Isto što i Nobsound je Wuzhi (vizuelno neugledan amp, bez banana terminala) ali kvalitet zvuka je odličan.
Generalno, juriš TPA3116 . Postoji i D2 verzija istog čipampa, koja ima izlaz i za Sabvufer.
Red je da uradim raport stanja na frontu.
Po naredjenju gorepotpisanog Kokana, izvrsio sam juriš na kotu TPA3116. Akcija je uspela - posle višednevnog dosadjivanja trgovcima na KP (koji ponekad baš i nisu sigurni koji amp je u pojačalu..) konačno sam pazario Wuzhi pojačalce gotovo sasvim identično onom sa videa. Razlika je jedino što ovaj Wuzhi ima i kontrolu visokih i niskih tonova, ostalo je sve isto, u milimetar.
Pošto trenutno nisam imao nikakve iole pristojne kutije a nije mi se davala neka enormna cifra za iste, uzeo sam i neke Elac kutije na rizik, i izgleda da nisam pogrešio.
Nisu preterano velike, tačnije taman su za prostor pored TV-a (isti model kutija čuo sam kod drugara pre nekoliko godina i to je sasvim pristojno radilo).
Ne mogu da pravim neke konačne utiske jer sam tek pre oko sat vremena pustio mašineriju u rad, ali možda nekome budu od koristi ovi moji prvi utisci.
1. Generalno, zvuk TPA3116 je začuđujuć u smislu da nisam očekivao ni tu punoću zvuka ni preciznost. Još uvek ne mogu da uporedim sa T-ampom koji jednostavno nema toliko snage, on je vise vešti bokser lake kategorije koji pleni veštinom pre nego snagom, ali zna lepo da udari, i ima definiciju i neku prijatnu lakoću svirke. Ne, definitivno nije rešenje ta tehno dum-tras varijante, jednostavno nije to njegov sport. Moram da priznam da me na prvo slušanje više iznenadio TPA1336, jer sam od T-ampa znao šta mogu da očekujem. Ovde sam očekivao da je ok. I ništa više od toga. Jeste više. Koliko - za to mi treba vremena da provalim. Vrlo lepo rola bas, srednji su sasvim dobri (bolna tačka većine jeftinih kineza, možda grešim) dok su visoki zasad malo divlji, tek treba da ih podesim. BT radi kao sat, a i AUX.
2. Elac je jednostavno dobar. Standardno dobar, bez nekog WOW efekta, to je ovog puta rezervisano za TPA. TŠto se zvučnika tiče, tu sam više srećan jšto nisam dobio izdrndan primerak ili nešto sa budženim drajverima. Kad mu sredim skretnice odnosno zamenim kondove, biće to još bolje ali za sada je sasvim, sasvim dobro. Ništa ne bode uši, ništa ne škripi. Za početak, super.
Da li je ovo (za sličan novac) bolje od Microlab-a FC330? Ne znam, i nije u redu da nagađam. To će znati oni koji su čuli i jedno i drugo. Ja sam ovim zasad zadovoljan. Baš baš.
Na kraju, hvala još jednom Kokanu za preporuku ovog smešno malog ali žilavog pojačala i za sva objašnjenja, Poolmakeru, ZokiNS-u, kao i Lanikoru, Psarasu i Bitrate-u za pomoć i ideje, a hvala i ostalima što nisu smetali (dešava se, znate i sami..)
Idemo dalje, da vidimo šte će sledeće da me zažulji od ove opreme (igranka bez prestanka

).