deka je napisao(la):
Pored svega sto ste rekli, mislim da ste zaboravili jos nesto: previse cesto objavljuju nerazumljivo veliki broj opisa/testa konfiguracija domacih firmi i to na X strana?!? Da li je moguce da to neko stvarno cita?
Prikljucujem se oceni da je poslednji broj stvarno dno dna (a posebno kada se uzme u ubzir kakav je nekada bio casopis).
Posto sam manje vise sve ja to pisao, odgovoricu ti. Poenta je u tome da PC Press uopste nije namenjen populaciji koju cita Bench, jer to je 5% ovog trzista. Namenjen je ljudima koji posvete vremena racunarima daleko manje od tebe i mene, Deko, i koji zele sazvakan text. Takvih ljudi u Srbiji ima 80%, dok 15 posto ostavljam ljudima koji su totalni duduci i ne znaju skoro nista o racunarima. U ovih 100% upadaju ljudi koji kupuju/citaju/prate bilo kakvu IT literaturu.
Takodje, ovo trziste nije samo trziste koje mi znamo. Ne zive Pin, Pakom, i ostali samo od nas koji kupujemo zasebno komponente. Ziv primer je caletova firma koja je raspisala tender, gde sam manje vise ja savetovao sta da se kupi - uzeli su 300 racunara. Pitaj maloprodavce koliko im vremena treba da prodaju 300 konfiguracija?
Takav tekst treba da pomogne nekoj firmi da se odluci za pravu firmu za racunare - da li ce uzeti FSC masinu od Pakoma, ili ce uzeti Pakomovu masinu, ili neku konfiguraciju od nekog sasvim drugog...
Mene je pisanje toliko teksta o konfiguracijama toliko zamorilo, jer sam zbirno napisao reda 60000 karaktera za 3 meseca o istoj temi, pa mi je poslednji tekst osetno slabiji. Posebno sto sam bio potpuno depresivan iz sasvim drugih razloga, probili smo sve rokove u kasnjenju zbog PDV-a (izazvao ne davanje na revers) itd., ali to tebe kao citaoca ne treba da brine, ti hoces savrseno dobar tekst.
Razumi i da smo mi novinari ziva stvorenja, podlozna svemu cemu podlezu i svi ostale duse na ovoj planeti

.
P.S Za ostale textove ne mogu da odgovaram (tj. njihov kvalitet), ali ako ti se ne svidja casopis, sto dajes 270 dinara za njega?