Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Nista se ne dobija otvaranjem racuna u Madjarskoj.
Receiving limit je i dalje 2500EUR/year sto je neozbiljno i za najsmesniji posao.
Da bi se podigao limit potrebna su dokumenta odnosno personal ID ili pasos i neki od racuna, sto je nemoguca misija...

Tako je, za podizanje limita nista bez ID kako bi potvrdili identitet i adresu.

@Igvan: Jel koristis virtual U.S. account?

Nista se ne dobija otvaranjem racuna u Madjarskoj.
Receiving limit je i dalje 2500EUR/year sto je neozbiljno i za najsmesniji posao.
Da bi se podigao limit potrebna su dokumenta odnosno personal ID ili pasos i neki od racuna, sto je nemoguca misija...

To je 1000% moguca misija.Udje u bilo koji zgradu (u segedinu) i uslika racun.Pa onda otvori paypal na to ime i posalje im.

Sa druge strane uvek moze da ima npr 10 paypal acounta.Ima puno banki u segedinu.

pored mastera i visa internet kartice na paypalu ipak jos uvek radi radi i amex.

Potrebno je samo da upisete pravi naziv ulice i broja, dok grad i zemlja moze da bude drugacija tj, ostaje ona na koju ste registrovali paypal.
Ja imam paypal registrovan na usa adresu, imam i njihovu paypal master karticu kojom podizem novac na atm-u, ali sa usa adresom nisam mogao da je dodam, dok ovako ulica i broj (bgd) i ostatak usa radi :guitar:

Upravo sam platio aukciju na ebay-u jer nisam imao kesa na masteru i visa internet kartici..

Znaci nemas paypal master karticu?
ili imas

Ne znam da li moze nesto da se izvede sa virtuelnim us adresama.Njihovi servisi su o u proseku 50$ mesecno ali tebi treba samo jedan mesec.

imam paypal master, ona je debitna kartica, sluzi za dizanje para sa paypal account-a

Tako je, za podizanje limita nista bez ID kako bi potvrdili identitet i adresu.

@Igvan: Jel koristis virtual U.S. account?

ako mislis na bank account...
ranije da , ali ga sada prakticno ne koristim jer imam pravi USA bank account i karticu.

Poslednja izmena:
Da razjasnimo dilemu znaci recimo odemo recimo turisticki u neku jacu zemlju tipa Nemacka, USA i sl.Odemo u banku sa pasosem i otvorimo racun i karticu(naravno samo ako nema nekih drugih mesecnih troskova).Tamo otvorimo PayPal akaunt i to je to..Simple as that.

U Nemackoj i USA i ostalim jacim zemljama neces otvoriti nikako bankovni racun ako si tamo turisticki.
Minimum je dokaz o mestu prebivalista.
U Madjarskoj medjutim je ranije moglo, ali za danas ne znam. Oni stalno uskladjuju regulativu sa EU tako da je pitanje kako je sada stanje.
Racunaj i na dva odlaska jer se kartica ne izdaje odmah. Neke su banke slale postom ranije u Srbiju ali dans to nije moguce koliko ja znam.

Samo kratko pitanje, zaista ne mogu da čitam čitavu temu od 40+ stranica, da li mogu nekako paypal da aktiviram uz pomoć Intesa Internet kartice?

Jel uspeo neko da Photoshopuje Austrijske dokumente i da mu odblokiraju paypal account? Evo ja kupio neki SSD za 300 USD i ladno mi limitirali nalog jer misle da mi se neko usunjao na nalog i neobuzdano troiso pare :D

Traze mi

Credit card statement
Picture ID
Utilitu Bill

sve mora biti iz Austrije...

Ajoj Duke dok mi ovde drvimo o prodaji tebi blokirase austrijski PP a samo za kupovinu koristio:guitar:.
Ja te ne mogu pomoci ali se nadam da ce se brzo neko naci sa tim dokumentima..
Poz

U Nemackoj i USA i ostalim jacim zemljama neces otvoriti nikako bankovni racun ako si tamo turisticki.
Minimum je dokaz o mestu prebivalista.
U Madjarskoj medjutim je ranije moglo, ali za danas ne znam. Oni stalno uskladjuju regulativu sa EU tako da je pitanje kako je sada stanje.
Racunaj i na dva odlaska jer se kartica ne izdaje odmah. Neke su banke slale postom ranije u Srbiju ali dans to nije moguce koliko ja znam.

Koliko ja znam u USA citybank ima opciju da se otvori account bez odlaska tamo.

Ajde da se i ja prikljucim,od bankeIntesa moze master.i AE,ja imam i visa ona kreditna ali ta ne moze da se verifikuje.
Izgleda da su krenuli na nas iz Srbije sa paypal da ceprkaju,jer vidim da svi pocinjemo da imamo problema.
Evo recimo ja naprimer ima vec godinu dana otvoren nalog i nije bilo nikakvih problema,do sada,e sada mi traze ona dokumenta ID itd.
Poslao sam im a sta ce biti cekam,inace sam paypal prijavio zemlju Slovenia.

Ajd javi mi dal su ti odblokirali i koje si dokumente slao, posto i ja imam jedan nalog na Sloveniju...

To odblokiranje paypala je prilicno jalov poso.Cak i oni sa pravom adresom i id-om imaju problema sa odblokiranjem.

Lakse je da se otvori drugi a pare koje stignu odmah potrose.

Pare sa limitiranog Paypal naloga se ne mogu slati, osim na USA bank account...

Cek jel PP zamrzava nalog cim vam stignu pare na akaunt ili cim krenete da povucete WITHDRAW na karticu?
Ako je ovo drugo onda pretpostavljam da ima prostora za malverzacije putem razih online servisa hehe..

We're sorry, but we cannot restore full access to your account until we
receive additional information.

- Please submit a proof of address which shows your name and address
exactly as it appears on your PayPal account. Please remember it can not be
more than 6 months old. As proof as address we accept utility bills (such
as gas, water, electricity or telephone). If you do not have utility bills
in your name, we recommend you send a bank or credit card statement that
has your address and name.

Ovo su mi odgovorili,e sada kako ih zeznuti pojma nemam.
Ovo mi je drugi nalog,sa prvim isti problem,tu sam sve odradio kao da sam iz slovenie i oni opet kazu da im nije jasna adresa pa traze opet neku glupost.
Sledeci put treba valjda da otvorim na Ameriku pa tu valjda nece traziti.
Stvarno su djubrat.
Ja sam preko njih pazario preko hiljadu eura i niko se nije zalio da mu nije stifgao novac a oni zezaju,nije mi jasno zar im nije u interesu da imaju sto vise clanova,jer zive od provizije.

E do moga... Pa das im pravu stvar i opet ne veruju... strasno

Ma nije samo to glupost,imam dva naloga na jednom je moj na drugom je od zene,i zamisli budale poslao i na jedan i na drugi iste papire,e sad na jednom mi priznali ID,a na drugom mi priznali adresu.e sada nisam pametan sta u opste traze.Iskreno se nadam da ce mo sledece godine uci u taj sistem paypal Srbija,pa bar da kupujemo,mada kako su ljudi primetili sve manje ima zanimljivih stvari na Ebay,gde se nalaze jeftinije stvari,a sve ostalo je deraza za postarinu.

Izgleda,ali nisam siguran ima neka caka kod otvaranja paypal racuna.Javio mi se kolega koji ima vec godinu dana paypal i njega nisu dirali.Pri odvaranju postoji tri opcije on je sebi stavio personal,jer samo kupuje,i njega ne diraju,samo su mu jednom trazili da promeni pasvord.E sada cekam Visa internet pa da otvorim nov samo personal,jeste da ne mogu da prodajem ali cu valjda moci bar da kupijem.

Ja mislim da i Personal account moze da prima uplate (sto mene zanima), medjutim problem je to sto si se rodio u 'pogresnoj drzavi'.

Mislim da sam smislio(ne ja licno ali sam pronasao na netu sasvim slucajno)KAKO JE MOGUCE PRIMITE PARE SA PAYPALA.
Naime, ako ste se regovali na austrijski,madjarski ili bilo koji drugi paypal koji omogucava primanja, mozete preko neke online kladionice koje podrzavaju paypal(da uplatite pare tj DEPOSIT) i da se ne kladite naravno vec odmah da idete na WITHDRAWAL(nema veze sto je novac nekoriscen) na moneybookers a odatle je lako.uzece neka 2 posto ali nema veze radi posao?
Jel moze ovo neku ovu teoriju da proba meni zvuci genijalno:d

Ideja sa kladionicom nije losa, ali je slicna sa ostalima koje sam cuo. Tj. da se iskoristi 'posrednik' kako bi se novac sa paypala prebacio na moneybookers. Ako nekome ovo podje za rukom, bilo bi dobro da podeli iskustva.
Naravno, ipak je veoma moguce da paypal zatrazi dodatna 'dokumenta' ili sta vec nakon sto korisnik 'primi' odredjenu svotu novca. Ja nikada nisam nista primio na paypal, pa bi mozda neko drugi, ko je imao ta iskustva, mogao da kaze do kolikog iznosa je sigurno primati novac a da ne rizikujes blokadu od strane paypal-a.

vatrogasac53, hvala za ideju da se 'ide' preko kladionice'.

Poslednja izmena:
Ideja sa kladionicom nije losa, ali je slicna sa ostalima koje sam cuo. Tj. da se iskoristi 'posrednik' kako bi se novac sa paypala prebacio na moneybookers. Ako nekome ovo podje za rukom, bilo bi dobro da podeli iskustva.
vatrogasac53, hvala za ideju da se 'ide' preko kladionice'.

Znam ovo je teorijski savrseno ali treba probati u praxi.Mislim da ne bi trebalo da bude problema.

Pa ne bi trebalo da bude problema, da zivis u jednoj od 'normalnih' drzava. Tj. jednoj od onih sa PayPal 'bele' liste. Tu nema nikakvih problema. ('sad cu ja njima lepo da posaljem ovo sto traze')

Medjutim posto ne zivis, u jednom momentu ce ti sigurno zatraziti da potvrdis identitet. ( !jao, *panika* sta sada da radim? Odakle mi dokumenta, kada sam ih slagao? *panika*) :D

I sta onda? :)

Pa ne bi trebalo da bude problema, da zivis u jednoj od 'normalnih' drzava. Tj. jednoj od onih sa PayPal 'bele' liste. Tu nema nikakvih problema. ('sad cu ja njima lepo da posaljem ovo sto traze')

Medjutim posto ne zivis, u jednom momentu ce ti sigurno zatraziti da potvrdis identitet. ( !jao, *panika* sta sada da radim? Odakle mi dokumenta, kada sam ih slagao? *panika*) :D

I sta onda? :)

@u jednom momentu ce ti sigurno zatraziti da potvrdis identitet

Pa ako nastavite da otvarate naloge u nesigurnim zemljama kao sto su slovenija ili hrvatska ili bosna - ili dqa pristupate na 2 paypala sa istog pc-a onda sigurno hoce.

U svakom drugom slucaju nece.Njihov sistem je 100% automatski tako da ako pazis ne mogu da te nikako *****u.

velikizoki, ja nemam, a niti mi je potrebno da imam 2 paypal naloga.
Treba mi samo jedan koji funkcionise.

Mozda trosenje novca moze nekako i da prodje, ali primanje novca pali 'crveno' svetno kod tog paypal 'automatskog' sistema. I onda odmah ide provera IP adresse i ostalih stvari. Jer oni prvo pretpostavljaju da si ti taj novac 'ukrao'. Zato se i desavaju blokade i zahtevi za dokumentima.
Naravno, mozes ti da imas sve svoje podatke tacne....ali jedna 'stavka' ce te sigurno zaustaviti na putu da 'odblokiras' svoja sredstva. A to je zemlja u kojoj zivis.
Jer, ti nemas ni jedan dokument koji potvrdjuje da zivis u npr. Madjarskoj. Zato oni insistiraju da im se ponovo posalju druga dokumenta. Oni imaju registrovan IP iz Srbije i drze tvoj nalog blokiran sve dok i ti sam, saljuci im potrebni dokument, ne priznas da si ih slagao. E onda te oni opusteno skroz blokiraju, a ti tvoj PayPal nalog mozes da zaboravis.

Poslednja izmena:
jel bi mozda smanjilo sumnju ako bi se paypalu pristupalo preko proxija pa ako se pp reguje npr. na madjarsku, da se i izabere nekako madjarski ip? (mada nisam nikad koristio proxy pa nemam pojma da li postoji mogucnost da se bira koji ip da bude)

jel bi mozda smanjilo sumnju ako bi se paypalu pristupalo preko proxija pa ako se pp reguje npr. na madjarsku, da se i izabere nekako madjarski ip? (mada nisam nikad koristio proxy pa nemam pojma da li postoji mogucnost da se bira koji ip da bude)

Ma nema to veze, jer sistem i onima iz ovlascenih zemalja trazi papire,a posto nemas sta da im das oni te zatvore.
Mada na PP ne bih drzao novac duze od minuta inace je ugrozen..

Vrh Dno