Šta je novo?

PES 2011

Pređoše vikend igrači sa tastaturama na FIFU. Sasvim očekivano :)

Pređoše vikend igrači sa tastaturama na FIFU. Sasvim očekivano :)

U pravu si, ja sam vikend igrac jer imam zivot, i ne igram pes po ceo dan, vec samo ponekad. A igram ga od prvih delova WE-a. Ne igram ga na tastaturi, vec imam joypad. A preci cu ove godine na fifu jer je pes najobicnije dosadno djubre. A ti ostani dosledan pes-u samo zato sto se zove pes-a.

PES moze da se igra na d-padu, Fifa ne moze

Pricas napamet.

Probao sam i PES i Fifu. Dobre su obe. Mislim da je suviše subjektivno komentarisati ko je bolji, treba igrati obe, jer su skroz ok.
Inace Fifu nisam igrao od 2002 verzije, tako da me je ova poslednja prijatno iznenadila.

Da li je to samo kod mene ili igrači imaju neku bledozelenu auru oko sebe kad su aktivni/imaju loptu?

U pravu si, ja sam vikend igrac jer imam zivot, i ne igram pes po ceo dan, vec samo ponekad. A igram ga od prvih delova WE-a. Ne igram ga na tastaturi, vec imam joypad. A preci cu ove godine na fifu jer je pes najobicnije dosadno djubre. A ti ostani dosledan pes-u samo zato sto se zove pes-a.

Sto Vreme vise prolazi to mi je PES sve gori i gori, do 2009 sam mu oprastao, ali vise ne mogu.
Pes 2011 = old crap FIFA
Fifa 2011 = Old PES that we love ;)

A sto se tiche weekenda i slicnog, verujem da bi se namuchio i ako slovim po tebi za weekend igraca :)

Da li je to samo kod mene ili igrači imaju neku bledozelenu auru oko sebe kad su aktivni/imaju loptu?
Da, i kod mene je tako, gotovo da se ne vidi kad se malo podese boje (zelena i plava), ali nervira :)

Poslednja izmena:
Hvala! Nadam se da će to popraviti...

како бирам играча који ће извести слободњак? оно је скроз неки други мени од оног на који смо навикли

Jedan moj utisak,kao neutralca :D izmedju pes vs fifa
Pes = bolja grafika,nekako lepse izgleda,bolji gameplay,dosta mogucnosti
fifa= mnogo bolji i lepshi meniji,licence,odlicna muzika komentatori,ali kretanje igraca nekako plasticno neprirodno,nekako ne znam,nije lose,ali nije to to. Grafika nije najavaljivani next gen,bar po meni ovo ne izlgeda nista specijalno. Naravno pricam o demo verzijama za PC

Kako je vama dobro... :)

Mnogo bolje nego vama (a ovo kazem kao ex Pes fan)

Jedan moj utisak,kao neutralca :D izmedju pes vs fifa
Pes = bolja grafika,nekako lepse izgleda,bolji gameplay,dosta mogucnosti
fifa= mnogo bolji i lepshi meniji,licence,odlicna muzika komentatori,ali kretanje igraca nekako plasticno neprirodno,nekako ne znam,nije lose,ali nije to to. Grafika nije najavaljivani next gen,bar po meni ovo ne izlgeda nista specijalno. Naravno pricam o demo verzijama za PC

Ako pes ima sve to, onda sam ja skinuo pogreshan demo ...
pogledaj samo modele igracha u FIFI 11 i PES 11, Trava, Publika ... sve im je fuj.

potpuno se slazem sa tobom brate!
Ja sam odigrao ovaj demo, cisto da isposhtujem. 3 utakmice, a onda Uninstall!
Ne mogu da verujem da menjaju ono sto valja, a ono sto ne valja jednostavno ostave
U Svakom slucaju, dao sam shansu Fifi 11, cisto da vidim sta moze EA

Pa da. Sad cu da skinem fifu da probam, ne znam samo kakve su tamo komande? Igram sa Sony PS2 analog kontrolerom. Znaci jel su iste komande kao na starijim PES-ovima?

Golmani su blago retardirani... I dalje...

Sudije kao da su išle na praksu kod Kazukija...

Lopta leti kao dva Džabulanija uvezana selotejpom...

Sve u svemu, nije loše, čekamo finalnu verziju :p

Mrzi me da citiram sve koji su se našli prozvani pa ću vam samo reći da ja igram PES jer istinski uživam u tome. Čini mi se da ću ove godine odigrati više od 150 mečeva demoa čime ću oboriti broj odigranih utakmica PES 2010 DEMO.

@shin-bojan: Koliko vidim, dobio si odgovor. Većina je uvek u pravu ;)

Što se tiče leta lopte, šuteve bi valjalo malo zategnuti dok su pasovi i visoke lopte odlične. Ja bolje nisam video do sada a probao sam obe aktuelne (najbolje) fudbalske simulacije što na konzoli što na PC-ju.

Golmani jesu retardirani pri odbijanju lopte ali uz malo kontrole to se da prevazići. Takođe sam primetio da na assisted mora da se manuelno istrčava. Naravno ne možete očekivati bravurozne odbrane pet puta na meču samo zato što ne igrate odbranu.

Sa sudijama do sada nisam imao problema mada je jednom propustio da svira čist ofsajd posle koga sam postigao gol. Nije bio veliki ofsajd ali je definitivno bio.

Mnogo bolje nego vama (a ovo kazem kao ex Pes fan)

Ako pes ima sve to, onda sam ja skinuo pogreshan demo ...
pogledaj samo modele igracha u FIFI 11 i PES 11, Trava, Publika ... sve im je fuj.

Modeli igraca.. modeli igraca? Ja u FIFI (pricam o konzolnom demou) apsolutno ne vidim razliku u izgledu i ponasanju recimo Piquet-a i Ibrahimovica.. kao da sam uzeo jednog igraca i uradio copy-paste ostalih 21. Ali izgleda ne vredi to pricati.. neki ljudi jednostavno nemaju sposobnost da cene i vide neke stvari, vec padnu na prvu sminku i 'smooooth' animacije. Previse se bre svi razlikujemo i to je pocelo da mi zadaje glavobolju na ovom forumu.. nije problem sto se razlikujemo, vec su problem neki brzopleti komentari, toliko nekih neshvatljivih komentara i razlicitih misljenja... uzas :) Al dobro, rekao sam vec, ako zaista uzivate u tome i mislite da to najbolje predstavlja pravi fudbal... onda knock yourself out :)

Poslednja izmena:
.

Jel tako uđeš u IL-2 Sturmovik temu i govoriš ljudima koji igraju tu igru da nemaju život, da je igra dosadna, da nemaš vremena da čekaš više od 10 minuta da bi upucao nešto i da je Blazing Angels mnogo bolja i zabavnija igra?

Nije mi jasno kako posle toliko godina igranja nisi shvatio da različiti ljudi vole da troše svoje vreme na različite igre. Neko voli NFS a neko LFS, nekome je Lock On zakon a neko obožava HAWX, neko troši vreme igrajući bagovitu ARMA-u a ostali viču daj nam samo CoD. Ne kapiram potrebu da sudiš nekome kako on troši svoje vreme.

Čitam tvoje postove i primetio sam da si sličan stav izneo povodom NBA 2K, kako je igra nepotrebno komplikovana i na kraju poželeo NBA Live (Elite). Tvoje pravo je da igraš šta želiš, ako ti je PES složen igraj nešto što smatraš manje složenim. Ali nemoj kukati na složene igre jer ima ljudi koji to vole. Takođe nema smisla da se ljutiš što te je neko nazvao vikend igračem jer to zapravo i jesi, sam si priznao:

U pravu si, ja sam vikend igrac je ne igram pes po ceo dan, vec samo ponekad.

Realno obe igre imaju dobre i lose elemente,ostalo su ukusi.Kada bi PES 2011 imao duele i igru glavom kao FIFA,ja bih bio prezadovoljan.Nadam se da ce za 2012 verziju tako nesto ubaciti,jel sada napokon imaju osnovu koju mogu da unapredjuju.:) Znam da cu svakao igrati obe igre,naravno kad dosadi 2K11 :p

Ajde kad namestiš iste kontrole za obe igre ostavi ovde upustvo :)

Što se tiče leta lopte, šuteve bi valjalo malo zategnuti dok su pasovi i visoke lopte odlične. Ja bolje nisam video do sada a probao sam obe aktuelne (najbolje) fudbalske simulacije što na konzoli što na PC-ju.

Pasovi su daleko, daleko bolji u drugoj igri, ali visoke lopte su odlične.

@shin-bojan: Koliko vidim, dobio si odgovor. Većina je uvek u pravu ;)
Bolje vecina nego samoproklamovana gejming elita ;).

Ne cudi me sto ces oboriti rekord, ovo je miljama ispred meni bar neigrivog proslog dela.

како бирам играча који ће извести слободњак? оно је скроз неки други мени од оног на који смо навикли

Ideš na set piece taker, i klikneš na jednog od igrača koji su ti na terenu. Na Y (za x box kontroler) ili trougao (za ps) možeš da vidiš njegove ocene.

да, то сам провалио... сад да би погледао оцене играча за слобоњак, морам сваког да "селектујем", кликнем троугао, скролујем 3 сата и тражим оцене за free kick accuracy. па да, што једноставно кад може компликовано.

A zašto jednostavno ne bi šutirao sa predefinisanim igračima. Ti isti igrači izvode slobodnjake u stvarnosti. Čisto sumnjam da će 5 poena razlike između Xavi-ja i nekoga kome su dodelili nešto višu ocenu napraviti razliku između postignutom i nepostignutog gola.

Takođe hteo bih da napomenem da bi bilo jako kul kada bi se neko setio da ubaci automatske izmene u toku meča. Kada igram fudbalsku simulaciju opasno me mrzi da se bakćem sa menadžerskim opcijama.

Auto izmene postoje ihahaj, ne znam sta ti igras :)

Prilozi

• pes2011demo 2010-09-20 20-24-02-08.jpg
    pes2011demo 2010-09-20 20-24-02-08.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
слажем се да неће имати разлике, али код мањих тимова можда хоће. можда ја баш желим да одаберем неког другог, а не предефинисаног. раније је то лепо било решено, имам списак играча и поред сваког атрибут за free kick, а сада...
и чини ми се да ПЕС све више личи на симулацију преноса фудбалске утакмице а не саме игре. Replay након фаулова је напоран, сецка игру, као и оно трчкарање судије, свађе играча... не свиђа ми се смер у коме иде ова игра.

@Hector Ruiz

Pa nisam baš puno čačkao po opcijama s obzirom da u prošlom demou nisi mogao da sačuvaš podešavanja pa sam mislio da ne može ni u ovom. To je Auto Trigger settings, jel da?

Nazad
Vrh Dno