Šta je novo?

PES 2011

Mislim da covek ne prica o tome sto vi mislite.
Meni je jasno na sta se zali. Npr igrac stoji u mestu na 30m taknes sut a lopta ko iz topa prelece tribine, potpuno nenormalno. Sutevi su generalno prejaki. u PES ko od sale pocepas mrezu sa 20 nekim sutem iz okreta kad igrac cak i ne gleda ka golu, u realnosti jedva bi dobacio.

Lopta se slabo ponasa

Evo kao zakleti fifa igrac resio sam da ne budem vise zadrt i probao sam Pes 2011.
Prijatno me iznenadila grafika,mreza koja se prirodno trese itd.Ali imam veliku primedbu
na loptu koja se ne kotrlja kako treba,kao da je u zivom blatu!
Onda one gluposti kod engleske lige(cujem da je to visegodisnji problem) FC London???
Zar su toliko lenji da to nisu ispravili godinama je isto.
Igram uporedo i fifu i pes ali mi ovo kod pesa smeta oko lopte,da nije toga mozda bi bio bolji od fife 11.Komp mi je nov sa dobrom grafickom,da li i vi postovani Pes igraci imate ove primedbe oko lopte,da li je i ranije bilo isto?;)

Za licence je jedino kriv Konami. U vreme dok je PES bio daleko, daleko popularniji i prodavaniji od FIFA, oni su spavali na lovorikama i nisu želeli da plaćaju licence za lige, jer im je bilo mnogo jeftinije da taj posao ostave igračima. U međuvremenu, EA Sports je obezbedio ekskluzivna prava, tako da PES ne može da ima Bundesligu, Premier Ligu...bez obzira na to koliko ponudi novca.

Option fajlovi to rešavaju, ali i dalje ostaješ na 5-6 liga, naspram 30 u FIFA.

Što se tiče ponašanja lopte - obično se to navodi kao jedna od prednosti koju PES 2011 ima u odnosu na FIFA 11, barem kada je reč o njenom kretanju po zemlji.

Evo kao zakleti fifa igrac resio sam da ne budem vise zadrt i probao sam Pes 2011.

Zar postoje takvi, zadrti FIFA igraci PC verzije? :D

@ forsaken demon

Nije PES nikada bio prodavaniji od Fife koliko znam, uvek je to ime "FIFA" bilo dovoljno da se proda u vise primeraka, cak i kad je bila totalno djubre.

Poslednja izmena:
Prijatno me iznenadila grafika,mreza koja se prirodno trese itd.Ali imam veliku primedbu
na loptu koja se ne kotrlja kako treba,kao da je u zivom blatu!
Onda one gluposti kod engleske lige(cujem da je to visegodisnji problem) FC London???
Zar su toliko lenji da to nisu ispravili godinama je isto.
Igram uporedo i fifu i pes ali mi ovo kod pesa smeta oko lopte,da nije toga mozda bi bio bolji od fife 11.Komp mi je nov sa dobrom grafickom,da li i vi postovani Pes igraci imate ove primedbe oko lopte,da li je i ranije bilo isto?;)
Ovo oko i

mena klubova i original dreseva se resava raznim patchovima. Prelistaj malo temu pa ces naci. A sto se tice lopte proveri da li ti je u settingsu stiklirana opcija wait for v-sync ako jeste to iskljuci pa probaj ponovo.

Poslednja izmena:
Ja prosto uzivam u novom PES-u! Kako sve vise ucim i napredujem, sve je bolji i bolji. Neko rece sloboda igre. Bas to! mozete kreirati bezbroj razlicitih napada. svaki put drugacije. A sto se tice zamerki, i meni se ne svidja lopta. to jest njen let. kad centriram nemam osecaj koliko je duboko. da li ide na prvu ili na drugu stativu. ili kad odbrani golman pa se odbije u vazduh. treba malo vremena da postavim napadace. i cesto kad sutnem jako i pogodim nekoga odbija se brzo kao prilikom razbijanja kugli u bilijaru. ne vidis gde je a odbije se 5-6 puta. i sutevi su preterano jaki. razmisljam da editujem igrace i smanjim im SHOOT POWER. valjda ce onda vise "puniti".

Poslednja izmena:
Te zamerke oko lopte i gde ce da padne, treba prepisati novoj kameri, a ne lopti..

moguce. imam onaj camera tweak u kome sam stavio da bude kao u 2010 ali slaba vajda.

*** kada gledas i na tv nemozes uvek da procenis gde ce da padne:)

Ja sam igra 2010 sa istom ovom default PES2011 kamerom tj. sa uglom od 15 ili tako nesto ali u 2010 si ipak mogao da provalis gde ce lopta da padne.

Zar postoje takvi, zadrti FIFA igraci PC verzije? :D

@ forsaken demon

Nije PES nikada bio prodavaniji od Fife koliko znam, uvek je to ime "FIFA" bilo dovoljno da se proda u vise primeraka, cak i kad je bila totalno djubre.

Moguće, ali pre 2-3 godine, razlike u tiražima nisu bile ni približno tako velike kao danas. Konami je pritom ostvario veći profit, jer za razliku od EA Sportsa, nije imao ogromne izdatke za licence. EA je bio hrabriji, i više je rizikovao, što im se sada kada imaju dobru igru, višestruko vraća.

Konami je imao sve uslove da obezbedi ekskluzivne licence, ali očigledno su mislili da je bolje da posao licenciranja natovare na grbaču igračima.

Sasvim je dovoljno sto ima CL i LE licencirano u PES-u, sve ostalo se da napraviti a hvala bogu editora za PES koliko hoces.

Cak su bile najave za League server, gde bi bilo xxxxx br liga. Kako je to dobar projekat bio ali nikada zavrsen.

Džabe, kada imaš smešnih 40 slotova za kreiranje timova, nema peča koji to može da sakrije. Takođe, u LŠ i LE fali veliki broj timova. Ne znam zašto je toliki problem licencirati Partizan npr.?

Naravno ali taj League server na kome je radilo nekoliko ljudi sa ewo web foruma bi napravilo server za xxx br liga i samim tim timova. Verovatno je bio preveliki zalogaj pa su odustali.

Evo kako je to trebalo da izgleda:

I nije se zvao league server kako ja lupam nego drukcije.

Od 15 str pa na dalje se mogu videti u nekim postovima slike, odmah se izvinjavam za velicinu slika ali ne mogu da ih resizujem.

http://www.evo-web.co.uk/forums/showthread.php?t=47177&page=15

v3stadiumselectionpreviyp8.jpg

eplticketug2.jpg

v3careermodepreviewds0.jpg

d2bce713767257

c28d9213852129

A sto se tice partizana to mi nije jasno, ili partizan trazi neku nenormalnu cifru ili Konami jednostavno ne interesuje da kontaktira bilo koga iz Partizana, a to je propust managementa Konamijevog a ne samog tima koji ravija igricu.

Istina je da je najveci propust igrice licence ali je meni to poslednja stavka na listi.

Poslednja izmena:
kad centriram nemam osecaj koliko je duboko. da li ide na prvu ili na drugu stativu.

1xkomanda za centaršut = mlak
2xkomanda za centaršut = oštar (najbolji po meni)
3xkomanda za centaršut = oštar po zemlji
L1+centaršut = centriraš sa bilo kog mesta na terenu
R2+centaršut = float (lob) centaršut
Verovatno bi bilo zamorno određivati snagu centaršuta, kao dodavanja npr.

:wave:

nisam na to mislio. znam za to vec godinama ali kad poleti lopta znam da je 1x na drugu ali izgleda kao da ce da padne pre, ali smo vec pisali da je do kamere. sad cu da se igram sa podesavanjima kamere pa javljam.

Ne znam što vam toliko smeta. Meni je baš extra ova kamera, trebalo je malo vremena da se naviknem, ali sad mi je mnogo bolja nego stara.

nista ne citate. probao i to i mala razlika. mora manualno da se nadje pravi ugao.

Citam sve vezano za odbranu, taktike, tehnike, trt mrt.
Sve je to lepo u teoriji ali u praksi, mozes dupe da obrises sa tom teorijom.
Kad ti onjaln dodje protivnik sa barcom, realom, interom ili ako imas srece milanom pa kad razvuce brzu kontru do svojih napadaca pa kad oni krenu duple pasove ( a ne zna se koji je tim brzi, ludji i spretniji ) tup, tup, tup, ne znas gde ti je dupe a gde glava a kamoli da se ti postavljas, cekas igraca, drzis X pa pravac u igraca i druge tehnike koje se spominju.
Jos kad su ovi mega igraci u trku pa kad krene mesi da se vozi po odbrani ili ronalno, kakva crna taktika i tehnike, ne mozes im prici, stici a kamoli uzeti loptu.
Ono je bre smesno kako su napravljeni a svi koji igraju onlajn uzimaju neki od ta 4 tima ili argentinu. To treba igrati onlajn sa likovima u komjuniti modu koji ne igraju sa ovim baletanima vec sa nekim normalnim timovima ili da se bira po random sistemu tj stisnes kocku pa sta dobijes.

Pa da, protiv takvih i*iota nazalost nista drugo ne pomaze nego da i ti isto tako igras, a povraca mi se kad moram tako da igram, sve na prvu.

Citam sve vezano za odbranu, taktike, tehnike, trt mrt.
Sve je to lepo u teoriji ali u praksi, mozes dupe da obrises sa tom teorijom.
Kad ti onjaln dodje protivnik sa barcom, realom, interom ili ako imas srece milanom pa kad razvuce brzu kontru do svojih napadaca pa kad oni krenu duple pasove ( a ne zna se koji je tim brzi, ludji i spretniji ) tup, tup, tup, ne znas gde ti je dupe a gde glava a kamoli da se ti postavljas, cekas igraca, drzis X pa pravac u igraca i druge tehnike koje se spominju.
Jos kad su ovi mega igraci u trku pa kad krene mesi da se vozi po odbrani ili ronalno, kakva crna taktika i tehnike, ne mozes im prici, stici a kamoli uzeti loptu.
Ono je bre smesno kako su napravljeni a svi koji igraju onlajn uzimaju neki od ta 4 tima ili argentinu. To treba igrati onlajn sa likovima u komjuniti modu koji ne igraju sa ovim baletanima vec sa nekim normalnim timovima ili da se bira po random sistemu tj stisnes kocku pa sta dobijes.

Defensive line na 0, compactness i pressing na 20. Drži dupli presing i samo ga prati, i u pravom trenutku klizeći! Uvek mi upali ovakva taktika kad igram protiv Barsa-kidsa. A i uvek možeš da mu povrediš igrača koji ti pravi probleme.:D
Što se tiče duplog pasa, teško ga je braniti jer je mnogo unapređen u odnosu na 2010. Osećaj je najbitniji, u pravom trenutku prebaciš na svog igrača i presečeš pas. Naravno defanzivci ne smeju stajati previsoko (osim ako ne igraš na offside trap).

Ja online ne pikam, ali me zivo interesuje koje timove uzimate?
Ja evo najvishe gotivim zabarske timove i to ovim redosledom Juve, Roma, Milan, Inter s tim sto klubove iz Milana izbegavam tj. retko ih uzimam:)

Igram sa Manchester City-em i solidna je ekipa i imam tu oko 600 poena u diviziju 1 sam,ali me nerviraju namrtvo real i barsa...znači 90 % uzimaju real i barsu,5 % inter a 5 % ostale timove...ja ne znam šta je sa tim ljudima(djecom) ali 100 % oce sigurno poene loše igraju i uzimaju real i barsu...

Igram sa Manchester City-em i solidna je ekipa i imam tu oko 600 poena u diviziju 1 sam,ali me nerviraju namrtvo real i barsa...znači 90 % uzimaju real i barsu,5 % inter a 5 % ostale timove...ja ne znam šta je sa tim ljudima(djecom) ali 100 % oce sigurno poene loše igraju i uzimaju real i barsu...
Zato sto je sa tim timovima lako igrati, samo vozis okolo, svi imaju odlican timski rad, napad, jake igrace i vozi misko. A kad ih pitas zasto igras sa tim baletanima, svi satro navijaju za te klubove, leze im u srcu i ostale gluposti. :d
A kad uhvate da igraju sa nekim drugim timom, ne mogu da se snadju. Imam ortaka koji igra sa Interom a kad uhvati jednom u 6 meseci neki ddrugi tim da igra sa njime ne moze da se sastavi i uvek prsne kao lajsna 3,4:0 :D

Kako da igrace malo "vadim" iz ofsajda? Desi mi se da imam 10 ofsajda po mecu ***...

Nemoj da im dobacujes dok su u ofsajdu :D

ofsajd se vazi samo na protivnickoj polovini, tako da ako ne predjes pola nece ti svirati :laugh::eyebrows:,)

Probaj malo vise da probijas sa krilima, taj sa kojim igras ima verovatno ukljucen offside trap. Gledaj da izbegavas pas nego lepo nekog brzog beka kao sto je recimo zzamisli Bejl i shurikena

Vrh Dno