Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
u cemu je konkretno,sada 2012 godine,problem odnosno ko(koje ministarstvo,ustanova,institucija,ko licno) je odgovoran sto jos nema PayPal-a?
niko kod nas nije direktno odgovoran jer paypal nije tu zbog krupnijih razloga, tj. opsteg odnosa srbije i USA.
za duple carine, skrivene troskove i druge probleme sa e-trgovinom ima ko je odgovoran, ali ovo nije tema za to, kao sto naslov kaze. ja sam za da se otvori tema o tome, gde bi poenta bila barem izlistati vazece propise u vezi sa tim. stvarno je tesko snaci se sa "rekla kazala" licnim iskustvima...

dobro,ali zasto tim istim ljudima,istom sistemu,istim navikama ne odgovara da Srbija ima PayPal??

lopovluka,nerada,zamajavanja ima koliko hocete u Hrvatskoj,Bosni,Makedoniji,Albaniji,a verovatno i u nekoj Etiopiji(ili tako nesto) ali oni imaju PayPal,a mi ne.....ZASTO?

niko ne moze da kaze da Srbija nije u slicnom SISTEMU funkcionisanja(u bilo kom smislu) kao bivse SFRJ republike(izuzev Slovenije),ali one opet mogu da imaju taj PayPal,a ovde ne.......

mislim,sta drugo reci nego ZASTO je to tako?

Zato što Srbija u očima eBay-a (vlasnika PayPal sistema) nije ni za k***c.

veliki problem ove teme, a i slicnih, je sto ljudi puno pisu, a malo citaju. :d

znam da coveku nekako prirodno dodje da kaze "ma srbija", "lopovi", "sistem"... ali uzmite u obzir informacije na raspolaganju i videcete da se nista od toga ne uklapa u ovom slucaju.

f-117!

Poslednja izmena:
Jedan od problema jei uvoznicki lobi, bacite pogled koliko kostaju na e-bay-u neke kineske sitnice (CF to ide na primer, ja kupovao pa mi zapalo za oko kao extreman primer)
50 penija kod kineza
najjeftinije kod nas sto sam nasao bilo je 800 dinara prosle godine, evro skocio 10% pa je to otislo na 1000 sigurno
pre nego sto neki pametnjakovic kaze da 800*110% nije 1000, kod nas jeste

Zato što Srbija u očima eBay-a (vlasnika PayPal sistema) nije ni za k***c.

a Etiopija,Hrvatska,Makedonija,Tunguzija i tako neke druge zemlje treceg,cetvrtog i petog sveta u ocima eBay-a(vlasnika PayPal sistema) jesu za k***c?.....(?!)

mislim,sta sve te zemlje imaju a Srbija nema,pa one mogu da imaju PayPal?.......ja ovde ne poredim nasu Srbiju medju sljivama sa Nemackom,Francuskom i ostalim ozbiljnim demokratskim zemljama,vec poredim sa banana-kriminalnim zemljama kao sto su pobrojane u prethodnom pasusu...

Srbija je trn u oku USofA jer igramo dobar basket. Zato nema PayPala!

To bi bio sarkazam, a realnost je:
Srbija ubija!

Evo, ja sam spreman da pomognem i da organizujem stvar.
- Da mi lepo skupimo kintu, svako od nas po 10 dinara.
- Kada skupimo, odemo na eBay ili Amazon i kupimo sebi nesto (u zavisnosti od svote koju imamo).
- Onda tu istu stvar vratimo nazad u garantnom roku jer nam se ne dopada i imamo pravo da je vratimo.

Samo tada cemo imati kompletnu sliku o tome gde glavi i zasto glavi. Slobo, jel moze tako?

Što se tiče carina to sigurno nije problem, na pp listi ima država sa rigoroznijim carinskim uslovima i većim carinama od naših.

veliki problem ove teme, a i slicnih, je sto ljudi puno pisu, a malo citaju. :d

znam da coveku nekako prirodno dodje da kaze "ma srbija", "lopovi", "sistem"... ali uzmite u obzir informacije na raspolaganju i videcete da se nista od toga ne uklapa u ovom slucaju.

f-117!

Vi ne stvarno ne čitate a Bahati lepo kaže. ;)

Nije do nas, tj. nije samo do nas. Razmislite i sami o Albaniji (a oni su samo ukrali sat Dž. Bušu ili Klintonu, ne sećam se,, nisu im "čačkali" nevidljive). :D

na zalost vise se visa kartice Intesa banke ne mogu koristiti na paypal-u... probao sam da registrujem visa electron i visa internet karticu i obave su odbijene :( Srbija...

na zalost vise se visa kartice Intesa banke ne mogu koristiti na paypal-u... probao sam da registrujem visa electron i visa internet karticu i obave su odbijene :( Srbija...

ja uredno koristim Intesu na PayPal.. juche sam neshto platio

Da, ali ne moze da se aktivira nova kartica. Koristis dok ti ne istekne postojeca.

Poslednja izmena:
Kada ti istekne, samo promeniš datum isteka i cvv kod na postojećoj, nikako ne brisati staru i dodavati novu karticu. Hvala bogu, pa Intesa ne menja broj kartice.

***, gde si bio pre pola godine...

Pa dobro sad, lakše je prebaciti krivicu na drugog nego reći "***, n., što nisi čitao kad je trebalo"... :d

a joooj :( koji trip.. da sam znaoooo :( al sad je gotovo
i ne kapiram vise taj paypal sta se kurce vise, uklonjeni su svi zakoni koji su ih "sprecavali" da posluju u Srbiji pre tipa 6 meseci i njih JOS UVEK nema...

I ja sam pao na nove kartice,da sam se informisao na vreme sve bi bilo ok,ali *** takav je zivot :).
Sad jedino da probam sa ovim prevarantima sto nude virtuelne kartice.

koliko je meni poznato, te virtualne kartice ti uzimaju 5% od svake kupovine ili tako nesto... zaobidji ih, eventualno sto ja jos nisam probao a mozda funkcionise su MASTER i AMEX iz intese...

Zaista...

Ako neko ima nesto novo i pametno da kaze na ovu temu: PayPal u Srbiji neka se javi meni ili drugom moderatoru na PM. Dakle PayPal, ne kartice, carina i sl. i u Srbiji, ne Hrvatskoj, Austriji i Somaliji.

Ako je neko voljan da napravi rezime cele teme takodje neka se javi, da stavimo u prvi post. Moj rezime je dat ispod, ali ne vredi da se pravim da se i ostali slazu. ;)

Da zapljunem :

statement.jpg

Koliko je validno .. videcemo :d

O hvala Bogu više. Znači sad je samo pitanje vremena.

Evo teksta u search friendly obliku:
Paypal Statement about Serbia

We at PayPal acknowledge with appreciation the interest of the people in Serbia in our services. Currently PayPal services are unfortunately not yet available in Serbia, but we would like to let you know that we are working closely with relevant Serbian authorities towards our common aim to bring PayPal services to your country. For PayPal, this is part of a project with global dimensions, aimed at moving simultaneously into a number of countries in various regions around the world.

PayPal and the Serbian National Bank, Finance Ministry and Digital Agenda Administration have engaged in an active and positive dialogue, aimed at enabling PayPal services in Serbia. Our co-operation is making good progress, and we provide regular updates on the project. We appreciate that our Serbian interlocutors has been very supportive in this process, enthusiastically demonstrating to PayPal the opportunity in that Serbia represents and also the needs of local internet users. This dialogue aiso soived many reguiatory uncertainties as regards the functioning of key components for the provision of international PayPal services to the residents of Serbia. An official position of the National Bank of Serbia and the Ministry of Finance confirms that there are no specific burdens or barriers for enabling PayPal services in Serbia. PayPal is very grateful for this support and wants to recognise the contribution of our interlocutors in the Serbian National Bank, Finance Ministry and Digital Agenda Administration.

PayPal is now assessing the scale of product development which will be necessary to expand the service and enable new countries. Several countries have signalled interest in enabling PayPal services and PayPal has engaged in dialogues with the respective local authorities, similar to the dialogue with Serbia. In fact, the most efficient way for PayPal to realise this big project is by enabling several countries simultaneously. This means, however, that the progress of the entire project is dependent on the progress in the individual countries. Also, the technology necessary to provide PayPal services in new countries takes significant time to be developed and implemented. One main reason for this lies in the complexity of such a global and secure product as PayPal's. Another lies in the fast pace of change in the global payments landscape. Therefore progress takes some time, but we understand the impatience of some our potential future customers.

We are pleased to confirm to you that Serbia is part of the group of countries that are listed for the next PayPal expansion project. We are continuing our dialogue with the relevant Serbian authorities, as with the authorities in the other countries that belong to the imminent group, to provide regular updates on the realisation of this business project.

Takodje bi trebalo videti slicnost izmedju ovog teksta i teksta o Crnoj Gori

Ministry for Information Society and Telecommunications continues with the activities of introducing Pay Pal services in Montenegro
Published date: 01.08.2011 13:53 |

The Ministry for Information Society and Telecommunications works intensively on introducing Pay Pal services in Montenegro. To that effect, the Pay Pall office in Brussels announced the following:

We at PayPal acknowledge with appreciation the interest of the people in Montenegro in our services. Currently PayPal services are unfortunately not yet available in Montenegro, but we are aware of the potential. We would like to let you know that we are working closely with the Ministry for Information Society and Telecommunications of Montenegro towards the aim of enabling PayPal services. For PayPal, this is part of a project with global dimensions, which involves moving simultaneously into a number of countries in various regions around the world.

PayPal and the Ministry for Information Society and Telecommunications of Montenegro have conducted an active and positive dialogue, aimed at enabling PayPal services in Montenegro. Our co-operation is making good progress, and we engage in regular updates on the project. We appreciate that the relevant regulatory authorities in Montenegro have been very supportive in this process, actively demonstrating to PayPal the opportunity that Montenegro represents and highlighting the needs of local internet users. This dialogue also clarified a number of regulatory questions as regards the functioning of key components for the provision of international PayPal services to the residents of Montenegro. PayPal is very grateful for the support received and wants to recognise the contributions of the Ministry for Information Society and Telecommunications and of the Central Bank of Montenegro.

PayPal is now assessing the scale of product development which will be necessary to expand the service and enable new countries. Several countries have signalled interest in enabling PayPal services and PayPal has engaged in dialogues with the all the respective local authorities. In fact, the most efficient way for PayPal to realise this big project is by enabling several countries simultaneously. This means, however, that the progress of the entire project is dependent on the progress in the individual countries. Also, the technology necessary to provide PayPal services in new countries takes significant time to be developed and implemented. One main reason for this lies in the complexity of such a global and secure product as PayPal’s. Another lies in the fast pace of change in the global payments landscape. Therefore progress takes some time, but we understand the impatience of some our potential future customers.

Ako vidite datum Crnogorskog teksta jasno je da nista brzinski ne donosi ovakav tekst i ovakva forma.

i do sad je bilo pitanje vremena, samo to vreme nikako da dodje, uvek je bilo nekih prepreka! s obzirom da sam pesimista, verujem da ovo nece skoro, mozda nekad u 2013 (ako prezivimo decembar :D) prem da pitanje je i onda kada ce to biti..

LOL, 2009 smo se nadali za 2010-tu :hump:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno