Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Driver je vec pricao o ovim stvarima.
Poenta je da Paypal vrsi kontrolu svih novootvorenih naloga. Ako oni posumnjaju, makar imalo, u validnost podataka koje ste ostavili na Paypaly, trazice da faxom posaljete racun za struju vodu ili kanalizaciju :)

To znaci da vam je nalog blokiran dok ne dokazete da ste zaista na toj adresi koju ste ostavili na PP. E sad, ko vam garantuje da vam oni nece zatraziti dokaz dok vama leze pare na PP nalogu?

Mislim, ja se ne bih zezao sa ovim. Radite primanje novca samo ako imate verified address.

Au bre, koliko je ovo cimanje...
Imam strica u Kanadi, pa da li postoji sansa ja otvorim nalog i stavim njegovu adresu a da mi oni salju robu ovamo u Srbiju ?

Ako ce ti strikan dati broj kreditne kartice sa sigurnosnim brojem, tacne podatke o adresi i kopiju nekog racuna za struju onda postoji sansa da on ostane bez kesha :D

Poslednja izmena:
Ja lepo kazem da od te madjarske vise nema nishta. Ne mozesh da imash verified address, a za pare treba da se ide u madjarsku svaki put. Ko ima nekoga da ide stalno ok, ali ne kapiram zashto se ostali "loze" ? :)

Poslednja izmena:
Ako ce ti strikan dati broj kreditne kartice sa sigurnosnim brojem, tacne podatke o adresi i kopiju nekog racuna za struju onda postoji sansa da on ostane bez kesha :D

Znachi, moze ? :D
Ne planiram ja da koristim njegovu karticu, odakle ti ta ideja ?:D
Aj sad ozbiljno. Znaci, da li mogu da koristim svoju karticu a da kao adresu navedem onu u Kanadi ?

Jel i ako mi pise Verified (kao na prikacenoj slici) moze da se desi da mi zatraze verfikaciju preko nekog racuna za struju itd?

ja sam se bio verifikovao koristeci ne kreditnu karticu nego bas podatke sa tog racuna. trazili su da sa ceka upisem pored broja racuna i neki sigurnosni broj i to je to.

a i ako zatraze racun sa struju itd to treba samo da se posalje i da se poklapa adresa? ne mora i ime da se poklapa sa tim racunom zar ne?

Prilozi

• paypal.jpg
    paypal.jpg
    16.6 KB · Pregleda: 280
Poslednja izmena:
Aj sad ozbiljno. Znaci, da li mogu da koristim svoju karticu a da kao adresu navedem onu u Kanadi ?

pa ako imas karticu iz kanade onda mozes mozda nesto da izmutis ali ako ti je kartica iz srbije skoro sigurno ce sistem skontati da je kartica iz nepodrzane zemlje

Da li znate ?

Da li neko ima iskustva sa virtualnim karticama viza ili mastercard sa www.me-cards.com-a,da li bi to moglo da radi na Paypalu?ne bi da dajem dzabe 55$ za 1 god. za virtualnu karticu,pa da ne radi pozdrav:banana:

Cekaj, vi uopste niste procitali driverova uputstva. Kako mozes da koristis svoju karticu? Nebuloza, tebi treba NJEGOVA kartica i njegovi podaci.

Dakle, BROJ svake novoizdate kartice osim Amex u SCG je automatski u sistemu tih Card kompanija zaveden kao da je iz Srbije. Znaci, sa tim karticama nema leba na PP ni u kom slucaju! Jedino Amex prolazi za sad. A dok se vi zezate ovde po netu, vreme prolazi i uskoro ce i Amex kartice bti zavedene kao srpske. Onda ce tek biti kuku lele sto nisam ranije...:)

Jos nesto, za adresu: Imate verified account i verified address. Raindog ima verified account...znaci i dalje postoji sansa da ti traze dokaz o adresi, ali manja nego da nemas verified.

Jos nesto, za adresu: Imate verified account i verified address. Raindog ima verified account...znaci i dalje postoji sansa da ti traze dokaz o adresi, ali manja nego da nemas verified.

Cool. thx na odgovoru. Ipak cu lepo traziti od ortaka da mi pribavi primerak racuna :) a ili bar scan. A nece valjda gledati broj fax-a odakle je doslo ako zatreba da se salje :)

edit:

KOJI SAM *****!
To lift this limit and withdraw unlimited funds, complete two of these three steps. (u zurbi sam procitao i tek sam sad primetio da treba samo dva od tri navedene stvari da se odradi)

Confirm your Social Security Number
Confirm a bank account
Add a credit card and enroll in PayPal's Expanded Program

a meni vec Bank Account odradjen. Samo jos da mu maknem Soc Sec No :)

e sad se samo postavlja pitanje vredi li podici limit za primanje i placati provizija ili truditi se da se iznosi razdele tako da svaki mesec podignes tih 500$ a ostalo izkoristis za neka placanja ili tako nesto.

Poslednja izmena:
raindog, ne zezaj se tako. Glavni razlog zashto proveravaju account i zashto ih gase je nepostojanje kreditne kartice i neverifikovani account. Valjda je osnovna stvar da stavish karticu pri otvaranju paypal accounta, izgleda da sam trebao i to da pishem u prvom postu.

Neverifikovan i account bez kartice govori da tu neshto nije u redu, jer svako ko otvori paypal account iz podrzane zemlje, odmah ce da stavi kreditnu i odmah ce moci da verifikuje account i adresu. Ako si ti sve uradio a fali ti adresa (kao ja i ostali koji normalno koriste paypal) neuporedivo su manje shanse da budesh sumnjiv u odnosu na situaciju gde ne znaju nishta osim podataka koje si mogao da nalupetash.

raindog, ne zezaj se tako. Glavni razlog zashto proveravaju account i zashto ih gase je nepostojanje kreditne kartice i neverifikovani account. Valjda je osnovna stvar da stavish karticu pri otvaranju paypal accounta, izgleda da sam trebao i to da pishem u prvom postu.

Neverifikovan i account bez kartice govori da tu neshto nije u redu, jer svako ko otvori paypal account iz podrzane zemlje, odmah ce da stavi kreditnu i odmah ce moci da verifikuje account i adresu. Ako si ti sve uradio a fali ti adresa (kao ja i ostali koji normalno koriste paypal) neuporedivo su manje shanse da budesh sumnjiv u odnosu na situaciju gde ne znaju nishta osim podataka koje si mogao da nalupetash.

cekaj. ja sam ubacio stvarni racun iz americke Citi bank. I imam debitnu karticu od te banke. I kada radis verifikaciju preko racuna oni to provere ili tako sto probaju da se automatski uloguju na web servis te banke ili tako sto upate iznose manje od 1$ pa ti treba da im javis kodove koji su isli sa tim iznosima. Ja sam izvrsio verifikaciju racuna. Mnogi ljudi kod nas kreditnom karticom zovu sve a postoji velika razlika izmedju kreditne i debitne i ne vidim razlog zasto bi svi koristili isljucivo kreditne kartice sa paypal nalogom. Ako nisam u pravu molim pojasnjenje jer u petak treba da mi stigne manji iznos na paypal da proverim kako radi (ali ne toliko mali da mi je sve jedno).

hvala

Pa onda bi trebalo da je ok, nisam znao kako to radi, a i dalje mi nije jasno kako cesh ti da podizesh te pare :)

Pa onda bi trebalo da je ok, nisam znao kako to radi, a i dalje mi nije jasno kako cesh ti da podizesh te pare :)

pa dao mi je covek svoju MasterCard karticu koja vazi do 2009. god :) pa na bankomat. samo probao sam nju da ubacim u paypal i kaze da banka odbija. e sad idem da zivkam banku da proverim 100% dal ta kartica jos vazi, ili mozda samo ne moze da se koristi za internet placanja nego samo preko ATM-a

I kada radis verifikaciju preko racuna oni to provere ili tako sto probaju da se automatski uloguju na web servis te banke ili tako sto upate iznose manje od 1$ pa ti treba da im javis kodove koji su isli sa tim iznosima.
Ja mislim da oni skidaju, a ne uplacuju $ kod verifikacije :d

evo sad sam pricao sa bankom i paypal-om. tripuje se nesto kartica nece da je primi paypal (paypal krivi banku, banka paypal :) ) ali explicitno sam ih pitao dal je dovoljno ovo sto sam do sada uradio i dal ce mi trebati jos nekakva verifikacija (znaci verifikovao sam nalog preko racuna u banci a ne preko kartice) i rekli su NE i da je i ovo dovoljno i za slanje i za primanje novca.

taj fazon, pa to je i bilo recheno :) Mada, 100% si siguran ako verifikujes adresu.

Da li postoji neko ko ima siguran Paypal nalog, da ima iskustva u prodaji na eBay-u, da je iz Bgd-a, da mi pomogne i da pri tom pomaganju zaradi malo para?Ako ima takvih, nek mi se jave na pm. Pozz:wave: .

E, meni danas ubili americhki Amex!
Kao razlog su naveli (da prevedem odma`)
"Vasa kartica je koriscena u 98% slucajeva iz svih zemalja osim Amerike" i jos stosta bla bla ...
Pa mi sad traze da skeniram pasaporte :p
Sva sreca imam jos 1 ppal pa me bas boli uvo.
Znaci - paypal - pa to je gora kauboj$tina nego sam balkan ... stra`ota jedna.

Jel se nekom desilo/dogodilo ovako nesto ?

E, meni danas ubili americhki Amex!
Kao razlog su naveli (da prevedem odma`)
"Vasa kartica je koriscena u 98% slucajeva iz svih zemalja osim Amerike" i jos stosta bla bla ...
Pa mi sad traze da skeniram pasaporte :p
Sva sreca imam jos 1 ppal pa me bas boli uvo.
Znaci - paypal - pa to je gora kauboj$tina nego sam balkan ... stra`ota jedna.

Jel se nekom desilo/dogodilo ovako nesto ?

ujeeee. sad pocinjem da razmisljam da mi se isplati svo to cimanje ili dam je..no harac western unionu i ne brinem

Poslednja izmena:
Jel da stavim da valjda billing address bude istao kao sto mi traze kod registracije il ne?

stigao test iznos na paypal. omah sam zatrazio prebacivanje na taj racun u americi kazu traje oko 3 radna dana... pa cemo videti

Novi korisnici za*ebite ovaj paypal...

Koristite bank transfer... vrlo jednostavno, u 99% slucajeva se ne naplacuje nikakav fee i ne moz` ti ga niko ugasiti ( mislim na bank account ) ...

Ja odustajem od paypal-a dok nas ne ubace na listu podrzanih zemalja... Limitirali su mi naloge i na njima oko 250 GBP i kad god sam pokusao da im posaljem neku dokumentaciju fax-om ili mail-om, uvek su trazili jos... :rtfm:

do boljih dana, dovidjenja, laku noc :wave:

Novi korisnici za*ebite ovaj paypal...

Koristite bank transfer... vrlo jednostavno, u 99% slucajeva se ne naplacuje nikakav fee i ne moz` ti ga niko ugasiti ( mislim na bank account ) ...

Ja odustajem od paypal-a dok nas ne ubace na listu podrzanih zemalja... Limitirali su mi naloge i na njima oko 250 GBP i kad god sam pokusao da im posaljem neku dokumentaciju fax-om ili mail-om, uvek su trazili jos... :rtfm:

do boljih dana, dovidjenja, laku noc :wave:

koristio bih ja wire transfer (tako se to tvoje zove) ali kad oni gde mi najvise treba ne podrzavaju :(

a ti sto lepo ne uzmes telefon nazoves ih i prvo kulturno a posle sve po spisku :)

Poslednja izmena:
Paypal je extra stvar, jer u slucaju da ti roba ne stigne ili stigne lazna/fake, svoj novac mozes da dobijes nazad ako si platio preko paypala, ako si platio nekom drugom metodom ne mozes, naravno sve nevezano za insurance... Ja sam recimo dobio fake sony karticu od 2gb, prijavio slucaj i paypal resio u moju korist, vratili mi pare a sellera iskljucili sa ebaya i nisam morao da se cimam da saljem nazad robu (sto naravno ne bih ni radio za tako sitan iznos).

Paypal je extra stvar, jer u slucaju da ti roba ne stigne ili stigne lazna/fake, svoj novac mozes da dobijes nazad ako si platio preko paypala, ako si platio nekom drugom metodom ne mozes, naravno sve nevezano za insurance... Ja sam recimo dobio fake sony karticu od 2gb, prijavio slucaj i paypal resio u moju korist, vratili mi pare a sellera iskljucili sa ebaya i nisam morao da se cimam da saljem nazad robu (sto naravno ne bih ni radio za tako sitan iznos).

a kako si od kuce dokazao da je kartica fake?

Ma pravo da ti kazem, nisu nesto velike pare, a u svakom slucaju imam par ortaka u EU koji ce mi te pare izbaviti od ovih shabana... A i necu da trosim impulse na razgovor sa njima... Rece mi ortak da se ceka po desetak minuta na operatera x III zona... za*ebi :)

Ma, meni je paypal trebao samo za eBay, a s obzirom da velika vecina prodavaca i kupaca podrzava wire transfer ( mada meni rece ovaj u banci da se zove bank transfer :) al` ajde ) to ce da mi radi posao... a i mogu da dizem pare ovde...u je, koji sam ja *****, sto se toga nisam setio ranije... ne bi bilo ove kupusarije sa paypalom...

Ma pravo da ti kazem, nisu nesto velike pare, a u svakom slucaju imam par ortaka u EU koji ce mi te pare izbaviti od ovih shabana... A i necu da trosim impulse na razgovor sa njima... Rece mi ortak da se ceka po desetak minuta na operatera x III zona... za*ebi :)

Ma, meni je paypal trebao samo za eBay, a s obzirom da velika vecina prodavaca i kupaca podrzava wire transfer ( mada meni rece ovaj u banci da se zove bank transfer :) al` ajde ) to ce da mi radi posao... a i mogu da dizem pare ovde...u je, koji sam ja *****, sto se toga nisam setio ranije... ne bi bilo ove kupusarije sa paypalom...

uplatis 10e na skype i mozes satima da pricas sa njima ;)

Poslednja izmena:
a kako si od kuce dokazao da je kartica fake?

Nisam ni morao, nisu mi trazili nikakve dokaze, jer na ebayu u delu za reviewe ima uputstvo za prepoznavanje fake kartica, za koje sam ja saznao tek kada mi je kartica stigla. Samo sam prijavio slucaj i napisao da je kartica fake, oni su "istrazili" i resili u moju korist. Moguce je da je bilo jos slicnih slucajeva pa im je bilo lako da rese. Koliko imam iskustva, korektni su maksimalno

Vrh Dno