Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

To je sigurno do Intese jer sa drugim bankama radi povlacenje radi

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Momci,treba mi mala pomoć.Hoću nekome da posaljem poklon tako što ću ga platiti sa mog paypala,ali hoću da stigne na drugu adresu.
U paypal nalogu ima opcija dodavanja druge adrese ali ime vlasnika paypala uvek ostaje isto.Kako da budem siguran da će stići na tu drugu adresu na drugo ime?

Zar ne bi trebalo da bude adresa sa sajta sa kojeg porucujes? Tamo popunis podatke te druge osobe, što bi menjao na pp?

Jeste,ali kada na sajtu sve odradim on pokupi adresu sa paypala.

Kolika je provizija PP-a za placanje direktno sa kartice, znaci kad imam $0 balance?

Pa ne bih rekao da je tako. Ja sam pre neki dan platio nesto $57, a vidim preko online bankinga da mi je skinuto oko $65. Nema logike da prodavac placa proviziju.

Zbog razlika u kursu uvek rezervisu vise sredstava i nakon naplate vrate ostatak.

Ako nisi nista namestao za conversion options u paypal, onda su oni radili konverziju preko dinara, ili koju su vec prevaru izmislili, a to je skupo.

Rezervacija je uglavnom oko 4-5%

Poslednja izmena:
Nisam nista namestao. Sta treba da namestim za conversion options u paypal-u da bude povoljnije?

Treba izabrati da konverzije vrsi izdavalac kartice, a ne paypal (ako imas vise registrovanih kartica, onda za svaku od njih isto to).

Oni su ta podesavanja zaturili u neku pecinu i lakse je naci link ili uputstvo (bilo je na forumu, najverovatnije na ovoj temi, ili eventualno onoj o platnim karticama. Koliko se secam, Jericho je ostavio najlakse resenje. Mozda neko okaci ponovo, ako ne, moras potraziti. Pre par meseci je bilo.)

A danas sam bas nesto placao, i na poslednjem koraku sam mogao da kliknem na conversion options i izaberem sta hocu od te dve opcije (pretpostavljam da takvo podesavanje pamti samo za tu transakciju, a da za trajnije podesavanje mora da se izlopata ono sto sam prvo pomenuo)

U svakom slucaju, u koraku u kom potvrdjujes placanje uvek pogledaj da li prevaranti negde pominju dinare. Ako pominju, popravljaj dok ne prestanu.

Poslednja izmena:
Ja imam devizni racun, tako da nikad nisam video dinare da mi pominju. A generalno nikad ne placam ako nemam balance na paypalu, ali sam bezveze povukao sve pare na racun u banci, a bilo mi je hitno da nesto platim, pa sam i platio. Iznos je bio $57 ili $59, sad sam zaboravio, ali vidim posle na ebankingu da mi je skinuto $65.

Izgleda da nema u FAQu.
Da li postoji limit koliko mogu godisnje da primim/potrosim/posaljem na PP? Negde sam citao valjda 2,500e, razlicite cifre.
Da li postoji i ako postoji, koji je limit godisnji i sta ako predjem taj limit? Da li je potrebna dodatna verifikacija? Ako da, kakve vrste je i da li je moguce uraditi unapred (npr sad) jer sam citao da kad se prodje limit dolazi do blokiranja PP sve dok se ne odradi ta verifikacija.
I da, ne pricam o prilivu velikog iznosa novca odjednom nego npr. mesecno odredjeni iznos, pa na kraju godine se sabere ili slicno.

Poslednja izmena:
Nema limita. Ako ti je nov account prvih 90 dana i 10000 usd, imaces pending na withdrawal, posle ide instant na karticu. Ima limit povlacenja na karticu odjednom, ne znam koliko u EUR oko 2100. Ali mozes iz vise puta.
Maximum iznos sto mozes da primis iz jedne uplate je 10000. Ali mozes vise uzastopnih uplata, cak i u danu bez problema.

Poslednja izmena:
Svako povlacenje sa Paypal-a na karticu mi naplacuju 5$. Postoji li nacin da se to izbegne, ovako moram da cekam da nakupim bar 100$ da bi bilo koliko toliko podnosljivo

Pa kod nad skida 4e za to..to ti pise uvek :D ako ne primas pare cesto sacekaj da ti se prikupi pa podigni..nista im nece na paypalu biti :D

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Nema limita. Ako ti je nov account prvih 90 dana i 10000 usd, imaces pending na withdrawal, posle ide instant na karticu. Ima limit povlacenja na karticu odjednom, ne znam koliko u EUR oko 2100. Ali mozes iz vise puta.
Maximum iznos sto mozes da primis iz jedne uplate je 10000. Ali mozes vise uzastopnih uplata, cak i u danu bez problema.

Hvala punooo!
Nov je account, ma kakvih 10000usd, drugar kako mi prica, ocekuje po 200-300e mesecno, ne zna ni sam, variraju cifre, ali svakog meseca redovni priliv novca,
tako da godisnje moze da predje tih 2500usd/eur o kojima sam citao, pa zato pitam. Hvala ti puno.

Da li je neko povlacio na KomBank DINARSKE Visa kartice? Da li moze neki primer transakcija, da se vidi kurs?

Da li je tacno da ne mogu da se povuku pare na MasterCard karticu i da mora da bude striktno Visa? Posto sam dodao MasterCard i kao da ga paypal ne vidi uopste, kad kliknem Withdraw izbaci mi prozor da dodam bankovni racun....

Podnesi zahtev za visu internet, izabereš banku sam... Stigne to brzo.

PayPal (*FAQ u prvom postu)

Imam Visu ali ne mogu da prebacim pare na nju jer dobijam gresku "Internal Server Error" kada pokusam. Zvao Intezu, kontaktirao PayPay, samo prebacuju krivicu sa jednog na drugo i tako u krug.
Popizdeo i prebacio devojci pare na njen PayPal, lopovi naravno uzeli proviziju 7.5€, ona ima MasterCard i ja reko ajde na njenu kad ono ne moze...
Konacno sam prebacio na Visu neku. Peripetija koliko hoces, a uzimaju proviziju za sve, samo udaraju po usima... Uzas.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaci da ni ne pokusavam da prebacim u Intesu? :(

P.S.
Funkcionisalo mi je pre.

Prebacio sam ja na drugu Inteza karticu sada, mislim da stvarno nije do Inteze vec ili do PP ili navodno VISA organizacija ima neke sigurnosne parametre koje moja kartica trenutno ne prolazi...

Nazad
Vrh Dno