zategnes latecncije meorije, spusti cl pa bootuj komp sa usb-a sa memtest86 i pusti barem jedan krug, ako nema gresaka, spustaj tRCD pa ponovi i to sve ponovo sa tRP i tRAS, ako krenu greske, probaj da podignes voltazu memorije ali do max spec granice.
Mnogo su ti bitni ploca, memorija i hladjenje(i termalna pasta), sa losijom plocom nisam mogao da predjem 3.8ghz, sa 2x2 kingtonom 1600 sam imao max 4.0 , dok sam tek sa ovim setupom i H70 dogurao dao 4.2, moram dodati takodje 2 nepisana pravila phenoma II ,prvo da ti je realan stabilan klok naj izvesniji do 55C, posle toga stabilnost prestaje bez obzira na max 62c(licno sam testirao tako sto sam provereno stabilan klok (p95/24) pustio sa usporenim ventom, cim je presao 56-7 na duze vreme dobio sam worker stoped.), drugo da kad pri kloku dobije BSOD uzrok je CPU/nb freq, voltage ili memory freq, latency ili voltage(uopste problem je vezan za memoriju ili IMC) ako dobije worker stoped ,freez ili no boot u pitanju je manjak voltaze na cpu. Sto se tice paste koristio sam termaltake tg2 i bolji tg1, kada sam stavio CM thermal fusion 400 temp mi je pala na GPu za 10c a na proc za 4-5 ssto nije malo.
Ovo je od prilike moje iskustvo, potrebno ti je puno trial end error pokusaja dok ne naucis i ne osetis svoj procesor(x-faktor-sta i koliko moze), kad uhvatis caku najpre sta od cega zavisi, sve ce ici mnogo lakse. Nadam se da sam ti pomogao.