Šta je novo?

PES 2010

G@W: ne treba nikakva nova skala, samo tamo gde se puni inače šut, ubaciš da se puni i dodavanje a evo i zašto. Treba da postoji mogućnost da dodaš preslabo loptu, pogotovu kod through dodavanja jer to doprinosi osećaju simulacije. U PESu samo pipneš i on pošalje through pass na 30m perfektno. Meni to smeta. Tačnije, nije mi toliko smetalo dok nisam video da postoji bolje rešenje. Isto važi i za centaršut i to je jedan od razloga zašto ljudi u PESu uglavnom izbegavaju da igraju na centaršut. Na svu sreću postoji u opcijama type 4 za cross pa se to nekako može korigovati da sam odrediš koliko ćeš daleko ubaciti ali onda je problem pogoditi smer, pogotovu ako igraš na d-pad (nisam te opcije našao u demou, ali će ih sigurno biti u full verziji)

Usput, nikada u životu mi radar nije zasmetao a ako i zasmeta, opet ima i za to jednostavno rešenje. Kada lopta predje na donji deo terena radar se automatski prebaci u transparent i to je to. Nikakva filozofija i da im je to zaista problem, rešili bi ga za jedan dan.

Pa dobro jel igras ti ovaj demo i protiv koga igras. Izvesti ubacivanje u prazno je jako tesko (pogotovo ako hoces zavrsni pas ka centarforu). Napamet ubacivanje ka Torresu Puyol sece u 99% slucajeva a sece i one malo lukavije ubace. Ako samo pipnes trougao neces nista postici, osim toga da ti preseku loptu. Centarsut jeste lagan to se slazem.

To za radar sam pricao jer kapiram da ne zele da opterecuju ekran skalama nepotrebno (jedno je sut, na mecu sutiras mnogo manje nego sto se dodajes) a i zbog ovoga sto je Boris rekao (da te protivnik koji sedi do tebe ne bi lako citao). Nije problem to da ubace, problem je sto oni to verovatno ne zele (ja ih razumem).

E sad materijal da mozete da me prozivate, ja stvarno imam osecaj da postoji nevidljiva skala za dodavanje tj. mogu da dodam jace na X od onog mlitavog jedva stisnutog pasa a da pas ne preskace igraca. To se vidi najbolje kad dobrom igracu dodas malo jace pravo u noge a njemu treba vremena da je primi (nisam je poslao iza ledja pa da se pati sa prijemom i mislim da to nije random). Sve je u osecaju za filing.

Moja greška, nisi rekao savršeni nego odlični :) I zašto se trudiš da pričaš o igri koju nisi ni igrao?

Aj ponovo :) sta sam rekao "zvuk suteva, lopte, precke/stative, duela, odlicni kao i uvek." Dakle ne svi zvukovii, vec ti sto sam nabrojao..

Sto se tice dodavanja, niste mi jasni, ako imam igraca 3 metra pored mene, zasto bi ja morao da punim malu skalu, podrazumeva se da hocu njemu ako sam naciljao na njega i stisnu dobacivanje? Takodje i sut u prazno, ako jedan jedini igrac utrcava u prazno podrazumeva se da hocu njemu da dodam, zar ne?

kimi: Imaš i opciju da dodaš pa stisneš R2 da aktiviraš utrčavanje nešto kasnije.

ma znam za to, nego uopste ne pricam o tome.

ocu jaci pas najblizem igracu, a ako samo pipnem X lopta ce da mili, a ako drzim dodace nekom u pm daleko iza. pa je neko medjuresenje L1+X gde ce da mu doda brzo kako hocu, ali je problem sto onda taj krene da se ubacuje sto necu :)

A zvuk lopte ne podrazumeva i *tup*? Onda izvini :)

Za dodavanje se podrazumeva ali da li ćeš mu dodati kako treba da zavisi i od skale a ne samo od toga kada si pritisnuo trougao. Da ne zavisi sve od jačine nego samo od tajminga Xavi i njemu slični ne bi ni bili svetska klasa.

Na 3m ne mora da se puni ali mi je neprihvatljivo da ako igrač stoji na 7m i na 3m da bude dovoljno samo da se stisne X i da će lopta da mu ode pravo u noge.

Kimi: Postoji rešenje ali neću o tome :D

G@W igrao sam i nije mi bilo baš toliko teško uposliti onoga koga hoću iz kontre. Samo čekam da se ubaci i pipnem trougao i rešeno :)

Poslednja izmena:
Nisam dokon da citiram sve gluposti napisane...ima ih mnogo...mrzi me...

Al neke izjave tipa "centarsut ne mozes da se puni"...nema skale kao za sut, ali mozes tacno da znas gde ces centrirati i kom igracu, i to neverovatno precizno...prva, druga stativa, sa puno efeja, ravna lopta, po zemlji, na glavu, na nogu...

Sta drugo da kazem osim ucite igricu da igrate...i bolje malo raspravljati o konkretnim manama i novinama DEMO-a novog PES-a nego samarati gluposti.

Bopris lozac vam lepo rekao....

@G@W nema ko sta da te proziva, ako ovde neko iole zna da igra pes, zna da se dodavnje "puni" ali nema skale, nazovite to kako hocete, poenta je da uzmes drzis x-dodavanje, lopta ne ide prvom najblizem nego onom iza njega, isto je i za cetarshut, isto je i za brzinu dodavnja i jacinu...

Problem je sto u PESu postoje samo 2 situacije :
- pritisak pas dugmeta = dodaje najblizem igracu
- drzanje dugmeta = dodaje udaljenom igracu

Problem je sto sa ovakvim kontrolama nije moguce kontrolisati koliko jako ce pas da ide, vec se to ostavlja AI-u i sto ako imas 3 igraca nije moguce odrediti kome ce lopta da ide.

Ovo je pravi odgovor.

Mozes dodati i nesto jaci pas najblizem igracu. Lopta ide onome kome po formaciji treba da ide.

Ovo ne moze.Barem do sad nije moglo nikad.

Za dodavanje se podrazumeva ali da li ćeš mu dodati kako treba da zavisi i od skale a ne samo od toga kada si pritisnuo trougao. Da ne zavisi sve od jačine nego samo od tajminga Xavi i njemu slični ne bi ni bili svetska klasa.

Hoces potezni RPG, ne kapiram :) Da se zaustavi sve, pa ti onda lagano da nanisanis, podesis parametre, uracunas brzinu vetra, pogledas u inventaru da li imas neke bolje kopacke za takav tip udarca.. i onda uputis sut u prazno :) Alo bre ljudi, mora da se nadje granica kada to prestaje da bude zabavno.. ako ne postoji vidljiva skala, ne znaci da nemas kontrolu nad sutom/centarsutom/dobacivanjem..

E upravo to sto si rekao. Ja PES ucim ispocetka, sa prethodne dve verzije stvarno nisam imao zelje da se bakcem (bile su mi jako odbojne) ali cu ovaj da predjem svaki trening koji ubace i usavrsim svaki dribling. Znanje iz PES6 ovde mi jako malo znaci jer je mnogo toga promenjeno (vecina stvari na bolje) tako da se oslanjam na ono sto (mislim) da znam o fudbalu. U PES6 si mogao da uzmes jednog pa da iskljucivo menjanjem pravca (bez ikakvog konkretnog driblinga) pravis budalama protivnicku odbranu ili da izbacis igraca tako sto naglo skrenes pod uglom od 90 stepeni (ovde u 90% slucajeva tako gubis loptu). U odnosu na ovaj demo PES6 deluje smesno.

Ovo ne moze.Barem do sad nije moglo nikad.

Pazi ovako, ako je najblizi igrac nesto dalje od tebe a ti stisnes skroz mlitavo X ovaj sto treba da primi loptu ce morati da krene ka tebi da bi je primio jer je pas nikakav (dosta puta mi se desila ova situacija). Ako stisnes malo jace (a nedovoljno jako da ga preskoci lopta) on ce loptu primiti kako treba.

Edit: Moram da se korigujem za ovo sto sam gore rekao. Stvarno ne postoji taj medju pas o kome sam pricao. Situacija koju sam gore objasnio je jedna od animacija primanja lopte. Steta, ja se ponadao :(

Poslednja izmena:
Sto se tice dodavanja, niste mi jasni, ako imam igraca 3 metra pored mene, zasto bi ja morao da punim malu skalu, podrazumeva se da hocu njemu ako sam naciljao na njega i stisnu dobacivanje? Takodje i sut u prazno, ako jedan jedini igrac utrcava u prazno podrazumeva se da hocu njemu da dodam, zar ne?

Ako ides 1 na 1 sa golmanom podrazumeva se da hoces da sutnes u gol zar ne :) ? Sta ce ti u tom slucaju skala za sut?
Ti ni u Fifi(sorry sto pominjem tu igru) ne moras za drzis dugme i on ce opet dodati, ali postoje i 'kraca' i 'duza' dodavanja od uobicajenih.

Poslednja izmena:
Neću potezni RPG nego hoću da through pass prodje savršeno zato što sam ja savršeno napunio a ne zato što sam pritisnuo trougao u pravo vreme. Ako tako nešto prodje samim tim je i osećaj lepši kada posle takvog dodavanja daš gol.

E sad šta je zabavno to je pitanje. Nekome je zabavno da stiska X i da dribla sa Messijem do besvesti (to su isti oni koji su se u PES5/6 drali po igraonicama RONALDINHOOOO, ETOOOO), neko voli da gradi akcije.

Usput uvek sam preferirao real-time RPG :D

Poslednja izmena:
Neću potezni RPG nego hoću da through pass prodje savršeno zato što sam ja savršeno napunio a ne zato što sam pritisnuo trougao u pravo vreme. Ako tako nešto prodje samim tim je i osećaj lepši kada posle takvog dodavanja daš gol.

Kakve ima veze kakve je snage pas ako nije dat u pravo vreme. Pa valjda treba da dodas samo onda kad si siguran da lopta moze da prodje tj. kad nema odbrambenog da to presece. Ovo sto si izjavio nema veze sa fudbalskom igrom.

Ajde idi lepo pročitaj još jednom šta sam napisao pa opet prokomentariši. Mislim na dva posta ranije otprilike.

Poslednja izmena:
Kakve ima veze kakve je snage pas ako nije dat u pravo vreme. Pa valjda treba da dodas samo onda kad si siguran da lopta moze da prodje tj. kad nema odbrambenog da to presece. Ovo sto si izjavio nema veze sa fudbalskom igrom.

Hoce da kaze da nije samo dovoljno potrefiti trenutak, vec i proceniti kakav pas treba dati. Toga u PESu nema, vec sve ide automatski.
Bas zbog ovakvih razlika u misljenju neki od nas vise vole PES, dok drugi vise igraju Fifu ;).

Desni analog, manuelan pas, ili sam ja nešto propustio?

Pa dobro iz drugog citanja sam skapirao ali bi mogao ubuduce da bude precizniji u izlaganju :)

Nego posto neki od vas toliko vole FIFU vise od PESa mislim da bi bilo lepo kada bi posle ovog fudbala KONAMI odlucio da vrati PES gde mu je mesto tj. da bude PS3 eksluziva (posto vecina ljubitelja FIFE se igra na Boxu, pa da ne moraju da se bakcu PESom).

Pa dobro iz drugog citanja sam skapirao ali bi mogao ubuduce da bude precizniji u izlaganju :)

Nego posto neki od vas toliko vole FIFU vise od PESa mislim da bi bilo lepo kada bi posle ovog fudbala KONAMI odlucio da vrati PES gde mu je mesto tj. da bude PS3 eksluziva (posto vecina ljubitelja FIFE se igra na Boxu, pa da ne moraju da se bakcu PESom).

Kakve veze ima sto vise volim Fifu kada i dalje rado igram i PES ;)?
Obe igre ima svoje kvalitete i mane i to ce priznati svako ko nije fanboy.
Preozbiljno ti G@W sve ovo shvatas.

G@W ja bih sve dao da obe igre budu ekskluziva za PS3 jer bi onda obe igre mogle iskoristiti pun kapacitet blu-ray formata i još više srediti vizuelnu pa i zvučnu prezentaciju.

Samo nećeš valjda opet da pričaš onu "PES je Sonyjev fudbal, FIFA je PC"? :)

rAMA: koliko njih poznaješ da koriste konstantno manual pass? :)

[YOUTUBE]7kM6Zp4u4kQ[/YOUTUBE]

:-devil-:

Ako je bilo - obrisite.

G@W ja bih sve dao da obe igre budu ekskluziva za PS3 jer bi onda obe igre mogle iskoristiti pun kapacitet blu-ray formata i još više srediti vizuelnu pa i zvučnu prezentaciju.

Samo nećeš valjda opet da pričaš onu "PES je Sonyjev fudbal, FIFA je PC"? :)

rAMA: koliko njih poznaješ da koriste konstantno manual pass? :)
A ja bi onda dosao i oteo bi ti konzolu :wave:
:crash:

Poslednja izmena:
ma jok maremas, za PC neka portuju PS2 verziju i da uživamo, ionako je PS2 verzija u protekle dve godine bila i bolja nego NG verzija. Hoće li biti PES2010 za PS2 uopšte? :)

Da si čitao moju recenziju primetio bi da sam to napomenuo. Sad ima isti onaj šugavi OVR kao i u FIFI zbog kog hoću da popizdim. Uz to čini mi se da su varijacije u OVR po poziciji i drastičnije.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
YouTube - PES 2010 feints tutorial HD

Napravio sam ovaj PES2010 feints tutorial HD, ne sadrzi sve ali sadrzi neke glavne i nove finte iz PES2010.

Video sadrzi sledece finte i poteze:

lift ball low/high
dive
v-feint
flip flap/opposite flip flap
heel rush feint
drag back turn 1 & 2
long step
rabona
marseille roulete
matthews feint
step over
step over fake
double lunge feint
super cancel kick
upper body fake
switch cursor to goalkeeper

Video mozete download-ovati koristeci youtubedownloaderhd!

Uzivajte
1bop.gif

Svaka cast, jedva cekam da vidim, ima ovde svacega :)

Poslednja izmena:
Heheh :)

Haha, Boze, kakav glup text :) Ima PES svojih cari [za vas, nemate razloga da lazete], ali preterase...

Haha, Boze, kakav glup text :) Ima PES svojih cari [za vas, nemate razloga da lazete], ali preterase...

Pa dobro klasican novinarski tekst. Jeste bezveze ali moraju ljudi o necemu da pisu.

A ti mogao da prestanes da izigravas Robina Wladymeeru i da ne provociras po PES temi (to radis od pocetka).

Vrh Dno