Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Paket je automatski osiguran samo ako se salje na confirmed adresu, u drugom slucaju placas dodatno osiguranje ako je ponudjeno, ako ga nema paket nije osiguran niti je prodavac obavezan da ga osigura

Gle gle :d Nisam znao da su prodavci obavezni da ukljuce osiguranje; to ce mi valjda olaksati Paypal claim. Mada bih i pored toga voleo da nekako u nasoj posti ukebaju te lopove...

Pa nisu obavezni, ali moraju ako misle da budu sigurni za svoju lovu, a oni to uglavnom ne znaju, i kako da znaju kada nigde ne pishe na vidnom mestu :)

Shto se tiche ukebavanja lopova, fora je u tome da ako do nas ne shalje registered mailom, a to je najmanje USPS Express International, on nema nikakav tracking kada paket izadje iz zemlje, a prodavci uglavnom shalju Priority international ili ne daj boze Parcel Post i paketi idu preko 10 drzava do nas, shto znachi da je mogao da se izgubi u bilo kojoj zemlji i on za to nema pravo na refund od poshte, a paypal mora da ti vrati pare, koje ima pravo da uzme od njih.

Zato se deshava da hocesh neshto da kupish od prodavca a on ti kaze "ne shaljemo u Srbiju jer nam se dosta paketa zagubilo", kada to chujesh znachi da su i izgubili pakete i vratili pare, i vishe to nece da rade. Ako mu kazesh, ok moze sa osiguranjem, u vecini sluchajeva ce ti poslati, pogotovo ako imash dobar status na ebayu.

nisam siguran to za osiguranje da su obavezni, jer nekad je to osiguranje ukljuceno u cenu shippinga, nekad ga nema kao opcija, a nekad se dodatno placa. inace bez obzira na osiguranje, ako ti paket nije stigao u roku od mesec dana, posaljes ebay/paypal dispute, i ako se nista ne resi, ili ce ti prodavac odraditi refund kinte ili ce paypal.

Pa to shto je ukljucheno u cenu shippinga i shto se dodatno placa je sam prodavac napisao, niko tebe ne tera kao prodavca da naplatish osiguranje, vec ako ga ne platish, necesh dobiti pare nazad u sluchaju izgubljenog paketa, a ebay i paypal te nigde ne upozoravaju na to, mozda u nekoj "knjizi" pravila od 100 strana koje niko ne chita :). Kada si kupac, pare su 100% sigurne, naravno pod uslovom da sam ne napravish neku drugu glupost :)

Paket je automatski osiguran samo ako se salje na confirmed adresu, u drugom slucaju placas dodatno osiguranje ako je ponudjeno, ako ga nema paket nije osiguran niti je prodavac obavezan da ga osigura

Tachno, samo je fora u tome shto ima previshe onih bez confirmed adrese, a tu foru prodavci ne znaju.

Poslednja izmena:
Meni ni jedan tracking nije dobacio dalje od USA aerodroma :

Status: International Dispatch

Your item left the United States from ISC CHICAGO IL (USPS) at 1:15 AM on July 30, 2008. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.

Da li neko ima drugacije iskustvo ?

Pa zato shto USPS nema tracking van USA.

Pa zato shto USPS nema tracking van USA.

Onda tvoja recenica :

Shto se tiche ukebavanja lopova, fora je u tome da ako do nas ne shalje registered mailom, a to je najmanje USPS Express International, on nema nikakav tracking kada paket izadje iz zemlje,

bas nema smisla.

Poslednja izmena:
jel imao neko iskustva sa tnt express (poslato iz USA)? evo jedno moje, shipping kosta slicno kao i usps express, paket stize za desetak dana i rade tracking i kad izadje iz US, znaci sve do destinacije, ali paket dodje samo do aerodroma, i onda ovi nasi sa aerodroma dostave telegram da je paket stigao i da se javis njima u vezi sa preuzimanjem, i kad se javis, traze 4000dinara fiksno za uslugu carinjenja plus troskovi carine na to (znaci 50evrica + carina i ostala ******, sto je zesce dranje) inace tih 50evrica je fiksno, nebitno koja je vrednost paketa, ili kao drugu opciju nude da sam nadjes speditera i ugovoris sa njim da preuzme paket na aeorodromu i odradi carinjenje. tako da izbegavajte tnt express ako nekad naletite na njega kao shipping opciju na ebay-u.

inace, desava se da platite shipping za usps a da vam prodavac posalje ovim tnt express, i onda nastaje ******.

Poslednja izmena:
Onda tvoja recenica :

Shto se tiche ukebavanja lopova, fora je u tome da ako do nas ne shalje registered mailom, a to je najmanje USPS Express International, on nema nikakav tracking kada paket izadje iz zemlje,

bas nema smisla.

Nema, u pravu si, ne znam zashto sam rekao tracking, USPS express je najjeftinija posta gde oni dobijaju pare nazad u sluchaju izgubljenog paketa.

ljudu jer moze da se otvori account sa dina kreditnom karticom ili ona od banke intese? znaci da otvorim paypal acc i da sve ide dobro (za carinu znam da ce biti problema ali sad sta da se radi) a za zemlju onda ako svi kazete austrija a?

Verovatno ne moze dok ne verifikujesh kreditnu. Ja sa business nalogom mogu da platim i kucu na karibima sa ebaya :)

Kako si dogurao do Business account-a?

Ja kad odem na upgrade mog Premier akaunta dobijem:
Our records indicate this account is already a Premier or Business account.

Ispada da samo sa Personal moze na Premier ili Business.
I sta treba za business ID + neki racun ili bankovni racun ili i jedno i drugo?

ja kada sam primio par puta novac, ponudio mi je da se prebacim sa personal, na premier ili business, stim da sam ja izabrao premier, ne znam da li bi trazio nesto dodatno da sam izabrao business.

please ljudi pitam jos jednom jer moze sa kreditnom karticom banke intese?

Onda tvoja recenica :

bas nema smisla.

Meni se par puta desavalo da mi prodavac na ebay vrati pare jer prodje i vise od mesec dana nakon sto on posalje robu i meni ne stigne, a zatim par dana nakon sto mi je on vratio pare, meni ta roba stigne... vrlo vesela situacija sa ebay-om... Ima dosta postenih i dosta lopovski nastrojenih prodavaca...

Uvek treba ici samo preko nacionalne poste, nikako preko FedEx, DHL, TNT, UPS ITD :D jer svi uzimaju tu spediciju od 50-ak evrica...

mene je zeznuo jedan prodavac pre 2 meseca :) podigao sam tuzbu i sve uredno medjutim juce je bio deadline i dalje nista :(

Meni stigo juce paket iz USA posle 2 meseca i 20 dana?!
Poslao covek ground mail-om. :)

mene je zeznuo jedan prodavac pre 2 meseca :) podigao sam tuzbu i sve uredno medjutim juce je bio deadline i dalje nista :(

Pa cekaj jesi isao preko paypal dispute, ili si samo ulozio zalbu na eBay? Ako si isao na dispute preko PayPala, trebao si ako ti prodavac ne odgovara 5 dana nakon otvaranja, da ides na escalate to a claim i onda bi ti 99% paypal vratio pare ako prodavac nije slao registrovanom kurirskom sluzbom...

isao sam na dispute,digao tuzbu uradio escalate i evo juce bio deadline i jos nista od novca.

Evo ja sam otvorio prosle god. accoun PayPal-a preko hrvatske s'tim, da mi je mesto rezidencije Srbija tj. Serbia. Tako da mi shipping adresa uvek i samo Srbija. Sve mi je stizalo manje vise sitno i to iz Hong Konga iskljucivo. E da cak mi je refundirano... samo sam jedan paket platio u posti sa carinom a ostalo na vrata :)
Pitanje:
Nisam stigao da procesljam ali ajd da neko digne temu Odakle ste narucivali, sta, koja vrednost, vreme putovanja, itd... sa e-bay-a naravno.
Ziveli

p.s.
Racun otvoren uz pomoc Master Kartice preko Inteze...

Poslednja izmena:
...

pozdrav

da li bi neko mogao,hteo sa ovog foruma,ko vec ima iskustva u tome,ili ko se bavi time,da za mene naruci,uz proviziju,neke sitnice(decije igracke) sa ebay-a,i onda,naravno,da ih prosledi meni?

narucivao bih stvari iz EU zemalja...(Nemacka,Belgija,UK)

nemam otvoren racun na paypal-u,a nemam ni zivaca da se zayebavam sa time koja ce kartica da radi,koja nece itd.....a i cak da imam to,vecina ljudi sa ove planete nece da salje svoju robu u Srbiju,pa bih zato to kupio preko nekog posrednika....(sajtovi kao sto su e-ducan takodje ne pomazu,jer ljudi odbijaju da salju u Srbiju)

Kako si dogurao do Business account-a?

Ja kad odem na upgrade mog Premier akaunta dobijem:
Our records indicate this account is already a Premier or Business account.

Ispada da samo sa Personal moze na Premier ili Business.
I sta treba za business ID + neki racun ili bankovni racun ili i jedno i drugo?

Imao sam premier godinama i normalno uradio upgrade na business poshto su mi to stalno nudili, valjda zbog velikog protoka para...

isao sam na dispute,digao tuzbu uradio escalate i evo juce bio deadline i jos nista od novca.

Morao si da dobijesh mail od paypala da je tuzba reshena u tvoju korist i da ochekujesh refund. Obichno je potrebno jedno 5 dana da refunduju i kod nas 2-3 dana da legnu pare, u zavisnosti od banke.

Poslednja izmena:
znam da sam morao al nista,medjutim zvao sam ih juce i rece mi operater da se strpim i da cu dobiti za dan dva najkasnije mail a novac za 5 dana najkasnije.

Odakle ste narucivali, sta, koja vrednost, vreme putovanja, itd... sa e-bay-a naravno.

E bas kada pitas,
danas 28.08.2008. mi je stigao paket iz USA koji je poslat 25.08.2008. TRI DANA

Dosadasnji rekord je bio 6 dana iz USA.
Poslato je USPS First Class Mail - znaci obicna posiljka !

Poslednja izmena:
ja cu da probam za karticom inteze ali ne sad nego kad vec mnogi znaju sto se ne nadje neko pametan i da napise guide lepo sve i da se ne muce vise ljudi da pitaju a i vi da odgovarate :)

E ljudi npr ako se reg sa amex Master karticom.... i posle ako mi neko posalje novac na moj paypal racun...da li cu moci da podignem taj novac sa kartice ili odredjenu sumu? (Cuo sam da nemoze da se podize novac:wall:)

ne,kao prvo na mastercard ne moze da se isplati novac nigde koliko sam video ni na paypalu niti na moneybookersu to moze samo na Visi

aha to sam i misleo....samo da li mogu za visom da se reg na paypal?

sa nasom moze jedino visa internet al sad ne znam dal mozes isplatiti novac na nju...

Vrh Dno