Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

ja sam u sushtini imao regovan nalog na paypalu preko visa internet (intezine) kartice i posle 7 dana su mi trazili verifikaciju, da im poshaljem rachun, photo id...itd...tako da sam ga tu izduvao ...

a ova opcija sa madjarskom izgleda da je smor ....

Nesto si lose uradio.

Nisu oni krivi.Oni sve radi automatski - ti verovatno nisi otvorio nalog na madjarsku nego na bosnu.

evo veruj mi ja kada sam se regovo na paypal odma sam otishao i na ebay.....nisham nishta bidovao, gledao sam neke stvarchice medjutim nisam nishta neobichno radio i posle mozda 7 dana maximum sam primio mejl da im poshaljem verifikaciju...i od onda mi je blokiran akaunt .... eto, uspeo sam da se regujem (na hrvatsku) medjutim nisam nishta uspeo da pazarim/prodam .... bila je u pitanju intezina visa internet kartica

Naravno da je blokiran kada je na hrvatsku.Tako ide kada ne citas pazljivo temu.

Poslednja izmena:
koliko ja znam verifikaciju traze samo ako trosis vecu svotu mesecno tj postajes im sumnjiv, o kojoj je sumi rec stvarno ne znam ali ima ovde iskusnijih pa ce neko odgovoriti.

ja ne prelazim 100€ mesecno i do sada mi nisu trazili verifikaciju :wave:

Ne to je manje vise nebitna stvar.

Bitna stvari su:
1) zemlja
2) mac adresa
3) ip adresa
4) cokies
5) flash cokies
I jos par stvari.

Ali moze jednostavnije pravilo- jedan pc jedan paypal.

Poslednja izmena:
E a koja je to tachno varijanta sa otvaranjem rachuna u madjarskoj? Shta, iako sam srbin mogu da otvorim tamo rachun i da ga koristim kao madjarski gradjanin, i pri korishcenju paypala da li bi mogla da se obavlja i prodaja i kupovina ?... u tom sluchaju kako bi uplacivao i podizao pare sa tog rachuna u madjarskoj?

Kako onda ide sa billing i shipping adresama?

Ako bi to sve glatko shljakalo, mogli bi da sad kada nam ukinu vize (nadam se,lol) da se spakujemo nas par u kola (moze mojim) i da odemo do Segedina i pootvaramo kolektivno rachune ... sherujemo troshak puta tako da bi nas izashlo jeftino :D
To je nezakonito ali vecina stvari koje su kod nas nezakonite su tu da bi veliki zmajevi pokupili profit.

Ozbiljno se nosim mislju da skoknem do Segedina, da otvorim karticu za PP.Mislim na prodaju na ebay naravno..
Da mi je samo znati kako da najlaksse dodjem do tamo..

Imas iz novog sada direktan bus - ne znam tacno termin.Ja sam iso do subotice pa posle tim busom do segedina.

Jedini korisna stvar u madjarskoj kartici je sto mozes da verifikujes bank account.

U svakom slucaju mozes da nekom racin za struju tj uslikas i posle ga obradis u fotoshopu(naravno ne neke ilegalne aktivnosti kao promena imena vec samo poboljsanje slike).

Skidanje para je najbolje preko merchant accounta npr fastspring ili 2co.

Naravno da je blokiran kada je na hrvatsku.Tako ide kada ne citas pazljivo temu.

citao sam pazljivo temu i spominjalo se da prolazi sa hrvatskom ili madjarskom ... ja sam u mom sluchaju izabrao hrvatsku i izduvao *** ... ima jedan user odavde kome je proshla registracija sa hrvatskom

Ja sam otvorio na hrvatsku i do sada sam spizdio oko 200€ i citao sam temu i lakse mi bilo da googlam broj neke firme u Hrvatskoj (a i razumljivije ,)), tako da izgleda ima veze vise sa srecom i aktivnostima/kupovinom, nego sa zemljom

Poslednja izmena:
Ja cu u februaru "davati" 3 godine CRO nalogu :banana:
No frks at all ;)
Radi ko доха :D

Za one koje su pitali kako skinuti novac sa paypala.

Treba vam merchant account - npr http://www.2checkout.com/ ili http://home.plimus.com/ecommerce/ ili http://www.fastspring.com/ ...

Dakle sa svojim pp nalogom samo platite nesto kao da ste kupili.

Zasto sam pomenio bas te 3 firme. Zato sto sve tri pordzavaju payoner karticu - http://www.payoneer.com/ pa dakle umesto cekati na cek ili na wire transfer kada vam isplate na payoner karticu onda mozete da dizete novac(u dinarima) sa bilo kog naseg bankomata.

Da li sam probao. Naravno ne pricam na pamet. Skinuo sam jednom sa intesinog bankomata novac poslat sa paypala.

Sto se tice svih troskova - za male svote (kao npr 50$) i neredovna troskovi su prilicni veliki ... npr ja kada sam probe radi skidao novac sa payoner karticom ubacio sam 30$ skinuo 500 din(jer je aktivacija 20$ za payoner karticu). Ali za vece pare to je sasvim fina varijanta jer su troskovi po transakciji 2-3% za payoner + 5-6% za merchant account sto ukupno ispadne oko 10%. Npr za cek je ista provizija oko 2% ali cekas oko 2 meseca za pare. Zato je to idealno resenje.

Kada zatrazite karticu salju vam je kuci sa aktivacionim brojem - to potraje 2-3 nedelje(dok kartica stigne). Naravno pare mogu da se dizu na bilo kom bankomatu u svetu.

Ja sam otvorio na hrvatsku i do sada sam spizdio oko 200€ i citao sam temu i lakse mi bilo da googlam broj neke firme u Hrvatskoj (a i razumljivije ,)), tako da izgleda ima veze vise sa srecom i aktivnostima/kupovinom, nego sa zemljom

Imaju naravno algoritam nije to sreca.A zemlja je jedan faktor.Tako da koriscenje hrvatske,slovenje bosne ima manju verovatnocu uspeha. Ne znam tacno uzrok(tj sve parametre njihovom algoritma) ali su meni zatvorili 3 accounta iz tih zemalja. Verovatno je fraud nivo koji je veci kod njih nego kod npr madjarske.

Imaju naravno algoritam nije to sreca.A zemlja je jedan faktor.Tako da koriscenje hrvatske,slovenje bosne ima manju verovatnocu uspeha. Ne znam tacno uzrok(tj sve parametre njihovom algoritma) ali su meni zatvorili 3 accounta iz tih zemalja. Verovatno je fraud nivo koji je veci kod njih nego kod npr madjarske.

Bas me interesuje da li su ti zatvorili zato sto nisi prosao verifikaciju kada su ti trazili dokumenta na uvid, ili su ti zatvorili vec verifikovane naloge ?

Ma sta sve naprica a toliko toga nema veze sa istinom. Kakav Madjarski account, madjarsko ime, adresa i telefon. Ma moze da se izabere bilo koji account, nema to veze ni sa cim.

Jedino sto ne mozes je da izaberes Srbiju iz liste zemalja kad otvaras paypal account i ne mozes da verifikujes adresu iz Srbije zato sto nismo zvanicno kao drzava podrzani. Mozes da imas verifikovan nalog ali ne i verifikovanu adresu (nismo podrzani) koja i nije obavezna da se registruje. Ustvari pozeljna je jer si ti sa tim za njih 100 posto cist i nece te proveravati. Ali kreditne kartice odavde rade, vecina revolving kartica i to nema nikakve veze sa Intesinim karticama koje se prave u Madjarskoj.

IP adrese se ne filtriraju, ti iz Srbije mozes da otvoris nalog na paypalu i da se registrujes preko austrijskog, madjarskog, bosanskog, hrvatskog, bilo kog accounta samo je bitno da imas karticu koja radi odavde i da uradis verifikaciju odmah jer na taj nacin si ti za njih 90 posto cist i nece gubiti vreme da te proveravaju zato sto si dokazao da si ti vlasnik kreditne kartice cim si imao uvid u onaj cetvorocifreni kod sa kojim si se verifikovao na paypalu.

Ja koristim bosanski account tj. pise mi u podacima da sam iz te zemlje i sva placanja do sad mi rade bez problema a bilo je mnogo vise od 2-3 uplate tako da ne znam odakle ti to da izbor zemlje ima veze sa blokiranjem uplate. Kao radi preko madjarskog ali ne radi kad se izabere bosna ili slovenija. Bice ipak da nije do toga vec zbog neceg drugog. Mozda da pitas nekoga iz banke zasto ti posle 3 uplate ne radi.

Bez uvrede ... izgleda da imam mnogo mnogo vise iskustva sa svim tim nego ti.

Njihov algoritam ne dozvoljava pravljenje 2 accounta sa istog kompjutera.Zasto.Boli me uvo.

Drugo nisam reko da ne moze sa bosnom ali je madjarska u ovo vreme sigurnija opcija.

Poslednja izmena:
Bas me interesuje da li su ti zatvorili zato sto nisi prosao verifikaciju kada su ti trazili dokumenta na uvid, ili su ti zatvorili vec verifikovane naloge ?
Jel to neko trik pitanje?Ne verifikuje se sa dokumentima nego sa karticom.

Da trazili su mi dokomente kada su limitirali - ja sam poslao srpske sa istom adresom(samo je zemlja bila druga) i banovali su me.

Poslednja izmena:
Ja sam registrovao svoju adresu u Srpskoj, sa Intesinom karticom odavde (retko sam tamo, pa mi lakse). Do sad nisam imao problema.

Jel to neko trik pitanje?Ne verifikuje se sa dokumentima nego sa karticom.

Da trazili su mi dokomente kada su limitirali - ja sam poslao srpske sa istom adresom(samo je zemlja bila druga) i banovali su me.

Ma nije trik pitanje, nego radoznalost.
I odgovorio si mi drugom recenicom.

Poslednja izmena:
Ja sam registrovao svoju adresu u Srpskoj, sa Intesinom karticom odavde (retko sam tamo, pa mi lakse). Do sad nisam imao problema.

Koja je to banka i koja kartica u Srpskoj? Kontam da treba imati bh karticu, imati sve papire (ako traze kao dokaz ovi sa paypala), i da li je moguce uraditi withdraw?? U kojoj valuti stizu pare sa withdrawa dali u evrima ili konvertibilnim markama?

Za one koje su pitali kako skinuti novac sa paypala.

Treba vam merchant account - npr http://www.2checkout.com/ ili http://home.plimus.com/ecommerce/ ili http://www.fastspring.com/ ...

Dakle sa svojim pp nalogom samo platite nesto kao da ste kupili.

Zasto sam pomenio bas te 3 firme. Zato sto sve tri pordzavaju payoner karticu - http://www.payoneer.com/ pa dakle umesto cekati na cek ili na wire transfer kada vam isplate na payoner karticu onda mozete da dizete novac(u dinarima) sa bilo kog naseg bankomata.

Da li sam probao. Naravno ne pricam na pamet. Skinuo sam jednom sa intesinog bankomata novac poslat sa paypala.

Sto se tice svih troskova - za male svote (kao npr 50$) i neredovna troskovi su prilicni veliki ... npr ja kada sam probe radi skidao novac sa payoner karticom ubacio sam 30$ skinuo 500 din(jer je aktivacija 20$ za payoner karticu). Ali za vece pare to je sasvim fina varijanta jer su troskovi po transakciji 2-3% za payoner + 5-6% za merchant account sto ukupno ispadne oko 10%. Npr za cek je ista provizija oko 2% ali cekas oko 2 meseca za pare. Zato je to idealno resenje.

Kada zatrazite karticu salju vam je kuci sa aktivacionim brojem - to potraje 2-3 nedelje(dok kartica stigne). Naravno pare mogu da se dizu na bilo kom bankomatu u svetu.

Kazes da je recimo sa tom payoner karticom jedini nacin da se skinu pare sa paypala, i to sveukupno ispadne oko 10%?? Pa to je mnogo. Recimo prodas robu u kolicini od 2000 evra, na paypalu imas toliki balance, i kad hoces da vuces pare, i od 10% to je 200 evra, znaci na kraju na ruke dobijem 1800 evra (u dinarima na bankomatu, kako god)?

Ne svidja mi se ta varijanta, bolje mi je da odem u Segedin, u Citi bank, prilozim pasos, otvorim nalog... samo kad hocu da uradim withdrawal, pare legnu na racun.. jedino je sto moram da odem u segedin da bih pokupio pare jel tako?

Bilo bi idealno kad bi moglo da se pare sa tog racuna u madjarskoj prebace na neki u srbiji.. da ne moram ponovo u segedin.

Poslednja izmena:
A, sto ne bi moglo da se prebace sa racuna citi banke na racun neke nase? Zar ne mozes npr. u citi banci da trazis eBanking (il' kako se vec zove), pa se lepo ulogujes preko neta na svoj citi bank account i sibnes pare bank transferom na devizni racun u nekoj nasoj banci?

(ovu ideju zasnivam na pretpostavci da su u madjarskoj banke 'normalne' u poredjenju sa nasima i da nemaju 'zabranu' odliva novca sa sopstvenih racuna svojih klijenata)

Koja je to banka i koja kartica u Srpskoj? Kontam da treba imati bh karticu, imati sve papire (ako traze kao dokaz ovi sa paypala), i da li je moguce uraditi withdraw?? U kojoj valuti stizu pare sa withdrawa dali u evrima ili konvertibilnim markama?

Koliko ja znam, mi u Srpskoj ne mozemo da primam novac na Paypal. Samo placanje (izuzetak je "refund" koji se uopste ne vidi na paypalu vec ide direktno ka karticu).

A kartica moze od ProCredit banke i Raiffeisen banke (mozda jos koja ali nisam siguran).

I minimum sto ti traze jeste licna karta i potvrda o prebivalistu (ovi iz ProCredit ce prihvatiti i racun na ime sa licne gde ima adresa) dok sam neki dan vidjeo obrazac kod Raiffeisen , samo sto ne traze krv da testiraju.

Kazes da je recimo sa tom payoner karticom jedini nacin da se skinu pare sa paypala, i to sveukupno ispadne oko 10%?? Pa to je mnogo. Recimo prodas robu u kolicini od 2000 evra, na paypalu imas toliki balance, i kad hoces da vuces pare, i od 10% to je 200 evra, znaci na kraju na ruke dobijem 1800 evra (u dinarima na bankomatu, kako god)?

Ne svidja mi se ta varijanta, bolje mi je da odem u Segedin, u Citi bank, prilozim pasos, otvorim nalog... samo kad hocu da uradim withdrawal, pare legnu na racun.. jedino je sto moram da odem u segedin da bih pokupio pare jel tako?

Bilo bi idealno kad bi moglo da se pare sa tog racuna u madjarskoj prebace na neki u srbiji.. da ne moram ponovo u segedin.

Ma u celoj toj prici za Segedin i primanje novca preko PP meni nije jasno kako bi madjarska banka dozvolila otvaranje racuna coveku sa srpskim drzavljastvom.To nijedna nasa banka ne bi dozvolila..Sta da das kad te pita sluzbenik za licnu kartu-
ADRESU IZ SRBIJE!?!
Dalje cak i kad otvori racun(ne znam sta bi onda kucao pri registraciji na PP,madjarsku adresu koje nemam) trebalo bi povezati sa nekom karticom da bi se dizalo u Srbiji..
Uf koliko komplikacija..

To i mene zanima! Recimo da neko ima u madjarskoj radnu dozvolu ili vizu, ovako samo pasos, ne znam kako to ide. Ako neko ima iskustva sa tim, neka napise.

@bacteria, ovo za licnu kartu, prebivaliste itd. je najmanji problem, video sam u Banja Luci da isto moze da se uzme Amex od Inteze.. ne razumem zasto ne bi radio withdraw, jer ako paypal dize pare sa racuna kartice, valjda mogu i pare da legnu nazad...? Jesi ti to probao da uradis withdraw pa ti paypal nije dozvolio?

Paypal nalog iz BIH uopste ne moze da primi sredstva.

Evo i objasnjenja koje sam dobio od paypal-a.

I sincerely apologize for the inconvenience. Due to the complexities of
global finance, we do not have a feature where PayPal users from your
country can receive payments as of now. Rest assured that we are working
on including this feature, so you can receive funds with your PayPal
account in the future.

For more information on individual country and region capabilities to
send and receive funds, visit https://www.paypal.com/ and click
Worldwide" in the footer of the page. To view all countries that cannot
receive payments, click the "190 countries" link. The countries listed
under "Send Money to Anyone in the Growing PayPal Network" can only send
payments.

Again, I sincerely apologize for any inconvenience this might cause you.
Please feel free to email us back if you have further questions.

Sincerely,
Sheryl

Trebao sam neki novac za druga da primim, da ne ide preko Western U... i ne moze.

Evo otidjite na ovo:

"To view all countries that cannot receive payments, click the "190 countries" link."

ima spisak drzava, BIH je samo u SEND MONEY.

Poslednja izmena:
Stvarno su bezobrazni... inace sve ovo, se verovatno sprema za Srbiju sledece godine, dodace nas na listu, al necemo moci da dizemo kes kao sada u BiH, Makedoniji... ne znam kakva je situacija u Hrvatskoj.

Za sada samo Segedin nam je jedina sansa, ili nesto slicno payoneru sa manjim taksama.

Da li neko mozda zna, moze li se otvoriti racun u nemackoj, samo sa pasosem, u deutsche post ili nekoj banci, sa brojem racuna (konto nr, bank leitzahl), nevezano za ovu temu? U svajcarskoj su uvek primali samo pasose, ne znam kako je za ostale drzave.

Poslednja izmena:
Ma u celoj toj prici za Segedin i primanje novca preko PP meni nije jasno kako bi madjarska banka dozvolila otvaranje racuna coveku sa srpskim drzavljastvom.To nijedna nasa banka ne bi dozvolila..Sta da das kad te pita sluzbenik za licnu kartu-
ADRESU IZ SRBIJE!?!
Dalje cak i kad otvori racun(ne znam sta bi onda kucao pri registraciji na PP,madjarsku adresu koje nemam) trebalo bi povezati sa nekom karticom da bi se dizalo u Srbiji..
Uf koliko komplikacija..

Pasos - naravno da u svakoj zemlji mozes da otvoris account.Bio sam u segedinu u citybank-i i jedna crvenokosa zena(koja inace prica srpski) nije rekla da je problem sto nisam iz madjarske.Ne mogu da garantujem 100% da moze ali 99% da moze.

Nase banke se za sada ne mogu cak ni porediti sa stranim - kao i nasi besmisleni zakoni.

Karta do segedina je 20E a limit za prebacivanje preko granice bez prijavljivanja je 10 000E. 10% je normalni trosak za merchant accounte i payoner - gledao sam sve mogucnosti i ne moze za manje.

Madjarski paypal koji je verifikovan samo sa karticom ima limit za primanje oko 3000E za godinu dana. On moze da se poveca ali nisam bas siguran ako spojis sa bank accountom.

Sada bank account ce biti na srbiju (kao adresu) - a paypal account na madjarsku kao zemlju - tako da adresa treba biti iz madjarske. Nisam siguran za kako to tacno ide jer nepoklapanje zemalja moze da bude problem.

Karta do segedina je 20E a limit za prebacivanje preko granice bez prijavljivanja je 10 000E. 10% je normalni trosak za merchant accounte i payoner - gledao sam sve mogucnosti i ne moze za manje.

Madjarski paypal koji je verifikovan samo sa karticom ima limit za primanje oko 3000E za godinu dana. On moze da se poveca ali nisam bas siguran ako spojis sa bank accountom.

Sada bank account ce biti na srbiju (kao adresu) - a paypal account na madjarsku kao zemlju - tako da adresa treba biti iz madjarske. Nisam siguran za kako to tacno ide jer nepoklapanje zemalja moze da bude problem.

Hehe sve sam te pratio do ovog dela.Kako to da se izvede,to ne moze nikako kada nemamo adresu tamo..
Inace nisam znao da moze da se otvori racun sa pasosem u drugim zemljama,to je dobra stvar,hvala sto si nam to razjasnio..

Nista se ne dobija otvaranjem racuna u Madjarskoj.
Receiving limit je i dalje 2500EUR/year sto je neozbiljno i za najsmesniji posao.
Da bi se podigao limit potrebna su dokumenta odnosno personal ID ili pasos i neki od racuna, sto je nemoguca misija...

pored mastera i visa internet kartice na paypalu ipak jos uvek radi radi i amex.

Potrebno je samo da upisete pravi naziv ulice i broja, dok grad i zemlja moze da bude drugacija tj, ostaje ona na koju ste registrovali paypal.
Ja imam paypal registrovan na usa adresu, imam i njihovu paypal master karticu kojom podizem novac na atm-u, ali sa usa adresom nisam mogao da je dodam, dok ovako ulica i broj (bgd) i ostatak usa radi :guitar:

Upravo sam platio aukciju na ebay-u jer nisam imao kesa na masteru i visa internet kartici..

Nazad
Vrh Dno