Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Dobijam poruku sljedeceg sadrzaja:
We can't send your payments right now. If the problem continues please contact Customer Support. If you continue to encounter problems, please contact customer service.

pokusaoda saljem drugu u istoj smo zemlji i on meni iste poruke dobijamo, pokusao jedan prijatelj iz inostransta da izvrsi uplatu cisto testa radi ista stvar, ima li rjesenja za ovaj problem ili ce se morati zvati paypal jer koliko citam po netu od slanja mailom nema neke vajde :)

Ma to sam i ja dobio na jednom PayPal nalogu pre 3-4 dana, to ti je problem do IP adrese, meni su tako rekli. Prosto neverovatno, da tolika firma, misli da je internet baziran na statickim IP adresama i da nam se iste nikad ne menjaju. Cim ti se promeni IP adresa nekoliko puta za relativno kratko vreme, ovo se desava. Pisi im na FB, resice ti ovo. Ili samo sacekaj 2-3, resice se samo od sebe. *****i.

Pisao sam im, i vrlo su brzo odgovorili gotovo instantno. Objasnio problem i rekao da mi ip nije fiksna kaze da je to najvjerovatnije problem. Sada cekam njihov odgovor.

Hvala :)

Edit: Odgovorili su da prestanem koristiti VPN kada hocu da izvrsim ili primam uplatu. Ne razumijem sta misli pod tim, ja sam cuo za vpn programe koji ti omogucavaju da prikazes adresu iz druge zemlje i koristio sam takav program jednom prije 3godine ali radi neke igre (PES) koja se nije mogla drugacije ubaciti u Steam....

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Да ли неко зна хоће ли долар да ојача? Имам новац на Пејпелу а не бих га још пребацивао у евре јер је курс баш слаб.

Pa druze, ko to moze da zna? :) Mozda neki ljudi koji vode planetu...mi na forumu tesko.

Iščitao sam sve i svašta na netu oko PP naloga.

Koristim Payoneer i swift već 5 godina,al sad nažalost moram i PP.

Interesuje me sledeće:

Čiju karticu da uzmem,odnosno koju banku da izaberem?

Imam već pp nalog,koji je US i na njemu vezan Payoneer,al koliko vidim master neće da prima novac,već samo da daje :D

Kapiram da otvorim nov nalog i da uzmem novu Visa karticu. Primao bih $ ako to nešto znači.

Ljudi mi govore da otvorim tekući račun u Intezi i da uzmem tu njihovu Inspire karticu,jel to ok?

Mislim,malo mi je to sve nelogično,tekući,primam devize...

Poslednja izmena:
Again? Come on...
"Nemojte koristiti Visa Inspire karticu Intese, ili Amex kartice (ostale kartice su u redu):
http://forum.benchmark.rs/showthread...vizna-placanja!"

Iz prvog posta, FAQ. Uzmi VIsa Electron Intesin, ili AIKov, sta god ti je zgodnije.

čitao,al nisam očigledno dobro pratio :)

Ja imam problem da dodam visa elektron intesa karticu, imam 4 evra na njoj, pise sam this card is not accepted, da li moze da bude problem to sto karticu nisam nijednom probao na bankomatu ili pos terminalu, negde sam cuo da nije aktivna dok se to ne uradi, izvadio sam je pre dve nedelje..?

Odmah treba da rade, ja moju nikada nisam ni koristio na POS/ATM-u.
Dodaj jos EUR.

Jel mogu ja dinare da uplacujem na nju, jel se to konvertuje u eure ili moram bas u banku da nosim evre i da uplatim?

Ako imas tekuci, mozes rucno da konvertujes, ali ne mozes na VE uplatiti dinare direktno.

Imam obican devizni samo..i VE karticu, znaci kad uplatim dinare to se ne konvertuje, gubi se...znaci moram da nosim evre i uplatim u banci na moj racun?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Iščitao sam sve i svašta na netu oko PP naloga.

Koristim Payoneer i swift već 5 godina,al sad nažalost moram i PP.

Interesuje me sledeće:

Čiju karticu da uzmem,odnosno koju banku da izaberem?

Imam već pp nalog,koji je US i na njemu vezan Payoneer,al koliko vidim master neće da prima novac,već samo da daje :D

Kapiram da otvorim nov nalog i da uzmem novu Visa karticu. Primao bih $ ako to nešto znači.

Ljudi mi govore da otvorim tekući račun u Intezi i da uzmem tu njihovu Inspire karticu,jel to ok?

Mislim,malo mi je to sve nelogično,tekući,primam devize...
Visu electron u Intesi deviznu..nemas nikakvo odrzavanje

PayPal (*FAQ u prvom postu)

Хвала.

Још нешто,јел има правдања прилива?

Poslednja izmena:
za paypal ne

Одлично. Напокон сам ондак нашао решење. Захваљујем.

Pozdrav ljudi,

treba nekih 500+ eur da mi legne na paypal..Pa me zanima kolika je provizija i koliko mi uzmu za povlacenje na bankovni racun?

Koliko se secam pre je bilo 3,5% i 4 eur za povlacenje..

Da li i dalje funkcionise povlacenje na racune kod nas,znam da je pre bilo problema sa tim.

A da i moja visa internet vise nije povezana sa eur racunom (to kod mene u banci vise ne postoji),da li onda u tom slucaju se pare povucene sa paypal konveruju u rsd?

Poslednja izmena:
Moras se prvo odluciti gde povlacis, na racun ili na karticu :)
Ako je na racun, mora u devizama (i potpis onog "papirica" za osnov priliva)

Ako je na karticu, onda zavisi i od PayPala i banke.

I kad povlacis na karticu samo je 4 dolara, nista 3.5 posto. Sto bi uzimali jos 3.5 posto kad su vec uzeli tom nekom provizju na tih 500e sto treba da ti legne

Nisu "nekom" vec tebi, oduzima se od uplacene sume.

I kad povlacis na karticu samo je 4 dolara, nista 3.5 posto. Sto bi uzimali jos 3.5 posto kad su vec uzeli tom nekom provizju na tih 500e sto treba da ti legne
Kako zasto? Pa da bi vise zaradili :)
Isto je pitanje zasto bi ti "garantovali" kurs, kada je uvek gori nego da ostavis MC/Visa da odrade konverziju? Pa da bi zaradili.

Pozdrav,

imam problem da editujem nove podatkle za Visa Electron na PAYPAL jer mi je prethodna istekla, kad unesem novi datum i onaj novi CSC broj(tri cifre) dobijam ovo: "This card is not accepted. Please use a different card.".
Kad sam podigao "novu" karticu ostavio sam na njoj 5€ čisto ako treba zbog verifikacije, ali opet dobijam grešku. Na Banca Intesa On-line sajtu mi lepo piše da je nova kartica aktivna.

Samo jednom sam probao da promenim podatke i više nisam kad mi je izbacio error, jer sam čitao da ako se proba više od tri puta onda više ne mogu da dodam ni jednu karticu na taj PayPal. Ne znam ni da li da obrišem karticu sa naloga, pa da je opet dodam ispočetka?

Nije ti aktivna kartica. Kupi nesto preko Alija npr. za $1 ili preko online bankinga prebaci pare sa kartice na karticu. Pa vrati. Ili prebaci samo jedan euro.

Zna li iko da li je potrebno sacekati 24h da bi se koristila Visa Electron Raiffeisen banke? Jer me odbijaju na google playu. Cinjenica je da sam je jutros uzeo. Ne mogu ni na paypal da je povezem.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Nije ti aktivna kartica. Kupi nesto preko Alija npr. za $1 ili preko online bankinga prebaci pare sa kartice na karticu. Pa vrati. Ili prebaci samo jedan euro.

Hm, odem da kupim preko Alija, stigne mi SMS sa kodom da potvrdim kupovinu i nakon unosa istog mi izbaci ovaj error.

"Payment failed.
Reason Your bank or agency considered the payment as an unauthorized transaction. Suggestion
Please contact your card issuer."

Inace juce ujutru sam podigao novu karticu, rekli su da ce biti aktivna u roku od 24h, nista probacu sve ovo kasnije ili sutra, ako ne prodje kupovina zvacu Intezu.

RF: imas barem 20e preko cene? Imad barem 25e za pp?
Intesa: dodajte jos 10e.

Nazad
Vrh Dno