Šta je novo?

PES 2011

Ma fudbal je strasan sto se strategija tice, krenuo master ligu online i napravio neku bezveze formaciju sa tri napadaca i nisam mogao da se sastavim, napadaci odseceni skroz pa sam resio da uzmem formaciju i sva podesavanja oko strategije od Arsenala, sa jednim spicem i gustom sredinom, i sad vladam na sredini i stvaram sanse samo tako, i to sa igracima sredine terena koji pre nisu videli 30m od protivnickog gola.
Kad krenem mec prvo igram defanzivno, opipam protivnika da vidim kakav je i kad vidim da i nije nesto opasan odmah promenim strategiju i udri ofanzivu... ne zna sta ga snaslo :eyebrows:

Prilozi

• MLO.JPG
    MLO.JPG
    104.3 KB · Pregleda: 47
A to znaš na osnovu 0h 0m provedenog uz bilo koju alternativu? :)

A ima i neka treca alternativa :) Koliko puta moram da naglasim "ne mogu da svarim onu loptu i sutiranje iz Fife"..

Evo je jedna bomba Carricka iz danasnje Online partije, izjednacenje u poslednjem minutu :)

[YOUTUBE]wrude8XH9jE[/YOUTUBE]

Ovakvi sutevi u novom pesu najlakse ulaze, kako god da raspalis ide po golu.

Ja koji sam uzeo FIFU 11, to mi je prva verzija FIFE uopste...mada mozda sam igrao na PSone neku verziju iz 2001! :D

Moram priznati da sutevi nisu kao u PESu, u ranijim PESovima, ali nije ni tako da sad ne bih mogao da igram. Jednostavno dosta retko dolazis u situaciju da raspalis po lopti, jer te igraci pokrivaju sa svih strana. Ali ja sam se trudio, i uspevalo mi je da uputim koji udarac...i to nisu bili neki mlaki sutevi. Umeju i oni da iznenade... Ja se jos nisam navikao na sutiranje u FIFI, tacnije na doziranje/punjenje slajdera prilikom suta. Ali siguran sam kada se jednom naviknem da ce mi onda biti lakse, i samim tim cu postizati golove sa distance.

A da budem iskren, kada sam u Areni... Osecaj kada raspalis po lopti je odlican, lopta ne ide nimalo mlitavo. Tako da vrlo verovatno da se taj osecaj odnosi i na polozaj kamere.
Isto kao sto meni npr. kamera u GT dok posmatras ceo automobil, nemas uopsteno osecaj za brzinu...kao krecem se 200km/h a ono izgleda kao da idem maks. 80km/h. Ali kada promenis kameru, sve to vec izgleda drugacije.

Tako je i u FIFI, ali je sve to stvar navike... I zato kada budem postigao gol u FIFI sa distance, taj osecaj ce biti verovatno jos bolji nego u PESu. Jer svako ko je igrao PES, zna da si mogao sa Scholes-om kada je crven da sutiras odakle hoces...3 od 5 ce zavrsiti u mrezi!

Ne kazem da je PES los, to je i dalje dobar fudbal... Ali kada pogledam kako se vremenom razvijao, i sta develop-eri svake godine iznova obecavaju...opet se na kraju svodi na to da budem razocaran!
Zato sam dao sansu FIFI, i iako imam mozda 10ak utakmica u "nogama" nisam se pokajao. Ove godine cu igrati bolji fudbal, a sta ce biti sledece...to cemo videti sledece godine! :D

Marko je delimicno i u pravu. Ja sam se neki dan zalio na te mlake suteve. Ali sa kamerom koja vise zumira teren sutevi neuporedivo bolje izgledaju :)
Ja igram sa CO-Op kamerom koja je mislim najudaljenija pa shodno toma tako izgleda. Kada sam zumirao na neku blizu kameru logicno sutevi su znatno brzi :)

A sto se tice gornjeg gola iz PESA to je klasicno sto sam najvise mrze u pesu kada ozvodim korner lopta se uvek odbije na sut. mislim da sam to najvise koristio u PES-u :)

A sto se tice gornjeg gola iz PESA to je klasicno sto sam najvise mrze u pesu kada ozvodim korner lopta se uvek odbije na sut. mislim da sam to najvise koristio u PES-u :)

Uvek? :) A sto onda moj burazer svaki put kaze "kako se meni tako nikad ne odbije?" :) Ovo je prvi put da mi je ovako legla i da ovako lepo udje, od svih utakmica do sad ukljucujuci i demo.. ne pricajte bezveze.

Sta breti hoces ne kapiram? Ko prica bezveze jel si ti ziveo samnom sve ove godine pa si video isto ono sto i ja ne kapiram?

Svaki PES koji sam igrao oduvek je imao taj "feature" da se lopta cesto tj precesto odbije tacno na sut. naranvo to nije u 100% slucajeva ali je svakako veoma cesta pojava. Naravno ja -pricam o onome sto se meni desavao kao sto na FIFI temi pisem kako je AI ocajan u careeru i da mi se cini kao da su tekme namestene i sl.

Ti ocito imas neki problem sa prihvatanjem tudjeg misljenja.
A to se na forumu ne resava.

Kako si se sad uvredio, nije mi jasno, aj da ne stavljam smajlije pa da kazes.. :) Rekao sam u mnozini "ne pricajte bezveze". Kome ce to lopta da se odbije? 50-50% su sanse da tvoj igrac ili odbrambeni naleti na tu loptu, nece sigurno sudija da je udari. Isto tako u PES-u, nekad tvoj igrac naleti na nju i raspali je.. gledate li vi prave utakmice ***.. :)
Fazon je sto od svih mana PES-a, vi navodite neke koje nisu i situacije koje se itekako desavaju u stvarnosti.. :)

Pa recimo Essien pokusa i ima priliku za takav sut barem 2, 3 puta u toku mecha :)

Svaki PES koji sam igrao oduvek je imao taj "feature" da se lopta cesto tj precesto odbije tacno na sut

Jel to onaj "feature" kad imaš kontru 2 na 4. šutneš i golman odbije loptu tačno ovom tvom drugom izmedju 4 defanzivaca? :)

ping-pong nije fraza koju je EA iz izmislio. Kada sam igrao PES6, na jednom forumu mi je dobro vreme u avataru stajao Karakašević jer sam se najlakše i najprirodnije prilagodio samoj ideji zvanoj "odbij se odbij"... a što je najgore nikada svesno nisam išao da exploitujem to :d

Ma ozbiljno, to su ti one situacije kada šutneš iskosa u nameri da daš gol, lopta ti se odbije a prazan je gol ispred tebe, šta da radiš, da pucaš ka svom golu? :)

Nisam bio kao neki koji su išli po gol aut liniji i iz mrtvog ugla napucavali golmana jer su znali da će odbiti loptu ka kazenom umesto ka korneru :D

Igra mi zagusi sav internet protok kad krene utakmica, cak iako je naznacim u firewall-u. Ima li neko ideju o cemu se tu radi?

Veceras sam odigrao sa standardnom ekipom 2:2 (i josh jedan koji se sushi nazhalost uvek) i moram priznati da smo generalno zadovoljni kako to izgleda, ali drugari koji su veceras prvi put igrali ovu igru (skinuli smo mrak dvd kopiji) primetili su gotovo 90% stvari koje izludjuju sve ljude koji su upucivali zamerke. Vrhunac veceri je bio polu makazice volej Gatuza pod rashlje gde smo iskreno svi bili iz fazona WTF !?!?! Ajde neki napadach, srednji shta god.. ali da Gatuzo zabije onakvu golchinu....

Inace sve sto sam pisao u PC delu za igru, ovde tome jednostavno nema vremena ni mesta. Previshe je energichno i tekme prosto lete...Nismo ni jednom vratili snimak da pogledamo neshto sumnjivo ali svakako sada vec "klasichni pederluci same igre" su nam kvarili ugodjaj sa vremena na vreme...Tipa random meshanje igracha koji su u posedu lopte. Deset puta za dve tekme se chulo - brate shta radish to shto menjash stalno na svog igracha, a u stvari to se sve samo od sebe deshavalo. To kada i sam osetish skapirash da je bag u igri... ne deshava se non stop naravno ali "ponekada" zaista zna da izbaci iz takta..

Igrace se 2011 samo tako...jednostavno je uz sve mane - miljama daleko ispred 2010.

Vrhunac veceri je bio polu makazice volej Gatuza pod rashlje gde smo iskreno svi bili iz fazona WTF !?!?!

I onda ja kad kažem da ocene nemaju veze sa šutom iz daljine ja lupam gluposti :)

Takvim stvarima stvarno nema mesta, ali makazice ne verujem da imaju veze sa obicnim sutevima, probaj da sutnes sa Gatuzom normalno, ko zna gde ce to zavrsiti.
Sto se tice nasumicne i pomahnitale promene igraca, e to je mozda najveca mana ovog PES-a. Nemam snage vise da ih branim, pitanje je da li zasluzuju to uopste, los Online me dovodi do ludila i trenutno ih mrzim :) ako se ne promeni nista kad dupliram internet, po*izdecu.

probaj da sutnes sa Gatuzom normalno, ko zna gde ce to zavrsiti.

probaj da šutneš posle R1+R2 fora pa mi javi rezultat ;)

Danas kao da su nesto dirali, vidim i Maremas prijavljuje da mu je bolje a i moja dva Online mecha su bila primetno bolja..

Evo ga jedno kaznjavanje gradskog rivala, R2 golovi rules :)

[YOUTUBE]TRINS5VK3ks[/YOUTUBE]

Ljudi na kojoj brzini igrate?
Ja povećam speed na +2 ali kad igram sa ortacima njima je to prebrzo pa moram da vratim na nulu :(

lol, +2 :)

Ja igram na nuli, ali mi je vise odgovarala malo sporija nula na demou.

Drazo jesi to ti a.k.a. princeza Rima Totti? :D

Nazad
Vrh Dno