Šta je novo?

PES 2011

Meni su nekako uvek bili drazi oni jednostavni golovi , recimo posle neke akcje u kojoj je ucestvovao citav tim i kad posle niza dodavanja izbacim ptorivnicku odbranu iz igre i kad saigracu dam loptu na tacnu da on samo podmetne nogu i da gol.

Znaci sto vise dodavanja iz prve i da sto vise igraca ucestvuje u akciji, to je prava stvar ;)

Jedna perverzija od Xavi-ja, nije moj nazalost :p

[YOUTUBE]uv2lCREhCBQ[/YOUTUBE]

Npr. kod ovog klipa mi je smesno na otprilike 0:21, da golman prvo mora da se okrene u tu stranu da bi poceo da trci...
Da je odmah krenuo mozda bi i odbranio, ali samo mozda! :D

Zar ne vidiš da su mu reakcije ko u Stojketa :D

Nego ova Barselona je smrtonosna kad napada kroz sredinu. Xavi i Inijesta u najvećem broju slučajeva šalju fenomelne duge pasove do napadača. Šteta što mi završnica slaba tj. nemam najbolji tajming a neretko se dogodi da gomlan odbrani. Nešto sam gledao oko šuteva, lob mi u većini slučajeva nije koristan a onaj kontrolisani šut (RT+šut) nisam siguran kako se izvodi tj. ne vidim neku razliku u odnosu na običan (ako može hint bio bih zahvalan :)). Nisam gledao kako se izvodi lažnjak tj. nisam ni probavao da li je isto kao ranije. To mrzim da radim jer u 90% slučajeva pali i uvek sam to kapirao kao exploit.

Dok čekamo full verziju evo malo istorije, crno na belo (šampion lično):

Niti mi je za PES2010 trebalo 6 meseci da shvatim da mi pojedini elementi gameplaya vredjaju inteligenciju a sve radi nekakvih emocija i nekakve individualnost igrača koja u toj meri o kojoj pričaš postoji samo u tvojoj glavi.

Kakogod, ovaj PES2010 mi deluje kao korak u pravom smeru i ako ovako nastave, PES2011 bi mogao biti pun pogodak. Za razliku od prošlih serijala ovaj me makar nije razočarao i nije me naterao da povratim. Štaviše, imam pozitivan utisak.

štaviše, kao i svi ostali uvek ću zažmuriti ako PES bude imao neke sitne propuste jer sam ipak proveo 10tak godina sa KONAMIjem - ali ne mogu to da učinim ako mi je igrica kompletno djubre ;)

Po pitanju faktora atmosfere i igrivosti PES je ubio FIFU i to potpisujem

rAMA, naprotiv, meni je PES do PES6 bio savršena igra.

Sve u svemu, PES uveliko hoda jako dobrim putem i bio bi običan fanboy da budem negativno nastrojen prema demou. Kritičan, uvek, ali realno nema nijednog elementa za pljuvanje u ovom prvom utisku. Iako možda izgleda da sam nabrojao više minusa, ne bi me uopšte začudilo da ovaj deo bude bolji i od čuvene šestice.

:laugh:

Hmm, pošto si rekao da ćeš igri dati šansu ako se ispostavi da nije kompletno đubre mislim da bi bio red održiš obećanje. Oops, ja zaboravio da sam na ignore listi :)

Za kraj mali detalj koji nisam mogao izostaviti iliti kako se šampioni odnose prema sagovornicima na forumu:

Recimo ovaj mali G@W pljuje po FIFI :)
;)

Btw nisam hteo da trujem temu pričom o PES-u kao što ti radiš zato sam postovao ovde :)

Hm, sada prvi put citam onaj komentar oko atmosfere i igrivosti :) Kako to nisam video do sada? Pa posteno Wladimire sto si to priznao, ja to sve vreme pricam.. zato mi i nije jasno kad poredis PES6 sa novijim Fifama, jer atmosferu i igrivost apsolutno nemaju slicnu. Mozda imaju iste neke 'advance' opcije u podesavanjima formacije :d ali ja to ne uzimam u obzir kad poredim :)
Samo jos jednom (vec sam previse energije utrosio na ovu izgleda uzaludnu raspravu) da rascistimo nesto:

Da, PES ima sablone
Da, do sada u skoro svakoj verziji je vece sanse za pobedu imao onaj ko uzme bolji tim
Da, napadaci su prolazili kroz odbranu kao da je nema

Znaci, ja ne sporim i nikad nisam da je FIFA u ovim stvarima mozda bolja. Onaj ko ne moze da predje preko toga je verovatno izgubio strpljenje sa PES-om. Ja sam mogao i mogu da predjem preko tih stvari jer mi stvara veci 'osecaj' da igram fudbal. To je kombinacija vise stvari, onaj ko ne primecuje te stvari, sta da mu radim.. ali molim bez i*iotskih komentara kako je jedna od ove dve igre godinama ispred. Ne, nije ispred. Mozda je ispred u tehnologiji ali u budjenju emocija i prezentovanju fudbala kao sporta, ne, nije. Tacka.

Poslednja izmena:
Za tebe nije, ali ima nas kojima jeste.
Zasto je to toliko tesko prihvatiti?

Meni je tesko prihvatiti da je ono pokusaj simuliranja fudbala, ali nije mi tesko prihvatiti da je nekima super, valjda ne bi na silu igrali..

Svaka cast :) samo sto cu i ove godine verovatno ostati na par neuspesnih pokusaja i bataliti :) Moj running step over dummy se sada umesto na L1 radi kao Hadouken :D

Hvala Mare :)

Jesi li razmišljao da uradiš nešto slično za šuteve i pasove? Uopšte neki mini tutorial ako nađeš vremena?

Poslednja izmena:
Hvala Mare :)

Jesi li razmišljao da uradiš nešto slično za šuteve i pasove? Uopšte neki mini tutorial ako nađeš vremena?
Ocu mozda, samo malo da se iskuliram, poludeo sam zbog ovog videa dok sam ga zavrsio :d

Demo ipak nije finalni kod :D

ProRevo twitter:

Marvin_Ronsdorf

#pes2011 final code feels much better then demo to me. Much smarter and smoother. I love it. about 1 hour ago via web

Sto se tice demoa.. moram da priznam da sutevi i lopta nisu bas savrseni. Lopta nekad dobije tako cudan let koji se bas ne vidja u stvarnosti. Kada imas prostora i das mali for, onda su odlicni sutevi, ali kad mu je lopta uz nogu, sutiras sa strane ili slicno.. onda kao da lopta olaksa za pola. Jasno mi je da ne treba sutirati iz takvih pozicija i to mi se svidja, ali ne treba bas ni da se tako ponasa lopta u tim situacijama.. Ne bi me cudilo i da je zbog ove nove kamere, koja mi cesto daje pogresnu perspektivu i gde ce lopta da padne..
U svakom slucaju mogu da zivim sa ovim jer poboljsanja su neverovatna i toliko vise ima pozitivnih stvari od negativnih.. Videcemo kakva je full verzija.

Poslednja izmena:
Ne kapiram bas pitanje :)

Mozda anti-aliasing.. ali se nadam da ce biti malo bolje u punoj verziji. Loptu i suteve cu jos malo pustiti da se slegne, mozda me ova kamera zavarava. A sve ostalo je apsolutno bolje, shine su nestale, kolizija je odlicna, nema prolazenja kroz igrace, spamovanje superstarova je nedelotvorno..

Poslednja izmena:
Ozbiljan si? :) Dobro ja se ne bakcem mnogo sa tim delom igre i naprednijim stavkama unutra, ali pravljenje formacije i izmena je nikad bolje.. mozes kako hoces da ih ispremestas jako brzo.

Ma nisu ljudi navikli da prevlače igrače na teren i da tako prave izmene. Inače smatram da su meniji, brzina kretanja kroz iste kao i gameplan možda i najbolja strana novog PES-a. Ono ranije je bilo mučno za korišćenje.

Kako li su resili snimanje custom formacije? :) Ja jos nisam naucio kako se to radi :D U 6-ici mislim da sam znao ali vise ne :D Nesto kliknes na tu formaciju koju si napravio, pa copy-data, pa paste data u prazno polje, ali ne smes overwrite, znaci mind fuck totalni :D

Kada imas prostora i das mali for, onda su odlicni sutevi, ali kad mu je lopta uz nogu, sutiras sa strane ili slicno.. onda kao da lopta olaksa za pola. Jasno mi je da ne treba sutirati iz takvih pozicija i to mi se svidja, ali ne treba bas ni da se tako ponasa lopta u tim situacijama.

Apsolutno treba. Dosta više čuvenih šuteva koji kidaju rašlje a drži dva igrača na ledjima 10m ;)

Treba da budu neprecizni, ali balon postane lopta... kazem moguce je i da je do kamere.

Od nemackog GamePro-a PES 11 je dobio 88%...

Za grafiku i sound dobio je 7/10...

Aj za sound pošto to ne mogu da ocenim dok ne stigne full ali brate sedmica za grafiku. Pa ti likovi su ko ovi gore iz PES 2011 PC sobe što kažu kako nova FIFA ima bolju grafiku i menije...

Pazi, ne misli se samo na modele i teksture, ima nesto i u animacijama ;).

Grafika 7/10:

+Animacije
+Teksture lica igraca
+Modeli igraca

-neizmerno ruzna publika :d
-pomeranje prilikom trcanja

Znaci da nije do animacija! :p

7 je svakako premalo ako se poredi sa Fifom.
Ako se poredi sa NBA2Kx, onda je skoro pa ok :).

Vrh Dno