Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

u stvari prodavac ima 3 oglasa tog istog 2.1 sistema, samo sa raznim cenama :D
6 komada ima sa cenama od 5300 do 5800, vidim u ocenama da je ranije već prodao nekoliko FC330, a ima aktivne oglase i za druge Microlab zvučnike.

Ali isto na KP lik iz Niša solidne reputacije, iste te zvučnike prodaje nove za 6900, zar nije to bolja kupovina? Naravno, treba proveriti da li su zaista novi itd.
Istina. Sad videh da gospodin iz NS ima 6 oglasa na KP za taj jedan FC330, sa razlicitim cenama.. Videcemo kada mi odgovori.
Ali isto na KP lik iz Niša solidne reputacije, iste te zvučnike prodaje nove za 6900, zar nije to bolja kupovina? Naravno, treba proveriti da li su zaista novi itd.
u Nišu je zadnji set tih zvučnika rezervisan, tako da.. Više sreće u sledećem izvlačenju :D

Ja sam shvatio situaciju da ima 6 komada i nije mu se dalo svaki slikati.
Svaki ima identičan opis, uz dodatak da je servisiran, i da je dugo stajao u radnji. Ne znam što bi svih 6 servisirao, ali nema veze. Na pitanje zašto je servisirano i koliko je star zvučnik odgovorio mi je porukom da će mi o tome pisati uskoro. Čekam.

U ovome od 5400 din piše da je menjano pojačalo. Svih 6 oglasa su obnavljani a to košta. U ostalim oglasima ima dva komada M-105R, jedan M-200BT, jedan Solo 6C kao i druge Microlab zvučnike, Svi oglasi su obnavljani, sve slike su stvarne (na istom stolu slikano). A u istoriji ocena ima ranije prodate Microlab zvučnike.
Ako je prevara neke vrste najluđa je prevara koju sam video. Da me ne shvatiš pogrešno i meni je zagonetka odakle toliki Microlab zvučnici, svi sa kutijama, novi i svi servisirani.

U ovome od 5400 din piše da je menjano pojačalo. Svih 6 oglasa su obnavljani a to košta. U ostalim oglasima ima dva komada M-105R, jedan M-200BT, jedan Solo 6C kao i druge Microlab zvučnike, Svi oglasi su obnavljani, sve slike su stvarne (na istom stolu slikano). A u istoriji ocena ima ranije prodate Microlab zvučnike.
Ako je prevara neke vrste najluđa je prevara koju sam video. Da me ne shvatiš pogrešno i meni je zagonetka odakle toliki Microlab zvučnici, svi sa kutijama, novi i svi servisirani.
Hvala puno na odgovoru. Ni ja ne mislim da je baš neko ludilo od prevare, ali neko odnovno znanje iz elektronike me tera da budem oprezan. Do sada sam puno stvari kupio preko KP i recimo da sam vrlo zadovoljan kupljenim, a u par sličajeva kada nisam, prodavci su bili voljni da predmet zamene za bolji. Odgovor o onom zvučniku još uvek čekam, navodno samo da se dođe do magacina..
Ono što mene u ovom slučaju brine je što znam da ispravan set aktivnih zvučnika ne traži servisiranje. Kvarovi mogu da budu razni, od crkavanja napajanja ili ne daj bože pregorevanja namotaja zvučnika, do relativno bezazlenih tipa prekid na konektoru na zvučniku, problem sa prekidačem za uključivanje, zaprljan potenciometar za pojačavanje, itd. Za 10-ak evra može se nabaviti kinesko 2.1 pojačalo i ubaciti u vufer umesto originalnog, i onda dobiješ ko zna kakav zvuk umesto onog koji su ljudi ovde nahvalili.. a neko i to vidi kao servisiranje..
A bit off the topic - na kompjuter sam prikačio T-amp (Sonic Impact) i neke Sony bookshelf zvučnike sa sređenim skretnicama. Iako to malo čudo (T-amp) ima tek maksimalnih realnih 9w po kanalu na 4 oma, kvalitet zvuka je odličan, detaljan, kao kod kvalitetnih hifi pojačala. Naravno, sa tim ne možeš da dobiješ bas koji pomera bubrege, a ja ni ne slušam muziku gde je bitno da bas bude toliko dominantan. Za TV bi mi sasvim odgovarao sistem zvučnika koji će da mi da sličan kvalitet kao T-amp, ali uz malo više snage i donjih frekvencija (bar za filmove,ima razlike kad ih ima, ili nema).
Potraga se nastavlja.

Mislim da su Microlab sa KP iz NS-a outlet/servis ovlašćenog distributera Microlaba. 🤫
Ja sam kupio Solo 7C sa KP oglasa pre par godina , uredno sa fiskalnim od iste firme, full pack. Cena bila manja nego na sajtu.

Hvala na ovoj informaciji. Vredi proveriti. Ne znam da li se radi o istom KP prodavcu sa kojim sam stupio u kontakt, ime na KP je "Pavle", telefon se završava na 1102. Mikrolab, po sopstvenoj tvrdnji, po najpovoljnijim cenama, prodaje neko iz NS ko se oglašava kao Rajko. Zoki, ko od njih na KP je taj outlet/servis Microlab-a?

Pusticu ti na PM KP profil coveka od kojeg sam ja uzeo polovne FC 330 pre godinu i nesto, prodaje samo audio opremu tako da what you see is what you get - mozda ima nesto sto ti se svidja a mozda mu naleti i FC 330

Ognjen iz Sapca btw, verovatno ga zna neko u temi

Mislim da su Microlab sa KP iz NS-a outlet/servis ovlašćenog distributera Microlaba. 🤫
Ja sam kupio Solo 7C sa KP oglasa pre par godina , uredno sa fiskalnim od iste firme, full pack. Cena bila manja nego na sajtu.
To je to, jedino se to uklapa u priču.

Hvala na ovoj informaciji. Vredi proveriti. Ne znam da li se radi o istom KP prodavcu sa kojim sam stupio u kontakt, ime na KP je "Pavle", telefon se završava na 1102. Mikrolab, po sopstvenoj tvrdnji, po najpovoljnijim cenama, prodaje neko iz NS ko se oglašava kao Rajko. Zoki, ko od njih na KP je taj outlet/servis Microlab-a?
To je to. Ima ih par ali su ista firma, da ne reklamiramo 😁

Hvala Zoki.
Čekam odgovor od njih, na KP.
Meni je još uvek čudno kako to da ti zvučnici imaju dobre visoke frekvencije, kad srednje i visoke "svira" samo taj jedan zvučnik u satelitu. Ne sumnjam u vas koji kažete da je zvuk dobar, pitanje je više retoričke prirode.
Možda sam napravio glupost što još na prvom postu nisam napisao i šta slušam, jer znam da je i to bitno za odabir zvučnika. Lakše mi da napišem šta NE slušam, jer je široko.. Najčešće je to neki stariji pop, rok, Jamiroquai, smooth jazz, (obično instrumentale, ali ne Dizi Gilespi i sl.), nemam običaj da slušam tehno ni srodne pod-vrste, a ako i istrpim poneku ritam mašinu to je možda u nekim novijim retro '80 varijantama.
Nadam se da je FC330 ok za taj fazon.

Danas sam konacno dobio odgovor prodavca tzv. outlet/servisa na KP u vezi Microlab FC330, uz izvinjenje zbog cekanja,(citiram) "trenutno nemam vremena da se posvetim ovom kp, a proverio sam da trenutno nemam ove zvučnike na stanju.". Da podsetim, radi se o 6 kompleta zvucnika odnosno o 6 razlicitih oglasa na KP, sa raznim cenama. Ne bih rekao da su se svih 6 prodali odjednom, a o nekoj ozbiljnosti prodavca sad da ne donosim zakljucke jer coveka ne znam licno. Od tih 6 oglasa, jedan je obnovljen pre 3 dana, drugi pre 4 dana, ostali pre 2 nedelje itd. Ne znam zasto neko obnavlja oglas za artikal koji nema, a pri tome uopste nema vremena za KP.
Doduse, nisam se preterano iznenadio, jer znam gde zivim. Ne mislim da se radi o nekoj prevari, pre bih rekao da je nemar u pitanju. Ili su se predomislili oko cene (ali oglase nisu povukli, zasad - valjda nemaju vremena.. :cautious: ).
Naleteo sam u medjuvremenu na par polovnih zv.kutija Yamaha NX-E700 (40w po kutiji, na 6 oma) koje izgledaju pristojno, pa verujem da bi uz neko manje pristojno pojacalo mozda to bila adekvatna zamena za FC330. Znam da je tesko porediti 2.0 i 2.1 sisteme ali mozda neko ima iskustva sa ovim zvucnicima..?
NIsam odustao od FC330 jos uvek ali mi je trenutno cena od 7400 din malo previse, (da ne govorim o cenama od 9000+ u Tehnomaniji, Emmi-ju itd).
Mozda ja ocekujem previse, ko zna.. Idemo dalje.

To je fazon kao kod švercera iz Ugarske, održavaju oglase a nemaju na stanju.
Oni su tek posebna prica - skoro sam kupovao TV od 43" i mislio da preko tih 'uvoznika' iz SU nadjem nesto povoljnije. Cene gotovo u dinar iste kao u domacim prodavacama, razlike zanemarljive.. Mozda je nekad bilo povoljno, sada.. nisam siguran.. Ajde, da ne idem off-topic sad..

Danas sam konacno dobio odgovor prodavca tzv. outlet/servisa na KP u vezi Microlab FC330, uz izvinjenje zbog cekanja,(citiram) "trenutno nemam vremena da se posvetim ovom kp, a proverio sam da trenutno nemam ove zvučnike na stanju.". Da podsetim, radi se o 6 kompleta zvucnika odnosno o 6 razlicitih oglasa na KP, sa raznim cenama. Ne bih rekao da su se svih 6 prodali odjednom, a o nekoj ozbiljnosti prodavca sad da ne donosim zakljucke jer coveka ne znam licno. Od tih 6 oglasa, jedan je obnovljen pre 3 dana, drugi pre 4 dana, ostali pre 2 nedelje itd. Ne znam zasto neko obnavlja oglas za artikal koji nema, a pri tome uopste nema vremena za KP.
Doduse, nisam se preterano iznenadio, jer znam gde zivim. Ne mislim da se radi o nekoj prevari, pre bih rekao da je nemar u pitanju. Ili su se predomislili oko cene (ali oglase nisu povukli, zasad - valjda nemaju vremena.. :cautious: ).
Naleteo sam u medjuvremenu na par polovnih zv.kutija Yamaha NX-E700 (40w po kutiji, na 6 oma) koje izgledaju pristojno, pa verujem da bi uz neko manje pristojno pojacalo mozda to bila adekvatna zamena za FC330. Znam da je tesko porediti 2.0 i 2.1 sisteme ali mozda neko ima iskustva sa ovim zvucnicima..?
NIsam odustao od FC330 jos uvek ali mi je trenutno cena od 7400 din malo previse, (da ne govorim o cenama od 9000+ u Tehnomaniji, Emmi-ju itd).
Mozda ja ocekujem previse, ko zna.. Idemo dalje.
Možda te je čika iz outleta procenio kao "nepouzdanog kupca" (čitaj , indiskretnog) jer ta prodaja eventualno ide "ispod Žita", if ju get maj point.
Probaj sa drugog naloga, i prilagodi pristup, po fazonu "znašme - znamte".

Što se pasivnih kutija tiče, ukoliko nađeš dve kvalitetne (u koje ne bih svrstao te jamahe), prijatno ćeš se iznenaditi ukoliko ih uklopiš
sa nekim od novih D-class pojačala kojih imaš za 20ak evara na kp, ebay i ali (Nobsound i slični...) TPA3116, 50w na dva kanala.
To pojačalo je osetno kvalitetnije od bilo kog mikrolaba i slične ekipe.

Sa dobrim kutijama, bićeš prezadovoljan.

Možda te je čika iz outleta procenio kao "nepouzdanog kupca" (čitaj , indiskretnog) jer ta prodaja eventualno ide "ispod Žita", if ju get maj point.
Probaj sa drugog naloga, i prilagodi pristup, po fazonu "znašme - znamte".

Što se pasivnih kutija tiče, ukoliko nađeš dve kvalitetne (u koje ne bih svrstao te jamahe), prijatno ćeš se iznenaditi ukoliko ih uklopiš
sa nekim od novih D-class pojačala kojih imaš za 20ak evara na kp, ebay i ali (Nobsound i slični...) TPA3116, 50w na dva kanala.
To pojačalo je osetno kvalitetnije od bilo kog mikrolaba i slične ekipe.

Sa dobrim kutijama, bićeš prezadovoljan.
Hvala na objašnjenju kokane.
Dopada mi se ideja za D-class amp + pristojne kutije, videću sad šta mogu da nađem.

Isto što i Nobsound je Wuzhi (vizuelno neugledan amp, bez banana terminala) ali kvalitet zvuka je odličan.

Generalno, juriš TPA3116 . Postoji i D2 verzija istog čipampa, koja ima izlaz i za Sabvufer.

Može preporuka za trenutno najbolje 2.0 u rangu od oko 150 evra? I da li bi Lusya DAC bio dovoljan da gura to ili bi trebalo da uzmem nešto drugo? Kakav je FX-X6II?

4 puta skuplji i 10% bolji. Lusija nema headamp.
Preporuka za zvuk - D klasa + 2 dobre kutije.

@lepi kokan tvoj kanal? 😁
Da te lajkujemo i sabskrajbujemo.

joks, ali je kolega očigledno pravi entuzijasta (bez obzira na fani aksent :) ).
podrška i lajkić !

Covek je i ovde na forumu, skroz je simpatican i gledam njegove review-e redovno

Super je kanal! Nisam znao za njega. Imamo domaćeg cheapaudioman-a 😁.
Sad me bacio u rebus sa ELAC Debut 2.0 B5.2.😤

Isto što i Nobsound je Wuzhi (vizuelno neugledan amp, bez banana terminala) ali kvalitet zvuka je odličan.

Generalno, juriš TPA3116 . Postoji i D2 verzija istog čipampa, koja ima izlaz i za Sabvufer.

Red je da uradim raport stanja na frontu.
Po naredjenju gorepotpisanog Kokana, izvrsio sam juriš na kotu TPA3116. Akcija je uspela - posle višednevnog dosadjivanja trgovcima na KP (koji ponekad baš i nisu sigurni koji amp je u pojačalu..) konačno sam pazario Wuzhi pojačalce gotovo sasvim identično onom sa videa. Razlika je jedino što ovaj Wuzhi ima i kontrolu visokih i niskih tonova, ostalo je sve isto, u milimetar.
Pošto trenutno nisam imao nikakve iole pristojne kutije a nije mi se davala neka enormna cifra za iste, uzeo sam i neke Elac kutije na rizik, i izgleda da nisam pogrešio.
Nisu preterano velike, tačnije taman su za prostor pored TV-a (isti model kutija čuo sam kod drugara pre nekoliko godina i to je sasvim pristojno radilo).
Ne mogu da pravim neke konačne utiske jer sam tek pre oko sat vremena pustio mašineriju u rad, ali možda nekome budu od koristi ovi moji prvi utisci.
1. Generalno, zvuk TPA3116 je začuđujuć u smislu da nisam očekivao ni tu punoću zvuka ni preciznost. Još uvek ne mogu da uporedim sa T-ampom koji jednostavno nema toliko snage, on je vise vešti bokser lake kategorije koji pleni veštinom pre nego snagom, ali zna lepo da udari, i ima definiciju i neku prijatnu lakoću svirke. Ne, definitivno nije rešenje ta tehno dum-tras varijante, jednostavno nije to njegov sport. Moram da priznam da me na prvo slušanje više iznenadio TPA1336, jer sam od T-ampa znao šta mogu da očekujem. Ovde sam očekivao da je ok. I ništa više od toga. Jeste više. Koliko - za to mi treba vremena da provalim. Vrlo lepo rola bas, srednji su sasvim dobri (bolna tačka većine jeftinih kineza, možda grešim) dok su visoki zasad malo divlji, tek treba da ih podesim. BT radi kao sat, a i AUX.
2. Elac je jednostavno dobar. Standardno dobar, bez nekog WOW efekta, to je ovog puta rezervisano za TPA. TŠto se zvučnika tiče, tu sam više srećan jšto nisam dobio izdrndan primerak ili nešto sa budženim drajverima. Kad mu sredim skretnice odnosno zamenim kondove, biće to još bolje ali za sada je sasvim, sasvim dobro. Ništa ne bode uši, ništa ne škripi. Za početak, super.
Da li je ovo (za sličan novac) bolje od Microlab-a FC330? Ne znam, i nije u redu da nagađam. To će znati oni koji su čuli i jedno i drugo. Ja sam ovim zasad zadovoljan. Baš baš.
Na kraju, hvala još jednom Kokanu za preporuku ovog smešno malog ali žilavog pojačala i za sva objašnjenja, Poolmakeru, ZokiNS-u, kao i Lanikoru, Psarasu i Bitrate-u za pomoć i ideje, a hvala i ostalima što nisu smetali (dešava se, znate i sami..)
Idemo dalje, da vidimo šte će sledeće da me zažulji od ove opreme (igranka bez prestanka :ROFLMAO: ).

amp-wise (što bi rekli okupatori) je mos def bolje od mikrolaba. i to dosta.
Kutije su, takođe, vrlo verovatno kvalitetnije od jednog 5.25" suba + dva 3.5" srednjetonca . Elac je ugledna firma.
Snaga ? - i tu si u dobrom plusu.
Kao bonus imaš i BT.
Tvoja kombinacija šije i Edifier uzduž i popreko. U zdravlju da te služi !

Nazad
Vrh Dno