G@W: ne treba nikakva nova skala, samo tamo gde se puni inače šut, ubaciš da se puni i dodavanje a evo i zašto. Treba da postoji mogućnost da dodaš preslabo loptu, pogotovu kod through dodavanja jer to doprinosi osećaju simulacije. U PESu samo pipneš i on pošalje through pass na 30m perfektno. Meni to smeta. Tačnije, nije mi toliko smetalo dok nisam video da postoji bolje rešenje. Isto važi i za centaršut i to je jedan od razloga zašto ljudi u PESu uglavnom izbegavaju da igraju na centaršut. Na svu sreću postoji u opcijama type 4 za cross pa se to nekako može korigovati da sam odrediš koliko ćeš daleko ubaciti ali onda je problem pogoditi smer, pogotovu ako igraš na d-pad (nisam te opcije našao u demou, ali će ih sigurno biti u full verziji)
Usput, nikada u životu mi radar nije zasmetao a ako i zasmeta, opet ima i za to jednostavno rešenje. Kada lopta predje na donji deo terena radar se automatski prebaci u transparent i to je to. Nikakva filozofija i da im je to zaista problem, rešili bi ga za jedan dan.
Pa dobro jel igras ti ovaj demo i protiv koga igras. Izvesti ubacivanje u prazno je jako tesko (pogotovo ako hoces zavrsni pas ka centarforu). Napamet ubacivanje ka Torresu Puyol sece u 99% slucajeva a sece i one malo lukavije ubace. Ako samo pipnes trougao neces nista postici, osim toga da ti preseku loptu. Centarsut jeste lagan to se slazem.
To za radar sam pricao jer kapiram da ne zele da opterecuju ekran skalama nepotrebno (jedno je sut, na mecu sutiras mnogo manje nego sto se dodajes) a i zbog ovoga sto je Boris rekao (da te protivnik koji sedi do tebe ne bi lako citao). Nije problem to da ubace, problem je sto oni to verovatno ne zele (ja ih razumem).
E sad materijal da mozete da me prozivate, ja stvarno imam osecaj da postoji nevidljiva skala za dodavanje tj. mogu da dodam jace na X od onog mlitavog jedva stisnutog pasa a da pas ne preskace igraca. To se vidi najbolje kad dobrom igracu dodas malo jace pravo u noge a njemu treba vremena da je primi (nisam je poslao iza ledja pa da se pati sa prijemom i mislim da to nije random). Sve je u osecaju za filing.