Šta je novo?

PES 2010

Pa hoce covek da igra online verovatno :) Nikola moras kupiti original da bi dobio to sto trazis.

Nikako mi nije jasno sto ovaj Konami kad god popravi neke mentolske reakcije golmana u sledecoj verziji naprave neke druge i to neke koje su bile pre par verzija

7750 BE, 9800 GT, 4GB rama, na defaultu, 1920@high... igra radi na 60fps i 3-4x tokom meče desi se žestok pad frameratea na jedno 7-15 fps i traje 2-5 sekundi... Šta li može da bude? Probao sam dosta stvari, nikako da shvatim u čemu je stvar :).

Jel se to dešava prilikom prekida, ripleja ili kod vazdušnog duela?

Dešava se u toku igre. Znam da me je x puta smorilo kada vučem loptu onako malo po strani i ne znam gde sam.

7750 BE, 9800 GT, 4GB rama, na defaultu, 1920@high... igra radi na 60fps i 3-4x tokom meče desi se žestok pad frameratea na jedno 7-15 fps i traje 2-5 sekundi... Šta li može da bude? Probao sam dosta stvari, nikako da shvatim u čemu je stvar :).

I meni se to desavalo isto 3-4 puta na svakom utakmici na win xp 32bit, sada na win 7 64bit se nije nijednom desilo. Promenio sam jedino patch(sad je pesidit patch 1.5) i drajvere, tako da je mozda i do toga...

Da li je moguće da je problem do aktivnosti hdd? Naime kada isključim altbinz (koji svakih par minuta skine fajl od obično 100mb i mora da ga iz nekog kesha/tempa formira u fajl na hard disku) sve radi bez problema. Desi se još neko kočenje u manjoj meri i sa manjim opadanjem frameratea, ali i to mi liči na hdd aktivnost. Vidim Pes ne jede mnogo rama (što implicira da voli da koristi hdd), meni je hard disk uvek pun i uvek nešto radi. Imam 2 particije, 60 i 600 (zaokružujem) giga i pes je instaliran na ovoj drugoj i tu se skida newz sadržaj sa altbinzom. Da li bi pomoglo da instaliram Pes na prvu particiju?

Imam i ja problem sa vsync-om i win 7. Ako je vsync iskljucen, onda igra lepo radi, ali pozadina (teren) 'secka' (kao sto je ehtelion objasnio par postova gore). Kada nateram monitor da radi na 60hz (uz pomoc direct refresha) onda mogu da ukljucim vsync, ali tada igra secka bukvalno svake sekunde, bez obzira na rezoluciju i nivo detalja. Drajveri su 9.12, windows 7 32bit, ati 4770. Slican problem imam i sa virtua tenisom 2009, igra secne svaki put kad igrac treba da udari lopticu. Sve ostale igre normalno rade (dirt2, civ IV, crysis itd...)

Ljudi, kako se namesta Custom liga ili Custom turnir u Pes 2010? Okupili smo se nas petoro pre neko vece da odigramo jednu ligu i patka, nema sanse da se formira. Ne mogu da verujem da su izbacili to iz opcija.
Ako neko zna, molim za pomoc.

Ljudi, kako se namesta Custom liga ili Custom turnir u Pes 2010? Okupili smo se nas petoro pre neko vece da odigramo jednu ligu i patka, nema sanse da se formira. Ne mogu da verujem da su izbacili to iz opcija.
Ako neko zna, molim za pomoc.

Odes u Community i tu imas da namestis sta hoces. Dodas igrace pravis turnire, gledas statistiku i slicno. :D

Vidi stvarno, a ja tupson mislio da je to samo za preko net/a. Super, vise nema *******cije sa rucnim tabelama i sl. Hvala.

I ja sam to mislio da se nisam toliko iznervirao i rekao "E bas da vidim sta ovde ima!". I bilo ono sto mi treba. A inace nema na cemu. :)

Da li je moguće da je problem do aktivnosti hdd? Naime kada isključim altbinz (koji svakih par minuta skine fajl od obično 100mb i mora da ga iz nekog kesha/tempa formira u fajl na hard disku) sve radi bez problema. Desi se još neko kočenje u manjoj meri i sa manjim opadanjem frameratea, ali i to mi liči na hdd aktivnost. Vidim Pes ne jede mnogo rama (što implicira da voli da koristi hdd), meni je hard disk uvek pun i uvek nešto radi. Imam 2 particije, 60 i 600 (zaokružujem) giga i pes je instaliran na ovoj drugoj i tu se skida newz sadržaj sa altbinzom. Da li bi pomoglo da instaliram Pes na prvu particiju?

Enable frame sciping u settings u da pevash

Da li moze sa se namesti ona brza simulacija utakmice (da samo izbaci rezultat) kao u fifi? Desava se kada igramo neki turnir da ima potreba za simulacijom,ali u pesu izgleda da nema ili ja ne mogu da nadjem.

Imam i ja problem sa vsync-om i win 7. Ako je vsync iskljucen, onda igra lepo radi, ali pozadina (teren) 'secka' (kao sto je ehtelion objasnio par postova gore). Kada nateram monitor da radi na 60hz (uz pomoc direct refresha) onda mogu da ukljucim vsync, ali tada igra secka bukvalno svake sekunde, bez obzira na rezoluciju i nivo detalja. Drajveri su 9.12, windows 7 32bit, ati 4770. Slican problem imam i sa virtua tenisom 2009, igra secne svaki put kad igrac treba da udari lopticu. Sve ostale igre normalno rade (dirt2, civ IV, crysis itd...)

Imam isti problem... Konfa iz potpisa... Konstantno mi secka igra... NE mogu uopshte da igram... A to se deshavalo i sa Virtua Tenisom... Ali najsmeshnije je to shto su igre do jednog trenutka savrsheno normalno radile... Chak sam ponovo instalirao Win, stavljeni su najnoviji driveri i isto se deshava... :wall:

Ja sam pre neki dan instalirao Win 7 i PES je poceo da mi secka . Na Xp-u je radio extra(konfa iz potpisa).
Problem sam resio na sledeci nacin, mozda i vama pomogne:udjete u nvidia control panel/adjust image settings with preview/use my preference emphasizing, pa podesite na balance/apply. I to je to, nista vise nisam dirao.
Probajte, mozda upali, kod mene jeste. Jedino mi 2-3 puta secne u toku igre na pola sekunde, prilikom guzve/odbrane golmana u kaznenom.

+1!
pod xpom pichio k'o podmazan,sad secka..mislim da sam jednu stvar izvalio..patch pes edit 1.4 je smori skrooz,i tad je neigrivo!bez njega radi doosta bolje! ali opet nije to ono na sta sam navikao pod xpom....=(

Upravo sam stavio XP na externi hard i instalirao pes i radi sve normalno... Samo me nerviraju ovi patchevi... na pesedit 1.4 imena srpskih igracha su uzas...

Usput, prijavljuje mi neki error d3dx9_37.dll was not found (a sigurno ga ima u windows/system32)... Kada kliknem na igru pokrene se i kada treba da krenem utakmicu izbaci me iz igre zbog nekog errora...

ovo je pochelo da me nervira...

Poslednja izmena:
Kod mene na konfi iz potpisa u 1920*1080 ukljucen vsync ima neki neprirodan lag i povremeno blago seckanje. A opterecenost grafe i proca me prelazi 10 %. Ja igram u 720p i onda radi bas onako kako treba. Nije neka razlika u slici jer mi monitor lepo skalira. Sta ces,, to su japanci namenili da se igra na konzolama a pc verzija im dodje kao neko bonus uzimanje para. Napominjem da u ovom slucaju trazim dlaku u jajetu.

Uspeo sam da namestim sve... Samo mi je sada problem shto kada hocu da igram PES moram da restartujem komp, udjem u bios, promenim sa ahci na native ide mod, pa onda podignem xp sa externog i tek onda mogu da igram... pa onda sve to ponovo da bih podigao Win 7 :( Smorno...

PES 2010 Backup

Kako se radi backup save fajlova za igru PES 2010? Tacnije, gde se nalaze ti fajlovi? :wall:

MyDocuments/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/save

:wave:

Jeste li probali sa VSyncom? Meni je to rešilo problem, isto sedmica i ati

Meni je ukljucen VSync, a ne mogu da ga iskljucim, zatamnjeno ono dugme...

Vrh Dno