Šta je novo?

PES 2010

Jel moze neko ovo da potvrdi?

Ko da potvrdi :) Mada ovi sto imaju review kopiju kazu da Bundes liga nije licencirana, to ostalo je mozda i tacno.

Edit: izgleda da je build iz Jula :wall: Dakle nema dosta stvari koje ce biti u punoj verziji i koje su u ovom review kodu. Stvarno su nenormalni ti iz Konamija, gde se zalecu!

Poslednja izmena:
Stvarno ste mi simpaticni :) Pa kada se full verzija , sto se tice gameplay-a , razlikovala od demo-a kada je u pitanju PES?!Pa nikada...

Pa, jos uvek rade na animacijama i na ostalim stvarima, penali takodje ja mislim nisu implementirani. Tako da ce vecina ljudi na osnovu demoa suditi da li uzima igru ili ne, pa ne vidim razlog za tako staru verziju, doduse ok, sam gameplay ce biti skoro isti... mada nema veze, vec citam jako pozitivne komentare pa nema veze :)

Poslednja izmena:
Kod:
[url]http://hotfile.com/dl/12748340/6623725/PES2010_PC_DEMO_Setup.part1.rar.html[/url]
[url]http://hotfile.com/dl/12748341/8da67a8/PES2010_PC_DEMO_Setup.part2.rar.html[/url]
[url]http://hotfile.com/dl/12748342/c4dc6e4/PES2010_PC_DEMO_Setup.part3.rar.html[/url]

Poslednja izmena:
Pa, jos uvek rade na animacijama i na ostalim stvarima, penali takodje ja mislim nisu implementirani. Tako da ce vecina ljudi na osnovu demoa suditi da li uzima igru ili ne, pa ne vidim razlog za tako staru verziju, doduse ok, sam gameplay ce biti skoro isti... mada nema veze, vec citam jako pozitivne komentare pa nema veze :)

Slazem se!I ja se iskreno nadam da ce ovo biti veliki korak napred!Mada neko pametno rece da je PES 2010 trebao da ima naziv PES 2008 ...
Zanima me da li simulacija ili arkada?I u kojoj je razmeri sim:arc ?
Ako budes mogao ,molim te, daj gornju procenu :wave:

Jel moze neko ovo da potvrdi?

Osim ako se nešto nije drastično promenilo u prethodnih par dana, a sumnjam, Bundes Lige neće biti kao ni do sada (biće samo slotovi za kreiranje timova) a ni španska liga ni ovoga puta neće biti cela licencirana. Što se tiče timova iz Europa League, bio bih jako iznenađen, pošto je od naših klubova najavljena samo Crvena Zvezda koja nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovim takmičenjem :)

Edit: izgleda da je build iz Jula :wall: Dakle nema dosta stvari koje ce biti u punoj verziji i koje su u ovom review kodu. Stvarno su nenormalni ti iz Konamija, gde se zalecu!

Ne znam da li je iz jula, ali je noviji od onog prastarog junskog (ili ranijeg) builda koji je prikazan na Gamescomu. To kažem zato što je razliku od njega, ovde implementiran novi sistem izvođenja penala.

Novi penali su definitivno tu :)

Moji utisci, posle dve partije.

- licencirana muzika, hvala bogu, videh nešto sa potpisom Chemical Brothersa.
- podešavanje taktike je daleko kompleksnije sada, sviđa mi se što su kao u FIFA uveli overall ocenu za igrače, kao što o svakom igraču odmah vidim kojom nogom igra i na kojim pozicijama može da igra.
- nakon podešavanja, trenutno se ulazi u igru, bez loading ekrana! Naravno, mora da se sačeka par trenutaka pre nego što može da se pritisne start i počne utakmica
- grafika je za klasu bolja, nema nikakve sumnje u to. Često se navodi da je bolja i od FIFA 10 za konzole, ali u najgorem slučaju, tu je negde.
- u 1920x1200, sa maksimumom detalja, igra mi radi apsolutno savršeno! Nisam uključivao fraps, ali sam ubeđen da je frame skucan na 60. Pritom, u settingsu mi je igra prijavila da nemam dovoljno jak procesor? Bag je u pitanju naravno, minimalna konfiguracije je single core na 2,4 Ghz, moj dual core radi na 2,93.
- od animacija ne primetih bogzna šta novo...verovatno ih ima, ali očigledno ne u nenormalnim količinama.
- stare fore za dribling ne rade čini mi se (nagla promena pravca), mada nisam imao nekih problema da prođem igrače (treći nivo težine)
- lično me interesuje koliko će ovo izdanje da "krade". Za sada nemam primedbe na AI, mada moram da priznam da me je sudija častio penalom (protivnički igrač me je blago potkačio sa stojećim startom, ništa vredno pažnje)
- kod izvođenja penala (barem prvi put) dobićete uputstvo. Poenta je što kamera ostaje u wide režimu (ne pade mi napamet da vidim da li mogu da je menjam). Penal sam promašio sa Balackom, šutirao sam blago držeći levi analogni u desni ugao. Da li sam promašio zato što je to igra tako htela ili zato što strana treba da se pritisne samo na kratko, nemam pojma.
- gameplay je sporiji nema sumnje, hvala bogu. Ritam me podseća na FIFA 09 za konzole.

Par stvari koje mi se ne sviđaju:

- ne vidim dovoljno novih animacija
- čini mi se da opet kada branim korner igra mi ne da da uzmem igrača kojeg ja hoću

Poslednja izmena:
Odigrao sam sa mojim arh rivalom par utakmica i moram reći da sam zadovoljan. Nema više brzih promena pravca, čini mi se da konačno mogu fino da naciljam gde hoću da šutnem, a da ne ide po sred fcking gola.

Grafika je napredovala, a prvi pravi šou je bilo izvođenje penala, ne znam da li će tako biti u finalnoj verziji, ali sada je tokom penala ista kamera kao i u toku meča, znači nije bila iza leđa izvođača. I taj penal sam uspeo da promašim za jedno dva-tri metra. Zasad sam zadovoljan :)

Poslednja izmena:
prosle god, npr?

Po meni su bile identicne...Cak i brzina o kojoj su pricali je ostala ista.Ali ko sto rekoh to je moj utisak.Full verzija se od demo-a razlikovala samo po ekipama,stadionima...
Meni je PES 5 bio ubedljivo najbolji PES do sada i iskreno se nadam da ce ova nova verzija biti veliki korak ka simulaciji!Dosta je "vodnjikavih" igara...

Poslednja izmena:
Odigrao sam sa mojim arh rivalom par utakmica i moram reći da sam zadovoljan. Nema više brzih promena pravca, čini mi se da konačno mogu fino da naciljam gde hoću da šutnem, a da ne ide po sred fcking gola.

Znaci sutevi nisu toliko kriptovani?Pa to je sjajna vest!

p.s.
Sledeci post ti je 1000-ti :) Cestitam :)

- čini mi se da opet kada branim korner igra mi ne da da uzmem igrača kojeg ja hoću

E to je verovatno jedna od stvari koja me najvise zivcira u PESu. Mada prezivecu ako je dobar fudbal (kasno sam stavio download :S).

Evo posle par sati intenzivnog igranja mogu reci da mi se igra bas dopada. Mada, po meni jako tesko se oduzima lopta na x. Mada nije lako ni voditi loptu, tj. driblati. Sve je teze nego u 2009. Grafika sabija! Na mojoj makini sve na max ne pada ispod 60 frejmova. I pusta se metal na stadionu na pauzi izmedju poluvremena :D

Znaci sutevi nisu toliko kriptovani?Pa to je sjajna vest!

p.s.
Sledeci post ti je 1000-ti :) Cestitam :)

Nadam se da je tako, zaista je mali uzorak odigranih utakmica, a i nije baš bilo puno 1na1 situacija sa golmanom :)

Hvala na čestitkama :smoke:

Evo i par sličica.

Prilozi

• PES_10_03.jpg
    PES_10_03.jpg
    449.5 KB · Pregleda: 76
  • PES_10_05.jpg
    PES_10_05.jpg
    218.5 KB · Pregleda: 69
  • PES_10_07.jpg
    PES_10_07.jpg
    360.5 KB · Pregleda: 92
  • PES_2010_03.jpg
    PES_2010_03.jpg
    372.1 KB · Pregleda: 121
  • PES_2010_05.jpg
    PES_2010_05.jpg
    426.1 KB · Pregleda: 125
Moze li se Demo pokrenuti u 1680*1050 ili treba neki Fix.

Ako neko zna zamolio bi da postavi link.

Naravno da može, imaš podešavanja u settings.exe

Jako lepo, u pokretu verovatno izgleda i bolje..

Opet nema 16:10 aspect ration, nego mora u 16:9 sa crnim trakama gore i dole da ne bi igraci bili izduzeni :(, mada to ce kitserver srediti :)...

Svidja mi se na prvu partiju, dosta je sporiji sto je odlicno, videcu ostalo posle...

Po meni su bile identicne...Cak i brzina o kojoj su pricali je ostala ista.Ali ko sto rekoh to je moj utisak.Full verzija se od demo-a razlikovala samo po ekipama,stadionima...
Meni je PES 5 bio ubedljivo najbolji PES do sada i iskreno se nadam da ce ova nova verzija biti veliki korak ka simulaciji!Dosta je "vodnjikavih" igara...

finalna verzija je bila znatno brza

Kupih demo sad sa nekog servera, ali ne mogu da igram jos uvek dok ne dodjem kuci!
Jel se to meni cini ili su i dalje igraci kao zvonar bogorodicine crkve - pogrbljeni!?

Jel još nekom izgleda da je igra nekako presvetla, igrači bukvalno blješte nekom belom neprirodnom bojom ali ne i igrači samo nego i sve ostalo što je svetljie malo? Ne pomažu puno ni brightness podešavanja...

KAKAV FUDBAL LJUDI ODO NE MOGU SAD KUCATI CEKA ME STIVI G:banana::type:

Evo jaš par screenova iz igre.

Poslednja izmena:
Konacno i ja da probam malo. Odigrao sam jedan mec protiv kompa na Proffesional, ja Pool a on Barsa. Za razliku od proslogodisnjeg i onog pre njega (oba sam zamalo obrisao posle 10 min utakmice), ovog puta sam se jedva izlogovao da ovo napisem.

Po meni, ovom fudbalu jako malo fali da bude bombona. Grafika je ekstra i radi kao podmazana, mada sam jedino mogao izabrati HD rezoluciju kao max. Iskljucio sam frame skipping i v-sync da vidim kako radi bez njih i radi isto. Desetka za tehnicki aspekt (jos da vidimo kako radi online).

Podesavanje tima i taktike je savrseno, pregledno i jednostavno. Kao sto neko vec rece tu su overall ocene koje se menjanju zavisno od pozicije koju igrac igra. Znaci stavite Stivija na DMF i on je 72, stavite te ga na AMF tad je 82, a na CMF je najbolji tj. 91.

Sam fudbal je odlican, jedina zamerka bi bila nesto sporije trcanje sa loptom ali verujem da su to tako napravili da ne bi bilo puno sansi/golova. Odbrana vise ne baguje (svo vreme sam udvajao i nijednom AI nije uklizao i napravio crveni), na takle je teze uzeti loptu nego ranije a osecaj prilikom uklizavanja je izuzetan (nema vise onog silovanja sa 15 uklizavanja za redom dok ne pogodite igraca vec je tromije uklizavanje ali kad ga pogodite to jako realno deluje).

Animacije su dosta bolje, cak sam primetio par specijalnih Zlatanovih poteza koji su sjajno izvedeni. 360 kretanje je suptilno izvedeno ali sasvim dovoljno da NIKADA ne primetiti skretanje pod pravim uglom.

Lopta se ne lepi za nogu i dodavanja po zemlji nisu 100% precizna. Vazdusna dodavanja su poboljsana i igraci mnogo bolje primaju loptu (bar ovi Liverpoolovi). Sut je takodje poboljsan i stekao sam utisak da nije random. Slobodnjak nisam sutirao ali komp jeste i deluje jako dobro. Prilikom kornera sam dobio Karagera za razliku od ranije kad mi uvale beka pa primim gol zbog toga.

Sve u svemu, ako ne budu dirali nista do finala (ne bi valjalo da ubrzaju igru) moja procena je ne da cemo dobiti PES6 naslednika vec verovatno najbolji PES do sad. Nadam se da sam u pravu i da nije samo entuzijazam u pitanju.

Eh da nisu grbavi, samo su malko sporiji pri trku kao sto rekoh. Aj sad vi meni recite kako da namestim 1680x1050 i da se izigram do mile volje :)

Poslednja izmena:
Evo jos par SS-a sa wide kamerom.

Prilozi

• pes2010 2009-09-17 14-46-33-45.jpg
    pes2010 2009-09-17 14-46-33-45.jpg
    192.8 KB · Pregleda: 54
  • pes2010 2009-09-17 14-46-40-89.jpg
    pes2010 2009-09-17 14-46-40-89.jpg
    141.5 KB · Pregleda: 53
  • pes2010 2009-09-17 14-47-15-04.jpg
    pes2010 2009-09-17 14-47-15-04.jpg
    178.1 KB · Pregleda: 61
  • pes2010 2009-09-17 14-47-48-60.jpg
    pes2010 2009-09-17 14-47-48-60.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 60
  • pes2010 2009-09-17 14-48-41-51.jpg
    pes2010 2009-09-17 14-48-41-51.jpg
    165.6 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Odziv komandi je kriminalan,kao FIFU da igram.Mada koliko shvatam to ce biti sredjeno.

Vrh Dno