Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Moze da se linkuje eBay sa PayPal-om ali mislim da to nije u pitanju jer bi njega prosto trebalo da prebaci na login page PaPal-a.

Da, pre je prebacivalo na login stranu, sada na stranu gde ispise "page not found"

Page not found, znaci da ne postoji link sa paypal-om, greska je negde do konekcije.

@Mladen
Jesi probao sa drugog racunara ili iz drugog browser-a?
I jel imas i PayPal adresu medju adresama u eBay-u?

Da li može nekome da se uplati na PayPal nalog samo korišćenjem Visa Electron kartice, bez pravljenja sopstvenog naloga na PayPal-u? Ako ne, ima li neko ko radi uslužno plaćanje na PayPal preko svog PayPal naloga, a da mu se prethodno uplati željena suma + provizija (i kolika je), uplatnicom, recimo ili kako već?

Da li može nekome da se uplati na PayPal nalog samo korišćenjem Visa Electron kartice, bez pravljenja sopstvenog naloga na PayPal-u? Ako ne, ima li neko ko radi uslužno plaćanje na PayPal preko svog PayPal naloga, a da mu se prethodno uplati željena suma + provizija (i kolika je), uplatnicom, recimo ili kako već?

Moras da imas svoj paypal nalog da bi mogao da uplatis na drugi.

Napravio acount sa intesinom internet karticom napravio prvu uplotu i dalje ne radi..
ne mogu da uplatim.

kaze ovo:This payment cannot be processed at this time. Please try again later.

Tako da je verovatno i ova intesina bez vezna kartica bila beskorisna

pokusaj u neko drugo vreme npr sutra prepodne,meni se pojavilo jednom tako i sutradan bez problema...

Sada je limited.
Vec druga kartica koje su mi ponistili

Limited je jer sam napravio madjarski acount (odakle ove kartice i jesu) al su mi odmah limitirali acount.

Svejedno bosanski acount sa ovim karticam ne VREDI jer paypal izgleda ne dozvoljava placanja daidu glatko sa ovom karicom vec uplata prodje u jednom od 40 pokusaja.

Poslednja izmena:
ja danas idem u banku po karticu, jel bese ima neko ko je rekao da kartica radi ok, i jel moze to da potvrdi i danas?

Visa internet intesa banke

Ako je neko uspeo sa bas tom karicom da NORMALNO koristi paypal onda neka kaze KOJA
ZEMLJA je u pitanju da se ne bih presao 3-ci put

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi potvrdi valjanost ove metode + da mi da savete za ubuduce =

imam nalog na ebay ( nisam ne znam kako sam ga napravio bez podataka o kreditnoj, koju inache imam iz Intesa-e) i sad -

bidujem stvari, ili rezervishem Buy it now. pitam kupca dal moze varijanta uplate preko Bidpay ili moneybookers-a, i ako on pristane, ja platim stvar i sve resheno.

ukoliko je cena za neshto recimo - 30 evra, i shipping za okolne zemlje 15 evra (bosna hrvatska, radi reference, i rachunam 20 evra zbog toga shto nismo u EU) to je onda 50 evra. kolko josh da ochekujem da treba da platim svakojake poreze i pedeve ? kolko bi me takva stvar krajnje izashla ?

ima li neshto shto bi dodali ovakvom nachinu kupovine, i da li zaista nema metode da se validno regujem na paypall odavde, bez spominjanja rodbine iz dizeldorfa i slichno ?

Poslednja izmena:
677 postova, i sad niko meni da odgovori ? zna li iko ovo shto sam gore pitao ?

Pa na tehnicku robu carina je uglavnom 10.5%. Na celokupan iznos (znaci uracunata i postarina) ce ti zaracunati carinu i na to sve 18% PDV. Bice jos nekih taksi i gluposti u iznosu 500 do par hiljada din. Sve to naravno ako nemas srece. Verovatnoca da ti ocarine paket je proporcionalna velicini/tezini a mozes i da trazis da ti prodavac napise manji racun, mada ne valja preterivati posto moze da ti se desi da ti onda ocarine po svom cenovniku.

Poslednja izmena:
'fala tiha, samo mi josh reci - jel mi metoda koju sam gore poisao valja uopshte ?

racunaj 28% + 655 dinara takse,e sad granica je do 20e medjutim meni ne ocarine nekad nesto sto vredi 500 a ocarine sto vredi 5 e.Tako da nema pravila,uglavnom stvari koje stanu u kovertu se ne carine i zamoli prodavca da stavlja vrednost shipinga i vrednost stvari 20$ zajedno i da stavi uvek gift.Po meni bolja solucija je da nadjes nekog ko ce ti placati paypalom a nek uzme proviziju 100-200 dinara bice ti sigurnije i postoji mogucnost vracanja novca itd.

Jel moze neko da mi potvrdi valjanost ove metode + da mi da savete za ubuduce =

imam nalog na ebay ( nisam ne znam kako sam ga napravio bez podataka o kreditnoj, koju inache imam iz Intesa-e) i sad -

bidujem stvari, ili rezervishem Buy it now. pitam kupca dal moze varijanta uplate preko Bidpay ili moneybookers-a, i ako on pristane, ja platim stvar i sve resheno.

Uvek ti u aukciji pise koji nacin placanja prihvata prodavac. Mnogi prihvataju samo paypal. Bidpay nisam siguran da vise i funkcionise, proveri. Nikad nemoj prvo da kupis pa da razmisljas kako ces da platis, nego ako vec nemas paypal prvo preko poruka dogovori sve sa prodavcem.

ukoliko je cena za neshto recimo - 30 evra, i shipping za okolne zemlje 15 evra (bosna hrvatska, radi reference, i rachunam 20 evra zbog toga shto nismo u EU) to je onda 50 evra. kolko josh da ochekujem da treba da platim svakojake poreze i pedeve ? kolko bi me takva stvar krajnje izashla ?

ima li neshto shto bi dodali ovakvom nachinu kupovine, i da li zaista nema metode da se validno regujem na paypall odavde, bez spominjanja rodbine iz dizeldorfa i slichno ?

Za shipping uvek gledas koliko je za Hrvatsku, Bosnu ili neku drugu okolnu zemlju, toliko je i za nas, nije vise, nebitno sto nismo u EU (nije ni hrvatska). Dazbine se ne placaju na robu vrednosti do 20e (bez shippinga), a ako roba prelazi tu cifru dodaje se i shipping i sve ulazi u osnovicu za carinjenje.

Kako ces u praksi proci niko ne moze da ti garantuje. Iz iskustava ljudi sa foruma i svog iskustva, izbegavaj kabaste pakete :) To je otprilike glavni kriterijum za procenu vrednosti robe :) Moze stvar da kosta i par stotina dolara, ako je mala i nije dobro poznata carinicima, lako moze da prodje bez carine. Ako se vec carini, pored tih ~10% carine i 8/18% pdva, imas i neke takse, sve zajedno mozda ni 1000 dinara.

I ako hoces da prodjes bez carine, nek ti prodavac nikako ne salje kurirskim sluzbama/brzom postom, jer ces verovatno u tom slucaju ne samo platiti carinu, nego i spediciju i gomili drugih troskova

hvala mladene. samo mi sad josh reci - moneybookers.com funkcionishe ? eto, nekoliko puta sam, browse-ujuci predmete pitao prodavce preko poruke, da li bi dozvolili neki drugi internet payment sistem, i uglavnom sam dobio odgovor da moze. (ne paypall, vec moneybookers).

i recimo, kako bi se ocarinio paket, sa npr - patike u kutiji, broj 45 :p ??

Ne znam za moneybookers, nisam nikad koristio, samo paypal. Pitaj ih konkretno da li prihvata moneybookers, ako da onda bi trebalo sve da bude ok. Jedino sto je paypal dosta sigurniji u slucaju da moras da trazis povracaj.

A za carinjenje patika nema pravila, meni 2 paketa prosla bez carine, 2 sa carinom. Bilo je to pre 2 godine

na moneybookers treba da prijavis karticu,zatim oni skinu cifru od 1,5 do 2,99€ i moras da ukucas tu cifru za verifikaciju.Posle toga za slanje ima procedura gde treba mail i jos neki podaci.A sto se tice carine to oni sve odrade tebi stigne na adresu jedan lep racun da platis :)

Poslednja izmena:
hvala mladene. samo mi sad josh reci - moneybookers.com funkcionishe ? eto, nekoliko puta sam, browse-ujuci predmete pitao prodavce preko poruke, da li bi dozvolili neki drugi internet payment sistem, i uglavnom sam dobio odgovor da moze. (ne paypall, vec moneybookers).

i recimo, kako bi se ocarinio paket, sa npr - patike u kutiji, broj 45 :p ??

Ja sam narucio 2 para patika, za jedne sam platio 160din a za druge oko 320din. I nikada vise necu kupiti patike u Srbiji :)

Vidis, ja sam jednom platio za Nike Shox carinu od 3000 din.

Sa tim prostacima u carini - bukvalno je kako ti se zalomi.

A za kupovinu u Srbiji - ja sam odavno digao ruke od toga.

brate, ja polude!!! postoji Puma serija za kung fu patike, modeli su -

s vrha ka dole: Sokuto, Bukai, Budoka

f_Pumasbbm_ceb9592.jpg

i fascinantno - nigde osim na ebay nema ama bash nishta o tim patikama (osim teksta gde sam i saznao da su pravljene za martial arts treninge). eventualno sam nashao po koji model u prodaji na nekim uk sajtovima, i to je to. a do sada sam furao Budoka jedan par, i iscepao ih, i MORAM da uzNem sebi josh jedan par! il sva tri modela! :p

ako neki searcher naleti na bilo kakvu low price cenu (na ebay-u su 55 funti u najjeftinijoj varijanti) neka javlja, ili eventualno da mi nadje neku rasprodaju, bio bih mu vechno zahvalan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno