Šta je novo?

PES 2011

bitna je namera :d
hvala :)
Posted via Mobile Device

Pošto svi tvrdite da se golovi iz centaršuteva prelako daju, što kod mene nije slučaj (šta ću kad ne znam) odlučih da probam malo da to forsiram. Prvi pokušaj, šaljem Maxvell-om bezveze centaršut na Xavi-a pored koga je Badstuber. Rekoh sebi, pa ovo nema šanse da prođe vidi koliki je Badstuber a kolicni je Xavi. Kad ono ide lopta baca se Xavi i bum gol! Ja blenem u čudu i već sam krenuo sa hebem ti igru ko je ovako raspalu napravi kad ide usporeni snimak. Badstuber zabio autogol :D

Tako da i dalje ne verujem u lako davanje golova iz centaršuteva.

Takođe juče igram protiv kompa (koji igra očajnu odbranu btw) i rasturam ga ali ne mogu da dam gol. Te Pedro sa dva metra šalje loptu tik pored stative, te Mesi gađa prečke i stative, Inijesta sam ko duh (da, svestan sam koliko smešno ovo zvuči...) sa tri metra maši maltene prazan gol glavom. Nešto definitivno nije u redu sa mojom igrom glavom...

Je*ala vas igra glavom :) Ja sam poceo da se navikavam na sut i sve manje saljem one balonjare..

Pošto svi tvrdite da se golovi iz centaršuteva prelako daju, što kod mene nije slučaj (šta ću kad ne znam) odlučih da probam malo da to forsiram. Prvi pokušaj, šaljem Maxvell-om bezveze centaršut na Xavi-a pored koga je Badstuber. Rekoh sebi, pa ovo nema šanse da prođe vidi koliki je Badstuber a kolicni je Xavi. Kad ono ide lopta baca se Xavi i bum gol! Ja blenem u čudu i već sam krenuo sa hebem ti igru ko je ovako raspalu napravi kad ide usporeni snimak. Badstuber zabio autogol :D

Tako da i dalje ne verujem u lako davanje golova iz centaršuteva.

Takođe juče igram protiv kompa (koji igra očajnu odbranu btw) i rasturam ga ali ne mogu da dam gol. Te Pedro sa dva metra šalje loptu tik pored stative, te Mesi gađa prečke i stative, Inijesta sam ko duh (da, svestan sam koliko smešno ovo zvuči...) sa tri metra maši maltene prazan gol glavom. Nešto definitivno nije u redu sa mojom igrom glavom...

noob si nista vise:wave:

Za tu taktiku jesam. Ja ne samo što navijam za Arsenal ja i igram tako. Kratki pasovi su moje oružje :)

Još malo testirao pa evo utisaka:
• golmani‚u demou su definitivno old-gen. nijednu novu reakciju nisam video, sve ono što sam navikao da vidjam od golmana u PESu do sada. Ne kažem da je to nešto loše, samo konstatujem da se ništa tu nije promenilo osim što su ih verovatno korigovali da budu manje bagoviti.

• nema double rainbow flick, provereno, ali zato je ovo ubedljivo najbesmisleniji sistem za driblinge koji je iko mogao da osmisli. Dakle, dozvoljeno mi je da izvedem bilo koji dribling sa bilo kojim igračem i ma koliko god da je on težak svi ga identično izvode. I ne samo to, mogu i da ih povezujem. I sad sledi najbolje - sve je na jedan korak dostupno. Rainbow flick - stisnem L1+desni analog u bilo koju stranu? Naravno. Samo treba da udješ u meni i da izabereš. Biće baš veselo kad neko provali koje finte rade najbolje i počne da ih siluje. Čak neće ni morati da se muči jer može da izabere fixed stick pa kakogod da bude okrenut gore na desnom analogu će ostati gore. A ako mu je i to komplikovano može da stavi da jednu istu fintu radi ako pomeri analog u bilo koji smer.

• ocene su prevršile svaku meru... nije ni čudo da je Pique dao onaj gol pod rašlje na onom snimku. Pa čovek ima shot accuracy 70 :) Isto ko i Hleb recimo :) A jedan Ivica Olić i Robben imaju shot accuracy 75. Sa druge strane Ibra je imao užasnu sezonu pa ima finish 86 dok Henry iako skoro celu sezonu nije ni igrao iz samo njima jasnih razloga ima 88. To treba pravdati? Još je veselija situacija sa brzinama igrača, Uporedite ovo, prva ocena je sprint, druga acceleration:

Villa 81/85, Messi 82/92, Hleb 83/88, Henry 84/82, ribery 85/92, mario gomez 87/82, ibra 88/82, olić 89/86, robben 92/89

Živo me zanima ko će onda imati 99? Izgleda niko :)

Možda sam ja lud ali krajnje je vreme da se uozbilje i počnu da updateuju ove ocene kao ljudi. Ne mogu da se vade čitav život na community koji prave custom patcheve jer ti isti patchevi ništa ne znače onima koji se ne igraju na PCju.

Sa druge strane, igra postaje sve pitkija. Dosta je fluidna i mislim da joj je to glavni kvalitet u poredjenju sa prošlim verzijama. I taktike me sve više i više oduševljavaju. Najbolji primer kako te taktike funkcionišu se vidi ako ništa ne dirate i igrate sa Barcelonom i niste poveli sve do 75min. Odjednom, eto Piquea u napadu svaki put jer je to postavljeno u taktici upravo tako ;)

Poslednja izmena:
I sad sledi najbolje - sve je na jedan korak dostupno. Rainbow flick - stisnem L1+desni analog u bilo koju stranu? Naravno. Samo treba da udješ u meni i da izabereš. Biće baš veselo kad neko provali koje finte rade najbolje i počne da ih siluje. Čak neće ni morati da se muči jer može da izabere fixed stick pa kakogod da bude okrenut gore na desnom analogu će ostati gore. A ako mu je i to komplikovano može da stavi da jednu istu fintu radi ako pomeri analog u bilo koji smer.
Samo da se nadovezem na ovo, to silovanje finti uopste ne prolazi, probao sam da linkujem 4 finte na jednoj strani desnog analoga, kad krenem u napad i stines da igrac krene sa fintama, odradi prve dve a kod trece uglavnom izgubi loptu, ako ne i kod druge jer svaki blagi kontakt sa protivnikom uzrokuje gubitak lopte, a drugo sto sam primetio a pohvalno je da neki igraci pogrese pri izvodjenju rainbow flicka, tako sto loptu posalju samo u vis, ne i ka napred i onda mora da se vratis po nju ako je vec ne izgubis.

Da, istina, Valdes pogreši, to sam prevideo :d

Pique uradi isto ko i Messi, barem ovih 5-6 puta što sam isprobavao.

A da je ista od toga blizu realnosti, lopta bi im trebala ispadati unazad još pri dodiru petom a ne da je šalju u vis svaki 3-4 put. Ali, kad već moram da biram, makar je višestruki rainbow ostao samo u beti.

Ne mora uopšte da bude neka komplikovana finta koja će napraviti razliku, dovoljno je da to bude neka koja će prolaziti. Sećam se da si morao da odradiš kombinaciju pokreta da odradiš Mathew's Feint, više ne moraš. Sad je sasvim svejedno da li radiš fintu kretanja ili najkomplikovanije driblinge, svi su na jedan potez od tebe i to je po meni jako loše jer time žele da pridobiju ljude koje mrzi da grade skill.

E da, jel neko isprobao simuliranje?

Poslednja izmena:
• nema double rainbow flick, provereno, ali zato je ovo ubedljivo najbesmisleniji sistem za driblinge koji je iko mogao da osmisli. Dakle, dozvoljeno mi je da izvedem bilo koji dribling sa bilo kojim igračem i ma koliko god da je on težak svi ga identično izvode. I ne samo to, mogu i da ih povezujem. I sad sledi najbolje - sve je na jedan korak dostupno. Rainbow flick - stisnem L1+desni analog u bilo koju stranu? Naravno. Samo treba da udješ u meni i da izabereš. Biće baš veselo kad neko provali koje finte rade najbolje i počne da ih siluje. Čak neće ni morati da se muči jer može da izabere fixed stick pa kakogod da bude okrenut gore na desnom analogu će ostati gore. A ako mu je i to komplikovano može da stavi da jednu istu fintu radi ako pomeri analog u bilo koji smer.

Ovo nije tačno. Puyol i Messi ne driblaju identično. Messi je mnogo okretniji i može da izvede driblinge o kojima tromi Puyol može samo da sanja. Sistem je jako intuitivan, inače sve u novom PES-u je jako fino odrađeno i iako deluje teško za savlađivanje zapravo nije tako.

Meni se čini da su exploiti koje vi pro igrači volite da forsirate svedeni na minimum ali videćemo u finalnoj verziji. Ja sam ubeđen da će za tri meseca novi PES biti daleko popularniji od konkurencije, trebaće malo vremena ljudima da uvide kvalitet igre.

Možda bi se čak i ti vratio nazad kada bi našao novi posao ili kada bi te zaposlio Konami. Do tada, od tebe ne očekujem pošten odnos prema PES-u iako se trudiš da predstaviš kako si objektivan i nepristrasan :)

Poslednja izmena:
@ maremas

Pa da, ti si okacio onaj snimak sa Puyolom koji neuspesno radi rainbow flick, dakle ne, ne rade svi isto..

Sto se tice ocena, sve vise verujem da je Konami namerno pravio uglavnom netacne ocene svih ovih godina, ali sa dobrim razlogom. Ljudi koji posvecuju toliko paznje detaljima i individualnosti, da ne prate prave igrace i da ne znaju da ubodu njihove ocene? Pre bih reko da je slucaj u balansu.. Messi bi trebao realno da ima izmedju 92-99 trcanje, ali.. smanjili su mu da ne bi spamovao sa strane, kao do sad u PES-ovima... i, uspeli su, zaista ne prolazi ta taktika. Messi-jev izrazaj dolazi u pravovremenom aktiviranju trcanja i koriscenja njegove brzine okretanja, kao u stvarnosti.
Znaci cenim da to namerno rade da bi bilo balansirano, da nije bas to tako jednostavno da samo uzmes i stavis im 'prave' ocene..

Tačno, ne driblaju identično ali su im iste finte na raspolaganju. To je besmisleno po meni i amaterski odradjeno. Ne zato što su baš Puyolu i Messiju dostupne nego što će biti dostupne i Raci Petroviću i još gomili likova koji jedva da umeju da vode loptu pravolinijski a kamoli da driblaju :d

Otkud bi ti to znao kad nisi ni probao konkurenciju? :)

I PES jeste uveliko popularniji od konkurencije vazda bio u Srbiji. To nema dileme nikakve.

Možda bi se čak i ti vratio nazad kada bi našao novi posao ili kada bi te zaposlio Konami. Do tada, od tebe ne očekujem pošten odnos prema PES-u iako se trudiš da predstaviš kako si objektivan i nepristrasan

Nema šta. Nahvalim PES, čak mi se i dopadne i opet neke priče iz obdaništa.

Lepo ideš na ignore od danas pa projektuj svoje reakcije na nekog drugog :)

Slobodno, tvoja ignore lista tvoja pravila :)

Možda nećeš pročitati ovaj post ali nema veze, moje je da napišem. Ono što ti radiš u ovoj temi se ne razlikuje od onog brzopletog dečka koji je isti dan po pojavi demoa napisao referat gde je zaključio da je sve isto kao i lane tj. novi PES je krš. Niko se nije zapitao kako je on za jedan dan uspeo sve da istestira i uoči. Ti radiš to isto, samo što svaki par dana dođeš ovde napišeš kvazi argumentovan post koji podeliš na teze. Svaka teza isti zaključak, počneš sa vidi se da su se trudili pa onda nađeš neku situaciju koja ti se desila jednom u 10 mečeva, od toga napraviš tautologiju i naravno sledi zaključak sve je isto kao i pre. Takvih 5 teza po postu, tri posta i nema potrebe da napišeš zaključak da Konami nije ništa radio godinu dana, zaključak se nameće sam po sebi :)

Pravim video tutorijal za finte kao sto sam radio i prosle godine za PES 2010, bice u ponedeljak(valjda) na jutubu ;)

Slobodno, tvoja ignore lista tvoja pravila :)

Možda nećeš pročitati ovaj post ali nema veze, moje je da napišem. Ono što ti radiš u ovoj temi se ne razlikuje od onog brzopletog dečka koji je isti dan po pojavi demoa napisao referat gde je zaključio da je sve isto kao i lane tj. novi PES je krš. Niko se nije zapitao kako je on za jedan dan uspeo sve da istestira i uoči. Ti radiš to isto, samo što svaki par dana dođeš ovde napišeš kvazi argumentovan post koji podeliš na teze. Svaka teza isti zaključak, počneš sa vidi se da su se trudili pa onda nađeš neku situaciju koja ti se desila jednom u 10 mečeva, od toga napraviš tautologiju i naravno sledi zaključak sve je isto kao i pre. Takvih 5 teza po postu, tri posta i nema potrebe da napišeš zaključak da Konami nije ništa radio godinu dana, zaključak se nameće sam po sebi :)

Bas to.. al dobro shvati ga, covek je preporodjen sa Fifom :) Ukusi su razliciti, kad on ne ceni i nisu mu bitni sitni detalji na utakmici, kad mu nije bitno to sto krajickom oka provalis nekog igraca, po ponasanju i po izgledu.. o cemu onda dalje da pricamo :)
Evo jedan odlican post coveka kakvim se i Wladimir predstavlja, da je potpuno objektivan i da samo zeli najbolji fudbal :)

The Afternoons Hat je napisao(la):
Been following Winning Eleven Blog and FIFA Soccer Blog for quite a while now, really impressed with the changes to the sites might I add, really nice work. I'm a football fan, I like both games, I buy both every year ( Guess theres not many like me round anymore :? lol ) so I'm completely un-biased in my analysis of both games.

Ive been playing both games since they formed. I think we can all agree Pro Evolution Soccer through Next-Gen as never really captured the sparkle, ( well I certainly have not really enjoyed Pro Evolution Soccer 6, 2008, 2009 and 2010, well 2010 wern't horrendous but it wasn't anything to right home about to mother. on Next-Gen platforms ) that we had on Current-Gen ( Pro Evolution Soccer 5 ) for what reasons I don't know, thats something you would have to ask Seabass. FIFA on the other hand was basically to put it bluntly '' Crap '' on Current-Gen, though with the added technology of Next-Gen they formed something pretty good and I feel from FIFA 07, 08, 09, 10 its went from strength to strength.

Pro Evolution Soccer 2011, the feel is back, its actually back, its a very complex feeling, hard to explain, difficult to identify. But I think people who are attached with Pro Evolution Soccer, will know exactly what I mean.

FIFA11 on the other hand...

For a start the passing is way to accurate , what happend to '' Pro Passing ''? The passing system is exactly the same as last year, the only differences they've added is they have made the passing slower ( for some odd reason ) and they've added bobble to the ball. There's no risk element in the passing, it'll reach its target no matter who you pass with, realism is meant to be looking to get the best passes on the ball because they have the most accurate, quick, snappy passes, I'm not seeing this at all.

I tried a test, I played Xavi, Iniesta and Busquets in the middle for Barcalona. Then I put Milito, Puyol and Abidal in there and guess what? Absolutely no difference in passing at all... You're telling me thats '' Pro Passing '' I don't think so. FIFA, its the same old, same old, theres no individuality in the players, they all feel the same still, the only thing that seperates them is Speed and Strength, I thought it was meant to be different this year with the introduction of Personality +... This '' Pro Passing '' '' Personality + '' malarky is a big fat gimmick, if anything, the passing and individuality is worse than last year.

Pro Evolution Soccer 2011 on the other hand has absolutely nailed this aspect, the passing system is flawless, it requires time and patience with it ( Well the game as a whole does, not just passing ) when you play Pro Evolution Soccer 2011 you feel the need to get players like Xavi, Iniesta, Messi on the ball to influence play, thats due to individuality, something I'm afraid FIFA hasn't got. Pro Evolution Soccer 2011 for me offeres a much more realistic approach to football and how it should be played this year. Say whatever you like but Konami has worked hard this past year developing Pro Evolution Soccer 2011, Its a huge a level above anything Pro Evolution Soccer has offered on Next-Gen platform.

I still think FIFA is a good, solid game, but its still lacking in area's since its inception, and that for me is simply unnacceptable.

That does make me question, was FIFA ever really '' that good '' or was Pro Evolution Soccer simply stuck in the mud and struggling to pull away from it? Suppose you could say a bit of both. But coming from both an avid FIFA and Pro Evolution Soccer fan, I have to say I'm overjoyed with Pro Evolution Soccer this year, Its suppassed what I thought it was capable of this year. FIFA, well I'm dissapointed with it, sad to say but I am, I'm furious with '' Pro Passing '' and '' Personality + '' its an absolute joke.

Pro Evolution Soccer 2011; Engineerd for Freedom.

Poslednja izmena:
I po čemu se to razlikuje od ovoga što sam napisao?

Zaključak: Ako bi ostavili opciju da se vrati stara kamera i stari meni u toku igre, skroz mogu da vidim sebe kako igram ovu igru.

Iako možda izgleda da sam nabrojao više minusa, ne bi me uopšte začudilo da ovaj deo bude bolji i od čuvene šestice.

Ma... iluzorno je, i ja sam genije što uopšte pokušavam da dokažem bilo kome nešto što je meni odavno jasno :)

Slazem se da je iluzorno.. konacno da se slozimo oko necega :) Trazimo razlicite stvari od igre, ti bi sto manje bagova i nepredvidjenjih situacija, i da uvek znas da ces dati gol ako si dobro odmerio skalu... po cenu da se svaki tim 'oseca' isto i da fizika lopte nije toliko bitna... Ja bi individualnost igraca, realnu fiziku lopte i nasumicne situacije... po meni to vise reprezentuje pravi fudbal.

Dobar :)

Je*ote.. kako sve vise igram, tako primecujem gomilu stvari.. znaci Barsa je kao da gledam pravu Barsu, neverovatno kako svi lice i ponasaju se kao pravi. Sad sutiram sa Xavi-jem i tu je onaj identican njegov sut, kad onako malo iskrivi stopalo na dole :zgran: Takvim potezom zna i da dobaci... znaci zastrusujuce dobro :) Kao i gomila sitnih detalja poput drzanja za glavu posle promasenog suta, bilo je toga i ranije ali sada dosta lepse izgleda.. pa onda Ibrahimovic sutne, golman odbrani i kako ide lopta ka aut liniji, Villa gleda u Ibrahimovica i aplaudira mu.. sjajno.

McDonalds%20I'm%20lovin%20it%20logo.jpg

:)

ovakve stvari su mene odusevljavale u fifi dal bese 98wc

onda sam video neki fudbal na ps1 i prekinuo da igram fifu, do prosle godine

gameplay ima prioritet u odnosu na grafiku i sve ostalo sto ne doprinosi atmosferi... stvarno mi ne znaci puno sto igraci aplaudiraju jedni drugima posle jos jedne sablonske akcije

Ne prolaze vise stare sablonske akcije.

Odigrah i ja par partija PES i Fife...

Sto se PESa tice, vidim Wlady pise da nema nikakvih novih animacija golmana...dok ih ja vidim, barem sam primetio 2-3.

Ali to je po meni nebitno! Svidja mi se ovaj novi sistem dodavanja, lepo moze da se razvuce igra i jednim pasom da se posalje lopta na bok...time po meni igra dobija na lepoti!
Ali zato centarsutevi nisu nesto, jedino sa L1+O moze da se posalje precizan centarsut...direktno igracu.
Probao sam razne verzije centarsuteva, 3xO salje loptu kao i u ranijim verzijama...ostro po zemlji! Ali jedino je provereno L1+O ovo ostalo mi nekako vise izgleda random, centriras pa sta bude...A kamera tu nimalo ne pomaze, kada centriram nemam uopste osecaj gde lopta ide i dal' ide ostro ili sporo! Mada to je uopstena situacija i kada se sutira...

Novi sistem driblanja mi se ne svidja uopste, mada mozda je to stvar navike...Sigurno je da ce mi trebati dosta vremena da se naviknem.
Uspeo sam da postignem jedno 10ak golova, od toga sigurno pet su bili iz odbitka...
Jedan je bio posle kornera, golman brani i dolazi na nogu mom igracu ali dobro to i nije nista neobicno, desava se.
Drugi put, centarsut u prazno. Tri odbrambena igraca u petercu i utrcava jedan moj...covek bi pomislio bezopasno. Odbrambeni u zelji da ispuca loptu napucava mog i lopta lagano ulazi u gol.

Kao i u ranijim verzijama, lakse igram na Top Player-u nego na Pro...
Nejasne su mi greske odbrane na Top Player-u!
Saljem dugacku loptu ka Messi-ju, odbrambeni glavom loptu izbacuje do korner zastavice...Stizem sa Messi-jem i centriram, a u petercu TRI moja igraca!!! Jedan na prvoj, drugi na drugoj stativi i jedan na desetak metara od gola. Nigde odbrambenih igraca!!!
Ovaj sto je izbacio loptu do korner zastavice, pratio je Messi-ja kao i jos jedan koji je stajao u svom 16-rcu...Znaci totalno glupa situacija!!!

Znaci bagova ima, ne svidja mi se to kao ni sistem driblinga... Svidja mi se sistem dodavanja, kao i Game Plan!
Napreduje PES, takodje kao i kod svake verzije potreban je odredjen period da se covek navikne.

A sto se FIFE tice, mrzi me da pisem sada u posebnoj temi, sve izgleda fluidnije...ali tu zaista treba dosta igranja da bih se navikao na finte i ostale fore. Navikao sam jednostavno na PES!
Ali svidja mi se, jedino sto mi kod FIFE smeta je taj osecaj kod sutiranja ali dobro verovatno je to isto stvar navike.
Takodje super stvar u FIFI je stvar sto mozes da posaljes saigraca u prodor pa da mu dodas loptu. Dok u PESu moras prvo da odigras dupli pas da bi igrac krenuo da trci!

Sve u svemu, FIFA ima blagu prednost koja se gubi zbog cinjenice da sam navikao na PES...ali videcemo kada izadju full verzije sta ce se pisati i kako ce pre svega to izgledati Online!

Cak mi je i devojka rekla da FIFA bolje izgleda! :d :D

Poslednja izmena:
Evo jednog ne toliko loseg gola od mene.. lepse je izgledao uzivo :) Jel ima uopste fora da se pusti replay u realnoj brzini?

[YOUTUBE]3lwT8-PN5Dk[/YOUTUBE]

Mene je lepo krenulo u novom PESu, prvi gol je bio volejcina sa 20ak metara...
Mada vise je izgledalo kao polu makazice! Schweinsteiger pravo u raslje! :D

Pitanje u vezi demo-a... Ja sam skinuo sa nemackog PSNa i imam samo da biram Barcu i Bayern, plus Gvadalajara i Internacional!

Pretpostavljam da se kod drugih demo-a razlikuje, tj sa kog PSNa je skinut.

Koliko vidim kod Borisa ovo je bio Valencia iz ManUtd-a?

Ma jok, na pruge su Chivas a crveni Internacional. Piše Copa Libertadores na reklami iza gola...

Inače Bautista iz Chivasa je zver!

Poslednja izmena:
Vrh Dno