Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

a sta da ti je recimo neko provalio akaunt i kupio robu u vrednosti 300-400$.
Pritom ti je provalio i mail, i izmenio login.
Roba njemu stigne - sta ces onda ?? :)

pa ako cemo tako onda mi moze provaliti i sifru od web servisa banke i da izvrsi transfer sredstava i odu mi sve pare. ako cemo paranojisati sve mogu da mi ukradu/prevare itd.

Pitanje ti je stvarno SF. A shta ako ti neko provali u kucu i iznese pola stvari ? :)

Mozda je pitanje SF, ali jel moguce da nema nikog ko zna adekvatan odgovor - resenje ???

sad vec lupas. idi kod cika pandura pa pitaj da ima resenje za kradju bilo cega... mislim glupost... ti budi pazljiv nemoj davati pass nikome nemoj koristiti isti pass za bez veze sajtove i za finansijske stvari a skoro sam siguran da ti niko nece uhakovati paypal i odatle uzeti sifru. isto vazi i za banke

Ako ti neko "uhakuje" na paypal account i ukrade neke pare/kupi sebi nesto, lepo im kazes da ti je identity stolen i oni lepo za tebe vrse istragu i vrate ti pare... to im je posao...

Ti se ponashash kao da nikad nisi koristio paypal :) Pa o svemu se vodi "zapisnik", i za svaku transakciju se zna tachno kada, sa kog ipa, na koju adresu, itd. Inache bih ja prvi prodao 30 komada playstation 3 po 3000 dolara komad, a poslao maglu poshtom :D

Eto ti odgovor i reshenje, nishta shto nisi i sam mogao da shvatish ako si koristio paypal :)

ne, nego ti nisi shvatio pitanje, a toliko je jednostavno ...
ajmo ovako - samo primer:
-----------------------------------------
Ja uhakujem neciji paypal i email.
Narucim nesto sebi preko eBay-a na kome mi je registraciona adresa nevezana sa adresom na koju se salju posiljke koje platim.
Kupim sta mi se kupuje u nekoj banalnoj vrednosti - recimo 500$ preko tog kradenog paypal-a.
Poruka stigne na mail - ja posedujem pristup mailu, znaci - ti podaci su bezbedni jer cu da ih obrisem i verovatno i na paypal akauntu idem na "file item" da nebi bio uocljiv na prvi pogled.
Posto posiljka stize kroz par dana - meni posiljka stigne i ona je placena kradenim paypal-om.
Dakle - ono sto me zanima je:
dali meni ostaje to sto sam kupio ili ce neko da me juri zbog toga-kako-sta-koliko-kada ...
znaci - treba mi samo taj odgovor.
Mislim da nisam mogao detaljnije da opisem

mislis narucis na kucnu adresu? a ako rese da te gone preko interpola, nije im tako tesko da te nadju ako stavis pravu adresu ? :)

Recimo vlasnici visa kartica Raiffeisen banke dobiju sms poruku odmah nakon svake transakcije,verujem da je slicna situacija i sa karticama drugih banaka, tako da ako mislis tako nesto da izvedes sa karticom bices osujecen jako brzo :)

Drugo, pitanje ti je smesno. Postavis pitanje u stilu " da li ce neko da me trazi ako ukradem nesto" i cudis se odgovorima. Jok, reci ce ti "svaka cast, tako se radi"... Jel ne mislis da ce ebay/paypal ekipa povezati kradju sa tobom preko naloga kojim je to uradjeno (ne zaboravi da kod otvaranja ebay accounta moras da upises broj kreditne kartice, nevezano za karticu na paypalu) koji sluzi iz sigurnosnih razloga. Znaci da bi ti uspelo to sto ti je palo na pamet, prvo moras da "uhakujes" paypal nalog, email nalog, zatim da imas srece da izvestaj o transakciji ne stize na mobilni. Posle toga bi trebalo i da imas neciju tudju karticu kojom ces otvoriti ebay account (jer ako svojom otvoris naci ce te lako), ili da imas neku od onih "virtuelnih" (preko kojih te je opet lako naci). Zatim treba da nadjes prodavca koji ce hteti da posalje na "unconfirmed address" koja se bitno razlikuje od one registrovane, uz to moras da imas nekoga ko ce da rizikuje da primi kraden paket, jer se adresa isporuke belezi... I naravno sve ovo odraditi pazeci na ip adrese :) I jos dosta stvari koje mi trenutno ne padaju na pamet :)

Mozda ti i uspe :) :)

Crash, ukratko da ti odgovorim, nema shanse :) Nisu oni naivni, a paypal i ebay je ista firma, tako da bi te za chas provalili. Ti neku adresu sa kojom imash veze, morash da upishesh, a ako pitash da li ce te interpol juriti, to je drugo, i to cesh morati sam da proverish :)

... Jel ne mislis da ce ebay/paypal ekipa povezati kradju sa tobom preko naloga kojim je to uradjeno (ne zaboravi da kod otvaranja ebay accounta moras da upises broj kreditne kartice

Ne moras - imas "recimo" i to uhakovano.
Jel ne mislis da ce ebay/paypal ekipa povezati kradju sa tobom preko naloga kojim je to uradjeno (ne zaboravi da kod otvaranja ebay accounta moras da upises broj kreditne kartice, nevezano za karticu na paypalu) koji sluzi iz sigurnosnih razloga.
A kako ce da znaju da sam to ja uradio ?
Mozda mi je neko namerno podmetnuo ?!?

... I naravno sve ovo odraditi pazeci na ip adrese...
Cuo nekad za proxy ?

...I jos dosta stvari koje mi trenutno ne padaju na pamet
Daj sve sto ti je "nepadnuto na pamet" :)

-------------------------------------------------------------------------------------

... a paypal i ebay je ista firma, tako da bi te za chas provalili...
Znam da je ista firma (eBay je stariji) ;)
... a ako pitash da li ce te interpol juriti...
Interpol za 500$!!!
hahahahaaaaaa

Ok momci, dobri ste, hvala na interesantnim odgovorima :)
Vrrrrrlo poucno :)

Da da, a oni su sisali vesla, pa ne znaju za te izgovore "neko mi podmetnuo" :). Pusti ti te price, ne prolazi to, ipak je to malo ozbiljnije ekipa... I naravno da znam sta su proxy serveri, samo sto imas malo pogresnu sliku o njima, mislis da su anonymity ili high anonymiti proxy zaista neka zastita? Nasli bi te za 5 min, ne zanosi se time dzabe...

A ostale ideje cu da sacuvam za sebe, za tvoje dobro :) :)

about proxy: ne koristim ja to - nije ni potrebno meni, a kad bih i hteo da radim tako nesto - isao bih preko "man in the middle" sistema :)
Nisam ni ja siso vesla, a nisam ni pitao zbog sebe :p

Ne jedem camac, niti sisam vesla... :D

OK, i ja sam sebi postavljao pitanje: da li da napravim neku prevaru na eBay pa da ne koristim internet neko vreme dok se `ladim na Bahamima...

Mozes ti da pravis sitne prevare , tipa od 30 ljudi po 10-20E i za to te 99% niko nece juriti...
Ali za 500$ sigurno ce biti mnogo veca sansa da te cimaju...

Ali razmisli, ako uradis tako nesto, moras staviti neku adresu s kojom si povezan... Ako pokusas tu adresu da dodas na neki svoj ( kasnije otvoren ) eBay account ima da te banuju for life...

Ja kad bih tako nesto radio, prodao bih recimo neku mecku sl600 za 70-80k GBP i pobegao na kubu i postao robovlasnik :)

Poslednja izmena:
Pa ja ne znam kome se isplati da se zeza sa 100x10$, i da opet rizikujesh da te jure, pa oni tachno imaju uvid koliko si ti napravio prevaru, nije to svako po 10$ pa te nece juriti, znace koju si prevaru napravio ukupno, pa ce te zbog toga juriti paypal, ne vlasnici naloga. Ne znam koliko bi se stvarno isplatilo to uraditi, mozda milion dolara, ali to je nemoguce uraditi, i morao bi da idesh iz ove zemlje :)

Poslednja izmena:
Posto je ovo tesko zezanje postavljam pitanje :ko u NS-u moze da mi nauruci nesto preko EBAYA a za uzvrat dobije od mene neku naknadu za to neka me kontaktira na PM
hvala

Mogu i ja :) Nisam u NSu, ali nije nikakav problem pored gomile servisa za slanje robe :)

da se vratimo na topic:

uspeo sam da podignem parice. paypal je prebacio na racun u USA a ja sa mastercard ovde digo sa bankomata ;)

Koristite bank transfer... vrlo jednostavno, u 99% slucajeva se ne naplacuje nikakav fee i ne moz` ti ga niko ugasiti ( mislim na bank account ) ...
Jesi li siguran da nema bankarske provizije? Ja mislim da to cak ide do 15-20 € :trust:

Poslednja izmena:
Jesi li siguran da nema bankarske provizije? Ja mislim da to cak ide do 15-20 € :trust:

kod bank transfera onaj ko salje placa oko 10-15$ a ti koji primas placas (bar u mojoj banci) 300din ili 0.2% tj ono sto je vece

Nazad
Vrh Dno