Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To sa bankom i rezervacijom sam skapirala jos juce.
Napisala sam im. Koliko treba vremena da to odrade?

Zavisi. Ako ne bude u toku dana, promeniće sutra ujutru posle 9.

Evo dopisujem se sa Garijem 😁
Zamolio me je da cifre napisem sa razmakom jer ih sistem sakrije.
I kada/ako mi to promene...mogu da ostavim tako u dolarima koliko hocu, ili svaki put treba da se porukam sa njima?

I kada/ako mi to promene...mogu da ostavim tako u dolarima koliko hocu, ili svaki put treba da se porukam sa njima?
Da, upravo. Sama možeš da postaviš EUR ili RSD, ostale valute preko poruka (USD, GBP...) ili da imaš više dodatih kartica u različitim valutama.

Raiffeisen banka uvodi proviziju od 0.5% na povlačenja sa PayPal-a pa me zanima da li postoji neka alternativa iRačunu za ovu namenu?

@Rostilj xD Visa devizna u Erste, Visa internet u Poštanskoj i Visa Classic uz platni račun sa osnovnim uslugama u Alta banci + devizni (potrebno je naglasiti da želiš njeno izdavanje, na pitanje da li imaš račun u drugoj banci odgovoriš odrično i tražiš da se dinarska kartica veže za devizni).

Hvala na smernicama, ali koliko vidim ni jedna od tih banaka ne isplaćuje evre na bankomatu. Kakva je situacija u komercijalnoj banci? Jesu li se doveli u red od onog prošle godine?

• Like
Reagovanja: uji
Jeste, mesec i po, dva nakon tog fijaska. Barem platni račun sa osnovnim uslugama od 150 dinara mesečno sa deviznim i Visa Debit (može i Master, trebalo bi da mogu obe) uz devizni račun (naglasiti u zahtevu za otvaranje izdavanje Visa kartice i vezivanje na deviznom).

Ljudi molim za info.
Prilikom registracije neki dan, PP me smara da popunim neke gluposti , tipa profilne slike itd... takodje i da skinem aplikaciju njihovu, ali kad odem da je skinem, pise ne moze u Srbiji itd... da skratim, imam nalog preko 10godina, i sad kad se logujem istorija kupovine mi pokaze samo za par zadnjih kupovina sa temu-a?! Wtf? Najveci problem je sto cekam refundaciju od PP koji je presuido slucaj u moju korist, i ne znam se desava sa nalogom?
Hvala svima ako ko ima ideju sta se desava

Ljudi molim za info.
Prilikom registracije neki dan, PP me smara da popunim neke gluposti , tipa profilne slike itd...
Šta si u obavezi, popuni, šta nisi, ignoriši i ostavi 3/5 popunjeno.
takodje i da skinem aplikaciju njihovu, ali kad odem da je skinem, pise ne moze u Srbiji itd...
alternativno preko Aurora store ili američki nalog za Play prodavnicu
Imam nalog preko 10godina, i sad kad se logujem istorija kupovine mi pokaze samo za par zadnjih kupovina sa temu-a?! Wtf?
Na početnoj ti se prikazuju transakcije u poslednja 3 meseca, a kada uđeš u transakcije i odabereš kalendarski period od-do, možeš da ih vidiš u periodu do 3 godine. Preko toga skidaš izveštaje u csv formatu i slično.
Najveci problem je sto cekam refundaciju od PP koji je presuido slucaj u moju korist, i ne znam se desava sa nalogom?
Hvala svima ako ko ima ideju sta se desava
Ako je taj neko koristio platnu karticu, potrebno je neko vreme da se ta transakcija isprocesuira, a to ćeš videti u istoriji transakcija kada uđeš unutra.

Ljudi jel bolje kes sa PP-a da prebacim na master yettel banke ili je bolje na visa Postanske?
Gde je povoljnije?

Visa internet definitivno, od prelaska na novi core sistem, knjiženje je u toku istog radnog dana. Erste Visa takođe bolje rešenje, isto ide instant. Yettel uzima 3% i plus PayPal uslovljava povlačenje u RSD. Cilj je verovatno da se izbegne Rajfajzen od septembra, jer uvode 0.50% proviziju.

Nazad
Vrh Dno