Šta je novo?

PES 2011

Dakle, nadao sa se da ce samo par stvari ispraviti, resiti to sviranje faulova za svaku sitnicu, ispraviti brljotine golmana i srediti to sto ponekad lopta poleti kao projektil u tribine.

Medjutim u finalnoj verziji, igra je mnogo brza (previse), lopta se krace kao kuglica na fliperu, sjajna fizika iz demoa kao da je potpuno ukinuta ili da je teren preseljen na mars. Svi igraci sutiraju ko iz topa, sa 30 metara iz mesta ko od sale preko tribina... Lopta ima neku cudnu fiziku, leti neartikulisano, ni traga od onoga iz demoa.
Kontakt igra potpuno upropascena, a bila je tako dobra. Sudija sad skoro nista ne svira, sem sto mi redovno svira pasivan offside. Ne znam, prosto demo mi je uvek bilo zao da ostavim, sve jos jednu jos jednu partiju, ovde moram da se teram da igram i samo se nerviram.

Pa vidi ja igram na brzini 0 i ok mi je. Nije fliper. Ajd proveri ti tu tvoju verziju igre možda je do nje problem. Kod mene igrači šutiraju onako kako ja hoću. Takodje je Konami ubacio i to da nije isto za svakog igrača šut. Neko će sa mnogo manje "napunjenog" da šutira jače nego igrač koji ima slabiji šut. Pasivan offside jeste problem, ali i sudije to ne umeju jasno da definišu. Oni navode da u zavisnosti od situacije oni mogu da sviraju offside ili ne. Uglavno ne dopuštaju gol šanse.

Ovo je najtezi pes do sada i zato se vecini (ili manjini?) ne svidja. Dodavanja su idealna, kao i centarsutevi, odbrana visestruko poboljsana. Neko je napisao da mu je bolji pes2009 sto je smehotresno jer tamo odbrana ni ne postoji. Sutevi su mnogo tezi ali za nijansu laksi nego u demo verziji, i jeste igra za nijansu ubrzana ali to o cemu pojedinci pricaju ja jednostavno ne vidim. Jedino sa cime se slazem je taj kontakt i sudjenje ali to je u svim pesovima bilo isto tj. lose, cak se sad igraci i poguraju ponekad :D Meni je sut u demou bio krs, lopta je bila nekako prelaka dok sad kad se lepo namestim igrac sutira jako sto je i logicno. Cim se losije namestim ili na kontra nogu sutevi su slabi. Fizika mi je potpuno ista. I po 100ti put, nemojte suditi o igri na osnovu iskustva sa CPU-om. Okupite par drugara, kupite neko pivo i grickalice i odigrajte neku partiju, idealno bi bilo multitap. Ako vam se ni to ne svidi onda ***, igrajte fifu, ali dodavanja na asisted :D

Poslednja izmena:
Video bi ti da ti je Maradona trener :)
Dobro je igrao, samo mu se bas nije dalo, pogadjao precke i stative, golmani mu svasta odbranise, imao par asistencija...

Ja ludim jer je Demo bio 5x bolji, sve sto je valjalo u demou upropastili su.

Nije tacno, u Demou svaki kontakt je bio faul, ima jos nekoliko stvari koje su upravo u finalnoj verziji opravljene.

Ovo je najtezi pes do sada i zato se vecini (ili manjini?) ne svidja. Dodavanja su idealna, kao i centarsutevi, odbrana visestruko poboljsana. Neko je napisao da mu je bolji pes2009 sto je smehotresno jer tamo odbrana ni ne postoji. Sutevi su mnogo tezi ali za nijansu laksi nego u demo verziji, i jeste igra za nijansu ubrzana ali to o cemu pojedinci pricaju ja jednostavno ne vidim. Jedino sa cime se slazem je taj kontakt i sudjenje ali to je u svim pesovima bilo isto tj. lose, cak se sad igraci i poguraju ponekad :D Meni je sut u demou bio krs, lopta je bila nekako prelaka dok sad kad se lepo namestim igrac sutira jako sto je i logicno. Cim se losije namestim ili na kontra nogu sutevi su slabi. Fizika mi je potpuno ista. I po 100ti put, nemojte suditi o igri na osnovu iskustva sa CPU-om. Okupite par drugara, kupite neko pivo i grickalice i odigrajte neku partiju, idealno bi bilo multitap. Ako vam se ni to ne svidi onda ***, igrajte fifu, ali dodavanja na asisted :D

^Potpisujem:banana:

To bi verovatno i u stvarnosti bilo svirano kao offside jer je igrač koji se nalazi u offside-u utiče na igru. Sad tačno je i to da nema offside-a kada protivnicki igrač vraća loptu u nazad,ali ovo nije bila situacija gde igrač namerno vraća nazad već uklizavanjem izbija loptu...zar ne?
??? Kakve ovo veze ima, namerno ili ne, ako protivnički igrač vrati unazad, igraču koji nije u ofsajdu, kako je to ofsajd? Moguće da ja nisam ukapirao kakva je situacija :)

(a setimo se svetskog prvenstva i utakmice sa Australijom gde nije svirana ruka u 16ercu )
Ono i nije bio penal. Svira se ako igrač igra s rukom, ne ako ga lopta pogodi u nju.

??? Kakve ovo veze ima, namerno ili ne, ako protivnički igrač vrati unazad, igraču koji nije u ofsajdu, kako je to ofsajd? Moguće da ja nisam ukapirao kakva je situacija :)

Ono i nije bio penal. Svira se ako igrač igra s rukom, ne ako ga lopta pogodi u nju.

?

Svira se penal ako lopta bilo kako dodirne ruku igrača u šesnaestercu...
Da je, recimo, umesto nas igrala Španija, misliš li da ne bi dobili penal?

konkretno u ovom slučaju:''if the player's arms were in an unnatural position such as above his shoulders or sticking out to the sides, then he should be called for a handball''

Poslednja izmena:
?

Da je, recimo, umesto nas igrala Španija, misliš li da ne bi dobili penal?

Da da, napucana lopta (osim ako igrac ne stiti glavu ili klikere) je termin koji su izmislili novinari (a lepo izucili Dudic, Kuzmanovic i Vidic) :D

Njegov igrač jeste bio u offside-u.

Njega je lopta napucala u ruku koja je bila iznad glave. To nije prirodan položaj ruke. To se UVEK svira kao penal. Ja ne potežem neke teorije zavere kako nas svetski moćnici mrze (mada ni to nije netačno) već kažem da sudije možda nije video. To što on nije video nas je koštalo prolaska u drugi krug (ko je zaboravio sa 2:2 mi bi smo išli dalje, a ne Gana).

Seti se meča Nemačka-Engleska gde je lopta posle šuta Džerarda ili Lamparda, pri rezultatu 2:1 za Nemačku, pogodila prečku i ušla više od pola metra u gol, a potom iskočila napolje. Gol nije priznat.

Jeste da ovo nema veze sa PES-om i FIFom, ali ni sudije za neke situacije nemaju jasno definisana pravila, već ostaje na njima da procene, pa kako onda od igara da očekujemo savršenost u sudjenju:p

Ne bismo išli dalje jer nam je trebala pobeda Nemačke od 2:0

Informiši se pa onda mudruj ;)

Bi, isli bi dalje zbog vise datih golova, tako da pusti ga nek mudruje.

svašta, da čak i broj datih golova odlučuje pre nego medjusobni susret... doduše to objašnjava Portugal i Severnu Koreju :d

Pa mogli smo onda makar kengure da puste da prodju dalje ko ljudi kad su već bili tako blizu :D

svašta, da čak i broj datih golova odlučuje pre nego medjusobni susret... doduše to objašnjava Portugal i Severnu Koreju :d

Pa mogli smo onda makar kengure da puste da prodju dalje ko ljudi kad su već bili tako blizu :D

Opet TI. Očigledno smatraš sebe izuzetno pametnim?! Informiši se o pravilima, pa onda "mudruj".

Da IŠLI bi smo dalje sa rezultatom 2:2. Večito pokušavaš da ispadneš pametan, ali ti ne uspeva.

Jel može neko da postavi podešavanja za kameru iz pes2010 da namestim preko onog programa, što je dat link pre par strana?!

Ne, nego ću verovati da su belosvetske zavere odlučile da se ne plasiramo dalje a ne Krasić koji je "hteo da postigne efektan gol" :)

Uostalom nemam ja šta da ispadam pametan kada jesam a svako s vremena na vreme pogreši ;)

Poslednja izmena:
Ko igra online i ima Huawei modem-ruter?????zanima me kako je podesio da se igra online meni prijavljuje gresku!!!

Ne, nego ću verovati da su belosvetske zavere odlučile da se ne plasiramo dalje a ne Krasić koji je "hteo da postigne efektan gol" :)

Uostalom nemam ja šta da ispadam pametan kada jesam a svako s vremena na vreme pogreši ;)

Ništa ne može da se dokaže, ali bi bila tragedija za Afriku da u osmini finala ne igra barem jedna afrička selekcija, ma koliko bila prosečna. Mi ili Australija, svejedno, neko je morao da plati cenu toga.

Sa FIFA je sve moguće - ko je gledao Južnu Koreju 2002, sve mu je jasno.

Probao sam PES Edit 0.3 i najnoviji gamingaccess patch, lepo funkcionišu zajedno. Gaming Access patch čak ima sve stadione za klubove iz Premier lige, što je zaista fenomenalno. Velika je šteta što Konami toliko ograničava slotove za stadione i timove, patcheri rade fenomenalan posao.

Da da, napucana lopta (osim ako igrac ne stiti glavu ili klikere) je termin koji su izmislili novinari (a lepo izucili Dudic, Kuzmanovic i Vidic)

To nije prirodan položaj ruke. To se UVEK svira kao penal.

Ništa od ovoga nije tačno. Dosta ljudi ne zna pravila, niste prvi koji pominju to da ako ruka utiče na igru, ili u kojem je položaju...
In Fifa's Laws of the Game 2005, Law 12 says a free-kick or penalty will be awarded if a player "handles the ball deliberately (except for the goalkeeper within his own penalty area)".
izvor: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/rules_and_equipment/4524354.stm

edit: I ne mogu da verujem da ljudi nisu sami ukapirali ovo pravilo, s obzirom da se relativno često dešava da lopta pogodi igrača u ruku, a da se igra nastavi.

edit2: Naleteh na još jedan link: http://asktheref.com/Soccer/Referee/Articles/7/ Ako nekog zanima...

Poslednja izmena:
Koje njesra od fudbala... sve gore i gore... ja krenem u kontru 3 na 2 ovaj svira kraj...

pa to imas i u realnosti pa onda igraci vitlaju sudiju da ga biju :p

Pa sto onda i ovde nisu ubacili opciju da mogu da sibam sudiju? :d

Molim komentar za ovu situaciju kada ste se vec dotakli - namerno igrao rukom ili pogodila ga u ruku [ ovo je jedna od desetak sumnjivih situacija koje sam snimio]. Meni ovo lichi na 101% namerno igranje rukom ali da nisam dao gol u nastavku pitanje je da li bi se svirao penal...Ja sam ubedjen 100% da ne bi ali kao sto rece vladimir - ruka u PES-u nije isprogramirana!?!??!! Pa onda je isprogramiran tako da u ovom sluchaju odbrambeni igrach ima velichinu dva odbrambena igracha...

E pa neka je isprogramiraju u sledecem patch-u manje cu se nervirati ako u odbrani nachinim takav propust nego kada sam ja u shansi...

[YOUTUBE]BxpVRnzMBVs[/YOUTUBE]

Zaebano je to isprogramirati a da dobro radi, bolje da ga nema uopste.

nije namerno igranje\
a jes video kako se tvoj igrac lepo sago kad mu je saigrac uputio bombu u njegovom pravcu :D

haha ma de nije brate pa ne trcis u odbrani kao harambasha sa laktovima..ne ulazi u 16-icu Karaburma-Novi Beograd :d

Ništa od ovoga nije tačno. Dosta ljudi ne zna pravila, niste prvi koji pominju to da ako ruka utiče na igru, ili u kojem je položaju...

izvor: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/rules_and_equipment/4524354.stm

edit: I ne mogu da verujem da ljudi nisu sami ukapirali ovo pravilo, s obzirom da se relativno često dešava da lopta pogodi igrača u ruku, a da se igra nastavi.

edit2: Naleteh na još jedan link: http://asktheref.com/Soccer/Referee/Articles/7/ Ako nekog zanima...

Pa čekaj kako možeš da utvrdiš da li je igrač namerno igrao rukom ili ne?
Ovo što si ti linkovao jeste zvanični zakon, ali razmisli malo. Svako onda može da kaže da nije to uradio namerno. Ako igrač podiže ruku iznad svoje glave u skoku on to ne radi da bi dohvatio jabuke, već ide sa namerom da skine loptu. To je prosta matematika. Drugo je kada ga napuca lopta u ruku, a ruka mu je spuštena. Tu onda može da bude polemike.

Da, ali sa Australijom, igrač je bio okrenut leđima, i loptu je, koliko se sećam, neko iza njega udario glavom. Da je pokušao da je udari rukom, nikad je ne bi pogodio :) Ono što su Vidić i Kuzmanović uradili ne umem da objasnim. Uglavnom, uvek je na sudiji da u trenutku odluči da li je bilo namere ili nije, i to je jedino bitno ako je lopta nekog pogodila u ruku.

E to nije tacno. Ne moze igrac okrenut ledjima da skoci i podigne ruke u vis i kaze nisam video.
Namera nije jedina bitna nego postoji i uticaj na igru.

Nazad
Vrh Dno