Šta je novo?

PES 2011

a ja ne mogu da nadjem kako da podesim lob. pre sam stiskao 2xsut a sad ima samo sprint + sut sa doziranjem jacine, naravno. moze li da se namesti kao i pre?

mislis L1 aka menjanje igraca + sut

Ima i na R1 ali je to totalno beskoristan tip loba po meni. L1 je onaj koji ima smisla.

ali ja hocu da npr. stisnem 2x sut za lob. mnogo mi je elegantnije resenje i ne skidam prste sa dugmica.

Kakvo djubre od igre! Kakvo DJUBRE od igre! Stvarno igram Konamijev fudbal od samog pocetka i veliki sam fan ali ovo sto sada napravili, ovo je tacka na I.
Igram protiv Turcina koji koristi samo jednu foru. Igra sa Realom ( naravno ) i Ronalda drzi ud desnu aut liniju. Sve lopte idu na njega i kad je dobije, vuce do mojih 16 metara, odradi rainbow flick + 3 puta centar sut i na tu loptu natrcava njegov igrac i zakucava u go.
I ne mogu mu nista.
Postavim 4 igraca na mesto gde stoji Ronalno, zrtvujem partiju samo da vidim mogu li ga spreciti u tome i ne vredi. Dobije loptu, vuce 4 igraca na ledjima, ja stiskam X, kocku, pravac, obrni okreni i ne vredi ( osim uklizavanja )
Ne vredi. Nista! Nikakva reakcija, niko da pokusa da mu uzme loptu dok ih sve nosi na sebi.
7 golova mi je tako dao.
Online necu vise igrati jer nema svrhe igrati protiv ovakvih protivnika koji igraju sa najjacim timovima ( Barcelona ubedljivo najvise koristen tim online ) dok im ja ne mogu apsolutno nista.
Sto se mene tice, Konami vise nikad nece videti mojih 20-ak i kusur evra za original igru.

Igra je daleko od savrsenog fudbala, i ja se svakodnevno nerviram, ali ne mozes je bas ocrniti zbog takvih slucajeva, takvih likova ima u svakoj igri, noge bi im lomio, ali sta da radis. Da su te nove, nepogresive finte i*iotizam, to ne sporim.

Igra je daleko od savrsenog fudbala, i ja se svakodnevno nerviram, ali ne mozes je bas ocrniti zbog takvih slucajeva, takvih likova ima u svakoj igri, noge bi im lomio, ali sta da radis. Da su te nove, nepogresive finte i*iotizam, to ne sporim.
Ne generalizujem opsti utisak samo na osnovu ovog loseg iskustva, daleko od toga ali ovo je samo jedno zrnce u pustinji losih stvari u novom PES-u i kap koja je prelila i ovako prepunu casu.

Ne generalizujem opsti utisak samo na osnovu ovog loseg iskustva, daleko od toga ali ovo je samo jedno zrnce u pustinji losih stvari u novom PES-u i kap koja je prelila i ovako prepunu casu.

Da parafraziram Playboya, ti ne znas da igras PES! :d Nije ni do igre ni do Ronalda!

Poslednja izmena:
moras imati strpljenja i nauciti da sto bolje igras odbranu... i shvatiti da online igranje nema nikakve veze i da je u njemu sve drugacije nego kad igras sa ortakom kod tebe kuci offline...

Pa pes je nervirao od davnina, a to sto dajete 20-ak i kusur G.Nevila zbog online-a je po meni iskreno glupost.
Jedino pravo peglanje protiv zivog protivnika je rame uz rame :)

Ja sa ortacima redovno peglam 2na2 i igra je super to sto ima bagove = ima bagove ***, zakon je bilo na PES 6 igrati 3 na tri, ****** sto su to posle onemogucili.

Kao sto svi vec rekose igra daleko od svrsenstva ali svake godine pes igram sve vise i vise a igram ga od '98 tj. dok je bio samo winning eleven.

Kakva su vas tj. igracha pes-a iskustva sa Fifom? Jel i dalje njesra ili su je popravili, iskreno od 2000 nisam upalio fufu

Da parafraziram Playboya, ti ne znas da igras PES! :d Nije ni do igre ni do Ronalda!
Aham, znaci ako ja pokusavam sa nekoliko igraca da oduzmem loptu Ronaldu dok ih on nosi sve na ledjima pri cemu njima ne pada na pamet da odreaguju kako treba, ne znam da igram.
Pa bice da si u pravu pa posto ti ocigledno umes da igras, da li bi bio ljubazan da mi nacrtas i po mogucstvu obojis kako sam mogao da se izborim u toj situaciji, posto ja ocigledno to ne umem.

i shvatiti da online igranje nema nikakve veze i da je u njemu sve drugacije nego kad igras sa ortakom kod tebe kuci offline...
Online igram od 08.

Poslednja izmena:
Kakvo djubre od igre! Kakvo DJUBRE od igre! Stvarno igram Konamijev fudbal od samog pocetka i veliki sam fan ali ovo sto sada napravili, ovo je tacka na I.
Igram protiv Turcina koji koristi samo jednu foru. Igra sa Realom ( naravno ) i Ronalda drzi ud desnu aut liniju. Sve lopte idu na njega i kad je dobije, vuce do mojih 16 metara, odradi rainbow flick + 3 puta centar sut i na tu loptu natrcava njegov igrac i zakucava u go.
I ne mogu mu nista.
Postavim 4 igraca na mesto gde stoji Ronalno, zrtvujem partiju samo da vidim mogu li ga spreciti u tome i ne vredi. Dobije loptu, vuce 4 igraca na ledjima, ja stiskam X, kocku, pravac, obrni okreni i ne vredi ( osim uklizavanja )
Ne vredi. Nista! Nikakva reakcija, niko da pokusa da mu uzme loptu dok ih sve nosi na sebi.
7 golova mi je tako dao.
Online necu vise igrati jer nema svrhe igrati protiv ovakvih protivnika koji igraju sa najjacim timovima ( Barcelona ubedljivo najvise koristen tim online ) dok im ja ne mogu apsolutno nista.
Sto se mene tice, Konami vise nikad nece videti mojih 20-ak i kusur evra za original igru.

Nemoj se ljutiti ali ti ne znas da igras pes...ili preciznije ne znas da igras odbranu u pes-u...

Iskustvo, moras prevideti gde ce protivnik, rainbow flick se brani tako sto docekas loptu dok je u letu i udaris glavom - samo je bitno da se pozicioniras pravilno, ne moras 5 fudbalera na c. ronalda dovoljan je jedan koji ima balance veci od 80 i lagano uzima loptu ako ga dobro postavis...

Jos gore po tebe ako online igras 8 godina a kako kazes konamijeve fudbale od '96 - tad su poceli da poprimaju ovakav oblik kakav je danas.

Poenta je da moras da naucis da igras, to sto si ti igrao kad si bio malo dete neki tamo ISS ili sta god, ne znaci da si ti sad ******an igrac itd...

Fudbal je odlican, zabavan, kreativan, velika sloboda kretnje i dodavanja, - ima dosta bagova ali su periodicni i nisu kardinalni kao ranijih godina i u mnogome ih anuliraju dobre stvari...

Igram online i jedini tim koji biram je AC MILAN, a 70% tekmi igram protiv Reala, 20% protiv Barse i 10% otpada na ostale ekipe, i znam sta znaci Kristijano ili Mesi kada su "crveno" raspolozeni. Ali jedna od najvaznijih karakteristka PES 2011 sto ni takvi igraci ne mogu da prolaze kroz odbranu kao da je nema ako znas da je igras!!!! Moj savet je da vezbas i da sto se kaze "skapiras igru" - odbranu.

nadam se da se ne ljutis sto sam rekao da ne znas da igras...

Poslednja izmena:
Mozes mozda da postavis neki video ako si slucajno snimao?
Ipak je dosta lakse gledati, nego citati i zamisljati.

Napadajuci na desni gol ako oces levi ugao drzis gore ako oces desni dole, a ne levo ili desno. Visina zavisi od jacine shuta i koliko je teska pozicija iz koje igrac sutira kao i sama preciznost.

Aj mi objasni onda ovo, an 25-30 metara od gola ja taknem sut i lopta ode tri metra preko gola.

desava se ;) Mada pusti trcanje i onda probaj da sutiras ;) (znaci ne da stanes,nego samo pustis trcanje,drzis napred i shut)

Aj mi objasni onda ovo, an 25-30 metara od gola ja taknem sut i lopta ode tri metra preko gola.

Zavisi kako je postavljen igrac, koliko je lopta udaljena od njega, gledajte malo pravi fudbal ljudi, i oni non stop zuvaju totalno nekontrolisano.. za suteve iz daljine stvarno nemam nikakve zamerke.

Nemoj se ljutiti ali ti ne znas da igras pes...ili preciznije ne znas da igras odbranu u pes-u...

Iskustvo, moras prevideti gde ce protivnik, rainbow flick se brani tako sto docekas loptu dok je u letu i udaris glavom - samo je bitno da se pozicioniras pravilno, ne moras 5 fudbalera na c. ronalda dovoljan je jedan koji ima balance veci od 80 i lagano uzima loptu ako ga dobro postavis...

Jos gore po tebe ako online igras 8 godina a kako kazes konamijeve fudbale od '96 - tad su poceli da poprimaju ovakav oblik kakav je danas.

Poenta je da moras da naucis da igras, to sto si ti igrao kad si bio malo dete neki tamo ISS ili sta god, ne znaci da si ti sad ******an igrac itd...

Fudbal je odlican, zabavan, kreativan, velika sloboda kretnje i dodavanja, - ima dosta bagova ali su periodicni i nisu kardinalni kao ranijih godina i u mnogome ih anuliraju dobre stvari...

Igram online i jedini tim koji biram je AC MILAN, a 70% tekmi igram protiv Reala, 20% protiv Barse i 10% otpada na ostale ekipe, i znam sta znaci Kristijano ili Mesi kada su "crveno" raspolozeni. Ali jedna od najvaznijih karakteristka PES 2011 sto ni takvi igraci ne mogu da prolaze kroz odbranu kao da je nema ako znas da je igras!!!! Moj savet je da vezbas i da sto se kaze "skapiras igru" - odbranu.

nadam se da se ne ljutis sto sam rekao da ne znas da igras...
Mi smo igrali jednu neresenu a drugu si me dobio dal` 2:0 ili 2:1, ne mogu da se setim.:D Izgubim po neku, malo vise dobij.em a jos vise igram nereseno
Tacno se vidi kad protivnik krece da izvodi RF fintu pa imas dovoljno vremena da se povuces malo unazad i skines mu loptu sa noge kad je primi ili da je izbijes glavom. Medjutim kada ti je tim iscrpljen toliko od brze igre da ne mogu da sastave 2 ljudska pasa i kad se ponasaju kao muve bez glave, jednostavno nece da slusaju komande i sva teorija pada u vodu.
A odbrana je teska ( sto zavisi od protivnika i tima sa kojim igra ) i sama osnova je povlacenje ka svom golu a zatim cekanje i pracenje manje igraca sa loptom ( na njega obraca paznju kocka )a vise njegovi saboraca napadaca. Tu nema mesta za jurenje igraca osim ako se ne ukaze dobra prilika sa dobrom procenom kao osnovom da li mozes da ga u datom momentu stignes i uzmes/izbijes/sta god/ loptu ali to je mac sa dve ostrice.
Vreme "drzi X u odbrani" je davno proslo.
Ne mogu da se setim kako se zove video gde Seabass objasnjava novi sistem odbrane. Samo povlacenje ka svom golu, povlacenje + X i mislim da je bio jos jedan nacin ali nisam siguran. Voleo bih da znam koji je to klip da pogledam malo bolje i da cujem sta pametni ljudi imaju da kazu na temu odbrane.

Da li se ikome ovo dogodilo?

Igram ML sa Juveom i storari mi je redovno ljubicast, znaci cela prva polusezona druge sezone on je u bedaku.

Jel zna neko zasto je to tako?

@Sirena, druze ne secam se da smo igrali ali ti verujem na rec, jer sam online odigrao sigurno preko 100-120 utakmica, izgubio sam cini mi se od jednog decka s bench-a, 1-0 - promasio sam 10 sansi 1na1 sa golmanom, jedini napadac mi je bio Inzagi od ostalih standradnih niko nije igrao...

A dao sam vam link za tutorijale, izmedju ostalog ima i tutorijal kako se igra odbrana.
U principu ja ne gledam te tutroijale izuzev za penale jer to kad promene jednostavno ne mozes da sutnes normalno penal dok ne vidis kako. Sto se tice ostalih elemenata igre, kada krenem da igram novi pes polako ucim sta mogu, sta ne mogu i kako da odradim nesto u novim uslovima...npr ja 80% lopti u odbrani uzimam replovanjem - guranjem, mada i tako se desi da napravim ponekad faul, ali opet je to najbezbedniji nacin.

Jel' moze sa narodnom verzijom da se igra online... nisam probao jer jos nisam ni instalirao igru :d ... djuskalo se malo kod ortaka

Pozz

^^^ Ne ^^^

mislim da je maloprodajna cena 4000din

@Sirena, druze ne secam se da smo igrali ali ti verujem na rec, jer sam online odigrao sigurno preko 100-120 utakmica, izgubio sam cini mi se od jednog decka s bench-a, 1-0 - promasio sam 10 sansi 1na1 sa golmanom, jedini napadac mi je bio Inzagi od ostalih standradnih niko nije igrao...

A dao sam vam link za tutorijale, izmedju ostalog ima i tutorijal kako se igra odbrana.
U principu ja ne gledam te tutroijale izuzev za penale jer to kad promene jednostavno ne mozes da sutnes normalno penal dok ne vidis kako. Sto se tice ostalih elemenata igre, kada krenem da igram novi pes polako ucim sta mogu, sta ne mogu i kako da odradim nesto u novim uslovima...npr ja 80% lopti u odbrani uzimam replovanjem - guranjem, mada i tako se desi da napravim ponekad faul, ali opet je to najbezbedniji nacin.

Igrali smo sigurno, ti si me pitao da li sam sa pes-serbia a ja sam odgovorio da te "znam" sa Bencha.
Ja ne igram odbranu remplovanjem zato sto nisam dovoljno spretan da se zalepim za protivnickog igraca i da mu sedim za vratom ma gde on krenuo. To jednostavno ne umem da uradim ma koliko god pokusavao niti sam ikad umeo. Odbranu igram tako sto se povlacim, ako imam prilike da na <-+X+pravac oduzmem loptu. Pratim ostatak ekipe i ako vidim da neki igrac ima nameru da se provuce iza zadnje linije, prebacujem marker na drugog igraca a ovog sa loptom jurim na kocku.
Ta taktika mi se do sada pokazala kao uspesna pa po utakmici primim jedan ili ni jedan go sto i nije tako lose mada sam u poslednjih cca 10 tekmi davao autogolove ili primao golove na nek suluda odbijanje lopte u mojih 5 metara. :d:wall:
@edit - ne umem da se branim protiv Intera. Pa to je gomila brzih i agresivnih divljaka pustenih iz kaveza. Ima ih u svakom momentu na svakoj tacki na terenu i to u velikom broju :D

Poslednja izmena:
Zavisi kako je postavljen igrac, koliko je lopta udaljena od njega, gledajte malo pravi fudbal ljudi, i oni non stop zuvaju totalno nekontrolisano.. za suteve iz daljine stvarno nemam nikakve zamerke.

Naravno. Jos je bitno i ko sutira i dal je pretrcao pola terena i jos sto sta.
Zamislite na sta bi to licilo kad bi sut sa 30m bio kao snajperom. Naravno da tu ima i faktora na koje ne utices da bi igra bila zanimljivija, a ne totalno sablonska..

Vrh Dno