Ja koji sam uzeo FIFU 11, to mi je prva verzija FIFE uopste...mada mozda sam igrao na PSone neku verziju iz 2001!
Moram priznati da sutevi nisu kao u PESu, u ranijim PESovima, ali nije ni tako da sad ne bih mogao da igram. Jednostavno dosta retko dolazis u situaciju da raspalis po lopti, jer te igraci pokrivaju sa svih strana. Ali ja sam se trudio, i uspevalo mi je da uputim koji udarac...i to nisu bili neki mlaki sutevi. Umeju i oni da iznenade... Ja se jos nisam navikao na sutiranje u FIFI, tacnije na doziranje/punjenje slajdera prilikom suta. Ali siguran sam kada se jednom naviknem da ce mi onda biti lakse, i samim tim cu postizati golove sa distance.
A da budem iskren, kada sam u Areni... Osecaj kada raspalis po lopti je odlican, lopta ne ide nimalo mlitavo. Tako da vrlo verovatno da se taj osecaj odnosi i na polozaj kamere.
Isto kao sto meni npr. kamera u GT dok posmatras ceo automobil, nemas uopsteno osecaj za brzinu...kao krecem se 200km/h a ono izgleda kao da idem maks. 80km/h. Ali kada promenis kameru, sve to vec izgleda drugacije.
Tako je i u FIFI, ali je sve to stvar navike... I zato kada budem postigao gol u FIFI sa distance, taj osecaj ce biti verovatno jos bolji nego u PESu. Jer svako ko je igrao PES, zna da si mogao sa Scholes-om kada je crven da sutiras odakle hoces...3 od 5 ce zavrsiti u mrezi!
Ne kazem da je PES los, to je i dalje dobar fudbal... Ali kada pogledam kako se vremenom razvijao, i sta develop-eri svake godine iznova obecavaju...opet se na kraju svodi na to da budem razocaran!
Zato sam dao sansu FIFI, i iako imam mozda 10ak utakmica u "nogama" nisam se pokajao. Ove godine cu igrati bolji fudbal, a sta ce biti sledece...to cemo videti sledece godine!