Šta je novo?

PC-press sramota

Nikada neces nauciti Max, kaze se "izvinite ljudi, pogresio sam usled ... bla bla... ".

A thread se zove PC-Press sramota i ljudi diskutuju od pc-pressu.
Dok god ljudi tj. korisnici diskutuju to je ok, da dodje sada veljkovic i prica kao urednik i kaze "ajde ljudi, recite sta ne valja, daj da cujemo, ispravicemo bla bla" ne moze, nije moglo ni za Digital!.
No ponavljam, dok forumdzije neobavezno pricaju o nekoj IT temi (IT casopisi tu spadaju) ok. U diskusije spadaju i pohvale i kritike, dobro i lose.

Sto se tice mojih gresaka, pa naravno da ih ima i bice, sta si ti sada rekao novo :)

Pozdrav!

p.s. naknadno sam video deo sa "mozes da lazes". Ja ne lazem niti imam nameru. Mozemo da imamo drugacije vidjenje stvari, ali nemoj da mi govoris da lazem.

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
A thread se zove PC-Press sramota i ljudi diskutuju od pc-pressu.Dok god ljudi tj. korisnici diskutuju to je ok, da dodje sada veljkovic i prica kao urednik i kaze "ajde ljudi, recite sta ne valja, daj da cujemo, ispravicemo bla bla" ne moze, nije moglo ni za Digital!.
Sale, jedno pitanjce. Nevezano za bilo koji casopis ili firmu vec za ovaj tvoj stav. Zar nije fer dozvoliti prozvanom da se brani od napada? To je isto kao kad bi na TV-u dozvolio da neko proziva i pljuje a drugoj strani uskracujes pravo na odgovor. Koliko znam, i po zakonu o medijima je obavezno dozvoliti odgovor. Znam da se taj zakon ne odnosi na forum, ali stvar je principa. Zasto dozvoljavati da se proziva PC ako urednik istog ne sme da odgovara? Zamisli da direktora neke firme pozovu na TV da odgovara na prozivke ali mu kazu da moze da istupa samo kao obican gradjanin. Slozices se da je glupo. Po tvome, Gasha ne moze da dodje i kaze "hajde ljudi, recite sta ne valja u PC-ju, da cujem, interesuje me vase misljenje" ali to isto moze da kaze Pera Peric i bice sve OK???

Jako mi je zao sto vidim da se post pretvorio u uzajamno pljuvanje clanova redakcija...

Nekada nismo dozvoljavali da se o ovakvim stvarima uopste diskutuje na ovom forumu ali da ne bude da je uvek aktuelna "secha knezova". Demokratski smisao ovog foruma je tesko odrzati u pojedinim situacijama a ja sam ponajmanje za prepucavanje kolega od kojih neki od njih cine i deo Benchmark tima... Zasto na nasim stranicama prepucavanje PCP & Digital? A da odigrate neki fudbal izmedju sebe ili boks mec? Pa kom opanci...

Razumem propuste, svacije...desavaju se greske u testovima a moje nije da ovde sudim ko ih je napravio a ko ih nije na vreme sankcionisao. Sve sto sam o tome imao da kazem vise puta sam rekao u lice svim akterima. Prljav ves iznositi ovako javno jako je ruzno: razumem potrebu da se stane u zastitu svog medija ali uzajamne prozivke ponajmanje idu u prilog bas vama. I ovde, medju nasim posetiocima ima ljudi koji prate oba (tri :D) casopisa... Koliko ce sutra verovati Branku Maksimovicu, Sasi Uzelcu, Nesi Aksicu ili Nedeljku Kovacevicu zavisi u neku ruku i od onoga sto o njima kao osobama saznaju... Ovako se reputacija ne gradi...pogotovo kao sto sam imao prilike da vidim u postu jednog od vas cije je obrazlozenje prepuno ne rupa, nego kratera pa ispadne jos gluplje kad jedan od citalaca to lagano pobije u tri recenice. Da li ste vi odgovorni za uredjivacku politiku? Samo Panta to moze da kaze...

Rupa u domacim racunarskim medijima ima jako mnogo: i kod jednih i drugih, trecih, a ni Benchmark nije apsolutno imun na njih - to je svima kristalno jasno. I ranije smo diskutovali o ovome: dok ne dodjemo u situaciju da casopis pocne da zaradjuje od prodaje a ne od reklama, uvek ce biti ovako. Kao sto je Panta rekao: ne moze se udariti po uredjaju na vulgaran nacin i ocekivati da ti sutra ustupi neko uredjaj na test. Takav pristup je apsolutno pogresan i rok trajanja takvog medija bio bi par brojeva. Pa cekajte, da li je Kuzmino pljuvanje po AMD-u iz prosle godine primereno? Neko je mogao da se nasmeje budalastinama (jeste kolega ali drugacije ono pisanje ne mogu da nazovem), drugi ce reci bravo, treci ce reci da nije normalno...

Uredjivacke politike su nesto drugo: ni ja stvarno ne mislim da 19 aparata moze da stane na 4 strane. Banetov roundup Canona A60, 70, 80 na Benchmarku imao je 110.000 karaktera sto iznosi 22 strane cistog teksta u casopisima, bez ijedne slike! Jasno da casopisi to ne mogu da urade ali eto, nekada se ode u krajnost... Ajde da ispostujemo sve oglasivace i da ubacimo sve modele pa kako ispadne. Da se ja pitam, u tom broju bi rekao da ostali testovi sacekaju neki od narednih brojeva... Ali, nije moje da se mesam...

Ne zavisi sve to ni od mojih kolega, skoro uvek postoji neko iznad ko kreira uredjivacku politiku tako da u tom smeru molim da ne pljujete po njima. GLODUR ne znaci uvek GLODUR: nama Srbima u krvi je da nas uvek vodi neko iz senke...

Vezano za originalni post i test digitalaca i Pecin comment "jes da casopisi to ne mogu da urade" :

Mogu casopisi to da urade. BUG je to veoma elegantno odradio. Opisi su relativno kratki, opsirniji su za modele koji zasluzuju vise paznje zbog nekog razloga (da se ukaze na osobite mane/prednosti isl.) ima preko 20 modela na testu sa sve "sample" fotografijama i direktnim poredjenjem po klasama. Test je na 20-tak strana. Test je tema broja. Toliko o tome.

Peca je napisao(la):
Jako mi je zao sto vidim da se post pretvorio u uzajamno pljuvanje clanova redakcija...
Nekada nismo dozvoljavali da se o ovakvim stvarima uopste diskutuje na ovom forumu ali da ne bude da je uvek aktuelna "secha knezova". Demokratski smisao ovog foruma je tesko odrzati u pojedinim situacijama a ja sam ponajmanje za prepucavanje kolega od kojih neki od njih cine i deo Benchmark tima... Zasto na nasim stranicama prepucavanje PCP & Digital? A da odigrate neki fudbal izmedju sebe ili boks mec? Pa kom opanci...
Mudro zboris,kao i uvek :) Nego, bas me iznenadilo sto si predlozio fudbal, kako ti to bas pade na pamet ;)
Iskreno, jako se trudim da u svojim istupima ne pominjem druge casopise koji se mogu naci na nasem trzistu. I u ovaj thread sam se umesao tek kad je jedan od ucesnika pomenuo Digital. Pomenuo sam PC jer smatram da im je Saletovim stavom na neki nacin uskraceno pravo na odbranu, sto ne smatram prozivkom ni pljuvanjem konkurencije, naprotiv. S obzirom da uredjujem casopis koji se koncepcijski razlikuje od drugih, jasno je da imam drugacije poglede na celu pricu, ali izuzetno postujem kolege jer znam koliko je truda i neprospavanih noci potrebno da bi se svakog prvog u mesecu pojavili na kioscima. Iskreno, mislim da vecina varnica koje se ovde javljaju potice od nerasciscenih racuna izmedju pojedinaca a da se mediji za koje pisu pominju cisto kao izgovor za licna prepucavanja. Verujem da se Peca nalazi u strasno nezgodnoj poziciji zbog dobrih odnosa koje ima sa vecinom kolega iz casopisa. Ali znajuci njega, isplivace :) Licno, nemam nista protiv kritika na racun Digitala koje procitam na Benchmarku jer su mi par puta pomogle da uocim i ispravim greske. E sad, ukoliko Peca smatra da je to zloupotreba Benchmark foruma, postovacu to misljenje i necu diskutovati o tome, ali bih voleo da mi se to jasno kaze (moze i na PM). Dok se to ne desi zadrzacu pravo da iznosim svoje stavove i ukazujem na ono sto smatram neprimerenom kritikom ili zabludom vezanom za Digital.
Pozdrav Peci i ostalim kolegama. :wave:

nesharm je napisao(la):
Poenta je u tome da PC Press uopste nije namenjen populaciji koju cita Bench, jer to je 5% ovog trzista.

Ti APSOLUTNO nisi kompetentan da ovo napises, odakle tebi pravo da ovako nesto zakljucujes...

Prosto je neverovatno kakve ti zakljucke na ovom forumu donosis po svim pitanjima: ticale se PC Pressa ili Benchmarka. Iz pijeteta prema casopisima i ljudima koji rade tamo nista necu reci a tvoja obrazlozenja kako si umoran, isprljen prevelikom kolicinom posla, uvodjenju PDV-a, apsolutno ne zanimaju citaoce koji hoce dobar i kvalitetan tekst za pare koje daju... Da sam samo citalac koji procita ovakvo obrazlozenje, rekao bih sebi...necu ipak da kupim ovaj broj, verovatno su novinari opet umorni. Ti nisi adekvatna osoba da branis casopis za koji pises, makar na nacin na koji to vrlo neuko cinis...

Sto se procenata citanosti tice, nase statistike su javne i nista vise necu reci.

www.benchmark.co.yu/statistika

Ali tebi ne dam da to procenjujes tako povrsno...narocito u tom fazonu ja sam "novinar PC Pressa"...

gx-x je napisao(la):
Mogu casopisi to da urade. BUG je to veoma elegantno odradio. Opisi su relativno kratki, opsirniji su za modele koji zasluzuju vise paznje zbog nekog razloga (da se ukaze na osobite mane/prednosti isl.) ima preko 20 modela na testu sa sve "sample" fotografijama i direktnim poredjenjem po klasama. Test je na 20-tak strana. Test je tema broja. Toliko o tome.

U Srbiji NE MOGU, veruj!!! Nece, ne mogu, uzmi kako hoces...

Panto, stvarno te ne krivim - ti si zauzeo dobar kurs u svom bitisanju na ovom forumu pa isto tako i u ovom threadu. Stvar je sto se puca ponekad nefer, rafalnom paljbom pa treba posegnuti ponekad i za argumentima koje nekada ne bi iskoristio...

Ja sebe tesko kontrolisem ali moram...mozda bolje od svih imam uvid kako se radi na Benchmarku, u Digitalu ili PC Pressu. Znam dobre i lose strane svih, pa i "mog" medija. Ali na sta bi licilo da se ja ukljucujem u diskusiju: verujem da bih imao jace argumente od svih da nesto kazem. Suzdrzavam se uspesno i NIKADA necu pasti u vatru a ima toliko provokativnih postova. Najgore je od svega sto su se novinari umesali a niko im nije dao pravo da izigravaju portparole...

Gospodo "novinari" ili novinski radni CIFRE na Sunce!

To prvo. Da vidimo ko se KAKO i KOLIKO prodaje citaocima a koliko oglasivacima i sponzorima. Da vidimo koliki je procenat prodate magle i da znamo kako da vas tretiramo: kao novinare ili marketing strucnjake. Tek onda dajte da raspravljamo argumentovano.

Ovako, je sve izlisno i isprazno.

PS
Ovo je zadnji put da se pojavljujem u ovom tredu. :wall:

Poslednja izmena:
Peca je napisao(la):
Ti APSOLUTNO nisi kompetentan da ovo napises, odakle tebi pravo da ovako nesto zakljucujes...

Prosto je neverovatno kakve ti zakljucke na ovom forumu donosis po svim pitanjima: ticale se PC Pressa ili Benchmarka. Iz pijeteta prema casopisima i ljudima koji rade tamo nista necu reci a tvoja obrazlozenja kako si umoran, isprljen prevelikom kolicinom posla, uvodjenju PDV-a, apsolutno ne zanimaju citaoce koji hoce dobar i kvalitetan tekst za pare koje daju... Da sam samo citalac koji procita ovakvo obrazlozenje, rekao bih sebi...necu ipak da kupim ovaj broj, verovatno su novinari opet umorni. Ti nisi adekvatna osoba da branis casopis za koji pises, makar na nacin na koji to vrlo neuko cinis...

Sto se procenata citanosti tice, nase statistike su javne i nista vise necu reci.

www.benchmark.co.yu/statistika

Ali tebi ne dam da to procenjujes tako povrsno...narocito u tom fazonu ja sam "novinar PC Pressa"...

Necu uopste da se prepucavam, jer nisam nikakav zvanicnik, vec sam samo saradnik, tako da ono sto iznesem moze biti samo moje misljenje i ne racuna se kao zvanican stav (za razliku od Pante i tebe, dakle odgovornih osoba).

zormanic je napisao(la):

To prvo. Da vidimo ko se KAKO i KOLIKO prodaje citaocima a koliko oglasivacima i sponzorima. Da vidimo koliki je procenat prodate magle i da znamo kako da vas tretiramo: kao novinare ili marketing strucnjake. Tek onda dajte da raspravljamo argumentovano.

PS

A sto se "nama" obracas? Odgovore na tvoja pitanja znaju (mozda) urednici, PR i gazde...Mi smo ti bato, poslednja rupa na svirali i zato pokusaj svoj gnev da kanalises u nekom drugom pravcu.

zormanic je napisao(la):

PS

Sto jesi ti poreski organ pa da ZAHTEVAS raznorazne podatke o poslovanju? To bi bilo kao kada bih ja pisao mail Bill Gatestu i trazio sve informacije o poslovanju, jer pobogu ja koristim Windows?

Po zakonu ne mora da se objavljuje tiraz (moralo je po Milosevicevom zakonu o informisanju, ali gospodin je, Bogu hvala, sada daleko od nas), pa casopisi verovatno to koriste i ne objavljuju tiraz. Panta ti je obrazlozio zbog cega je to tako (nelojalna konkurencija ili sta vec). Ne vidim kojim pravom ti ZAHTEVAS da ti se daju te informacije na uvid i omalovazavas sve kolege koje su se ukljucile u thread?

Znaci: nemoj da smaras, ovo je Benchmark Forum i Peca ti je dao podatke koji te zanimaju. Ocigledno si se zaneo, pogledaj jos jednom u adress baru na kojoj si adresi: nije www.digitalonline.co.yu, nije ni www.pcpress.co.yu, a Boga mi ni www.sk.co.yu. Ne vidim sta dalje ocekujes da dobijes na ovom mestu. Telefon u ruke pa zovi po redakacijama i trazi podatke koji te zanimaju.

Zasto mislis da bi npr. mene kao saradnika Digital!-a uopste zanimalo koliko tiraz ima casopis. Nisam placen da razmisljam i o tome, pa zasto bi se preopterecivao sa time.

Uros ti je isto dobro rekao, tako da treba da iskuliras.

Sasa brisi mu postove :)

Poslednja izmena:
nesharm je napisao(la):
Necu uopste da se prepucavam, jer nisam nikakav zvanicnik, vec sam samo saradnik, tako da ono sto iznesem moze biti samo moje misljenje i ne racuna se kao zvanican stav (za razliku od Pante i tebe, dakle odgovornih osoba).

Onda bolje da ne radis u korist stete casopisa koji zastupas kada vec ne nalazis za obavezu da na ovom forumu reagujes prvenstveno kao Benchmark moderator, Benchmark novinar pa onda sve ostalo...

Drugo, Peca se nikada ne bi mesao u ovaj thread da u njemu ne diskutuju oni koji to ne bi smeli da cine u bilo kojoj varijanti: novinari i kolege. Meni je jako ruzno da gledam vasa prepucavanja i voleo bih da ucinim koliko je god moguce u cilju zastite vaseg integriteta kad vec to sami ne umete. Kad se izlupetate ovde kao sto cinite a posle toga neko pogleda vas clanak u novinama, opravdano dovodi u sumnju renome samog casopisa za koji pisu tracare...

zormanic je napisao(la):

PS

Moram i ja da odgovorim...

To sto zahtevas od ljudi koji veze nemaju sa time jeste bezrazlozno...

Niko ne uzima ovde pare tako kao sto ti mislis da bi lagao narod i tu uopste nema mesta provokacijama. Problem je u koncepcijskim stvarima ali to je vec neka druga prica...

Ljudi, treba nov broj časopisa da se sprema. Ovo što radite niko ne plaća.

nemam vremena da citam ceo thread ali:

U svim normalnim zemljama, tiraz se objavljuje i to tacan tiraz i tu nema prevare, zato sto se to lako da proveriti, a remintenda nije prevelika. Niko u kapitalzimu ne baca pare tek tako, i stampa casopis samo da pokrije potraznju i da ostane nesto malo.

A sto se PiCinog pressa tice, ja znam da mu je drasticno opala citanost, jer ga ja prvi odavno vise ne kupujem kao ni masa ljudi koje znam. Presli su na Digital, vratili se na SK, kupe nesto inostrano, ili ne kupuju vise nista.
Znaci, mozda i ima neki tiraz, cisto jer i sponzori mogu da dodju do te informacije, ali osecam da je remintenda najmanje 50% ako ne i vise.
I PiCin press nije casopis za profesionalnu primenu racunara, vec za profesionalnu obmanu u primeni racunara.
Hvala na paznji!

Panta je napisao(la):
Sale, jedno pitanjce. Nevezano za bilo koji casopis ili firmu vec za ovaj tvoj stav. Zar nije fer dozvoliti prozvanom da se brani od napada?

Slazem se i nije ovako najpravicnije ali stvarno ne moze da ti kazes "a sta fali Digitalu, evo recite svi ovde".

Inace, potrudio sam se da ni prozivke nema, tj. (valjda, mislim da jesam) sam editovao tu kritiku tako da je nema vise.
Pa ne treba da bude ni odgovora :)

Mislim, kapiram da je tesko naci granicu, trudim se da je povucem dobro, sad... neko se slozi, neko ne.

Ja cu jos jednom da se javim, najvise da odgovorim Sasi i Peci. Nisam tvrdio da lazes, nego sam se samo obezbedio ako krenes da pricas "ja nisam pravio gluposti u tekstovima" a ja znam da jesi. Cak je bilo i simpaticno ono sto si napisao i drzalo bi vodu da nisi rekao da sam napisao glupost. Poenta je u tome da je deo o "redukovanju TMU jedinica po pipelineu" (seca li se jos neko njih, posto je danas n x 1 arhitektura preovladala?), pa je urednik skratio na "redukovanje pipeline-a", sto se lakse da protumaciti kao pogresno, nego kao tacno - mada opet TMU je deo Pipeline-a. A da podsetim, 9000 / Pro ima istu arhitekturu kao i 8500, osim sto je 9000-rka 4x1 chip, a 8500 4x2 chip!

I za Pecu: kao sto vidis, ja se ozbiljno nisam ni ukljucio u pricu sve dok Sale nije bas gadno prozvao mene licno i ovde na benchu i u PC-ju. Ona dosetka pre toga je bila podsecanje da je i Nedjo urednik koji aktivno (aktivnije) ucestvuje na forumu, ali je Panta mislio samo na GLODUR-e. Eto, Samo toliko...

Peca je napisao(la):

Cisto da se razumemo, meni je ovo sve vise dobra z@jebancija nego ozbiljan diskusija ili "uzajamno pljuvanje".
Mozda sam sociopata/sadista zbog toga, ali tako to kapiram :)

Peca je napisao(la):

Svaki cas malo o necemu, ni jedan casopis nije postedjen.
Meni su ove diskusije pre svega korisne, sigurno da bench "populacija" nije dobar prosek kada se gleda cela populacija citalacke publike, ali opet je dobra smernica znati sta ljudi vole/ne vole.

Peca je napisao(la):
Razumem propuste, svacije...desavaju se greske u testovima a moje nije da ovde sudim ko ih je napravio a ko ih nije na vreme sankcionisao. Sve sto sam o tome imao da kazem vise puta sam rekao u lice svim akterima. Prljav ves iznositi ovako javno jako je ruzno: razumem potrebu da se stane u zastitu svog medija ali uzajamne prozivke ponajmanje idu u prilog bas vama.

Ja se "hvatam" samo za one koji svoje greske ne zele da priznaju, vec se uvek nesto vade i petljaju.
Neko kaze da jurim svaku glupost, netacno, jer je nazalost gluposti daleko vise nego sto ima mojih "kritika". Volem, sta cu :)

Peca je napisao(la):
Da li ste vi odgovorni za uredjivacku politiku? Samo Panta to moze da kaze...

Svako u odredjenoj meri. I obican saradnik se ipak nesto pita, u krajnjem slucaju pise tekst i tako utice na sadrzaj casopisa..

Peca je napisao(la):
Pa cekajte, da li je Kuzmino pljuvanje po AMD-u iz prosle godine primereno? Neko je mogao da se nasmeje budalastinama (jeste kolega ali drugacije ono pisanje ne mogu da nazovem), drugi ce reci bravo, treci ce reci da nije normalno...

Ja sam odmah izjavio da su to budalastine, ali se nisam slozio sa ocenom "to steti Uzelcu i njegovom ok pisanju, dva suprotna misljenja u istom casopisu oko istih stvari" jer on pise u rubrici "Ja, igrac" i "svet igara" i komentarise subjaktivno i kao igrac.

Poslednja izmena:
zormanic je napisao(la):

PS

Vazi, evo svi ce sad polete :)
Ni urednici ne znaju cifre, gazde ih kriju sami od sebe i sad bi ti da se to javno iznese. Bez obzira da li su cifre tacne ili ne, nepisano pravilo je da ih ne treba javno iznositi ni pod kojim okolnostima.
Nazalost.

byMaX je napisao(la):
Ja cu jos jednom da se javim, najvise da odgovorim Sasi i Peci. Nisam tvrdio da lazes, nego sam se samo obezbedio ako krenes da pricas "ja nisam pravio gluposti u tekstovima" a ja znam da jesi. Cak je bilo i simpaticno ono sto si napisao i drzalo bi vodu da nisi rekao da sam napisao glupost. Poenta je u tome da je deo o "redukovanju TMU jedinica po pipelineu" (seca li se jos neko njih, posto je danas n x 1 arhitektura preovladala?), pa je urednik skratio na "redukovanje pipeline-a", sto se lakse da protumaciti kao pogresno, nego kao tacno - mada opet TMU je deo Pipeline-a. A da podsetim, 9000 / Pro ima istu arhitekturu kao i 8500, osim sto je 9000-rka 4x1 chip, a 8500 4x2 chip!

Ako si navikao da te neko laze, to ostavi za tog nekog. ŠBBKBB me takodje ne zanima jer ja nemam nikakav problem da kazem da mi ti par puta jesi skrenuo na greske, tj. ispravio me.
Ako nisi pogresio ti, nego tvoj urednik, onda je jos jedna greska/problem PC Pressa, ali opet, ti si dole potpisan, ne tvoj urednik.
Meni moj posalje svaki tekst nakon sto se lektorise, prepravi i prekrati (mada realno nema posla oko mojih tekstova, gistro :d)), dakle taj je slucaj resiv.

Ali je neresiv problem da ti nekada kaze, da *****ao sam. Kad bi mogao da svoj mozak tom mogucnoscu svima bi ucinio uslugu.

ZoNi je napisao(la):
hehe... eto zasto novinari ozbiljnih IT casopisa (kakav je npr. Mikro :) ) ne ucestvuju u ovim "svadjama"! ;)

Najiskrenije mislim da je Mikro najgori od svih pomenutih casopisa. Ili, da preformulisem, da se najvise srozao - jer nekada davno nije bilo tako.
Nema ljutnje ;)

Mikro valjda 70% uzima od PC World-a, a ostalo je njihov rad (cuo sam ove cifre, ne mora da znaci da su tacne).

Sasa je napisao(la):
Ali je neresiv problem da ti nekada kaze, da *****ao sam. Kad bi mogao da svoj mozak tom mogucnoscu svima bi ucinio uslugu.

Pa xy puta sam i rekao "da, *****ao sam", posle malo ubedjivanja :D, ali ovog puta zaista nije moja greska i sam sam se iznervirao vise puta zbog toga i zbog ne objavljivanja tabela, na koje se tekst direktno oslanja. Sto kazes, moje je ime tamo...

Panta je napisao(la):
Iskreno, mislim da vecina varnica koje se ovde javljaju potice od nerasciscenih racuna izmedju pojedinaca a da se mediji za koje pisu pominju cisto kao izgovor za licna prepucavanja.

Cisto da se ogradim od ovoga, ja nikoga ne mrzim niti imam neraciscene racune. Ne ogovaram nikoga iza ledja, ako imam proglem kazem javno (mozda i previs javno :))

Ma ja samo volim dobar provod na forumu :d

Pozdrav!

nesharm je napisao(la):
Mikro valjda 70% uzima od PC World-a, a ostalo je njihov rad (cuo sam ove cifre, ne mora da znaci da su tacne).
oni kazu da je odnos "fifti-fifti" ;)
ma, Mikro je jedini domaci casopis, koji ima super deo o softveru... Razumem da se ne bi svideo bilo kome ko vise "voli" hardver! Kao sto sam vec rekao, bilo bi idealno napraviti kombinaciju Mikra i SKa (bez dela o igrama) :d

Nebitno...najvise mrzim ko prevodjenih tekstova kad dobijem "wireless router ima domet signala od 80 fita..."...kako ih ne mrzi da to prebace u evropske mere?

Razlog zbog kojeg sam prestao da kupujem Mikro su upravo (prevod) zakljucne ocene hardvera: kada sam jos pre oko 2.5 godine planirao da pazarim HP DJ 5500 i bio je opis u Mikru, zavrsna ocena je bila: odlican odnos cena/kvalitet! Ali, ne lezi vraze, to se NARAVNO odnosilo na cene u Americi gde stampac u to vreme kostao oko 120$, dok se kod nas jedva nalazio za ispod 200€! I tako svaki tekst: pa, ako me zanima sta misle Amerikanci o nekom delu hardware-a, hvala bogu ima 100 kvalitetnijih sajtova od PC World-a (Mikra) koje cu da "obidjem" pre nego da kupim Mikro!

Vrh Dno