Šta je novo?

PES 2011

Kad sam igrao MLO betu veza je bila mnogo bolja, igrao i sa Brazilom BEZ LAGA a sad ne mogu posteno ni sa zabarima...

Kad sam igrao MLO betu veza je bila mnogo bolja, igrao i sa Brazilom BEZ LAGA a sad ne mogu posteno ni sa zabarima...

A šta sam ti ja pričao tada? Malo je opterećenje, zatvorena beta je u pitanju. Sada ceo svet igra PES i naravno da imaju problema. Imali su ga uvek. Voleo bih da je drugačije ali stvarno je oduvek tako bilo. Najbolja veza na PES6 je bila onda kada su svi prelazili na PES2008.

Zasto je bitno opterecenje ako je p2p?
Ne kontam.

Ukratko par reci o novom pesu
Sutevi odlicni
Dodavanje odlicno
Centarsutevi dobri ali vazdusni dueli igraca i dalje losi
Kretanje odlicno ali kontola igrace i ne bas potpuno dobra
Najlosije od svega u igri je osuzimanje lopte protivnickom fudbaleru :(

I pored svih ovih mana i dalje je najbolji fudbal :)

Zasto je bitno opterecenje ako je p2p?
Ne kontam.

Ne kontam ni ja, ali je suština ta da kad god je bila "gužva" PES je zezao online. Kako opadne interesovanje, sve leti kao podmazano.

Od 8, 9 utakmica, sve su radile isto, kasnjenje od jedan, jedan i po sekund na komande, dovoljno da uopste ne mozes da igras kako hoces. Pa da li je moguce da je losije i od 2010? Da ne pominjem sto i dalje svi biraju Barsu (barem 6 utakmica), i iako ne mogu vise tako efikasno da trce po strani, to ih ne sprecava da pokusavaju :D A kad u pokusaju izbacivanja lopte iz sesnesetrca pogodim svog igraca ili golmana, i dam auto gol.. jer je*ene komande kasne, dodje mi da polupam sve po sobi.

Jel si probao s nekim nasim? Jel onda bolje ili isto?

Nisam jos. Koji cirkus od firme ***, ali najjaci fazon je sto su od onakvog demoa napravili igru skoro pa kao 2010? Mada ajd nek mi se slegne malo ova nervoza od uzasnog online-a, svasta sad mogu da napisem.. :)

Mozda su u fazonu: "Demo je tu cisto da znate da mozemo, e sad sta ce da ide u full verziju je samo nasa stvar" :)

Verovatno treba da ti se slegne, nemoguce je da su ga TOLIKO promenili...

A Japanci se izgleda gade online gaminga, boli ih uvo da to odrade kako treba :)

Ne znam sta je, prvih 10-ak utakmica demo verzije su me raspametile, bas se osecala neka nova 'sloboda'.. e sad, poslednjih nekoliko utakmica demoa sam se pitao gde je nestala ta sloboda, izgleda da sam se toliko navikao na novi sistem dobacivanja da vise ne osecam to. Ali definitivno promene u full verziji, za sada nisu na bolje.. mozda promenim misljenje, nego, ko god je odlucio da ubaci onu animaciju namestanja na loptu, svaka mu cast, valjda on zna zasto :)

Boki macko javi se da igramo.
P.S.Atletiko nije slab tim :)

Znaci nisam jedini koji se isto tripuje... igra mi sve vise lici na PES 2010.

Meni u pojedinim trenucima i losiji... ovo je prvi put da sam posle 10-ak odigranih utakmica ugasio igru i necu je paliti do dana kada bude izasao poslednji zvanicni patch. Ako se do tada nista ne promeni za mene ce ovo biti najvece razocaranje ikada i konacan oprostaj od PES serijala.

Nisam jos. Koji cirkus od firme ***, ali najjaci fazon je sto su od onakvog demoa napravili igru skoro pa kao 2010? Mada ajd nek mi se slegne malo ova nervoza od uzasnog online-a, svasta sad mogu da napisem.. :)

A sta sam ti ja rekao :)
Mene je demo odusevio i taman sam pomislio jao bice i PES-a i FIFE ove godine.
Ali kada sam krenuo sa full igrom skroz drugaciji osecaj nazalost losiji.

Tako i treba kad se lozis da igras decije igre. PES je mrtav. Jedino sto bi igrao sad je neka ISS HD verzija, da se sprdam sa R Carlosom i Davidsom. :)

Mozes to i sad sa Ronaldom i Messijem! :)

A Marli sta bi sa vaterpolo reprezentacijom? :D

Steta za PES, u svakom slucaju... Tj steta za nas, nama je uskracen dobar fudbal. A jos gore je sto to rade vec par godina unazad.

Kad ste ga toliko napljuvali svi od reda sad me baš interesuje da ga isprobam da vidim koliko je to loš... pa nije majku mu gori od 8mice/9tke sigurno :)

Marli, igrao sam pre nekih godinu dana taj stari ISS, veruj mi, samo ostaje u lepom sećanju i to je to...

KONAMI bolje da izda PSN verziju za PES6 sa funkcionalnim online i da ga iz godine u godinu updateuje sa rosterima, eventualno mogu da ubace na sve to još finte i ovo sa taktikama i to je to :)

Poslednja izmena:
Jeb..s animacije kad je fudbal njesra, najvise su zeznuli igru u odbrani i sada se ceto desava da nemas kontrolu nad igracima onakvu kakva je bila u demo-u. Desilo mi se da primim glupe golove koji nisu plod mojih gresaka vec zato sto ne mozes da kontrolises igrace onako kako ti hoces. Cesto ne mozes da prebacis na igraca koji je blizi lopti i dolazi do neke konfuzije tako da mi je muka.
Bolje da nisam ni igrao demo.

Poslednja izmena:
Najveći problem ove igre je AI. Pravi probleme u čovek na čoveka jer čak i ako podesiš Game Plan kako želiš on ne reaguje uvek kako je zamišljeno. Ali ajde da kažemo da je tu AI najmanji problem.

Onaj ko želi da igra sam protiv kompa bolje da zaboravi na to jer u svim modovima užasan AI dolazi do izražaja a posebno u BAL. Jednostavno, AI u ovoj igri je toliko glup i beskoristan da to boli.

Drugi veliki problem je odbrana tj. menjanje dobrog sistema iz demoa u drži X dok ga ne skrljaš način igranja odbrane. Uletanje u putanju, rvački zahvati u full verziji se u 95% slučajeva ne sviraju kao faul i imam osećaj kao da je svaki meč Rangers - Celtic koji sudi ragbi sudija. Naravno da bi izravnali to, napadačima su vratili mogućnost prolaska kroz igrače odbrane a odbrani su vratili ono genijalno povlačenje nazad, taman da prođe lopta do Toresa (Drogbe/Ronalda/Mesija itd.) koji iz potpuno nebulozne situacije dolaze do jedan na jedan.

U demou je kontakt igra bila donekle prenaglašena, u full verziji kontakt igra ne postoji. Užas!

Poslednja izmena:
Najveći problem ove igre je AI. Pravi probleme u čovek na čoveka jer čak i ako podesiš Game Plan kako želiš on ne reaguje uvek kako je zamišljeno. Ali ajde da kažemo da je tu AI najmanji problem.
Zar je u starijim delovima to bilo bolje?

Onaj ko želi da igra sam protiv kompa bolje da zaboravi na to jer u svim modovima užasan AI dolazi do izražaja a posebno u BAL. Jednostavno, AI u ovoj igri je toliko glup i beskoristan da to boli.
Ne secam se da sam do sada ikada igrao simulaciju fudbala protiv kompa, gde je AI bio dobro odradjen.

U demou je kontakt igra bila donekle prenaglašena, u full verziji kontakt igra ne postoji. Užas!
Sada i mene zanima kakva je full verzija :).

Poslednja izmena:
Ne secam se da sam do sada ikada igrao simulaciju fudbala protiv kompa, gde je AI bio odradjen.

PES4 i 5, FIFA09 - toliko dobar AI da su stvarno služili za učenje igre. Naravno, kad govorim o AI, mislim na mečeve protiv CPUa. Ovako, ima još igara koje imaju dobar AI.

Dobro bre necemo preterivati, kad sam rekao da lici na 2010 rekao sam to iz afekta. Naravno da je ovo dosta bolje, iznerviran sam jer je moglo jos bolje da bude, samo da nisu dirali Demo, odnosno samo da su ga malo zategli, a ne skoro potpuno izbacili onaj sistem odbrane, i opet olaksali sutiranje. Finte su takodje vrh, svaka im cast i na toj ideji, likovi sa Messijem mi non stop odradjuju Rainbow Flick i nikad ne pogresi, poprilicno je delotvorno, preskoci ti prvog igraca, moras jos jednog da imas rezervnog da ga docekas.. Stvarno carska kompanija majkemi, toliko potencijala tu ima, ali sa next-gen konzolama kao da ih je neko omadjijao..

Ja cu samo ukratko.

Drugar i ja (brojimo nekoliko hiljada partija u PES-u) smo danas odigrali 2 partije.

Posle toga smo upalili FIFU.........

Najgore od svega je shto ni FIFA nije bog zna shta, ali od dva zla... :(

Ja se vama stvarno divim koliko energije i truda ulazete i trazite neke detalje da bi vam se bar nesto u pesu svidelo. Nisam igrao demo ali verujem vam na rec da je bio dobar. Probao sam finalni kod i stvarno nije onakav kakvog su ga najavljivali. Ne znam koliko vi ovde imate god i od kada igrate pes, ali ja ga igram od prvog iss i toliko mi je zao sta je Konami uradio sa serijalom. Meni se klinac odusevljava na ovaj pes i odmah znam koliko je sati.

Ovi koji hoce da probaju finalnu verziju ne trosite novac/rezanje diska...totalni fail, nisam mogao ni jedno poluvreme da odigram

Sad ce Boki da kaze evo ga novopeceni fifas, ali ja samo zelim da budem objektivan koliko toliko. Kamera je neobjasnjiva i ne znam sta su mislili kad su je pravili. Pasovi nisu onakvi kakvim su ih najavljivali, golmani po starom dobrom obicaju bagoviti. Opet ima onih "desavanja" koja ne zavise od tebe.

Zao mi je sto ovo govorim ali stvarno je katastrofa na koje su grane pali...

Ovi koji hoce da probaju finalnu verziju ne trosite novac/rezanje diska...totalni fail, nisam mogao ni jedno poluvreme da odigram

Sad ce Boki da kaze evo ga novopeceni fifas.

Pa stvarno tako zvuci po ovoj prvoj recenici :) Jeste da nisu bog zna koliko (ili uopste) odmakli od PES5 i 6, ali opet jedino PES mogu da igram, pa koliko god bio los ne mogu da svarim onu loptu i sutiranje iz Fife, jednostavno ne mogu ono da igram..
Imao sam jednu normalnu Online partiju za sada, Sucess! :D

Ko da je u ovom PES-u sut drugaciji od FIFE ? Sutiraju ko ppp, smesno. Koliko god to zvucalo HC igracima cudno ne igram ni jedan fudbal vise jer su sutevi shit, nema tu snage, nema onog osecaja kad ga zabodes sa 35m i punog trka. Fudbal je trebao da ostane arkada, a ne bre da pravim strategiju ko da je ne znam sta bre. Ej bre za jedan fudbal treba vise se igrati strategije nego u RTS igrama, fuj bre!

Nazad
Vrh Dno