Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

ahh.... mogu samo da kazem DAMN!...koliko smo zaostali.....pa nista onda cu uznem visa internet i cu da probam.... nego prema recima drugih....Austria je kao najbolja za registraciju ?

Cisto da znate u Intesi na svako placanje Visom Internet ide provizija od 3%

Sad mi baš ništa nije jasno... može li ili ne može PayPal preko AmEx kartice???

Mislim, vođen ovom temom, krenuo sam da vadim AmEx, ali sad nisam siguran da li je to najbolja stvar... da li može preko PayPal-a da se dobiju pare?

Ne moze nikako iz nase zemlje da se primaju pare preko paypala... Jedino resenje je da imate nekoga van ex SFRJ ko ima bank account koji vi dodate na paypalu i uradite withdraw novca na taj account...

ja nisam znao za to i pre neko vece mi se zurilo pa sam platio neki sat drugaru za 500 eura pa kad sam video proviziju :D

Ne moze nikako iz nase zemlje da se primaju pare preko paypala... Jedino resenje je da imate nekoga van ex SFRJ ko ima bank account koji vi dodate na paypalu i uradite withdraw novca na taj account...

Ne mora neko drugi - mozes i ti da otvoris racun u nekoj stranoj zemlji.Npr u madjarskoj.:)

I sta onda. Moci ce da svuce na racun oko 2000EUR/year a onda ce mu PayPal traziti ID i racune.
Podrazumeva se da mu u ID pise da je gradjanin madjarske a u racunima adresa u Madjarskoj.

Da li uvek traze verifikaciju ako preteras?

Zapravo malo je cudna stvar 2000E je cak i kod nas malo za godinu dana a kamoli u nekim drugim zemljama.

Dodatna mogucnost je otvoriti 10 paypal acount-a ali se onda treba dosta *****avati sa bankama ....20 000E je vec ok sumica,samo je mnogo *****avati se sa tih 10 acounta

e ljudi jel' zna neko razliku izmedju usps priority mail i usps first class?

priority malo brzi, mada ti to niko ne garantuje. Ni jedan ni drugi nemaju tracking, tek je express mail klasa iznad. Obicno 10-15 dana putuje

hvala

e ljudi jel' zna neko razliku izmedju usps priority mail i usps first class?

FS je duplo jeftiniji, ali ima neka ogranicenja u gabaritima paketa.
Ukupne dimenzije ne mogu da predju 36", ako prelaze onda mora da se salje via PM.
Imas i dobru varijantu Priority Mail International Flat-Rate Envelope - cena je fixna 11.95$ do tezine od 4lbs. Dobro je za pantalone, jakne,... Ali mnogi Ameri ne znaju za tu varijantu.
Brzina zavisi od mnogih faktora : temperatura, pritisak, vlaznost vazduha,... ;) - prosecno 10-ak dana, a moze da se desi i 20-ak.

Da li neko moze da mi pomogne...
Naime,pokusao sam preko ebay-a,da kupim iphone za 730$,koji bi stigao mom prijatelju na adresu u Njujorku.Uplatio sam juce 47000 din u Raiffeisen banku na kreditnu karticu,koja je verifikovana preko paypal-a.Vec par puta sam pokusao da obavim transakciju al mi na paypal-ovom sajtu uvek izbaci "Your credit card, ending in xxxx, cannot be processed. Please select a different funding option or add a new credit card to complete checkout."Do sada sam par puta placao preko paypal-a,al to su bile transakcije od najvise 30$ i sve je teklo ok.Inace nalog mi je registrovan na Bosnu...

Vidi ovako meni se to samo jednom desilo sa bosanskim nalogom kada sam pokusao privatnom licu da posaljem novac i sutradan sam pokusao i bilo je reseno.Sad sam presao na slovenacki nalog i verifikovao ga sa dokumentima i nemam nikakvih problema a odradio sam neke tranaskcije u vrednosti 3k eura i primio nekih 500 eura.Tako da je moguce da je do bosanskog naloga,moj savet ugasi taj nalog napravi novi na neku "stariju" drzavu i onda probaj da platis.Ako ne budes mogao da dodas karticu samo nazovi paypal i oni ce iskljuciti blokadu sa kartice,meni se to desilo sa visom internet.

Znas sta jos moze da bude problem.Ja kad sam juce uplatio pare,lik u banci mi je reko da treba da prodje 24h da bih kao mogo da koristim pare.To je bilo negde oko 16h,nemam pojma,moze da bude do toga a i ne mora...

to prvi put cujem,al sto si uplacivao dinare kada se naplacuje u evrima.Meni u Intesi npr kada imam iznos u dinarima on pravi zaduzenje u evrima iako imam u dinarskojprotivvrednosti.Ako imas mogucnsot da proveris online-om stanje vidi stanje pa ces onda znati na cmu si.

Ma to mi je problem sto ne mogu preko neta da vidim stanje.Nije moja kartica,pa se nisam ni cimao oko toga,a ove moje kuci to nije nikad ni zanimalo...

i ja mislim da si se zeznuo sto si uplatio dinare, tako sam ja sebi zakomplikovao zivot pre neki mesec, morao sam da podignem dinare, ali posto sam bio dosta u plusu skinuli su to kao nekakvu avansnu uplatu bez da naplate proviziju i onda su to zamenili za evre i ubacili u odeljak za evre. Posto kod Intese bez obzira sto pise da imas na raspolaganju toliko i toliko eura, nemozes da zavrsis transakciju dok nemas tacno toliko u odeljku samo za evre.

Provalio sam sta je bio problem...
Kartica ima limit,tj. minus od 32000 din i to je najveci iznos s kojim moze nesto da se pazari.Samo ja nisam znao da ne mogu pare da se stavljao preko tog minusa i onda da se trose.Znaci greska je glavna bila od sluzbenika koji je dozvolio da stavim na racun tolke pare.Sad mora da se pise zahtev pa da se pare prebace na ziro racun...Ma glupost...

Kolika je provizija pri placanju sa viza intesa karticom.

Meni je redovno jedno 3%+ kada placam sa paypalom.Svejedno pre neki dam sam se cak malo nervirao jer mi sam kupio nesto sto kosta 97$ a naplaceno mi je 102 - tj ispalo je 5% provizije.

To je sigurno tacno.5% je toliko velika provizija da to nema nigde.

Sada sam pitao u banci i kao naravno nema provizije.

Samo da dodam da je meni valuta u banci dolar ne euro - tako da mozda dolazi do gubitaka tokom komverzije,da li ?

Ja im zato nista ne verujem - verujem samo kada vidim.

A koliko sam video izgleda da je zaista provizija nula.Jedino gde gubim je konverzija dolara u euro.

Odnos dolara i eura u banci je 1.41 dok je taj isti odnos u vizi 1.34.
I onda je li (1.41/1.33 - 1)/1.41= 5%.

Dobro da nisam toliko mnogo kupovao - zapravo to je pljacka.

Zasto pljacka - jednostavno.Ako prodam dolare u agrobanci (na pocetku kneza mihaila ) i kupim eure u menjacnici Pariz (koja je ne 100 metara odatle) taj odnos je 1.35.
Odnosno u Intesi imaju instant preko 5% prihoda na sve transakcije ovakvog tipa.To je MNOGO.

@pavle93

Znaci provizija je 0% - to sada mogu da tvrdim za 99% verovatnoce. Meni (SAMO) uzimaju 5% za konverziju.

ne znam sta da ti kazem,ja sam platio nekih 272eura a naplaceno mi je 280.

Ne prolazi.Sad sam gledao listing uradili su ovi u Intezi neki refund tih iznosa od 3% na racun :) A meni se svidja sto ako imate devizni racun u banci i prebacite preko onlina novac odmah legne na karticu nema cekanja 24h kao na kreditnim karticama.

Gde se nalazi taj 4cifreni broj da verifikujem karticu?

ako imas online banking kod intese i obavio si zadnjih dan dva transakciju onda u nedospelim obavezama na toj kartici.Ako nemas online onda za 5-10 dana trazi izvod a pise PAYPAL pa imas 4 broja.

ako imas online banking kod intese i obavio si zadnjih dan dva transakciju onda u nedospelim obavezama na toj kartici.Ako nemas online onda za 5-10 dana trazi izvod a pise PAYPAL pa imas 4 broja.
ok hvala

Nazad
Vrh Dno