Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Mislim da nece stici, jer nije ni namenjena kartica za primanje novca, samo usput moze i to.
Ti SMSovi o prilivu su valjda za devizni (a mogu i za tekuci) racun, a posto se ne prima direktno na devizni, vec na karticu, onda i ne stize SMS.

Mislim da nigde nisam dobijao te SMSove, a u AIK, RF, Intesi i Piraeus mi je svugde podeseno da sve SMSove dobijam (nigde se ne placaju, pa sto da ne :))

@Zorane, nemam nista protiv kada se pokaze da nisam u pravu. I ja ucim.
Bice super ako ti nisi izuzetak vec se to Intesa popravila, ali kao sto vidis, iz price drugih - izgleda da si u pravu da si izuzetak :(

Verovatno je o ovome već bilo reči: na PP stanju imam 50-ak € i 30-ak $. Sva plaćanja (retka) vršim u €. PP mi pri plaćanju u € nudi da iskoristim € sa stanja i da skine još € sa kartice. Međutim, ne nudi ništa za $. Voleo bih da i ove $ sa stanja potrošim. Jasno mi je da bi oni bili povučeni kada bih plaćao nešto u $. Postoji li drugi način? Verovatno PP može $ u € da konveruje po nekom bezočnom kursu.

Za 30$ nece primetiti bitno, ~1$. Manje ce ga kostati nego da povuce te dolare.

@Zorane, nemam nista protiv kada se pokaze da nisam u pravu. I ja ucim.
Bice super ako ti nisi izuzetak vec se to Intesa popravila, ali kao sto vidis, iz price drugih - izgleda da si u pravu da si izuzetak :(
Sve sam ti dokumentovao, koliko se moglo, stavio sam na uvid, ali je to izuzetak, a ne pravilo, OK..slažem se.
Onako kako mi je rečeno u Intesi, tako je i bilo, tj. čim AE refundira, istog dana, tj. automatski je novac na računu. Nema veze, bitno da smo se razumeli :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovatno je o ovome već bilo reči: na PP stanju imam 50-ak € i 30-ak $. Sva plaćanja (retka) vršim u €. PP mi pri plaćanju u € nudi da iskoristim € sa stanja i da skine još € sa kartice. Međutim, ne nudi ništa za $. Voleo bih da i ove $ sa stanja potrošim. Jasno mi je da bi oni bili povučeni kada bih plaćao nešto u $. Postoji li drugi način? Verovatno PP može $ u € da konveruje po nekom bezočnom kursu.
Namesti da ti USD bude glavna valuta pre nego sto nesto treba da platis u USD - https://www.paypal.com/us/selfhelp/article/How-do-I-change-my-primary-currency-FAQ1030

Imam Intesa Internet karticu interesuje me da li moze da se poveze sa PayPal nalogom.Probao sam da je povezem ali mi stalno izbacuje:
This card is not accepted. Please use a different card.

Sigurno moze. Jesi siguran da je Visa Internet?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja je imam i povezana je bez problema. Da li je proslo 24h od kada si dobio karticu?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Karticu imam vec godinu dana,prilikom registracije pita koja je vrsta kartice,nigde nema opcija iternet kartica.

Probao sam da je rgistrujem kao VISA ali mi stalo izbacuje
This card is not accepted. Please use a different card.
You can remove sending limits by confirming that you own this card. Here’s how:

We’ll make a small charge to your card.
Check your card statement in a day or two for the 4-digit code associated with the charge.
Log in to PayPal, go to your Wallet and confirm the card by entering the 4-digits code. The charges will be refunded to your card.
If you can’t check your statement online, look for the charge when it arrives in the mail and follow the same steps. Thanks!

Imaš li dovoljno para na istoj???

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Imas li para na kartici? Treba da imas bar 1.5e zbog verifikacije. Ja uvek uplatim 5e na novu karticu za svaki slucaj.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

imam oko 3e,prpbacu da prebacim jos pa cu videti da li cu uspeti

Da li se neko susretao sa problem da kada hoce pare da prebaci sa Paypal-a na kraticu izbacuje gresku "Internal Server Error" konstantno?

Sada PayPal uzima 1$ za proveru account-a. Upravo mi prispeo SMS.

@alfaunits, vezano za FAQ, važi samo za Intesa Inspire (tvoje upozorenje o konverziji), jer konverzija €->RSD->€ može da se primeni i na druge devizne kartice, zar ne?

Kakvu proveru? Mislis ono kada dodas karticu? Da, ali to se vraca. Cak i Intesa to relativno brzo stornira.

Nisam te razumeo sta konkretno pitas za kartice? Inspire treba izbegavati svakako, niko nije skoro proverio izgleda da li su sredili moguce probleme oko konverzije (tj. da umesto u EUR ide kroz RSD pa dodje do BAREM duple konverzije).
Amex izbegavati isto, osim za EUR placanja, jer ima 2% conversion fee za ostale valute.
Za druge kartice moze doci do konverzije, ali nije za to kriva Intesa onda, vec PayPal ili drugi prodavci, koji bace u dinarima potrazivanje umesto u valuti potraznje, i to sve cesce rade.

Da, vidim da se govorilo o 1.5USD, a sada je 1USD.
Zbog čega Intesa prikazuje stanje u dinarima na deviznom računu?

Mislio sam upravo to što si odgovorio.
Hteo sam reči da se taj modul konvertovanja Euro -RSD-Euro moze primeniti na sve kartice , ne samo na Inspire.
Upravo to, svi koriste taj šablon, što da ne.

edit:
Interesantno, ovako ako nastavim skrckaću svih 40€ na verifikacije :D
Ne znam u koju svrhu je PayPal naplatio taj 1USD ?

Sada sam otišao na PayPal, išao na Wallet, izabrao karticu da je potvrdim, stigao mi sledeći SMS i naplaćeno 1.5$.
Dakle, šta je bilo onih prvih 1$ ?

Prilozi

• Screenshot_20170810-183016.png
    Screenshot_20170810-183016.png
    85.3 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Vratice i jedno i drugo

It usually takes a couple of days before you can see the 4-digit code on your online card statement. If you can't check your statement online, you may need to wait for your monthly card statement from your card issuer.

Gde stiže taj 4-digits code? On line card statement? Kada se ulogujem da proverim stanje računa na online.bancaintesa.rs ?

Kod mozes da vidis kada odes na racun i pogledas transakcije, AKO su proknjizene. Mada bi trebalo da mozes i kao Nedospele da vidis, ali nisam siguran da li to radi od kada je izmenjen eBanking.
Da, vidim da se govorilo o 1.5USD, a sada je 1USD.
Zbog čega Intesa prikazuje stanje u dinarima na deviznom računu?
Ne znam :( Cista glupost.

Mislio sam upravo to što si odgovorio.
Hteo sam reči da se taj modul konvertovanja Euro -RSD-Euro moze primeniti na sve kartice , ne samo na Inspire.
Upravo to, svi koriste taj šablon, što da ne.
Ne, Inspire je malo jedinstvena po tome sto ona izgleda FORSIRA kroz RSD, IAKO ima i EUR partiju. Kazem izgleda jer niko nije probao izgleda posle mene :) A ne bi trebalo tako, javili su mi da jeste greska bila i vratili razliku.
Moze se to desiti i kod MTS i Telenor banke, ako nemas dovoljno evra na racunu. Ali samo tada, tako i treba. Tako treba i Inspire da funkcionise.

Baš su ga zavukli. Nađoh :D
Hvala, pravi si drug :)
Ne znam samo šta je to što mi je PayPal prvi put naplatio 1$ ? Mislio sam da je to ta verifikacija, a zapravo 1.5$ su naplatili tek kada sam išao na verifikaciju kartice.

Mesas jos uvek naplatu i rezervaciju.
Tih 1$ je da se proveri da postoji kartica, treba odmah da se vrati - ovih 1.5$ je da bi dobio kod, i ona stoji duze rezervisana.

Nedospele obaveze: 1.57 €
Ako je PayPal naplatio prvo 1$, pa zatim za verifikaciju kartice rezervisao 1.5$ ,po Intesinom kursu mi se nikako ne uklapa ni da su refundirali taj 1$, a ni čitav iznos od 2.5$.

Poslednja izmena:
Hajde, tebi matematika ide bolje :D

Kako se isključuje konverzija na PP?
Pročitao sam FAQ, ali ta staza ne postoji na PP interface-u koji je trenutno aktuelan, verovatno su ga zavukli negde gde ne moze da se pronadje.

Vrh Dno