Šta je novo?

Phenom II X4 955 BE O.C.

@AstriX Sto se tice grafike imam def vapour x hladjenje za koje mogu reci da je veoma dobro, zamenio sam samo pastu, posto mi je sa default zvakom gurala i do 80c, sad je na komotnih 72C, nemam vodeni blok mada bi ga rado pazario.
Sto se tice VCORE-a nema problema sa njim, sa 2 stika po 2 gb, ne predje 50c, dok ako dodam jos 2 stika moram da stavim kuler na MOSFET i memoriju jer mi VCOR bije 78-80 a mem do 60-65, dok kad dodam dve silent osamdesetice na njih, temp ne prelazi 40-45c oba.
P.S. Ta 2xAC F12 venta nisu losi guraju realno i svih 1550rpm, ali mi se cini da to nije dovoljno da izvuces max iz njega kulera, jer default kuleri sa H70 vrte i 2100+rpm i 70 cfm na prema 54cfm sa F12 sa , sto ce reci grill H70 je prilagodjen visokom protoku vazduha, konkretno ja sam na njega nakacio 2x CM excalibura koji imaju po 85cfm ili ti 147m3 i 2200 rpm+ i rezultati su bili mnogo bolji od def kulera.

Mislis Vapor X? ;)

Tako je, hvala lektore, vapor-x.

@Stiglar
To ti je dobra temperatura za VCORE. Kod mene je malo natrpanije i ima dosta stvari koje greju. U realnom radu se ne greje preko 60. Sto se tice memorije koliko god povukao racunar ne ide temp memorije preko 47C.
Artic F12 bi trebalo da ima 74 CFM?
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/case-fans/77/arctic-f.html

Za Excalibur ima prica da zbog rupica sa strane u stvarnosti imaju losiji pritisak nego sto su deklasirani. Najbolji fanovi su po svima Gentle typhoon. Oni bi kod nas da ih ima sigruno kostali min 20e komad, tako da ne verujem da bih davao 40e za 3c manje...

Izgleda da je brat nesto permutovao, bio sam ubedjen da je 54.... nema veze moja greska. Sto se tice grejanja to sam primetio i na drugim plocama(a sto mislim da je i tehnoloska cinjenica), kad se popune svi mem slotovi, sama memorija se vise greje, procesor trazi vise voltaze i samim time MOSFEt je topliji.

Pozdrav . Uspeo sam da klokujem CPU PH II 965 BE C3 na 3.8 Ghz @ 1.416 V LLC na ENABLED, CPU-NB 2400 MHz@ 1.25V LLC na ENABLED(danas cu probati [email protected]) . Primetio sam da sa brzinama CPU-NB preko 2200 gubim mogucnost da racunar probudim iz standby-a. Da li od neko od ima sliacan problem? Na 2200 mhz CPU-NB radi sve normlano

MB ASUS M5A97 R2.0
CPU: PHENOM II 965 @ 3.8 GHZ
MEM KINGSTON HYPER X 2*4 GB (TRENUTNO RADI NA 1333)
PSU: CHIEFTEC A-135 650 W

Mnogo voltaza za cpu nb na samo 2400. Kod mene na m4a 89td pro/usb3 ida na 2400 na 1.1v, nece na default 1.0v. Za 2600 mi treba ispod 1.2v... Mozda je do ploce koja je drugacija. Jeste da nece da boot ako mu ne odgovara cpu/nb voltaza...

Poslednja izmena:
Zanimljivo da meni radi na toliko sa default voltage. Prakticno iste komponente.

Evo sad rece covek slocno ko i ka sa tvojom plocom. Mozda ti se onda zapao takav cpu, mada sumnjam. Ovi zadnji Denebi su dovedemii do savrsenstva, vala koliko se proizvode, sramota bi bilo da nije tako... Cepaji i klok i cpu/nb na smesnim voltazama....

Poslednja izmena:
Mozda gresim za voltazu. Ako je dignuta, to je nesto bas minimalno. Secam se da sam stavio na oko 3.95 sa vecom ali temperature mi se nisu svidjale isle su do 62c pod full loadu u prime95 i jos jednom programu posle sat dva.

Okacicu moja podesavanja cim se vratim kuci u toku dana

Odakle mogu da vidim voltažu i množilac i ostalo a da nisam u biosu? Mrzi me da resetujem pc...

Skini CPU-Z...

Kako se manifestuhe nedovoljna voltaza za CPU-NB?
Što se tiče voltaže za CPU , prosao sam PRIME95 od 4 sata sa ovim podesavanjima. Više od toga neću da guram pošto se NB greje kao lud, i ne bih da drndam ploču ako nema potrebe.

Poslednja izmena:
Kako se manifestuhe nedovoljna voltaza za CPU-NB?
Što se tiče voltaže za CPU , prosao sam PRIME95 od 4 sata sa ovim podesavanjima. Više od toga neću da guram pošto se NB greje kao lud, i ne bih da drndam ploču ako nema potrebe.
BSOD

Tog nije bilo,ali je na nizem naponu CPU-NB bilo rounding error-a.

Kako ti je tekla u opste oc cesija, sta si prvo drugo trece radio pa te sada zeza, tj gde si stao.

Počelo je da zeza sa dizanjem CPU - NB brzine preko 2200 Mhz. Prvo sam dizao množioc na CPU i kad sam dostigao stabilan klok sa najnizim naponom,podigao sam isto tako postupno CPU NB brzinu. Svako dizanje kloka ili napona je praceno testiranje sa PRIME95. Pazi, mogu živeti bez sleep-a, ali ne bi bilo loše ga imati .

Počelo je da zeza sa dizanjem CPU - NB brzine preko 2200 Mhz. Prvo sam dizao množioc na CPU i kad sam dostigao stabilan klok sa najnizim naponom,podigao sam isto tako postupno CPU NB brzinu. Svako dizanje kloka ili napona je praceno testiranje sa PRIME95. Pazi, mogu živeti bez sleep-a, ali ne bi bilo loše ga imati .
Cini mi se da sam i jednom davno imao slican problem na 955, jesi li probao varijacije na temu cpu/nb LLC i na kojoj vrednosti ti je CPU VDDA?

VDDA mi je sada po defaultu na 2.448 V. CPU-NB LLC je na ENABLED( imam jos opcije AUTO i DISABLED)

Mislim da nece biti neke razlike u pogledu slipa, probaj da VDDA stavis na 2.6 a cpu/nb prosetaj izmedju 1.28 do 1.33, takodje podigni NB na 1.2, naravno ovo je sve sa predpostavkom da memorija radi kako treba.

Ok thnx. Memorija je prosla memtest bez gresaka. Da li je sigurno podizati napon na 1.2 V za Nb, posto se i ovako greje kao lud :)?

"Da li je sigurno podizati napon na 1.2 V za Nb, posto se i ovako greje kao lud"
To je do ploce,druze...

Šta je do ploče, samo se na ASUS-u ovako greje NB , ili si mislio da nesto nije u redu sa njom?

Ne obraćaj pažnju na grejanje čipseta, meni tako radi već godinu i više bez ikakvih posledica, za sada.

Ok thnx. Memorija je prosla memtest bez gresaka. Da li je sigurno podizati napon na 1.2 V za Nb, posto se i ovako greje kao lud :)?
Posto predpostavljam da nemas nacin da proveris temp chipseta, u trenutku kad je naj topliji stavi prss na njega i drzi, ako izdrzis ok je ,ako ne onda je temp verovatno preko 50-60c i problem resi sa jednom 80ticom od 5e preko njega i to je to, mada sto kolega rece to nebi trebalo da bude problem, dok opet s druge strane ako je bas tvoj set febricki malo topliji+lose prov kuciste onda i moze da napravi problem....istina je negde tamo.....

Da li mi neko moze za ovu plocu koji je dafault napon za NB, kod mene sad stoji po default-u na 1.2 V. Do sada je bio na AUTO i sad sam stavio na rucno ali je bilo 1,2 do sada

Trebao bi da je NB def 1.100v ako me secanje ne vara.

Probacu, pre podesavanja ploca je bila na auto ,pa je tu verovatno povukao malo veci napon
.Sad cu da probam sa 1.1V

Ne bi trebalo da ploca podize nb napon ,cpu/nb da ,ali chipset ne, barem se kod mene to nije nikada desilo.

I nije moja greska, to je bio napon za NB HT , ljudi hvala na pomoci uzivajte. Prezivecu bez slipa :))))

Nazad
Vrh Dno