Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Sad sam dobio ovo. Kako da znam kolika će sad biti konverzija usd-eur kad pare legnu na karticu?

Prilozi

• IMG_20250910_124240.jpg
    IMG_20250910_124240.jpg
    99.2 KB · Pregleda: 62
Sad sam dobio ovo. Kako da znam kolika će sad biti konverzija usd-eur kad pare legnu na karticu?
Kreneš redom koji bi mogao da bude pretpostavljeni iznos u evrima i kad se poklopi u USD, to je to. Dobićeš 420.13
Savet plus: ako misliš da povlačiš sve, povuci sve, jer posle ćeš morati da čekaš 2-3 dana ili da povlačiš na drugu karticu. Pritom, Inteza radi ručno knjiženje, što je oko 3-4 radna dana. Možda i uklapaš zbog gornje granice po prvoj opciji, ali čisto da napomenem.

Prilozi

• IMG_20250910_124730.jpg
    IMG_20250910_124730.jpg
    56 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Visa Classic Debit iz Inteze mu je, isti princip. Tako osim Rajfajzena radi i Poštanska, samo što oni posle promene core sistema proknjiže u toku radnog dana i praktično su sada najbrži za fizička lica (Rajfajzen je bolji za praznike i vikend, ali raspoloživo tek sutradan).
Edit: setih se da je ovde neko spomenuo da je i Inteza počela da knjiži u toku istog radnog dana.

Poslednja izmena:
Sta je sada ovo?
Tri puta danas probao da prebacim novac, uvek to izbacuje. Nikada nisam imao taj problem, nista se nije promenilo u vezi naloga niti podataka od poslednjeg puta kada je prethodna transakcija bila uspesna (pre 3 nedelje).

xvGKNUV.png[img]

Yetelova MasterCard kartica može da se koristi za instant prenos, probao i pare ležu bukvalno istog trenutka.

Aham, aerodromski kurs + sutra kad te rebne banka jos za njen deo, ali to smo vec znali niko nije rekao da ne moze, nego da se ne koristi.

Sta je sada ovo?
Tri puta danas probao da prebacim novac, uvek to izbacuje. Nikada nisam imao taj problem, nista se nije promenilo u vezi naloga niti podataka od poslednjeg puta kada je prethodna transakcija bila uspesna (pre 3 nedelje).
Koja banka? Ako je iznos preko 2k hoce i zbog toga, onda smanji iznos.

Intesa, a iznos nije ni blizu te sume :D Manje-vise iznos isti kao i uvek.

Probacu opet sutra ujutru, pa eventualno i uvece.

Yetelova MasterCard kartica može da se koristi za instant prenos, probao i pare ležu bukvalno istog trenutka.
Nakon knjiženja biće ti naplaćena provizija od 3% pa obezbedi sredstva da ne odeš u nedozvoljeni minus.
Tri puta danas probao da prebacim novac. Nikada nisam imao taj problem, nista se nije promenilo od poslednjeg puta kada je prethodna transakcija bila uspesna pre 3 nedelje.
Da li si već skoro povlačio ili ti je bio prvi pokušaj posle 3 nedelje?

Nisam, ovo danas je bio prvi pokusaj. Kao sto rekoh, prvi put vidim ovo, nikada nisam ni imao bilo kakvih problema sa transakcijama na svoju karticu.

Jasno. Moguć problem je da banka odbija transakciju. Ako je za tebe i tvoju karticu Inteza stavila PayPal na crnu listu kao rizičnog trgovca (što im je od prošle godine praksa), onda ćeš morati da im tražiš da ga skinu.

Jutros probao ponovo i nije htelo. Probao opet upravo sada - uspelo! I to odmah leglo na Intesin racun, a ranije sam cekao dva dana.

Medjutim, sada mi ne stize SMS kod za logovanje. xD
Dobro sto sam bio "zapamcen" u drugom browseru.

Jel to nesto do MTS-a od skoro? Dugogodisnji sam post paid korisnik.
Pre 3 nedelje sam uredno primio kod. I svaki put u ranijim logovanjima...

To sa kodovima nekad radi, nekad ne. Meni je pre par dana kod stigao na Viber a ranije je stizao kao SMS. Pređi na 2FA autentifikaciju preko neke aplikacije čim budeš mogao.

Ne stize SMS kod za logovanje. Jel to nesto do MTS-a od skoro?
Ne baš od skoro, ali ima godinu, dve. Kod njih, kao i kod Globaltela je problematično dostavljanje sms 2fa kodova. Pređi na neki Authenticator.

Izgleda je doslo do neke promene kod Inteze, I meni je uplata proknjizena instant!

Pozdrav svima.

Da li je Intesa nesto promenila od skoro? Do sada nisu radili konverziju, ali izgleda da su poceli? Do sada je bilo ako prebacite evre, primite tacno onoliko koliko ste prebacili, a sada se dobija manje. Kartica i racun su vezani za evro, povlaci se evro, do pre par dana tacno u cent legne, sada se dobija manje.

Moze naravno :)
+ 353 1 436 9111
https://www.paypal.com/rs/smarthelp/contact-us

Nisu neozbiljni. Odavno oni imaju pristup da sto manje imaju kontakta sa korisnicima jer su preveliki a vise kosta podrska nego nezadovolhan korisnik :)
Prilicno su ozniljni po tom pitanju :D
ne mogu da pristupim nalogu. ne stižu mi verifikacioni kodovi na telefon. login podaci tačni kao i br. tel. Pokušavao više puta kao i opcija "having trouble login", nema teorije.
Nalog nije na listi kompromitovanih sa sajta haveibeenpwned.
Zvao sam mobilnog operatera i kažu nije do njih...

Kako dobiti podršku? skype od maja ne postoji... jel imaju neki kontakt email?

Prilozi

• msedge_xAD60PYHK6.png
    msedge_xAD60PYHK6.png
    15.4 KB · Pregleda: 20
@pmb aktiviraj probni period za Viber out, pozovi gorepomenuti broj pa posle ga otkaži kroz Play/AppStore. Zvao sam prvo taj US taj free landline broj, ali su me uputili na Irsku, tako da džabe ti i ako uspeš preko Vibera bez pretplate da ih tako dobiješ (pre je moglo i na Hangouts da se zove, ali sigurno da ima drugih alternativa).

• Like
Reagovanja: pmb
ne mogu da pristupim nalogu. ne stižu mi verifikacioni kodovi na telefon. login podaci tačni kao i br. tel. Pokušavao više puta kao i opcija "having trouble login", nema teorije.
Nalog nije na listi kompromitovanih sa sajta haveibeenpwned.
Zvao sam mobilnog operatera i kažu nije do njih...

Kako dobiti podršku? skype od maja ne postoji... jel imaju neki kontakt email?
Isto problem imam.

Na kraju za plaćanje sam dobio kod na WhatsApp ali to radi isključivo samo za plaćanje.

Ali kada hoću samo da se ulogujem na nalog ne stiže kod na WhatsApp

Izgleda kao da su nas nešto blokirali

• Adds to story
Da, pre mesec dva sam se ulogovao i plaćao regularno. MTS kartica. Nalog 10ak godina radio bez problema.

Imao sam i yettel broj povezan ali nije bio verifikovan. Kada sam pokušao da zamenim lozinku preko emaila, uspeo sam da se ulogujem sa tim drugim yettel e-sim brojem ali kada sam pokušao njega da verifikujem nije stizao kod za verifikaciju?!?

pokušao da pošaljem novac odmah me izlogovao, i nije dao da se ulogujem nikako. I tako do sada.

Uz to, sinoć pri prvim neuspelim loginima sajt je tražio potvrdu identiteta, ja pomislio da je možda do promenjene lične, aj kao odradim sa telefona, i kaže ladno da nisam prošao verifikaciju. Užas..

A baš treba da uplatim neku robu. ali ništa, možda se javi neko sa prostijim rešenjem od viber outa?
ne volim te pretplate i da imaju moju platnu u sistemu kao ni playstore

Računam da je rizično da pravim novi lični nalog sa istim podacima i karticom jer je protiv pravila i verovatno će oba biti blokirana

Poslednja izmena:
Ako si dodavao karticu u GPay, Play store je već ima, a Google radi naplatu u ime i za račun programera. Ukoliko otkažeš Viber na vreme, neće biti napadnih pokušaja naplate kao kod CyberGhost VPN recimo. Sreća pa imam dodatu iskorišćenu Tremendous karticu za takve eventualije.

Da, pre mesec dva sam se ulogovao i plaćao regularno. MTS kartica. Nalog 10ak godina radio bez problema.

Imao sam i yettel broj povezan ali nije bio verifikovan. Kada sam pokušao da zamenim lozinku preko emaila, uspeo sam da se ulogujem sa tim drugim yettel e-sim brojem ali kada sam pokušao njega da verifikujem nije stizao kod za verifikaciju?!?

pokušao da pošaljem novac odmah me izlogovao, i nije dao da se ulogujem nikako. I tako do sada.

Uz to, sinoć pri prvim neuspelim loginima sajt je tražio potvrdu identiteta, ja pomislio da je možda do promenjene lične, aj kao odradim sa telefona, i kaže ladno da nisam prošao verifikaciju. Užas..

A baš treba da uplatim neku robu. ali ništa, možda se javi neko sa prostijim rešenjem od viber outa?
ne volim te pretplate i da imaju moju platnu u sistemu kao ni playstore

Računam da je rizično da pravim novi lični nalog sa istim podacima i karticom jer je protiv pravila i verovatno će oba biti blokirana
Za plaćanjemozes kod da dobiješ na WhatsApp , ali to ako ima para na nalogu

U slučaju da je opcija uplata na EU IBAN ili na platnu karticu, onda može i Paysend.

@uji jel si siguran da viber out radi normalno u Srbiji? da nije scam
Registrovo sam trial preko officijelnog viber sajta (logujem se na https://account.viber.com) uneo platnu (nisam preko google paya), aktivna je worldwide probna nedelja i na telefonu i računaru, ali ne radi ni za jedan br kog sam pozvo? ni USA ni UK.... ove zvezdice na kraju doda sam kada poziva, ne kucam ja
odmah izbaci iz poziva... piše na sajtu da PP podrška radi i vikendom...

strava i žasu...

Prilozi

• Screenshot_20250920-172803.png
    Screenshot_20250920-172803.png
    102.4 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20250920-174928.png
    Screenshot_20250920-174928.png
    103.4 KB · Pregleda: 15
  • librewolf_jO1MEuUswD.png
    librewolf_jO1MEuUswD.png
    81.7 KB · Pregleda: 18
@uji jel si siguran da viber out radi normalno u Srbiji? da nije scam
Registrovo sam trial preko officijelnog viber sajta (logujem se na https://account.viber.com) uneo platnu (nisam preko google paya), aktivna je worldwide probna nedelja i na telefonu i računaru, ali ne radi ni za jedan br kog sam pozvo? ni USA ni UK.... ove zvezdice na kraju doda sam kada poziva, ne kucam ja
odmah izbaci iz poziva... piše na sajtu da PP podrška radi i vikendom...

strava i žasu...
Piše ali ne radi. Umesto + piši 00. Drug kaže da ih je tako dobio. Ne sećam se kako je kod mene bilo. Uglavnom, zvao sam ih i ja, dobijaš opciju 1 i 2 na govornom automatu. Doduše on mi je rekao da mu se javlja AI, ali sve u svemu, uspeo je da dođe do agentkinje koja je po naglasku kako je rekao neka istočnjakinja i oboje su se sporazumeli rukama i nogama da mu promeni broj telefona (situacija je bila da ne dobija 2fa pošto je u Globaltelu, a moja da mi je bilo blokirano povlačenje na Rajfajzen Viza biznis karticu zbog šugavog standard transfera i onda sam ko gospodin čovek posle prešao u OTP pa izvadio Visa Business Platinum).
Edit: ne samo da nije scam, nego kad zoveš, caller ID pokazuje tvoj broj telefona kao i kada bi regularno zvao sa mobilnog (u romingu).

Poslednja izmena:
  • Like
Nazad
Vrh Dno